Avoin yliopisto: Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen opinnot

Helsingin yliopiston sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen maisteriohjelman opintoja on mahdollista opiskella myös avoimessa yliopistossa.

Opinnoissa perehdytään monitieteisesti sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän sekä palveluiden kehittämisen ja uudistamisen ajankohtaisiin kysymyksiin. Opinnot on suunnattu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja muille alasta kiinnostuneille. 

Opinnot tarjoavat kokonaiskuvan alan ajankohtaisista haasteista, muuttuvista rakenteista ja uusista toimintatavoista sekä näiden seurauksista palvelutyöhön ja palveluiden johtamiseen.

Koska opinnot ovat maisteritasoisia, edellytetään opiskelijalta alempaa korkeakoulututkintoa tai muita vastaavia opintoja. 

Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen opintokokonaisuudet

Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai opintokokonaisuuden 25 opintopistettä.

Monialainen asiantuntijuus sosiaali- ja terveysalalla -opintokokonaisuudessa perehdytään monitieteisesti Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmään sekä järjestelmän johtamisen, kehittämisen ja uudistamisen keskeisiin kysymyksiin. Opintojaksoissa tarkastellaan Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmää, palveluiden johtamisen perusteita, palveluiden yhteensovittamista, moniammatillista yhteistyötä palveluissa sekä terveyden sosiaalisia määrittäjiä.

Kurssit Opinnot ovat maisteritasoisia, minkä vuoksi niiden suorittaminen edellyttää, että olet suorittanut alemman korkeakoulututkinnon tai vastaavat opinnot.

Opintokokonaisuus tarjoaa kokonaiskuvan alan ajankohtaisista haasteista, muuttuvista rakenteista ja uusista toimintatavoista sekä näiden seurauksista palvelutyöhön ja palveluiden johtamiseen. Opintojaksoissa tarkastellaan sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän muutosta, terveys- ja hyvinvointieroja, palveluiden johtamisen perusteita, sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatiota ja monialaista yhteistyötä sekä digitalisaatiota.

Valinnaiset kurssit Voit osallistua kursseille, jos olet suorittanut alemman korkeakoulututkinnon tai vastaavat opinnot. Voit suorittaa kursseja haluamassasi järjestyksessä.
Ajankohtaista avoimessa yliopistossa

Tutustu avoimen yliopiston opintotarjonnan ennakkotietoihin lukuvuodelle 2024-2025!

Tarkempia tietoja julkaistaan sitä mukaa, kun opetuksen yksityiskohdat varmistuvat. Lukuvuoden valmis opintotarjonta on nähtävillä heinäkuussa. 

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Siirtymäsäännöt

Jos olet suorittanut sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen maisteriohjelman opintoja aiempina vuosina, voit tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisiin kursseihin oheisesta taulukosta.

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmaan ja opiskelijaksi hakemiseen

Sinua voisi kiinnostaa myös