Avoin yliopisto: Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen opinnot

Osa Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen maisteriohjelman opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina. Opinnot ovat maisteritasoisia, joten niihin voivat osallistua vain alemman korkeakoulututkinnon tai vastaavat opinnot suorittaneet.

Maisteriopinnoissa perehdytään monitieteisesti sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän ja palveluiden kehittämisen ja uudistamisen ajankohtaisiin kysymyksiin. Opinnot on suunnattu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja kyseiselle alalle suuntaaville muiden alojen ammattilaisille.

Opinnot tarjoavat kokonaiskuvan alan ajankohtaisista haasteista, muuttuvista rakenteista ja uusista toimintatavoista sekä näiden seurauksista palvelutyöhön ja palveluiden johtamiseen.

Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen opintokokonaisuudet

Opinnot ovat maisteritasoisia, joten voit osallistua niihin vain, jos olet suorittanut alemman korkeakoulututkinnon tai vastaavat opinnot. Voit opiskella sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen opinnoista yksittäisiä kursseja tai opintokokonaisuuden 25 opintopistettä.

Monialainen asiantuntijuus sosiaali- ja terveysalalla -opintokokonaisuudessa perehdytään monitieteisesti Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmään sekä järjestelmän johtamisen, kehittämisen ja uudistamisen keskeisiin kysymyksiin. Opintojaksoissa tarkastellaan Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmää, palveluiden johtamisen perusteita, palveluiden yhteensovittamista, moniammatillista yhteistyötä palveluissa sekä terveyden sosiaalisia määrittäjiä.

Kurssit Opinnot ovat maisteritasoisia, minkä vuoksi niiden suorittaminen edellyttää, että olet suorittanut alemman korkeakoulututkinnon tai vastaavat opinnot.

Opintokokonaisuus tarjoaa kokonaiskuvan alan ajankohtaisista haasteista, muuttuvista rakenteista ja uusista toimintatavoista sekä näiden seurauksista palvelutyöhön ja palveluiden johtamiseen. Opintojaksoissa tarkastellaan sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän muutosta, terveys- ja hyvinvointieroja, palveluiden johtamisen perusteita, sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatiota ja monialaista yhteistyötä sekä digitalisaatiota.

Valinnaiset kurssit Voit osallistua kursseille, jos olet suorittanut alemman korkeakoulututkinnon tai vastaavat opinnot. Voit suorittaa kursseja haluamassasi järjestyksessä.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Siirtymäsäännöt

Jos olet suorittanut aiempina vuosina Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen maisteriohjelman  opintoja, voit oheisesta taulukosta tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisten  kurssien kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmaan ja opiskelijaksi hakemiseen