Avoin yliopisto: Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen opinnot
Osa Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen maisteriohjelman opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina. Opinnot ovat maisteritasoisia, joten niihin voivat osallistua vain alemman korkeakoulututkinnon tai vastaavat opinnot suorittaneet.

Maisteriopinnoissa perehdytään monitieteisesti sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän ja palveluiden kehittämisen ja uudistamisen ajankohtaisiin kysymyksiin. Opinnot on suunnattu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja kyseiselle alalle suuntaaville muiden alojen ammattilaisille.

Opinnot tarjoavat kokonaiskuvan alan ajankohtaisista haasteista, muuttuvista rakenteista ja uusista toimintatavoista sekä näiden seurauksista palvelutyöhön ja palveluiden johtamiseen.

Sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen opintokokonaisuudet

Opinnot ovat maisteritasoisia, joten voit osallistua niihin vain, jos olet suorittanut alemman korkeakoulututkinnon tai vastaavat opinnot. Voit opiskella sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen opinnoista yksittäisiä kursseja tai opintokokonaisuuden, joka on laajudeltaan 15, 20 tai 25 opintopistettä.

Opintokokonaisuus tarjoaa kokonaiskuvan alan ajankohtaisista haasteista, muuttuvista rakenteista ja uusista toimintatavoista sekä näiden seurauksista palvelutyöhön ja palveluiden johtamiseen. Opintojaksoissa tarkastellaan sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän muutosta, terveys- ja hyvinvointieroja, palveluiden johtamisen perusteita, sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatiota ja monialaista yhteistyötä sekä digitalisaatiota.

Valinnaiset kurssit Voit osallistua kursseille, jos olet suorittanut alemman korkeakoulututkinnon tai vastaavat opinnot. Voit suorittaa kursseja haluamassasi järjestyksessä.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmaan ja opiskelijaksi hakemiseen