Avoin yliopisto: Geotieteiden opinnot

Osa geotieteiden kandiohjelman ja geologian ja geofysiikan maisteriohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja.

Mik­si maa jä­ri­see Ja­pa­nis­sa? Mis­tä saa­daan li­tiu­mia äly­pu­he­li­miin?

Maapallo elää murroksessa. Luonnon resurssit, niiden kestävä käyttö ja vaihtoehtoiset käyttöratkaisut, ympäristön tila sekä ihmisen toiminnan vaikutus siihen ovat tulevaisuuden yhteiskunnan suuria haasteita. Geotieteiden tutkimus ja opetus vastaavat näiihin haasteisiin. 

Geotieteiden opinnoissa perehtymään muun muassa maankamaran rakenteeseen, koostumukseen ja kehitykseen sekä ympäristöön, luonnonvaroihin ja kestävyyteen liittyviin kysymyksiin. 

Geotieteiden kandiohjelman opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella geotieteiden perusopinnot tai yksittäisiä kursseja.

Opinnot järjestetään yhteistyössä koulutusohjelman kanssa: avoimen yliopiston opiskelija osallistuu koulutusohjelman järjestämään opetukseen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa (rajattu paikkamäärä).

Perusopintoihin sisältyvät kurssit Kokonaisuuteen sisätyy viisi kurssia.
Yksittäiset kurssit Voit opiskella seuraavia yksittäisiä kursseja. Hydrogeologia järjestetään sekä syys- että kevätlukukaudella.
Tutustumiskurssit Geotieteisiin voit tutustua myös kahdella tutustumiskurssilla. Kurssit kuuluvat matematiikan, fysiikan ja kemian opettajan kandiohjelman opintoihin.
Geologian ja geofysiikan maisteriohjelman yksittäiset kurssit

Voit opiskella yksittäisiä kursseja. Maisteriohjelman kursseilla opetuskielenä on englanti.

Opinnot järjestetään yhteistyössä koulutusohjelman kanssa: Avoimen yliopiston opiskelija osallistuu koulutusohjelman järjestämään opetukseen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa (paikkamäärä rajattu).

Yksittäiset kurssit Voit opiskella seuraavat yksittäiset kurssit.
Siirtymäsäännöt

Jos olet suorittanut aiempina vuosina geotieteiden opintoja, voit oheiselta sivulta tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.