Avoin yliopisto: Ilmakehätieteiden opinnot

Osa ilmakehätieteiden maisteriohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajemmat opintokokonaisuudet (15 op tai 25 op). Kaikki avoimessa yliopistossa tarjolla olevat ilmakehätieteen maisteriohjelman kurssit kuuluvat myös kokonaisuuteen Climate University.

Ilmakehätieteiden maisteriohjelma tutkii muun muassa ilmastonmuutosta ja säiden ääri-ilmöitä. Opintojen avulla ymmärrät paremmin näitä aikamme merkittäviä ilmiöitä, ja saat myös valmiuksia osallistua niistä käytäviin yhteiskunnallisiin keskusteluihin.

Ilmakehätieteiden maisteriohjelma on myös ainoa meteorologeja kouluttava koulutusohjelma Suomessa. 

Ilmakehätieteiden opintoja

Jos haluat Climate University -opintokokonaisuudesta suoritusmerkinnän (15 op tai 25 op), sinun tulee suorittaa kaksi pakollista kurssia:

  • ATM386 Climate.now 2 cr tai ATM302 Climate.now 5 cr
  • ATM385 Introduction to sustainability 2 cr tai  ATM378 Sustainability.now 5 cr

sekä haluamasi määrä muita kursseja.

Climate University Voit opiskella seuraavia kursseja. MAAT-051 Kiertotalous nyt, FAF-101A Biovidersity.now ja FYS4027 Ilmasto.nyt tutustumiskurssi eivät ole ilmakehätieteen maisteriohjelman opintoja, mutta kuuluvat kuitenkin Climate University kokonaisuuteen.
Ennakkotietoa opinnoista lukuvuonna 2024-2025

Nyt voit tutustua myös avoimen yliopiston opintotarjonnan ennakkotietoihin lukuvuodelle 2024-2025. 

Tarkempia tietoja julkaistaan sitä mukaa, kun opetuksen yksityiskohdat varmistuvat. Lukuvuoden valmis opintotarjonta on nähtävillä heinäkuussa. 

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.