Avoin yliopisto: Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien opinnot

Osa kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia (30 op).

Haaveiletko opettajan, toimittajan, kirjailijan tai tiedottajan urasta tai tehtävistä esimerkiksi kirjasto- tai kulttuurialalla? Oletko kiinnostunut omista ja  lähialueidemme vähemmistökielistä ja -kulttuureista? 

Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelmassa voit oman kiinnostuksesi mukaan erikoistua joko kieleen tai kirjallisuuteen tai opiskella molempia.

Tutustu myös tutkintoon kuuluviin kieli- ja viestintäopintoihin.

Yhteisiä opintoja Avoimina yliopisto-opintoina tarjonnassa yksittäisiä yhteisten opintojen jaksoja.
Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien opintosuunnat

Voit opiskella avoimina yliopisto-opintoina koulutusohjelman kaikkien opintosuuntien mukaisia opintoja ja kursseja romanikielen- ja kulttuurin oppiaineesta. Voit myös opiskella puheviestinnän kursseja ja  suomea vieraana kielenä. Opinnot ovat Helsingin yliopiston kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelman mukaisia.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen

Ovet auki avoimeen! Avoimen yliopiston infotilaisuus verkossa 31.8.2023

Tilaisuudessa kuulet avoimen yliopiston opintotarjonnasta, opiskelusta avoimessa yliopistossa sekä aikuiskoulutustuesta. Varaamme aikaa myös kysymyksille. Tervetuloa!