Avoin yliopisto: Molekyylibiotieteiden opinnot

Osa molekyylibiotieteiden kandiohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella molekyylibiotieteiden perusopinnot 25 op ja yksittäisiä kursseja.

Molekyylibiotieteet on yksi bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan kandiohjelmista.

Molekyylibiotieteellinen koulutus antaa vahvan pohjan biologian tiedon soveltamiseen mm. lääketieteessä, biotekniikkaa hyödyntävässä teollisuudessa, maa- ja metsätaloudessa sekä bio-, elintarvike- ja ravitsemustieteissä.

Molekyylibiotieteiden yksittäiset kurssit

Voit opiskella molekyylibiotieteiden perusopinnot 25 op tai yksittäisiä kursseja.

Opinnot järjestetään niin, että avoimen yliopiston opiskelija osallistuu koulutusohjelman järjestämään opetukseen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Molekyylibiotieteiden perusopintoja Voit opiskella molekyylibiotieteiden perusopintoihin kuuluvat kurssit MOLE-101 Biokemia 5 op, MOLE-102 Genetiikan perusteet 5 op, MOLE-103 mikrobien monimuotoisuus, rakenne ja toiminta ja MOLE-104 Solubiologia 5 op. Kurssit BIO-202A Kasvifysiologian perusteet ja BIO-202B Eläinfysiologian perusteet ovat biologian kandiohjelman järjestämiä opintoja.
Molekyylibiotieteiden yksittäiset kurssit Voit opiskella yksittäisiä molekyylibiotieteiden kursseja. Osaan kursseista liittyy ennakkotietovaatimuksia. Lisätiedot ja ilmoittautuminen kurssisivulla.
Kurssit kesällä 2024 Kesällä voit opiskella molekyylibiotieteistä kurssit Bioinformatiikka ja Geenitekniikka luennot.
Ennakkotietoa opinnoista lukuvuonna 2024-2025

Nyt voit tutustua myös avoimen yliopiston opintotarjonnan ennakkotietoihin lukuvuodelle 2024-2025. 

Tarkempia tietoja julkaistaan sitä mukaa, kun opetuksen yksityiskohdat varmistuvat. Lukuvuoden valmis opintotarjonta on nähtävillä heinäkuussa. 

Siirtymäsäännöt

Jos olet suorittanut aiempina vuosina molekyylibiotieteiden opintoja, voit oheiselta sivulta tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.

Sinua voisi kiinnostaa myös