Avoin yliopisto: Molekyylibiotieteiden opinnot

Osa molekyylibiotieteiden kandiohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella molekyylibiotieteiden perusopinnot 25 op ja yksittäisiä kursseja.

Molekyylibiotieteet on yksi bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan kandiohjelmista.

Molekyylibiotieteellinen koulutus antaa vahvan pohjan biologian tiedon soveltamiseen mm. lääketieteessä, biotekniikkaa hyödyntävässä teollisuudessa, maa- ja metsätaloudessa sekä bio-, elintarvike- ja ravitsemustieteissä.

Molekyylibiotieteiden yksittäiset kurssit

Voit opiskella molekyylibiotieteiden perusopinnot 25 op tai yksittäisiä kursseja.

Opinnot järjestetään niin, että avoimen yliopiston opiskelija osallistuu koulutusohjelman järjestämään opetukseen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Mikäli olet kiinnostunut hakemaan Avoimen yliopiston opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi, Avoimen väylän valintaperusteet on päivitetty vuodelle 2024. Vuoden 2024 valintaperusteet on toistaiseksi päivitetty vuoden 2023 hakuohjeisiin. Katsothan vielä vuoden 2024 hakuohjeet kokonaisuudessaan Opintopolusta, kun vuoden 2024 hakuohjeet julkaistaan

Molekyylibiotieteiden perusopintoja Voit opiskella molekyylibiotieteiden perusopintoihin kuuluvat kurssit MOLE-101 Biokemia 5 op, MOLE-102 Genetiikan perusteet 5 op, MOLE-103 mikrobien monimuotoisuus, rakenne ja toiminta ja MOLE-104 Solubiologia 5 op. Kurssit BIO-202A Kasvifysiologian perusteet ja BIO-202B Eläinfysiologian perusteet ovat biologian kandiohjelman järjestämiä opintoja.
Molekyylibiotieteiden yksittäiset kurssit Voit opiskella yksittäisiä molekyylibiotieteiden kursseja. Osaan kursseista liittyy ennakkotietovaatimuksia. Lisätiedot ja ilmoittautuminen kurssisivulla.
Kurssit kesällä 2024 Kesällä voit opiskella molekyylibiotieteistä kurssit Bioinformatiikka ja Geenitekniikka luennot.
Siirtymäsäännöt

Jos olet suorittanut aiempina vuosina molekyylibiotieteiden opintoja, voit oheiselta sivulta tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.

Sinua voisi kiinnostaa myös