Helsingin yliopisto

Helsingin yliopistolla on juuret syvällä Suomessa, katse maailmalla

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Ajankohtaista
Kolme keskeistä tehtävää

Vuosisatojen aikana tutkijoistamme ja koulutuksestamme on kasvanut monilla mittareilla maailman huippuja, ja akateeminen yhteisömme on kasvanut 40 000 ihmisen kokoiseksi yhteisöksi ripoteltuna 11 tiedekuntaan neljällä eri kampuksella. Tulevaisuudessa haluammekin lisätä tutkimuksen ja opetuksen voimalla ymmärrystä koko maailman parhaaksi.

Tutustu monitieteisiin teemoihimme

Monitieteinen tutkimus, laadukas opetus ja yhteistyö kumppaneiden kanssa auttavat löytämään ratkaisuja aikamme suurimpiin haasteisiin. Sukella sisään teemoihimme ja ymmärrät paremmin käynnissä olevia globaaleja muutoksia sekä niiden vaikutuksia. Voit myös tutustua aiheisiin liittyvään koulutukseen ja tapahtumiin.