Avoin yliopisto: Alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriopintoja

Osa alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja.

Haluaisitko perehtyä maailman kulttuureihin, uskontoihin, eri yhteiskuntiin ja niiden historiaan?

Alue- ja kulttuurintutkimuksen opinnoissa yhdistyvät monitieteinen alue-, kulttuuri- ja yhteiskuntatutkimus. Opinnoissa tärkeänä periaatteena on tuoda eri alueiden asiantuntijoita yhteen pohtimaan keskeisiä temaattisia kysymyksiä eri näkökulmista käsin.

Alue- ja kulttuurintutkimuksen yksittäiset kurssit

Voit opiskella alue- ja kulttuurintutkimuksen opintotarjonnasta sinulle sopivia yksittäisiä kursseja. Kursseja on tarjolla muun muassa alue- ja kulttuurintutkimuksesta, Aasian tutkimuksesta sekä Latinalaisen Amerikan tutkimuksesta. Opintojen tarjonta vaihtelee vuosittain.

Opintoja järjestetään myös englanniksi. Voit tutustua tarkemmin englanninkielisiin opintoihin englanninkielisellä sivulla.

Huomaa myös kanditasoiset alue- ja kulttuurintutkimuksen opinnot, löydät ne kulttuurien tutkimuksen alta.

Opetus on maisteritasoista opetusta, joten opiskelijoilta toivotaan aiempia korkeakouluopintoja ja/tai tarvittaessa omatoimista valmiutta kerrata tarvittavia taitoja. Mahdolliset edeltävät opinnot näet kurssisivulta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen kurssisivulla.

Alue- ja kulttuurintutkimus Voit opiskella yksittäisiä kursseja. Voit ilmoittautua kursseille yksittäin kurssisivulta.
Aasian tutkimus Voit opiskella yksittäisiä kursseja Aasian tutkimuksesta.
Latinalaisen Amerikan tutkimus Opiskele lukuvuonna 2023-2024 useita kursseja Latinalaisen Amerikan tutkimuksesta. Valtaosa kursseista järjestetään englanniksi. Kurssit ovat yhteisopetusta; avoimen yliopiston opiskelija osallistuu koulutusohjelman järjestämille kursseille yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Avoimessa yliopistossa voit opiskella myös kesällä; kursseja alkaa aina toukokuun alusta elokuun loppuun saakka. Valtaosa opinnoista järjestetään verkossa.

Tutustu myös tulevien opintojen ennakkotietoihin.

Ennakkotietoa opinnoista lukuvuonna 2024-2025

Nyt voit tutustua myös avoimen yliopiston opintotarjonnan ennakkotietoihin lukuvuodelle 2024-2025. 

Tarkempia tietoja julkaistaan sitä mukaa, kun opetuksen yksityiskohdat varmistuvat. Lukuvuoden valmis opintotarjonta on nähtävillä heinäkuussa. 

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.