Avoimet yliopisto-opinnot koulutusohjelmittain
Tällä sivulla voit tutustua avoimiin yliopisto-opintoihin koulutusohjelmittain.

Avoimessa yliopistossa voit opiskella Helsingin yliopiston koulutusohjelmien opintoja kymmeniltä eri tieteenaloilta. Opintoihin ei ole ikärajoja eikä pohjakoulutusvaatimuksia. Opintoja alkaa ympäri vuoden.  

Tältä sivulta löydät avointen yliopisto-opintojen opintotarjonnan koulutusohjelmittain. Kandiohjelmien mukaiset avoimet yliopisto-opinnot ovat yliopistotutkinnon ensimmäisen vaiheen (kandivaiheen) ja maisteriohjelmien opinnot toisen vaiheen (maisterivaiheen) opintoja.  

Kandiohjelmien avoimiin yliopisto-opintoihin voi osallistua tavallisesti ilman alan ennakkotietoja. Maisterivaiheessa tarvitaan tavallisesti saman tai läheisen tieteenalan aiempia opintoja tai osaamista. Kurssin mahdollisista ennakkotietovaatimuksista kerrotaan kurssin kurssisivulla.  

Kevään 2021 aikana julkaistaan koulutushaku, joka kattaa Helsingin yliopiston opintotarjonnan kandiohjelmista tohtoriohjelmiin ja jatkuvan oppimisen opintoihin. Ennen uuden haun julkaisua voit etsiä yksittäisiä kursseja opiskelupalvelun hausta

Kandiohjelmien avoimet yliopisto-opinnot
Maisteriohjelmien avoimet yliopisto-opinnot
Ajankohtaisia kursseja!
Sinua voisi kiinnostaa myös
Näin opiskelemaan

Tutustu ilmoittautumista koskeviin ohjeisiin ja opiskelun käytäntöihin.

Etsitkö jotakin muuta?

Tutustu avointen yliopisto-opintojen koko opintotarjontaan ja Jatkuvan oppimisen muihin mahdollisuuksiin!