Avoin yliopisto: Kulttuuriperinnön opinnot
Osa kulttuuriperinnön maisteriohjelman opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Elämme ja toimimme kulttuurissa. Muovaamme kulttuuria ja kulttuuri muovaa meitä yksilöinä ja yhteisöinä, arjessa ja rituaaleissa, nykyhetkessä, menneisyydessä ja tulevaisuudessa. Kulttuurinen moninaisuus, paikallisen ja globaalin risteäminen sekä nopeasti muuttuva maailma luovat uusia kysymyksiä kulttuurin ilmiöistä, merkityksistä ja vaikutuksista. 

Kulttuuriperinnön opinnoissa opit ymmärtämään kulttuuria. Voit vahvistaa tiedollisia ja taidollisia edellytyksiä toimia kulttuurin alalla, esimerkiksi järjestöissä ja hallinnossa, museoissa ja arkistoissa tai viestinnän, koulutuksen ja tutkimuksen piirissä.

Kulttuuriperinnön opintosuunnat ja opintokokonaisuudet

Voit opiskella avoimina yliopisto-opintoina kolmen opintosuunnan mukaisia opintoja sekä opintoja kahdesta opintokokonaisuudesta (museologia, kulttuuriperinnön tutkimus). Opinnot ovat Helsingin yliopiston kulttuuriperinnön maisteriohjelman mukaisia.

Syksyn 21 opetuksen tiedot julkaistaan viimeistään heinäkuussa ja kevään 22 viimeistään marraskuussa. Tarkista ennakkotietoa tulevista opinnoista.

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot.

Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

MIkäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen

Etsitkö jotakin muuta?

Voit etsiä sinulle sopivia avoimia opintoja Etsi koulutusta ja Opintotarjonnan (Studies.Helsinki) -hauista. Opintotarjonnan hausta löydät myös menneen avoimen opetuksen.