Avoin yliopisto: Kulttuuriperinnön opinnot
Osa kulttuuriperinnön maisteriohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia (30 op).

Elämme ja toimimme kulttuurissa. Muovaamme kulttuuria ja kulttuuri muovaa meitä yksilöinä ja yhteisöinä, arjessa ja rituaaleissa, nykyhetkessä, menneisyydessä ja tulevaisuudessa. Kulttuurinen moninaisuus, paikallisen ja globaalin risteäminen sekä nopeasti muuttuva maailma luovat uusia kysymyksiä kulttuurin ilmiöistä, merkityksistä ja vaikutuksista. 

Kulttuuriperinnön opinnoissa opit ymmärtämään kulttuuria. Voit vahvistaa tiedollisia ja taidollisia edellytyksiä toimia kulttuurin alalla, esimerkiksi järjestöissä ja hallinnossa, museoissa ja arkistoissa tai viestinnän, koulutuksen ja tutkimuksen piirissä.

Kulttuuriperinnön opintosuunnat ja opintokokonaisuudet

Voit opiskella avoimina yliopisto-opintoina kolmen opintosuunnan mukaisia opintoja sekä opintoja kahdesta opintokokonaisuudesta (museologia, kulttuuriperinnön tutkimus).

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen