Avoin yliopisto: Politiikan ja viestinnän opinnot

Osa politiikan ja viestinnän kandi- ja maisteriohjelman opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kuka päättää, mistä yhteiskunnassa keskustellaan ja kenen ääni kuuluu?
Miten demokratia toimii? Missä ovat poliittisten aatteiden juuret, entä tulevaisuus?

Politiikan ja viestinnän koulutusohjelmassa politiikkaa, valtaa, mediaa ja viestintää tarkastellaan toinen toisiinsa kytkeytyvinä rakenteina ja instituutioina.
Opintojen myötä opit seuraamaan uusin silmin yhteiskunnan ajankohtaisia ilmiöitä sekä niistä käytävää julkista keskustelua.

 

Politiikan ja viestinnän opintosuunnat

Voit opiskella kolmen opintosuunnan mukaisia opintoja, työelämäopintoja sekä kieli- ja menetelmäopintoja. Opinnot ovat Helsingin yliopiston politiikan ja viestinnän kandiohjelman mukaisia. Viestinnän opintosuunnasta on tarjolla myös politiikan ja viestinnän maisteriohjelman mukaisia kursseja.

Valtiotieteellisen tiedekunnan yhteisiä aineopintoja Voit opiskella yksittäisiä opintojaksoja
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Opiskelukokemus: Eili

Konsuli Eili Andersson on työskennellyt pian 38 vuotta eri suurlähetystöissä. Lockdown houkutteli akateemisten opintojen pariin Avoimeen yliopistoon.

Yliopisto-opiskelu ei ole ulkoa pänttäämistä, vaan tietojen soveltamista ja tulkitsemista, laajemman ajattelukyvyn harjaannuttamista.
Avoimen yliopiston opinnot ovat konkreettisia suorituksia ja ne satavat suoraan laariisi, etenkin jos myöhemmin päädyt opiskelemaan samaa ainetta.
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen