Avoin yliopisto: Kemian opinnot
Osa Helsingin yliopiston kemian kandiohjelman opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kemia on keskeinen luonnontiede, jota ilman maailman suuret kysymykset eivät ratkea!

Kemianteollisuus on Suomen merkittävimpiä teollisuusaloja, ja alan osaamista vaaditaan monissa eri yhteyksissä. Biotalous, kiertotalous, uudet energialähteet, ravinnon tuotanto, puhdas vesi ja ilma sekä terveydenhuolto vaativat kaikki vankkoja kemian taitoja.

Kemian opinnoissa tutkitaan aineiden valmistusta, ominaisuuksia, rakennetta, tunnistamista ja reaktioita.

Kemian opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella kemian perusopinnot tai yksittäisiä kursseja.

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot.

Mitä kemia on nyt ja tulevaisuudessa? Minkälaisia kysymyksiä siinä tutkitaan ja ratkaistaan? Miten kemian osaamisella voi osallistua globaalien kysymysten ratkaisemiseen? Minkälaisia opiskelu -ja uramahdollisuuksia kemia tarjoaa? MOOC-ympäristössä itsenäisesti suoritettava verkkokurssi vastaa muun muassa tällaisiin kysymyksiin.

Oletko kiinnostunut aiheesta, luonnontieteiden ja kemian opinnoista tai kemian opintoihin hakeutumisesta? Tule tutustumiskurssille! 

Luonnontieteet nyt ja tulevaisuudessa: Kemia tieteenä ja yhteiskunnassa Moduuli 1&Moduuli 2 Tutustumiskurssit ovat yhden opintopisteen laajuisia moduuleja. Kurssit eivät ole osa kemian perusopintoja, mutta voit saada niistä halutessasi opintopisteet Helsingin yliopiston opintorekisteriin.
Perusopintoihin sisältyvät kurssit Voit valita Avoimen yliopiston perusopintokokonaisuuteen viisi kuudesta kurssista.
Yksittäisiä kursseja Suositellaan ensimmäiseksi kemian kurssiksi muille kuin kemian kandiohjelman opiskelijoille.
Grundstudier på svenska Enskilda kurser
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.