Avoin yliopisto: Kemian opinnot

Osa kemian kandiohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia (15–35 op).

Kemia on keskeinen luonnontiede, jota ilman maailman suuret kysymykset eivät ratkea!

Kemianteollisuus on Suomen merkittävimpiä teollisuusaloja, ja alan osaamista vaaditaan monissa eri yhteyksissä. Biotalous, kiertotalous, uudet energialähteet, ravinnon tuotanto, puhdas vesi ja ilma sekä terveydenhuolto vaativat kaikki vankkoja kemian taitoja.

Kemian opinnoissa tutkitaan aineiden valmistusta, ominaisuuksia, rakennetta, tunnistamista ja reaktioita.

Kemian opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella kemian perusopinnot tai yksittäisiä kursseja. 

Kesällä 2024 järjestetään kurssi KEK102 Orgaaninen kemia 1. 

Mitä kemia on nyt ja tulevaisuudessa? Minkälaisia kysymyksiä siinä tutkitaan ja ratkaistaan? Miten kemian osaamisella voi osallistua globaalien kysymysten ratkaisemiseen? Minkälaisia opiskelu -ja uramahdollisuuksia kemia tarjoaa? MOOC-ympäristössä itsenäisesti suoritettava verkkokurssi vastaa muun muassa tällaisiin kysymyksiin.

Oletko kiinnostunut aiheesta, luonnontieteiden ja kemian opinnoista tai kemian opintoihin hakeutumisesta? Tule tutustumiskurssille! 

Luonnontieteet nyt ja tulevaisuudessa: Kemia tieteenä ja yhteiskunnassa Moduuli 1&Moduuli 2 Tutustumiskurssit ovat yhden opintopisteen laajuisia moduuleja. Kurssit eivät ole osa kemian perusopintoja, mutta voit saada niistä halutessasi opintopisteet Helsingin yliopiston opintorekisteriin.
Perusopintoihin sisältyvät kurssit Voit valita Avoimen yliopiston perusopintokokonaisuuteen viisi kuudesta kurssista. Kemian perusteet -kurssia suositellaan ensimmäiseksi kemian kurssiksi muille kuin kemian kandiohjelman opiskelijoille.
Yksittäisiä kursseja Kemian yksittäisiä kursseja
Grundstudier på svenska Enskilda kurser
Ennakkotietoa opinnoista lukuvuonna 2024-2025

Nyt voit tutustua myös avoimen yliopiston opintotarjonnan ennakkotietoihin lukuvuodelle 2024-2025. 

Tarkempia tietoja julkaistaan sitä mukaa, kun opetuksen yksityiskohdat varmistuvat. Lukuvuoden valmis opintotarjonta on nähtävillä heinäkuussa. 

Siirtymäsäännöt

Jos olet suorittanut aiempina vuosina kemian opintoja, voit oheiselta sivulta tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa.

 

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.