Yhteisiä opintoja (humanistinen tiedekunta)

Osa humanistisen tiedekunnan yhteisistä opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja.

Maan monipuolisinta tiedettä.

Helsingin yliopiston humanistinen tutkimus ja opetus ovat vahvoilla kansainvälisessä vertailussa: Pohjoismaissa ja Euroopassa kärkijoukossa, maailman mittakaavassa 50 parhaan tuntumassa.

Avoimina opintoina voit opiskella nyt myös yksittäisiä kursseja humanistisen tiedekunnan yhteisistä opinnoista. Tutustu tarjontaan ja tule opiskelemaan!

Yhteisiä opintoja

Yhteiset opinnot ovat humanistisen tiedekunnan opintoja, joihin voi osallistua eri koulutusohjelmien opiskelijoita ja jatkuvia oppijoita/avoimen yliopiston opiskelijoita. Opinnoissa sisältöinä ovat esimerkiksi yrittäjyys ja opettajuus. Opintojen tarjonta vaihtelee vuosittain.

Tiede tutuksi: Kurssilla suunnitellaan pienryhmissä yliopiston ja toisen asteen koulutuksen välinen yhteistyöprojekti.

Humanistit yrittäjinä: Oletko kiinnostunut yrittäjyystaidoista osana asiantuntijataitojesi kasvattamista? Kurssilla perehdyt yrittäjyyden perustaitoihin, harjoittelet yrittäjyyttä sekä tunnistat oman osaamisesi humanistiyrittäjänä.

Tieteellinen kirjoittaminen: Kurssin aikana tehdään tieteellisen kirjoittamisen eri osa-alueisiin liittyviä tehtäviä ja työstetään omaa tieteellistä tekstiä sekä itsenäisesti että pienryhmän palautteen perusteella.

Yksittäiset kurssit Ilmoittaudu opintoihin kurssisivulta.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Tutkinto-opiskelijaksi

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen