Avoin yliopisto: Maataloustieteiden opinnot

Osa maataloustieteiden kandiohjelman opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Maataloustieteiden koulutusohjelma on yksi maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan koulutusohjelmista. Maataloustieteet soveltavat biologiaa, kemiaa, fysiikkaa ja taloustiedettä ruoan- ja energiantuotantoon, jotka ovat ihmiskunnan tulevaisuuden suurimpia haasteita sekä kotimaassa että globaalisti. Tulevaisuuden ekologisesti ja taloudellisesti kestävä ruoantuotanto ja muu pelto- ja puutarhabiomassojen käyttö biotaloudessa perustuu tutkittuun tietoon.

Maataloustieteiden kandiohjelman yksittäiset kurssit
Yksittäisiä kursseja Järjestämme maataloustieteen kandiohjelman oopinnoista yksittäisiä kursseja. YET-007 Maatalousekonomian perusteet 2 op , YET-008 Maatalousekonomian perusteet 3 op ja MAAT-023a Suomalainen kotieläin tänään ja huomenna 2 op kuuluvat maataloustieteiden perusopintoihin. MAAT-051 Kiertotalous nyt 3 op ja MAAT-018 Yhteisölähtöinen yhteiskunnallinen yrittäjyys maaseudun kehittämisessä 1 op kurssi kuuluvat maataloustieteiden valinnaisiin opintoihin.
Luonnonmukainen maa- ja elintarviketalous (LUOMU) Voit opiskella luonnonmukaisen maa- ja elintarviketalouden (LUOMU) -kokonaisuuden (15 op).
Siirtymäsäännöt

Jos olet suorittanut aiempina vuosina maataloustieteiden opintoja, voit oheiselta sivulta tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.