Avoin yliopisto: Maataloustieteiden opinnot

Osa maataloustieteiden kandi- ja maisteriohjelmien opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Maataloustieteiden kandi- ja maisteriohjelma ovat maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan koulutusohjelmia. Maataloustieteet soveltavat biologiaa, kemiaa, fysiikkaa ja taloustiedettä ruoan- ja energiantuotantoon, jotka ovat ihmiskunnan tulevaisuuden suurimpia haasteita sekä kotimaassa että globaalisti. Tulevaisuuden ekologisesti ja taloudellisesti kestävä ruoantuotanto ja muu pelto- ja puutarhabiomassojen käyttö biotaloudessa perustuu tutkittuun tietoon.

Maataloustieteiden kandiohjelman yksittäiset kurssit

Järjestämme maataloustieteen kandiohjelman opinnoista yksittäisiä kursseja.YET-007 Maatalousekonomian perusteet 2 op  ja YET-008 Maatalousekonomian perusteet 3 op ja MAAT-023a Suomalainen kotieläin tänään ja huomenna 2 op  kuuluvat Maataloustieteiden perusopintoihin.

YET-007 Maatalousekonomian perusteet 2 op  ja YET-008 Maatalousekonomian perusteet 3 op kuuluvat myös Ympäristö- ja elintarviketalouden perusopintoihin.MAAT-051 Kiertotalous nyt 3 op  ja MAAT-018 Yhteisölähtöinen yhteiskunnallinen yrittäjyys maaseudun kehittämisessä 1 op kurssi ovat valinnaisia opintoja.

MAAT-023A Maatalousteknologian perusteet A (MOOC), 3 op on pakollinen opintokokonaisuuksissa MAAT-020 Maataloustieteiden aineopinnot ja ENV-330 Maatalouden ympäristöteknologia, vaihtoehtoinen  opintokokonaisuudessa MAAT-660 Maatalouden ympäristöteknologia.

Yksittäisiä kursseja Järjestämme maataloustieteen kandiohjelman opinnoista yksittäisiä kursseja.

Järjestämme maataloustieteen maisteriohjelman opinnoista yksittäisiä kursseja.

Yksittäisiä kursseja Järjestämme maataloustieteen maisteriohjelman opinnoista yksittäisiä kursseja.
Luonnonmukainen maa- ja elintarviketalous (LUOMU) Voit opiskella luonnonmukaisen maa- ja elintarviketalouden (LUOMU) -kokonaisuuden (15 op).
Poimintoja tulevista opinnoista
Ajankohtaista avoimessa yliopistossa

Ovet auki avoimeen! Avoimen yliopiston infowebinaari zoomissa 29.8.2024 klo 17.00. Webinaarissa kuulet, millaista opiskelu avoimessa yliopistossa on. Saat myös vinkkejä opiskelutaitojen kartuttamiseen ja tutkintotavoitteiseen opiskeluun. Tervetuloa!

Siirtymäsäännöt ja aiemmin järjestetyt opinnot

Jos olet suorittanut aiempina vuosina maataloustieteiden opintoja, voit tarkistaa oheiselta sivulta opintosuoritustesi vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa.

Tietoa aiemmin järjestetyistä opinnoista löydät Opiskelu-palvelun kurssihausta. 

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Haluatko hakea tutkinto-opiskelijaksi?

Avoimessa yliopistossa suorittamasi opintopisteet kirjataan Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmään, ja ne on mahdollista hyödyntää yliopistotutkinnossa myöhemmin. Opinnoista on apua myös, jos valmistaudut seuraaviin valintakokeisiin. 

Moniin Helsingin yliopiston koulutusohjelmiin on mahdollista hakea avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Tätä vaihtoehtoa kutsutaan avoimen väylän hauksi. 

Sinua voisi kiinnostaa myös