Avoin yliopisto: Oikeustieteen opintoja
Osa oikeusnotaarin kandiohjelman ja oikeustieteiden maisteriohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja.

Oikeustieteen opinnoissa pyritään antamaan kokonaiskuva oikeusjärjestyksen sisällöstä, kehityksestä sekä yhteiskunnallisista tehtävistä ja vaikutuksista.

Opinnoissa tutustutaan eri oikeudenalojen keskeisiin periaatteisiin ja opitaan hankkimaan luotettavaa oikeudellista tietoa ja ratkaisemaan oikeudellisia ongelmia sen avulla.

Oikeusnotaarin opintoja

Oikeustieteen opinnot aloitetaan Johdatus oikeustieteeseen ja oikeudelliseen ajatteluun 1 (2 op) -kurssilla.

Ennakkotiedot oikeustieteen kesäopinnoista 2023 on julkaistu.

Uusi MOOC-kurssi Introduction to Data Protection Law (2 op) avattu! Ks. tarkemmin tämän sivun osiosta Oikeustieteen maisteriopintoja.

Johdatus oikeustieteeseen ja oikeudelliseen ajatteluun 1 (2 op) MOOC toimii edeltävinä opintoina muille oikeustieteen opinnoille ja on edellytys väyläopintojen suorittamiselle. Opintojaksoa ei kuitenkaan voi sisällyttää väyläopintoihin. Edeltäviksi opinnoiksi sopivat myös Johdatus oikeustieteeseen 3 op tai Johdatus oikeustieteeseen 5 op, jotka olivat Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston tarjonnassa aiemmin. Muut tai muualla suoritetut vastaavat kurssit eivät käy edeltäviksi opinnoiksi. Poikkeus: ainoastaan Helsingin yliopiston oikeustieteen tutkinto-opiskelijat voivat osallistua Avoimen yliopiston oikeustieteen kursseille ilman tässä mainittuja edeltäviä opintoja.

Kevät 2023

Syksy 2022

Päättyneet kurssit

 

Oikeustieteen maisteriopintoja

Voit opiskella yksittäisiä kursseja oikeustieteen maisteriopinnoista.

Opintotarjonnassamme voi ajoittain olla yksittäisiä oikeustieteen maisteriopintojen kursseja, yleensä valinnaisia kursseja. Kurssitarjonta voi vaihdella vuosittain.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Opiskelukokemus: Anette

Anette Holmberg antoi oikeustieteen opinnoille pikkusormen kolme vuotta sitten. Nyt Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa on kertynyt jo 70 työn ohessa suoritettua opintopistettä.

Kurssilla tiesin heti, että tämä oli nyt menoa. Oikeustiede oli aina kolkutellut taustalla ajatuksissani, mutta olin työntänyt asian pois uskottelemalla, että oikis olisi pitänyt aloittaa heti joskus nuorempana. Nyt oivalsin, että eihän minulla ole vaihtoehtoa. Tämä ala kiinnosti niin paljon.
Jos opiskelee, pitää vain kokeilla eri opiskelutapoja ja -rytmejä, niin ne itselle sopivimmat keinot ujuttaa lukemiset muun elämän sekaan kyllä löytyvät.
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen. Jos olet hakemassa oikeustieteen opiskelijaksi väylähaun kautta, tutustu myös erillisiin opintoihin.