Avoin yliopisto: Oikeustieteen opintoja

Osa oikeusnotaarin koulutusohjelman ja oikeustieteiden maisteriohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja.

Oikeustieteen opinnoissa pyritään antamaan kokonaiskuva oikeusjärjestyksen sisällöstä, kehityksestä sekä yhteiskunnallisista tehtävistä ja vaikutuksista.Opinnoissa tutustutaan eri oikeudenalojen keskeisiin periaatteisiin ja opitaan hankkimaan luotettavaa oikeudellista tietoa ja ratkaisemaan oikeudellisia ongelmia sen avulla.

Oikeusnotaarin opintoja

Oikeustieteen opinnot aloitetaan Johdatus oikeustieteeseen ja oikeudelliseen ajatteluun 1 (2 op) -kurssilla. 

Johdatus oikeustieteeseen ja oikeudelliseen ajatteluun 1 (2 op) MOOC toimii edeltävinä opintoina muille oikeustieteen opinnoille ja on edellytys väyläopintojen suorittamiselle. Opintojaksoa ei kuitenkaan voi sisällyttää väyläopintoihin. Edeltäviksi opinnoiksi sopivat myös Johdatus oikeustieteeseen 3 op tai Johdatus oikeustieteeseen 5 op, jotka olivat Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston tarjonnassa aiemmin. Muut tai muualla suoritetut vastaavat kurssit eivät käy edeltäviksi opinnoiksi. Poikkeus: ainoastaan Helsingin yliopiston oikeustieteen tutkinto-opiskelijat voivat osallistua Avoimen yliopiston oikeustieteen kursseille ilman tässä mainittuja edeltäviä opintoja.


Kevät ja kesä 2025

  • kurssisivu julkaistaan syksyllä

Syksy 2024

Kevät ja kesä 2024

 

Päättyneet kurssit

 

Oikeustieteen opinnot aloitetaan  Johdatus oikeustieteeseen ja oikeudelliseen ajatteluun 1 (2 op) -kurssilla.

Voit opiskella sinulle sopivia kursseja yksittäin. Jos suoritat useampia kursseja, jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen.

Kesä 2024 

Valinnaisia opintoja: ks. tämän sivun osiosta Oikeustieteen maisteriopintoja.

---

Syksy 2023

 

Opinnot Vaasassa* (opetus ruotsiksi)

*HY:n oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikkö

 

Kevät 2024

Opinnot Vaasassa* (opetus ruotsiksi)

*HY:n oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikkö

Oikeustieteen opinnot aloitetaan  Johdatus oikeustieteeseen ja oikeudelliseen ajatteluun 1 (2 op) -kurssilla.

Voit opiskella sinulle sopivia kursseja yksittäin. Jos suoritat useampia kursseja, jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen.

Kesä 2023Oikeusnotaarin opintojaValinnaisia opintoja: ks. tämän sivun osiosta Oikeustieteen maisteriopintoja.

 

---

Syksy 2022

 

Opinnot Vaasassa (opetus ruotsiksi)

 

Kevät 2023

Opinnot Vaasassa (opetus ruotsiksi)

 

 

Oikeustieteen maisteriopintoja

Voit opiskella yksittäisiä kursseja oikeustieteen maisteriopinnoista, yleensä valinnaisia kursseja.

Opintotarjonnassamme voi ajoittain olla yksittäisiä oikeustieteen maisteriopintojen kursseja, yleensä valinnaisia kursseja. Valinnaisia kursseja on mahdollista liittää myös oikeusnotaarin tutkintoon.


Osa kursseista voidaan toteuttaa myös  yhteisopetuksena eli avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman järjestämään opetukseen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Kurssitarjonta voi vaihdella vuosittain.

Päättyneet kurssit

Ajankohtaista avoimessa yliopistossa

Tutustu avoimen yliopiston opintotarjonnan ennakkotietoihin lukuvuodelle 2024-2025!

Tarkempia tietoja julkaistaan sitä mukaa, kun opetuksen yksityiskohdat varmistuvat. Lukuvuoden valmis opintotarjonta on nähtävillä heinäkuussa. 

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Opiskelijatarina: Anette

Anette Holmberg antoi oikeustieteen opinnoille pikkusormen kolme vuotta sitten. Nyt Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa on kertynyt jo 70 työn ohessa suoritettua opintopistettä.

Kurssilla tiesin heti, että tämä oli nyt menoa. Oikeustiede oli aina kolkutellut taustalla ajatuksissani, mutta olin työntänyt asian pois uskottelemalla, että oikis olisi pitänyt aloittaa heti joskus nuorempana. Nyt oivalsin, että eihän minulla ole vaihtoehtoa. Tämä ala kiinnosti niin paljon.
Jos opiskelee, pitää vain kokeilla eri opiskelutapoja ja -rytmejä, niin ne itselle sopivimmat keinot ujuttaa lukemiset muun elämän sekaan kyllä löytyvät.
Haluatko hakea tutkinto-opiskelijaksi?

Avoimessa yliopistossa suorittamasi opintopisteet kirjataan Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmään, ja ne on mahdollista hyödyntää yliopistotutkinnossa myöhemmin. Opinnoista on apua myös, jos valmistaudut seuraaviin valintakokeisiin. 

Moniin Helsingin yliopiston koulutusohjelmiin on mahdollista hakea avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Tätä vaihtoehtoa kutsutaan avoimen väylän hauksi.