Yliopistolla tapahtuu

Järjestämme joka viikko tapahtumia, osallistumme ajankohtaisiin keskusteluihin ja julkaisemme uutisia opiskelusta ja uusista tutkimustuloksista. Katso alta, mistä nyt puhutaan.

Viimeisimmät uutiset

Selaa ja lue uusimpia uutisia, tiedotteita ja puheita.

Tutkimus auttaa kehittämään toimivaa ja reilua teknologiaa

Teknologinen kehitys muuttaa elämäämme: datasta jalostettavaa tietoa käytetään koko ajan laajemmin, avaruutta hyödynnetään uusien palveluiden kehittämisessä, ja kvanttiteknologia mahdollistaa pian sellaisten laskennallisten ongelmien ratkaisun, jotka ovat olleet ulottumattomissamme.

Helsingin yliopistossa tutkitaan ja opetetaan monitieteisesti, ja esimerkiksi tietojenkäsittelytieteilijät, avaruusfyysikot ja oikeustieteilijät työskentelevät meillä yhdessä. Olemme asiantuntijoita siinä, millaista teknologiaa tulevaisuudessa tarvitaan ja miten varmistetaan, että kehitys on reilua ja kestävää.

Tutkijoilta

Lue, katso ja kuuntele tutkijoidemme kannanottoja, henkilöhaastatteluja ja esiintymisiä.