Yliopistolla tapahtuu

Järjestämme joka viikko tapahtumia, osallistumme ajankohtaisiin keskusteluihin ja julkaisemme uutisia opiskelusta ja uusista tutkimustuloksista. Katso alta, mistä nyt puhutaan.

Viimeisimmät uutiset

Selaa ja lue uusimpia uutisia, tiedotteita ja puheita.

Miten opimme paremmin? Tutkimus auttaa kehittämään opetusta

Suomalainen koulu on rakennettu pitkäjänteisellä panostuksella tutkimukseen perustuvaan tietoon, tasa-arvoon ja koulujärjestelmän selkärankaan – opettajiin. Helsingin yliopisto kouluttaa opetuksen ja kasvatuksen ammattilaisia sekä tutkii, miten opimme ja kuinka voimme kehittää parempaa koulua ja oppimista kaikille ikään katsomatta.

Meillä tutkitaan esimerkiksi sitä, miten digitaalisuus voi auttaa oppimisessa. Aivotutkimus näyttää oppimisen ilmiöitä uudessa valossa. Kestävä kehitys ja yhdenvertaisuus nostavat esiin kysymyksiä, joiden ratkaisussa tutkimukseen perustuva tieto on avainasemassa.

Tutkijoilta

Lue, katso ja kuuntele tutkijoidemme kannanottoja, henkilöhaastatteluja ja esiintymisiä.