Avoin yliopisto: Ympäristötieteiden opinnot
Osa ympäristötieteiden kandiohjelman opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Ympäristötieteet perehtyvät luontoon ja ihmisen muokkaamiin ympäristöihin. Opiskelemalla ympäristötieteitä ymmärrät paremmin ajankohtaisia, globaaleja ja arkeen kytkeytyviä ympäristökysymyksiä: Mitkä ovat eliöiden ja ihmisen tehtävät ympäristössä ja ekosysteemeissä? Miten luonnonvaroja voidaan käyttää kestävästi? Entä miten sopeutua ympäristömuutoksiin?

Ympäristötieteiden kandiohjelman opetusta antavat bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta ja maatalous-metsätieteellinen tiedekunta.

 

Ympäristötieteiden opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella ympäristötieteiden opintotarjonnasta ympäristötieteiden perusopinnot (25 op), ympäristöasioiden hallinta (15 op), monitieteinen ympäristöopintokokonaisuus (15-35 op) ja yksittäisiä aineopintojen kursseja. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot.

Tutustumiskurssi: Maailman ympäristöongelmat ja niiden ratkaiseminen Kurssin avulla voit tutustua ympäristötieteiden opiskeluun. Kurssi sopii hyvin myös lukiolaisille. Kurssi järjestetään sekä syksyllä että keväällä.
Ympäristötieteiden perusopinnot Ympäristötieteiden perusopinnot pyritään järjestämään joka vuosi. Ihmisen kytkennät luontoon, ekosysteemeihin ja biogeokemiallisiin kiertoihin -kurssi järjestetään tammi-maaliskuussa 2022. Maailman ympäristöongelmat ja niiden ratkaiseminen 5 op järjestetään verkkokurssina tammi-maaliskuussa 2022. Tarkemmat aikataulut julkaistaan lokakuun loppuun mennessä.
Ympäristöasioiden hallinta Opintokokonaisuus on laajuudeltaan 15 op. Valitse 15 op alla olevista opinnoista. Opintojaksot Ympäristölainsäädäntö ja -hallinto 5 op sekä Ympäristövaikutusten arviointi järjestetään keväällä 2022. Tarkemmat aikataulut julkaistaan viimeistään lokakuun lopussa.
Kaikille pakollinen kurssi Kaikille pakollinen opintojakso on Monitieteinen ympäristötutkimus 5 op.
Valinnaiset kurssit: Humanistinen ja yhteiskuntatieteellinen sisältöalue Valitse vähintään 5 op humanistiselta ja yhteiskuntatieteelliseltä sisältöalueelta
Valinnaiset kurssit: Luonnontieteellinen sisältöalue Valitse vähintään 5 op luonnontieteelliseltä sisältöalueelta.
Yksittäiset kurssit Aineopinnoista järjestetään kesällä kurssit ekotoksikologia ja tieteidenväliset lähestymistavat ympäristökysymyksissä.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.