Avoin yliopisto: Ympäristötieteiden opinnot
Osa ympäristötieteiden kandiohjelman opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Ympäristötieteet perehtyvät luontoon ja ihmisen muokkaamiin ympäristöihin. Opiskelemalla ympäristötieteitä ymmärrät paremmin ajankohtaisia, globaaleja ja arkeen kytkeytyviä ympäristökysymyksiä: Mitkä ovat eliöiden ja ihmisen tehtävät ympäristössä ja ekosysteemeissä? Miten luonnonvaroja voidaan käyttää kestävästi? Entä miten sopeutua ympäristömuutoksiin?

Ympäristötieteiden kandiohjelman opetusta antavat bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta ja maatalous-metsätieteellinen tiedekunta.

 

Ympäristötieteiden opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella ympäristötieteiden opintotarjonnasta ympäristötieteiden perusopinnot (25 op), ympäristöasioiden hallinta (15 op), monitieteinen ympäristöopintokokonaisuus (15-35 op) ja yksittäisiä aineopintojen kursseja. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Ympäristötieteiden perusopinnot Ympäristötieteiden perusopinnot pyritään järjestämään joka vuosi.
Ympäristöasioiden hallinta Opintokokonaisuus on laajuudeltaan 15 op. Kurssia Elinkaariajattelu ei järjestetä lukuvuonna 2022-2023.
Kaikille pakollinen kurssi Kaikille pakollinen opintojakso on Monitieteinen ympäristötutkimus 5 op.
Valinnaiset kurssit: Humanistinen ja yhteiskuntatieteellinen sisältöalue Valitse vähintään 5 op humanistiselta ja yhteiskuntatieteelliseltä sisältöalueelta
Valinnaiset kurssit: Luonnontieteellinen sisältöalue Valitse vähintään 5 op luonnontieteelliseltä sisältöalueelta.
Yksittäiset kurssit Lukuvuonna 2022-2023 ei ole tarjolla aineopintojen kursseja.
Tutustumiskurssi: Maailman ympäristöongelmat ja niiden ratkaiseminen Kurssin avulla voit tutustua ympäristötieteiden opiskeluun. Kurssi sopii hyvin myös lukiolaisille. Kurssi järjestetään sekä syksyllä että keväällä.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.

Sinua voisi kiinnostaa myös
Ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot