Avoin yliopisto: Ympäristötieteiden opinnot

Osa ympäristötieteiden kandiohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä
kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia (15–35 op).

Ympäristötieteet perehtyvät luontoon ja ihmisen muokkaamiin ympäristöihin. Opiskelemalla ympäristötieteitä ymmärrät paremmin ajankohtaisia, globaaleja ja arkeen kytkeytyviä ympäristökysymyksiä: Mitkä ovat eliöiden ja ihmisen tehtävät ympäristössä ja ekosysteemeissä? Miten luonnonvaroja voidaan käyttää kestävästi? Entä miten sopeutua ympäristömuutoksiin?

Ympäristötieteiden kandiohjelman opetusta antavat bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta ja maatalous-metsätieteellinen tiedekunta.

 

Ympäristötieteiden opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella ympäristötieteiden opintotarjonnasta ympäristötieteiden perusopinnot (25 op), monitieteinen ympäristöopintokokonaisuus (15-35 op) ja yksittäisiä aineopintojen kursseja. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Mikäli olet kiinnostunut hakemaan Avoimen yliopiston opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi, Avoimen väylän valintaperusteet on päivitetty vuodelle 2024. Vuoden 2024 valintaperusteet on toistaiseksi päivitetty vuoden 2023 hakuohjeisiin. Katsothan vielä vuoden 2024 hakuohjeet kokonaisuudessaan Opintopolusta, kun vuoden 2024 hakuohjeet julkaistaan

Ympäristötieteiden perusopinnot Ympäristötieteiden perusopinnot pyritään järjestämään joka vuosi.
Kaikille pakollinen kurssi Kaikille pakollinen opintojakso on Monitieteinen ympäristötutkimus 5 op.
Valinnaiset kurssit: Humanistis-yhteiskuntatieteelliset kurssit Valitse vähintään 5 op humanistiselta ja yhteiskuntatieteelliseltä sisältöalueelta.
Valinnaiset kurssit: Teknis-luonnontieteelliset kurssit Valitse vähintään 5 op luonnontieteelliseltä sisältöalueelta.
Yksittäiset kurssit Voit opiskella seuraavia yksittäisiä kursseja lukuvuonna 2023-2024.
ENV-4705 Hållbar utveckling 15 sp Kurserna (ENV-471, ENV-472, ENV-475 ingår i studiehelheten ENV-4705 Hållbar utveckling.
Tutustumiskurssi: Maailman ympäristöongelmat ja niiden ratkaiseminen Kurssin avulla voit tutustua ympäristötieteiden opiskeluun. Kurssi sopii hyvin myös lukiolaisille. Kurssi järjestetään sekä syksyllä että keväällä.
Siirtymäsäännöt

Jos olet suorittanut aiempina vuosina ympäristötieteiden opintoja, voit oheiselta sivulta tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.

Sinua voisi kiinnostaa myös