Avoin yliopisto: Taiteiden tutkimuksen opinnot

Osa taiteiden tutkimuksen kandi- ja maisteriohjelmien opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia (15-30 op).

Mikä on taidetta? Mikä on taiteen merkitys yksilölle ja yhteiskunnallisesti? Miten taide syntyy ja miten sitä kulutetaan?

Taiteet ovat erottamaton osa ihmisyyttä ja kulttuureita. Taiteiden tutkimus on kiinnostunut muun muassa taiteen eri osa-alueista, historiasta, tulkinnoista ja merkityksistä sekä näiden suhteesta suhteessa yhteiskunnan ja kulttuurin erilaisiin ilmiöihin.

Opintojen myötä valmiutesi taiteen ja sen ulottuvuuksien kriittiseen ja luovaan tarkasteluun vahvistuvat ja syventyvät.

Taiteiden tutkimuksen opintosuunnat

Voit opiskella koulutusohjelman eri opintosuuntien perusopinnot sekä yksittäisiä kursseja aineopinnoista. Opinnot ovat Helsingin yliopiston taiteiden tutkimuksen kandiohjelman mukaisia. Poikkeuksena elokuva- ja televisiotutkimus, joka on syksystä 2023 alkaen taiteiden tutkimuksen maisteriohjelman opintosuunta.

Muita opintoja ja kursseja

Avoimina yliopisto-opintoina järjestettävät tutkintoon kuuluvat kieli- ja viestintäopinnot.

Yhteisiä opintoja (humanistinen tiedekunta) Avoimina yliopisto-opintoina tarjonnassa yksittäisiä tiedekunnan yhteisten opintojen opintojaksoja.
Kesäopinnot 

Avoimessa yliopistossa voit opiskella myös kesällä; kursseja alkaa aina toukokuun alusta elokuun loppuun saakka. Valtaosa opinnoista järjestetään verkossa.

Ennakkotietoa avoimen yliopiston lukuvuoden 2024-2025 opinnoista
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen