Avoin yliopisto: Biologian opinnot

Osa biologian kandiohjelman sekä ekologian ja evoluutiobiologian maisteriohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja.

Bio- ja ympäristötieteellisen tiedon merkitys yhteiskunnassa on kasvanut selkeästi viime vuosikymmenien aikana. Tutkimuksen sovellutukset ovat keskeisiä terveydenhuollossa ja lääketieteessä, luonnonvarojen kestävässä käytössä, ympäristöongelmien syiden ymmärtämisessä ja ratkaisujen etsimisessä.

Biologian opinnoissa perehdytään elämään sen eri tasoilla molekyyleistä ja soluista eliöihin ja ekosysteemeihin.

Biologian kandiohjelman yksittäiset kurssit

Voit opiskella sinulle sopivia yksittäisiä kursseja biologian perus- ja aineopinnoista. Osaan kursseista voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta.

Valtaosa opinnoista järjestetään niin, että avoimen yliopiston opiskelija osallistuu koulutusohjelman järjestämään opetukseen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Mikäli olet kiinnostunut hakemaan Avoimen yliopiston opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi, Avoimen väylän valintaperusteet on päivitetty vuodelle 2024. Vuoden 2024 valintaperusteet on toistaiseksi päivitetty vuoden 2023 hakuohjeisiin. Katsothan vielä vuoden 2024 hakuohjeet kokonaisuudessaan Opintopolusta, kun vuoden 2024 hakuohjeet julkaistaan

Biologian opintoja on tarjolla myös kesällä. Avoimen yliopiston kesäopinnot

Biologian perusopintoja BIologian perusopinnoista järjestetään kurssit eliökunnan evoluutio, ekologian perusteet, elöiden monimuotoisuus ja genetiikka. Ekologian perusteet järjestetään sekä kesällä että lukuvuoden aikana.
Biologian aineopintoja Aineopinnoista järjestetään kolme kurssia.
Biologian tutustumiskurssi Kasvien talvi -tutustumiskurssilla perehdytään talvivihreisiin kasveihin ja talvehtimisen merkitykseen kasveille

 

  Kasvitieteen tieteenalakohtaisia opintoja Kasvitieteen tieteenalakohtaisista kursseista järjestetään kurssi Suomen kasvisto ja kasvillisuus 5 op.
  PINKKA-tentit PINKKA-tentit ovat verkossa itsenäisesti suoritettavia lajintunnistuskursseja. Kursseihin liittyvä itseopiskelumateriaali on verkko-oppimisympäristö Moodlessa ja lopputentit tehdään Examinariumissa.
  Studier på svenska Öppna Universitetsstudier på svenska
  Ekologian ja evoluutiobiologian maisteriohjelman yksittäiset kurssit

  Voit opiskella sinulle sopivia yksittäisiä kursseja ekologian ja evoluutiobiologian maisteriohjelmasta. Osaan kursseista voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta.

  Opinnot järjestetään yhteistyössä koulutusohjelman kanssa: avoimen yliopiston opiskelija osallistuu koulutusohjelman järjestämään opetukseen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

  Kurssit lukuvuonna 2023-2024 Voit opiskella yksittäisiä kursseja.
  Siirtymäsäännöt

  Jos olet suorittanut aiempina vuosina biologian opintoja, voit oheiselta sivulta tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa.

   

  Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

  Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

  Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

  Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

  Tutkinto-opiskelijaksi?

  Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.

  Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

  Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.

  Sinua voisi kiinnostaa myös