Avoin yliopisto: Opiskelijan digitaidot
Opiskelijan digitaidot -kurssit on suunnattu kaikille opiskelijoille. Kurssit suositellaan suoritettavaksi mahdollisimman pian opintojen alettua.

Orientaatio-kurssilla opit tietokoneen käytön perusteet, tutustut Helsingin yliopiston digitaaliseen oppimisympäristöön ja yliopisto-opinnoissa tarvittaviin ohjelmiin, opit tiedonhankintaa ja perehdyt tietoturvaan ja tietosuojaan. Syventävät taidot-kurssilla perehdytään tekstinkäsittelyn, taulukkolaskennan, diaesitysten ja videoiden laadinnan perusteisiin, oikean työvälineen valintaan tehtävää varten ja siirtämään tietoa eri ohjelmien välillä.

Opiskelijan digitaidot opinnot

Kurssit suoritetaan verkkokurssiena Moodle-oppimisympäristössä.

Opiskelijan digitaidot: orientaatio 2 op vastaa kaikkien Helsingin yliopiston tiedekuntien yhteistä jaksoa.

Opiskelijan digitaidot: syventävät taidot 1 op vastaa kaikkien muiden paitsi eräitten Kumpulan ja Meilahden kandikoulutusohjelmien yhteistä jaksoa.

 

Kurssi sopii kaikkien tiedekuntien opiskelijoille, se kuuluu yleisopintoihin ja se on pakollinen alempaa korkeakoulututkintoa suorittaville
Opiskelijan digitaidot: orientaatio kurssilla tutustut Helsingin yliopiston digitaaliseen opiskeluympäristöön, tietoturvaan ja tietosuojakysymyksiin. Lisäksi opiskelet tietokoneen käytön sekä tiedonhankinnan perusteita.

 

Kurssi Opiskelijan digitaidot: orientaatio (2 op)

Kurssi kuuluu yleisopintoihin ja se on pakollinen kaikille alempaa korkeakoulututkintoa suorittaville. Kurssista vastaa opetusteknologiapalvelut.

Seuraavissa koulutusohjelmissa suoritetaan DIGI-B Opiskelijan digitaidot: syventävät taidot (1 op) -osion sijaan koulutusohjelman oma kurssi:
(näitä ei toistaiseksi järjestetä avoimena yliopisto-opetuksena)

  • Matemaattisten tieteiden kandiohjelma
  • Fysikaalisten tieteiden kandiohjelma
  • Kemian kandiohjelma 
  • Matematiikan, fysiikan ja kemian opettajan kandiohjelma 
  • Tietojenkäsittelytieteen kandiohjelma
  • Lääketiede ja hammaslääketiede 

Opiskelijan digitaidot: syventävät taidot kurssilla tutustut tiedon muokkaamisen ja esittämisen perusteisiin.

 

Kurssi Opiskelijan digitaidot: syventävät taidot
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Sinua voisi kiinnostaa myös