Avoin yliopisto: Alue- ja kulttuurintutkimuksen opinnot
Osa alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelman opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Haluaisitko perehtyä maailman kulttuureihin, uskontoihin, eri yhteiskuntiin ja niiden historiaan?

Alue- ja kulttuurintutkimuksen opinnoissa yhdistyvät monitieteinen alue-, kulttuuri- ja yhteiskuntatutkimus.

Opinnoissa perehdytään esimerkiksi jonkin määrätyn alueen kulttuuriin ja yhteiskuntiin tai johonkin eri alueita yhdistävään laajaan tematiikkaan. Tärkeänä periaatteena on tuoda eri alueiden asiantuntijoita yhteen pohtimaan keskeisiä temaattisia kysymyksiä eri näkökulmista käsin.

Alue- ja kulttuurintutkimuksen opintoja

Alue- ja kulttuurintutkimuksen opintomme vastaavat Helsingin yliopiston alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelmassa järjestettävää opetusta. Opintojen tarjonta vaihtelee vuosittain.

Voit opiskella alue- ja kulttuurintutkimuksen opintotarjonnasta sinulle sopivia yksittäisiä kursseja. Voit osallistua kursseille, vaikka sinulla ei olisi aiempia opintoja taustalla; edeltäviä opintoja ei edellytetä. Opiskelijoilta toivotaan kuitenkin aiempia korkeakouluopintoja ja/tai tarvittaessa omatoimista valmiutta kerrata tarvittavia taitoja. Lisätiedot ja ilmoittautuminen opinto-ohjelmassa/kurssisivulla.

Kesä 2021

Kurssit Voit ilmoittautua kursseille yksittäin kurssisivulta.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen

Etsitkö jotakin muuta?

Voit etsiä sinulle sopivia avoimia opintoja Etsi koulutusta ja Opintotarjonnan (studies.helsinki.fi) -hauista. Opintotarjonnan hausta löydät myös menneen avoimen opetuksen.

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot.

Tarkista ennakkotietoa tulevista opinnoista.