Avoin yliopisto: Alue- ja kulttuurintutkimuksen opinnot
Osa alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja.

Haluaisitko perehtyä maailman kulttuureihin, uskontoihin, eri yhteiskuntiin ja niiden historiaan?

Alue- ja kulttuurintutkimuksen opinnoissa yhdistyvät monitieteinen alue-, kulttuuri- ja yhteiskuntatutkimus. Opinnoissa tärkeänä periaatteena on tuoda eri alueiden asiantuntijoita yhteen pohtimaan keskeisiä temaattisia kysymyksiä eri näkökulmista käsin.

Alue- ja kulttuurintutkimuksen yksittäiset kurssit

Voit opiskella alue- ja kulttuurintutkimuksen opintotarjonnasta sinulle sopivia yksittäisiä kursseja. Kursseja on tarjolla muun muassa alue- ja kulttuurintutkimuksesta, Aasian tutkimuksesta sekä Latinalaisen Amerikan tutkimuksesta. Opintojen tarjonta vaihtelee vuosittain.

Opintoja järjestetään myös englanniksi. Voit tutustua tarkemmin englanninkielisiin opintoihin englanninkielisellä sivulla.

Huomaa myös kanditasoiset alue- ja kulttuurintutkimuksen opinnot, löydät ne kulttuurien tutkimuksen alta.

Voit osallistua kursseille, vaikka sinulla ei olisi aiempia opintoja taustalla; edeltäviä opintoja ei edellytetä. Opiskelijoilta toivotaan kuitenkin aiempia korkeakouluopintoja ja/tai tarvittaessa omatoimista valmiutta kerrata tarvittavia taitoja. Lisätiedot ja ilmoittautuminen kurssisivulla.

Alue- ja kulttuurintutkimus Voit opiskella yksittäisiä kursseja. Voit ilmoittautua kursseille yksittäin kurssisivulta.
Aasian tutkimus Voit opiskella yksittäisiä kursseja Aasian tutkimuksesta.
Latinalaisen Amerikan tutkimus Opiskele lukuvuonna 2023-2024 useita kursseja Latinalaisen Amerikan tutkimuksesta. Valtaosa kursseista järjestetään englanniksi. Kurssit ovat yhteisopetusta; avoimen yliopiston opiskelija osallistuu koulutusohjelman järjestämille kursseille yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Avoimessa yliopistossa voit opiskella myös kesällä; kursseja alkaa aina toukokuun alusta elokuun loppuun saakka. Valtaosa opinnoista järjestetään verkossa.

Tutustu myös tulevien opintojen ennakkotietoihin.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.