Avoin yliopisto: Alue- ja kulttuurintutkimuksen opinnot
Osa alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja.

Haluaisitko perehtyä maailman kulttuureihin, uskontoihin, eri yhteiskuntiin ja niiden historiaan?

Alue- ja kulttuurintutkimuksen opinnoissa yhdistyvät monitieteinen alue-, kulttuuri- ja yhteiskuntatutkimus. Opinnoissa tärkeänä periaatteena on tuoda eri alueiden asiantuntijoita yhteen pohtimaan keskeisiä temaattisia kysymyksiä eri näkökulmista käsin.

Alue- ja kulttuurintutkimuksen yksittäiset kurssit

Voit opiskella alue- ja kulttuurintutkimuksen opintotarjonnasta sinulle sopivia yksittäisiä kursseja.

Opintojen tarjonta vaihtelee vuosittain.

Voit osallistua kursseille, vaikka sinulla ei olisi aiempia opintoja taustalla; edeltäviä opintoja ei edellytetä. Opiskelijoilta toivotaan kuitenkin aiempia korkeakouluopintoja ja/tai tarvittaessa omatoimista valmiutta kerrata tarvittavia taitoja. Lisätiedot ja ilmoittautuminen kurssisivulla.

Alue- ja kulttuurintutkimus Voit opiskella yksittäisiä kursseja. Voit ilmoittautua kursseille yksittäin kurssisivulta.
Aasian tutkimus Voit opiskella yksittäisiä kursseja Aasian tutkimuksesta.

Avoimessa yliopistossa voit opiskella myös kesällä, ja kursseja alkaa aina elokuun loppuun saakka. Valtaosa opinnoista järjestetään verkossa.

Jo nyt voit tutustua myös lukuvuoden 2022-2023 opintotarjonnan ennakkotietoihin. Lukuvuoden valmis opintotarjonta julkaistaan 11.7.2022.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen

Etsitkö jotakin muuta?

Voit etsiä sinulle sopivia avoimia opintoja Etsi koulutusta ja Opintotarjonnan (studies.helsinki.fi) -hauista. Opintotarjonnan hausta löydät myös menneen avoimen opetuksen.