Säätutkalla havaittuja kirkkaan ilman kaikuja

22.11.2011 11.06
Matti Leskinen


Tuorein tarina


Hyönteisten kokoa ja vaellusta on arvioitu myös karkeasti vuorokauden lopuksi viimeisen rivin symboleilla:
X = suurehkoja hyönteisiä liikkeellä
XX = isoja hyönteisiä havaittavissa
* = vaellusta, muttei selvästi Suomeen päin (rannikon suunta, Viroon)
** = vaellusta Suomeen

21.11.2011
Lähinnä vain merenpinnasta tullutta kaikua oli ennen aamua alueella näkyvissä, sateisten pilvien ohella. Aamun sarastaessa huomattavasti lintuja oli liikkeellä alhaalla maalla ja merellä ja aamulla lintuja näkyi jo melko paljon. Aamupäivällä linnut harvenivat ja päivän kuluessa sadealue tuli merkittävimmäksi kaiun aiheuttajaksi keskiyöhön saakka.

20.11.2011
Lintuja näkyi laajalti vaan hyvin harvassa kulkemassa keskiyön aikaan kilometrin alapuolella. Aamuyöllä linnut vähenivät hiljalleen samalla kun Suomenlahdella kehittyi myös heikko hajanainen sadealue länteen päin hivuttautuen. Aamulla lintuja oli melko runsaasti liikkeellä pinnan lähellä sekä merellä että maalla, Suomenlahden ylikin lintuja näkyi etelämmäksi kulkevan.
Suurin keskittymä linnuista kuitenkin muodostui Ämmässuon tienoille. Päivän aikana lintuja näkyi harvemmassa muualla maa-alueen yllä ja iltapäivällä Espoonlahden suuntaan Ämmässuon alueen linnutkin näkyivät siirtyvän merelle. Auringonlaskun aikaan maa-alueelta pölähti taas melko paljon lintujan ilmaan joksikin aikaa. Myöhemmin iltayöllä huomattavasti lintuja ilmestyi jälleen kulkemaan pääasiassa kilometrin alapuolella maa-alueen yllä. Yön edetessä linnut vähenivät.

19.11.2011
Aamuyöllä sadealue kulki ylitse. Päivällä alhaalla näkyi melko paljon lintuja meren puolella ja harvemmassa maa-alueen yllä. Heikko matala sadenauha kulki etelään illansuussa ja sen jälkeen iltayöllä näkyi huomattavasti lintuja kilometrin alapuolella, meren yllä korkeammallakin.

18.11.2011
Tihkusadetta noin kilometrin paksuisessa kerroksessa oli laajalti keskiyön aikaan ja hiljalleen heiketen aamuun tultaessa. Melko paljon lintuja näkyi aamulla lähinnä heikon sateen laikkujen väleissä liikkeellä puolen kilometrin alapuolella. Päivällä lintuja oli niukemmin maa-alueen yllä ja illan hämärtyessä lintuja oli taas hetken aikaa melko runsaasti liikkeellä.
Alkuyön lopulla sadealue pyyhkäisi ylitse ja samalla myös merenpinnasta kaikua tuli hyvin.

17.11.2011
Huomattavasti kaikuja tuli keskiyön jälkeen edelleen Suomenlahden pinnasta ja lähinnä merellä oli liikkeellä myös jonkin verran lintuja alhaalla. Aamun sarastaessa maa-alueelta nousi hetkeksi huomattavasti lintuja lentelemään alhaalle. Myöhemmin päivällä kaikuja tuli ensisijassa tihkusateesta iltaan asti, iltayöllä sateen heikennettyä näkyi muutama lintukin liikkeellä alhaalla. Yön edetessä sade hiljalleen taas voimistui.

16.11.2011
Jonkin verran lintuja näkyi keskiyöllä liikkeellä kilometrin alapuolella ja aamua kohden linnut vähenivät edelleen. Pinnan lähellä oli sitten aamulla liikkeellä jonkin aikaa huomattavasti lintuja. Päivällä merenpinnasta alkoi tulla kaikuja ja paikoin lintuja keskittyi etenkin Ämmässuon tienoille. Illan hämärtyessä melko paljon lintuja oli jonkin aikaa lentelemässä lähinnä maa-alueen yllä matalalla. Myöhemmin yöllä lintuja oli enää vähän erotettavissa.

15.11.2011
Jonkin verran lintuja näkyi keskiyön jälkeen liikkeellä, pääasiassa puolen kilometrin alapuolella, mutta muutama 2 km korkeudella asti. Aamulla lintuja oli melko paljon jonkin aikaa liikkeellä kilometrin alapuolella maa-alueella ja sen jälkeen niukemmin mutta yleisemmin myös meren puolella alhaalla.
Lähinnä turbulenssista tuli heikkoa kaikua puolen kilometrin alapuolella aaltoilleista kerroksista päivällä, mutta jokune iso hyönteinenkin näkyi samalla matkaamassa parinsadan metrin korkeudella saakka eteläkaakkoon 5-8 m/s.
Melko paljon lintuja lähti iltayöllä liikkeelle aika vaihtelevasti kulkemaan kilometrin alapuolella, lounas ja etelä ehkä pääsuuntina. Yön edetessä linnut hiljalleen vähenivät.
XX

14.11.2011
Heikko tihkusateen tapainen nauha kulki keskiyön jälkeen alueen yli, mutta muuten kaikuja oli vähänlaisesti, joskin merenpinnastakin vielä jotain näkyi. Huomattavasti lintuja lähti liikkeelle aamulla ja lenteli sitten aamupäivällä alhaalla niin maalla kuin merelläkin. Päivän edetessä merellä lintuja näkyi melko runsaastikin liikkeellä ajoittain pinnan lähellä, kuten myös tavalliseen tapaan Ämmässuon seutuvilla.
Joitakin isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi päivällä puolen kilometrin alapuolella kulkemassa kaakkoon 5-8 m/s. Illalla lintuja oli jonkin aikaa yleisemmin ilmassa ja iltayöllä huomattavasti lintuja jatkoi kulkua 1,5 km alapuolella, samalla kun sadealueitakin kulki eteläkaakkoon.
XX*

13.11.2011
Keskiyön aikaan tihkusade oli vähäsitä, vaan ei muitakaan kaikuja juuri ollut havaittavissa. Aamua kohden tihkusadekerros vahvistui, mutta myös merenpinnasta alkoi kaikuja olla havaittavissa runsaammin, lounaistuulen vahvistuessa. Aamulla tihkusade häyipyi hiljalleen itäpuolelle ja huomattavasti lintuja näkyi liikkeellä matalalla niin maalla kuin merellä, runsastikin lintuja keskittyi tavalliseen tapaan Ämmässuon tienoille.
Heikosti kaikua näkyi päivällä puolen kilometrin korkeuden vaiheilla ilmeisesti turbulenssista maa-alueen yllä. Illalla lintuja näkyi hetken hieman runsaammin liikkeellä matalalla maa-alueen yllä. Sen jälkeen sateisten pilvialueiden lipuminen itään päin oli lähinnä enää kaikuina seurattavissa.

12.11.2011
Tihkusade oli edelleen kaikujen aiheuttajana aamuun asti, jolloin myös huomattavasti lintuja alkoi näkyä liikkeellä lähinnä maa-alueen yllä alhaalla, hajanaistuneen tihkun alueella. Iltapäivällä meren puolella tihkusateen heikennyttyä lintuja oli liikkeellä alhaalla jo melko paljon. Illan lähetessä myös maa-alueelta lähti liikkeelle melko runsaasti lintuja. Kuitenkin auringonlaskun aikaan linnut olivat jälleen vähissä.
Tihkusade vahvistui iltayöllä etenkin maa-alueen yllä ja oli myös ainoa merkittävä kaikujen syy.

11.11.2011
Vain joitakin lintuja näkyi keskiyön jälkeen kulkemassa alhaalla, kunnes aamun sarastaessa huomattavasti lintuja oli ilmassa puolen kilometrin alapuolella ja varsinkin meren puolella melko paljonkin. Ennen tihkusadetta maa-alueelta ehti liikkeelle joitakin isoja tai suurehkoja hyönteisiäkin 300 m alapuolella kulkemaan kaakkoon noin 5 m/s.
Tihkusade oli kaikujen syynä sitten lopun vuorokaudesta.
XX*

10.11.2011
Huomattavasti lintuja näkyi keskiyöllä alhaalla maalla ja merellä lentelemässä ja aamun lähetessä hiljalleen niukemmin. Aamun sarastaessa lintuja alkoi taas lähteä liikkeelle sekä maalta että mereltä ja puolen kilometrin alapuolella lintuja oli lopulta melko runsaasti ilmassa.
Päivällä lintuja näkyi paikoin runsaastikin alhaalla Suomenlahdella sekä maa-alueellakin Ämmässuon tienoilla tavalliseen tapaan, mutta iltapäivällä ja illalla jo aika niukasti. Suurehkoja tai isoja hyönteisiä alkoi päivällä maa-alueella kulkeutua puolen kilometrin alapuolella harvassa kaakkoon 3-6 m/s. Iltahämärän aikaan hyönteisiä pölähti hetkeksi runsaamminkin liikkeelle.
Iltayöllä erottui maa-alueella enää vain joitakin harvoja lintuja ja isoja hyönteisiä alhaalla liikkeellä, meren puolella lintuja oli muutama enemmän.
XX*

9.11.2011
Keskiyön jälkeen melko paljon lintuja näkyi lentelemässä pääasiassa kilometrin alapuolella sekä maalla että merellä. Aamuyön kuluessa linnut harvenivat. Melko runsaasti lintuja lähti liikkeelle aamulla etenkin maa-alueelta pääasiassa kilometrin alapuolella kulkemaan lounaaseen päin noin 10 m/s.
Päivällä linnut vähenivät, kunnes iltayöllä liikkeelle lähti melko paljon lintuja 2 km alapuolella lounaaseen 15-20 m/s. Yön edistyessä linnut vähenivät ja alkoivat kulkea pääasiassa kilometrin alapuolella.

8.11.2011
Jonkin verran lintuja lenteli matalalla keskiyöllä ja aamuyöllä. Aamulla lintuja oli hieman runsaammin liikkellä ja paikoin taajassa sekä tietyillä seuduilla maa-alueen yllä että merellä. Huomattavasti isoja tai suurehkoja hyönteisiä ilmaantui aamupäivällä parinsadan metrin alapuolelle kulkemaan kaakkoon 5-8 m/s. Iltapäivällä joitakin isoja hyönteisiä kulki 700 m korkeudella asti, jokseenkin yleisen kumpukerrospilvikerroksen tasolla. Auringonlaskun vaiheilla puolen kilometrin alapuolella oli jonkin aikaa hyönteisiä melko paljon kulkemassa eteläkaakkoon 5-10 m/s.
Hyönteiset vähenivät alkuyöllä, mutta sen sijaan runsaasti lintuja lähti maa-alueelta lounaaseen 15-20 m/s 1,5 km alapuolella. Myöhemmin yöllä lintuja oli harvemmassa, varsinkin sateisten alapilvinauhojen pyyhältäessä yli. Näiden jälkeen 1-2 km korkeudellakin kulki melko paljon lintuja, kunnes sitten yön edetessä linnut hiljalleen harvenivat joka tasolla.
XX*

7.11.2011
Keskiyöllä ja aamuyöllä kaikua näkyi lähinnä hajanaisesta heikosta sadealueesta. Aamulla sadealueen jälkipuolella melko paljon lintuja oli liikkeellä lähinnä matalalla maa-alueen yllä. Myöhemmin aamupäivällä lintuja näkyi etupäässä alhaalla meren puolella. Päivästä alkaen tihkusade oli kaikujen syynä iltayöhön asti. Yön edetessä sade häipyi, mutta vain joitakin lintuja erottui liikkeellä alhaalla maa-alueen yllä.

6.11.2011
Huomattavasti lintuja lenteli maa-alueen yllä puolen kilometrin alapuolella keskiyöllä ja aamuyöllä linnut häipyivät vähitellen. Aamulla lintuja oli taas liikkeellä melko paljon sekä maalla että merellä pinnan lähellä. Päivällä lintuja oli yleensä vähemmän, vaan joitakin paikallisia keskittymiä näkyi maa-alueella tavalliseen tapaan eli etenkin Ämmässuon seudulla. Merenpinnasta tuli myös jatkuvasti huomattavasti kaikua.
Iltayöllä jonkin aikaa lintuja oli alhaalla maa-alueen yllä melko paljonkin näkyvissä, mutta yön edetessä linnut olivat harvassa.

5.11.2011
Keskiyön aikaan maa-alueen yllä lintuja näkyi melko paljon liikkeellä lähinnä puolen kilometrin alapuolella, ja myös merellä huomattavasti lintuja näkyi alhaalla lennossa. Aamua kohden linnut vähenivät hiljalleen. Aamulla lintuja oli taas hieman enemmän liikkeellä ja merellä matalalla jopal melko paljonkin, sen mitä merenpinnasta tulleen kaiun seasta pystyi erottamaan. Päivällä maa-alueelle kertyi paikallisesti myös taajaan lintuja, lähinnä Ämmässuon seutuville.
Jonkin verran lähinnä suurehkoja ja isoja hyönteisiä näkyi päivällä liikkeellä parinsadan metrin korkeudella saakka luoteeseen 7-10 m/s. Melko paljon lintuja lenteli iltayöllä maa-alueella puolen kilometrin alapuolella, ilmeisen alapilvikerroksen alla.
XX*

4.11.2011
Runsaasti lintuja näkyi keskiyöllä muuttamassa maa-alueella puolen kilometrin alapuolella sekä hieman harvemmassa yleisemmin 1-2 km korkeudella lounaaseen noin 15 m/s. Aamuyöllä linnut vähitelleen harvenivat. Aamulla melko paljon lintuja lähti liikkeelle kilometrin alapuolelle kulkemaan.
Päivän edetessä huomattavasti hyönteisiä alkoi kulkea puolen kilometrin alapuolella länteen-länsiluoteeseen 3-6 m/s. Iltapäivällä hyönteisiä oli niukemmassa ja kaikua tuli toisaalta 200-500 m korkeudelta aaltoilleesta turbulenssikerroksesta, virtauksen viedessä länsiluoteeseen-luoteeseen.
Iltayöllä runsaasti lintuja lähti maa-alueelta ilmaan ja kulki länteen päin pääasiassa kilometrin alapuolella 15-18 m/s. Yön edetessä linnut vähenivät.
XX*

3.11.2011
Keskiyöllä aika yhtenäinen heikko sadealue oli päällä. Aamuyöllä sadetta oli hajanaisemmin ja joitakin lintuja näkyi liikkeellä 2 km alapuolella. Aamuvarhaisella melko paljon lintuja lähti liikkeelle puolen kilometrin alapuolella ja kauempana Suomenlahdella pinnan lähellä sadenauhojen välissä lintuja näkyi paikoin runsaastikin.
Päivällä puolen kilometrin alapuolella näkyi aluksi hyvin harvassa isoja tai suurehkoja hyönteisiä ja iltapäivällä taajemmassa kulkemassa itäkaakkoon-kaakkoon 2-5 m/s. Iltayöllä hyönteiset harvenivat ja sen sijaan ilmaan lähti melko paljon lintuja muuttamaan ja yhtenäisimmin lounaaseen päin sisämaassa noin 15 m/s. Yön edetessä lintuja kertyi runsaasti toisaalta maa-alueella puolen kilometrin alapuolella menossa länteen sekä toisaalta sekä maalla että merellä 1-2 km korkeudella kulkemaan lounaaseen.
XX*

2.11.2011
Hyvin heikko tihkusade aiheutti jonkin verran kaikuja keskiyön jälkeen. Aamulla sade vahvistui ja kaikua tuli hieman yli kilometrin paksuisesta kerroksesta sadenauhoista. Jonkin verran lintujakin näkyi lähinnä selkeillä alueilla sisämaassa ja Suomenlahdella aamuvarhaisella kilometrin alapuolella.
Sade oli edelleen kaikujen syynä yöhön asti.

1.11.2011
Huomattavasti lintuja näkyi keskiyöllä liikkeellä 1,5 km alapuolella. Aamuvarhaisella lintuja näkyi lähtevän ilmaan varsinkin rannikolla melko runsaastikin, mutta mitään kovin pitkäaikasta muuttoa tästä ei lopulta kertynyt vaikka Suomenlahden yli menijöitä näkyi harvakseltaan kulkemassa alhaalla eteläkaakkoon vielä aamupäivällä. Maa-alueen yllä näkyi aamupäivällä huomattavasti hyönteisiä 300 m korkeudella asti menossa itäkoilliseen 5-8 m/s.
Tihkuisen alueen tullessa iltapäivällä lännestä hyönteiset häipyivät, mutta poutaisella kelillä sisämaasa jopa melko paljon hyönteisiä oli liikkeellä puolen kilometrin alapuolella itään-itäkoilliseen. Iltayöllä tihkuinen sää jatkui ja kaikua tuli niin muodoin lähinnä sateesta sekä toisaalta Suomenlahden pinnasta.
XX*

31.10.2011
Sadetta oli keskiyöllä yleisesti alueella ja voimakkaampi sadealue kulki aamuun tultaessa ylitse. Aamupäivällä maa-alueen yllä näkyi jonkin verran lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä liikkeellä puolen kilometrin alapuolella itäkaakkoon 7-10 m/s. Puoliltapäivin hyönteisiä oli jopa melko paljon parinsadan metrin korkeudella asti. Iltapäivällä joitakin isoja hyönteisiä näkyi liikkellä 0,5-1 km korkeudella, turbulenssista tai pilvikerroksesta aiheutuneen ohkaisen kaikukerroksen ylläkin. Virtaus vei kaakkoon päin ja illalla hyönteisiä oli hieman runsaammin edelleen puolen kilometrin alapuolella, kunnes sitten yön alkaessa hyönteiset häipyivät.
Melko paljon lintuja lähti muuttamaan iltayöllä 1,5 km alapuolella etelään 15-20 m/s. Yön edetessä linnut vähenivät, mutta hiljalleen enemmän lintuja alkoi jälleen tulla pohjoisesta 1-3 km korkeudella. Keskiyön lähetessä linnut taas vähenivät.
XX*

30.10.2011
Keskiyön jälkeen maa-alueen yllä alhaalla näkyi huomattavasti lintuja liikkeellä aamuun saakka. Päivällä ja illalla lähinnä vain sadekaikuja oli havaittavissa, aluksi harvojen sadekuurojen ja myöhemmin myös yhtenäisemmän tihkun takia. Iltayöllä sateet jatkuivat heikkoina.

29.10.2011
Heikkoa hajanaista sadetta keskiyöllä ja hieman myöhemmin tihkuntapaista oli alueella. Sateen reunamilla näkyi joitakin isoja hyönteisiäkin matkaamassa puolen kilometrin alapuolella koilliseen 7-12 m/s. Aamun lähestyessä sadetta oli jälleen runsaammin. Huomattavasti lintuja oli liikkeellä aamuvarhaisella sateiden heikennyttyä. Jonkin verran hyönteisiä erottui päivällä puolen kilometrin alapuolella virtauksen viedessä itään 5-8 m/s.
Iltayöllä liikkeelle lähti melko paljon lintuja pääasiassa kilometrin alapuolella kulkemaan kaakkoon päin 12-15 m/s. Yön edetessä linnut hiljalleen vähenivät, varsinkin kun heikkoa sadettakin alkoi esiintyä, mutta toisaalta jonkin aikaa melko paljon lintuja näkyi myös noin 1,5-3 km korkeudella.
XX*

28.10.2011
Huomattavasti lintuja erottui liikkeellä alhaalla rannikolla sisämaan heikon sadealueen eteläpuolella keskiyöllä. Aamuyöllä sateen ollessa heikompaa ja hajanaisempaa lintuja näkyi hieman runsaamminkin. Melko runsaasti lintuja lähti ilmaan aamuvarhaisella maa-alueelta. Suomenlahdellakin aivan pinnan lähellä lintuja näkyi jopa runsaasti, ennen kuin etelän puolelta heikko sadenauha työntyi pohjoiseen. Tämän edellä sisämaassa näkyi myös aika harvassa isoja tai suurehkoja hyönteisiä puolen kilometrin korkeudella saakka kulkemassa pohjoiseen 3-5 m/s.
Myöhemmin päivällä hyönteisiä oli niukemmin ja kaikua tuli puolen kilometrin alapuolella lähinnä turbulenssista heikosti. Iltayöllä maa-alueella näkyi jonkin verran lintuja lennossa 2 km korkeudella saakka ja runsaimmin puolen kilometrin alapuolella. Yön edetessä linnut jokseenkin häipyivät.
XX*

27.10.2011
Keskiyön jälkeen huomattavasti lintuja erottui sisämaassa liikkeellä 2 km alapuolella eteläkaakkoon. Melko paljon lintuja näkyi aamulla muuttamassa eteläkaakkoon 12-15 m/s kilometrin alapuolella. Paikallisesti lintuja näkyi myös tavanomaiseen tapaan kertyvän Ämmässuon laitamille runsaasti. Merenpinnastakin kaikuja näkyi hyvin saapuvan Kumpulan tutkalle takaisin.
Puolen kilometrin korkeudella pilvi-/turbulenssikerroksesta tulleen kaiun alla alkoi aamulla näkyä hyvin harvassa myös isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulkemassa luoteeseen 5-7 m/s. Hyönteisiä oli kulki harvassa iltapäivään asti ja illalla sadealue lipui paikalle lännestä. Iltayöllä heikon sateen ohella näkyi alhaalla jonkin verran lintuja lentelemässä rannikolla.
XX*

26.10.2011
Keskiyöllä lintuja näkyi melko paljon kulkemassa Helsingin länsipuolella kilometrin alapuolella lounaaseen 10-13 m/s, mutta harvemmassa muualla. Aamuyöllä linnut vähenivät. Aamun sarastaessa melko runsaasti lintuja lähti liikkeelle maa-alueelta puolen kilometrin alapuolella lentelemään, mutta aamun edetessä linnut vähenivät aika nopsaan.
Alapilvikerroksen alla alkoi aamulla kulkea myös lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä melko harvassa puolen kilometrin alapuolella kaakkoon 3-5 m/s. Pitkin päivää hyönteisiä näkyi sitten lipumassa puolen kilometrin alla hitaasti kaakkoon päin.
Iltayöllä hyönteiset häipyivät, mutta runsaasti lintuja lähti maa-alueelta liikkeelle kilometrin alapuolella ja harvemmassa 2 km korkeudella saakka pääasiassa länsilounaaseen 15 m/s luokkaa.
XX*

25.10.2011
Keskiyön jälkeen huomattavasati lintuja näkyi lentelemässä lähinnä kilometrin alapuolella. Aamun sarastaessa melko runsaasti lintuja lähti liikkeelle rannikon tuntumasta ja harvemmassa kauempana sisämaassa ja Suomenlahden yli lintuja kulki etelään 12-15 m/s 1,5 km korkeudelle saakka nousten. Aamun edetessä linnut vähenivät hiljalleen.
Päivällä rannikolla alkoi kulkea melko paljon hyönteisiä 300 m alapuolella itäkaakkoon 5-10 m/s. Sisämaassa hyönteisiä oli niukemmin, mutta toisaalta rullapyörteiden mukana jonoihin keskittyneinä paikoin kuitenkin taajassa ja parhaimmillaan iltapäivällä puolen kilometrin korkeudella asti. Hyönteiset harvenivat illan lähetessä ja virtaus vei itään 3-6 m/s.
Melko paljon lintuja lähti liikkeelle iltayöllä, Helsingin itäpuolella jopa runsaasti, muuttamaan Suomenlahden yli etelään-etelälounaaseen noin 13 m/s 2 km korkeudella saakka. Yön edetessä lintuja kulki harvemmassa, mutta melko paljon 2-5 km korkeudellakin ja suunta oli lounaaseen.
XX*

24.10.2011
Keskiyön jälkeen näkyi edelleen huomattavasti lintuja lentelemässä pääasiassa kilometrin alapuolella, samalla alapilvikerroksen alla. Aamuyöllä linnut hiljalleen häipyivät. Aamulla varsinkin Helsingin länsipuolella lintuja oli melko runsaasti 1,5 km korkeudella asti. Päivän edetessä linnut vähenivät, mutta puolen kilometrin alapuolella alkoi kulkea huomattavasti hyönteisiä itäkoilliseen 7-12 m/s ja rannikolla meren puolella saarista ja niemistä hyönteisiä näkyi virtaavan melko paljonkin.
Päivällä hyönteisiä nousi rullapyörteiden mukana 800 m korkeuden tuntumaan tuulensuuntaisissa jonoissa ja tämän yllä ohkaisesta aaltoilleesta kerroksesta kaikua tuli turbulenssistakin. Etelän puolelta kaikua tuli myös Suomenlahden pinnasta kohtalaisen hyvin. Melko runsaasti hyönteisiä kulki päivällä itäkoilliseen 5-10 m/s iltahämärään asti, kunnes hämärän tihentyessä hyönteiset vähitellen häipyivät.
Auringonlaskun tienoilla melko paljon lintuja lähti sisämaasta kulkemaan 2 km alapuolella kaakkoon 15-18 m/s ja edelleen Suomenlahden yli. Iltayöllä linnutkin harvenivat hiljalleen.
XX*

23.10.2011
Huomattavasti lintuja näkyi keskiyöllä ja aamuyöllä liikkeellä kilometrin alapuolella. Aamulla melko paljon lintuja lähti ilmaan pääasiassa kilometrin alapuolella, mutta harvemmassa 2 km korkeudella saakka, liikkeen ollessa eteläkaakkoon 12-15 m/s.
Päivän edetessä linnut häipyivät ja iltapäivällä heikko sade oli pääasiassa kaikuja aiheuttamassa. Iltayöllä huomattavasti lintuja näkyi liikkeellä 2 km korkeudella saakka.

22.10.2011
Huomattavasti lintuja näkyi keskiyöllä liikkeellä kilometrin alapuolella ja aamuyöllä linnut vähenivät. Aamulla sadealue kulki ylitse ja sateet olivat merkittävien kaikujen takana iltapäivään asti.
Illansuussa puolen kilometrin alapuolella näkyi kulkevan huomattavasti hyönteisiä itään-itäkaakkoon 7-12 m/s ja iltayöllä lähinnä suurehkoja tai isoja hyönteisiä liikkui edelleen harvassa. Huomattavasti lintuja oli iltayöllä lentelemässä pääasiassa kilometrin alapuolella.
XX*

21.10.2011
Sateiden välissä näkyi paikoin edelleen melko paljon lintuja keskiyön jälkeen kilometrin alapuolella kulkemassa etelään päin, muttei juurikaan Suomenlahden yli vaikka siellä sateet hieman hajaantuivat. Aamuvarhaisella sen sijaan melko paljon lintuja pääsi lähtemään rannikolta etelään-eteläkaakkoon noin 15 m/s Suomenlahden yli. Aamulla luoteesta tullut hajainen heikko sadenauha osaltaan hiljensi lintujen lentoa, mutta huomattavasti lintuja näkyi edelleen ilmassa selkeämmässä säässä aamupäivällä.
Joitakin isoja hyönteisiä erottui päivällä puolen kilometrin alapuolella liikkeellä kaakkoon 5-8 m/s. Runsaasti lintuja lähti iltayöllä muuttamaan rannikolta eteläkaakkoon noin 15 m/s 1,5 km alapuolella. Sisämaassa lintuja oli harvemmassa 2 km korkeudella saakka matkalla etelään 15-20 m/s. Yön edetessä linnut harvenivat alhaalla, mutta ylempänä 2-3 km korkeudella näkyi kulkevan melko runsaasti lintuja eteläkaakkoon 20-23 m/s. (Asiasta enemmän)
XX*

20.10.2011
Keskiyön jälkeen paikoin voimakkaidenkin sateiden nauha oli pääasiassa rannikolta meren puolella, mutta sateet pyyhkäisivät aamulla rannikon yli. Sadealueen jälkipuolella näkyi pinnan lähellä melko paljon lintuja lentelemässä, mutta aika vaihtelevasti ja meren puolella myös 2 km korkeudella saakka.
Päivällä huomattavasti hyönteisiä näkyi liikkeellä puolen kilometrin alapuolella kulkemassa koilliseen 5-10 m/s, mutta jopa vahvemmin kaikuja tuli kuitenkin turbulenssista 0,5-1 km korkeudella aaltoilleista ilmakerroksista. Illan lähetessä melko runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle maa-alueelta kulkemaan koilliseenpuolen puolen kilometrin alapuolella.
Iltayöllä melko paljon lintuja näkyi kilometrin alapuolella liikkeellä etelään noin 10 m/s, mutta Suomenlahdella sadekuurojen nauha haittasi muuttajien menoa edemmäksi.
XX*

19.10.2011
Sadealue tuli alueelle keskiyöllä ja sade jatkui aamuun saakka. Aamupäivällä sateiden jäljessä näkyi huomattavasti lintuja liikkeellä rannikon edustalla merellä. Päivällä sadekuurojen välissä maa-alueella erottui välillä huomattavasti hyönteisiäkin puolen kilometrin alapuolella virtauksen viedessä koilliseen 10-15 m/s.
Illasta alkaen sateita oli enemmän ja myös voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja liikkui alueella.
XX*

18.10.2011
Lähinnä heikkoja tihkusateita erottui keskiyön jälkeen alueella. Päivällä merkittävimmin kaikua tuli Suomenlahden pinnasta. Illan lähestyessä maa-alueelta näkyi ilmaan nousseen myös melko paljon hyönteisiä puolen kilometrin alapuolella matkalla pohjoiseen 5-10 m/s ja jonkin aikaa isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi edelleen iltahämärissä lentoaan jatkavan.
XX*

17.10.2011
Jonkin verran lintuja näkyi aamulla kulkemassa etelään Suomenlahden yllä. Päivällä puolen kilometrin alapuolella näkyi lopulta melko paljon lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä rullapyörteiden keskittäminä tuulensuuntaisissa jonoissa. Virtaus oli koilliseen-itäkoilliseen 7-12 m/s. Illan hämärtyessä hyönteiset häipyivät. Jonkin verran lintuja näkyi iltayöllä lentelemässä lähinnä puolen kilometrin alapuolella.
XX*

16.10.2011
Jonkin verran lintuja näkyi lentelemässä keskiyön jälkeen pääasiassa puolen kilometrin alapuolella. Aamuvarhaisella lintuja oli huomattavastikin ilmassa maa-alueen yllä, edelleenkin pääasiassa puolen kilometrin alapuolella. Päivällä huomattavasti hyönteisiä kulki maa-alueen yllä puolen kilometrin alapuolella itäkoilliseen 5-8 m/s ja illalla häipyen.
XX*

15.10.2011
Keskiyöllä oli liikkeellä melko paljon lintuja kilometrin alapuolella länsilounaaseen 15-20 m/s. Aamuyöllä linnut vähenivät ja heikko sadealuekin kulki alueen yli. Aamulla huomattavasti lintuja näkyi heikoista sateista huolimatta kulkemassa puolen kilometrin alapuolella ja rannikolla aluksi melko paljonkin.
Ilmeisesti lähinnä pienehköjä hyönteisiä pölähti aauringonlaskun lähellä ilmaan kulkemaan puolen kilometrin alapuolella koilliseen 5-10 m/s. Iltayöllä näkyi jonkin verran lintuja liikkeellä kilometrin alapuolella ja myös jokunen iso hyönteinen puolen kilometrin alapuolella.
XX*

14.10.2011
Melko paljon lintuja näkyi keskiyöllä muuttamassa pääasiassa kilometrin alapuolella lounaaseen 17-20 m/s. Ylempänä 1-2 km korkeudella lintuja kulki harvemmassa mutta nopsempaan, 25 m/s parhaimmillaan. Keskiyön jälkeen hieman sadettakin näkyi alueella ja linnut häipyivät aika vähiin. Aamuvarhaisella melko runsaasti lintuja oli jälleen matkaamassa kilometrin alapuolella etelälounaaseen 17-20 m/s. Päivän edetessä linnut hiljalleen harvenivat.
Etenkin rannikolla alkoi päivällä kulkea harvassa myös isoja tai suurehkoja hyönteisiä etelään 5-10 m/s pääasiassa puolen kilometrin alapuolella, mutta paikoin nostavissa ilmavirtauksissa kilometrin korkeudella saakka. Lisäksi 0,5-1 ,5 km välillä kaikua tuli ilmeisesti turbulenssista aika ohkaisista aaltoilleista kerroksista ja merenpinnasta.
Illalla hyönteiset häipyivät. Runsaasti lintuja lähti muuttamaan iltayöllä kahden kilometrin alapuolella etelälounaaseen-lounaaseen 17-20 m/s. Yön edetessä linnut hiljalleen vähenivät ja suunta muuttui alhaalla rannikolla länsilounaaseen.
XX*

13.10.2011
Sadealueiden välissä näkyi keskiyöllä vielä melko paljon lintuja muuttamassa lounaaseen päin 1,5 km alapuolella, mutta aamuyöllä sadealue heikkoudestaan huolimatta oli kattavampi ja lintuja vähemmän. Huomattavasti lintuja näkyi aamuvarhaisella liikkeellä kilometrin alapuolella. Aamun edetessä melko paljon lintuja oli alhaalla kulkemassa hajanaisten sateiden välissä ja etenkin Porkkalan niemen seudulla Suomenlahdelle jatkamassa.
Päivällä sadekuurojen välissä näkyi lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä harvassa tai melko harvassa puolen kilometrin alapuolella kulkemassa etelään päin 5-10 m/s ja keskittyneinä rullapyörteiden mukana tuulensuuntaisiin jonoihin. Paikoin sadekuurojen edellä hyönteisiä oli melko runsaastikin, ilmeisesti puuskarintaman tapaisen olion lisää nostaessa ja keskittäessä.
Iltayöllä runsaasti lintuja kulki hajanaisten heikkojen sateiden välissä pääosin kilometrin alapuolella lounaaseen-etelälounaaseen 23-28 m/s. Myöhemmin yöllä sateet häipyivät ja lintuja kulki myös ylempänä 1-2 km korkeudella jokseenkin erillisessä kerroksessa lounaaseen noin 30 m/s, mutta keskiyön lähestyessä linnut vähenivät.
XX*

12.10.2011
Keskiyöllä melko runsaasti lintuja näkyi muuttamassa eteläkaakkoon-etelään noin 15 m/s pääasiassa kilometrin alapuolella. Aamuyöllä linnut vähenivät. Aamuvarhaisella rannikolta lähti liikkeelle runsaastikin lintuja etelään noin 15 m/s, mutta Suomenlahden puolella sadekuuronauhat hillitsivät muuttoa ja pääosin linnut näkyivät jäävän Suomen rannikolle. Päivän kuluessa Suomenlahden sadealue liikkui hiljalleen kaakkoon ja huomattavasti lintuja näkyi sen myötä muuttavan Suomenlahden ylikin etelään.
Maa-alueen yllä heikkoa kaikua tuli päivällä ilmeisesti myös turbulenssista puolen kilometrin alapuolella olleesta kerroksesta, mutta vähitellen myös etenkin isoja ja suurehkoja hyönteisiä alkoi kulkea puolen kilometrin alapuolella kaakkoon päin 3-6 m/s. Parhaimmillaan iltapäivällä hyönteisiä nousi kilometrin korkeudelle asti, mutta sen jälkeen sadekuurot yleistyivät ja hyönteiset vähenivät. Kuitenkin sadekuurojen jälkeen illansuussa 1-2 km korkeudella näytti kulkevan hyvin harvassa isoja hyönteisiä kaakkoon noin 15 m/s.
Runsaasti lintuja lähti iltayöllä muuttamaan rannikolta ja sisämaassa hieman niukemmin 1,5 km alapuolella 15-18 m/s etelään. Sadekuuronauha hillitsi muuttajia aluksi, mutta yön edetessä runsaammin lintuja oli liikkeellä lounaaseen-etelälounaaseen, kunnes sateisia pilviä oli taas enemmän.
XX*

11.10.2011
Sateiden jälkeen aamuyöllä erottui huomattavasti lintuja liikkeellä kilometrin alapuolella ja rannikolla lähinnä itään päin. Aamulla melko paljon lintuja näkyi puolen kilometrin alapuolella ja myös Suomenlahden yli menossa etelään päin.
Päivällä hyönteisiä nousi melko runsaasti ilmaan varsinkin rannikon tuntumassa puolen kilometrin alapuolelle kulkemaan kaakkoon 5-8 m/s. Iltapäivällä hyönteiset kuitenkin vähenivät ja myös sadenauha pyyhälsi lopulta alueen yli illalla kaakkoon.
Melko paljon lintuja lähti iltayöllä muuttamaan eteläkaakkoon 15-18 m/s pääasiassa kilometrin alapuolella. Yön edetessä lintuja oli runsaammin ja muuttosuunta eteläkaakkoon-etelään.
XX*

10.10.2011
Huomattavasti lintuija näkyi keskiyöllä kilometrin alapuolella lentelemässä, mutta sitten sateet kattoivat alueen ja kaiut olivat lähinnä sateista peräisin seuraavaan yöhön saakka.

9.10.2011
Runsaasti lintuja muutti keskiyöllä pääasiassa puolen kilometrin alapuolella rannikolla länsilounaaseen sekä harvemmassa 2,5 km korkeudella saakka lounaaseen-etelälounaaseen noin 20 m/s. Aamuyöllä linnut hiljalleen vähenivät. Runsaasti lintuja lähti jälleen aamuvarhaisella etelälounaaseen 20-23 m/s 2 km alapuolella ja Suomenlahden ylitykseen selvästi myös rannikon ulokkeisiin keskittyneillä reiteillä. Aamun edetessä linnut vähenivät.
Päivällä maa-alueen yllä erottui paikoin keskittyneinä nousevien liikkeiden mukana melko paljon hyönteisiä puolen kilometrin alapuolella menossa aluksi etelään ja myöhemmin itäkoilliseen 2-5 m/s. Illan lähestyessä hyönteiset vähenivät. Iltayöllä melko paljon lintuja lähti liikkeelle kilometrin alapuolella hajanaisten sateiden välissä pohjoisluoteeseen 10-13 m/s. Yön edetessä lintuja oli hieman runsaammin ja liike enemmän koilliseen päin.
XX*

8.10.2011
Huomattavasti lintuja näkyi keskiyöllä lentelemässä kilometrin alapuolella ja rannikon tuntumassa runsaimmin, itään-itäkaakkoon. Aamuyöllä linnut vähenivät. Melko paljon lintuja lähti aamuvarhaisella Suomenlahden yli etelään keskittyen rannikon ulokkeiden kohdille, mutta Suomenlahdella sadekuuronauha hieman esti muuttajia.
Aamupäivällä lähinnä puolen kilometrin alapuolella kulki melko paljon hyönteisiä etelään noin 5 m/s ja harvemmassa isoja hyönteisiä näkyi kilometrin korkeudella saakka. Iltapäivällä virtaus vei lounaaseen ja hyönteisten keskittymine ohella rullapyörteiden muodostamiin jonoihin kehittyi heikkoja sadekuurojakin. Auringonlaskun tienoilla runsaasti hyönteisiä kulki 700 m alapuolella lounaaseen 5-8 m/s. Iltayöllä hyönteisiä oli niukemmin, mutta runsaasti lintuja muutti 2 km alapuolella ja harvemmassa 3 km korkeudella saakka lounaaseen 15-18 m/s. Yön edetessä runsaasti lintuja muutti edelleen kilometrin alapuolella lounaaseen, mutta ylempänä 1-2 km korkeudella liike oli etelälounaaseen ja lintuja kulki hieman harvemmassa.
XX*

7.10.2011
Ennen aamua hajanaiset sateet aiheuttivat kaikuja. Kumpulassa Suomenlahden pinnasta tuli vahvasti kaikua aamulla, alhaalla näkyi myös huomattavasti lintuja lentelemässä. Päivällä maa-alueen yllä näkyi myös harvassa tai hyvin harvassa isoja tai suurehkoja hyönteisiä kilometrin alapuolella kulkemassa koilliseen 13-18 m/s.
Illalla voimakas sadeanauha kulki alueen yli kaakkoon. Sateiden jälkeen huomattavasti lintujakin lähti liikkeelle iltayöllä kilometrin alapuolella.
XX*

6.10.2011
Melko runsaasti lintuja muutti keskiyöllä 2 km alapuolella kaakkoon-eteläkaakkoon noin 15 m/s. Aamuyöllä linnut hiljalleen vähenivät. Aamuvarhaisella melko paljon lintyuja lähti taas liikkeelle maa-alueelta kilometrin alapuolella, mutta sadealueiden tullessa linnut vähenivät nopeasti.
Aamupäivällä ehti rannikolla ilmaan nousta vielä parinsadan metrin korkeudelle melko paljon hyönteisiä kulkemaan koilliseen 15-18 m/s ennen kuin yhtenäisempi sadealue peitti alueen. Myös iltapäivällä rannikolla oli jonkin aikaa selkeämpää, jolloin lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi harvassa kulkemassa edelleen koilliseen vieneessä virtauksessa.
Illalla ja iltayöllä sateet olivat kaikujen syynä.
XX*

5.10.2011
Huomattavasti lintuja näkyi keskiyöllä kilometrin alapuolella liikkeellä hajanaisten sateiden levittäydyttyä lännestä. Aamuyöllä lintuja oli enää hyvin harvassa havaittavissa sateiden häipymisestä huolimatta.
Päivällä ilman lämmettyä melko paljon hyönteisiä oli liikkeellä itään 5-10 m/s ja rullapyörteiden keskittäminä paikoin jopa runsaasti kilometrin korkeudella saakka tuulensuuntaisina jonoina. Toisaalta myös merenpinnasta tuli päivällä hyvin kaikuja.
Illalla hyönteiset vähenivät, kunnes auringonlaskun lähellä runsaasti hyönteisiä näkyi liikkeellä puolen kilometrin alapuolella hetken aikaa. Melko paljon lintuja lähti puolestaan iltayöllä, Helsingin länsipuolella runsaammin, muuttamaan 2 km alapuolella kaakkoon 13-18 m/s.
XX*

4.10.2011
Sateiset tutkakaiut jatkuivat yön yli. Aamulla rannikon tuntumassa sateiden hajaannuttua alkoi myös melko paljon lintuja näkyä liikkeellä parinsadan metrin alapuolella. Aamupäivällä sään selkiinnyttyä lintuja näkyi melko runsaasti edelleen, mutta lisäksi hyönteisiä alkoi kulkea puolen kilometrin alapuolella itäkoilliseen 5-8 m/s.
Sateita kulki taas päivällä alueen yli ja niiden jälkeen runsaastikin hyönteisiä kulki puolen kilometrin alapuolella itäkoilliseen 5-10 m/s. Auringonlaskun aikaan hyönteisiä oli jonkin aikaa runsaammin 700 m korkeudella saakka ja iltayöllä hyönteiset vähenivät. Melko paljon lintuja lähti iltayöllä liikkeelle pääasiassa kilometrin alapuolella, mutta harvemmassa lintuja kulki 2 km korkeudella asti. Yön edetessä linnut harvenivat ja yleinen suunta oli kaakkoon-itään 15-20 m/s.
XX*

3.10.2011
Huomattavasti lintuja näkyi keskiyöllä liikkeellä puolen kilometrin alapuolella ja joitakin myös sateisen alapilvikerroksen yllä 1-2 km korkeudella. Aamuyöllä sateet olivat kattavampia ja siitä eteenpäin sadealueet olivat kaikuja aiheuttamassa.

2.10.2011
Runsaasti lintuja muutti keskiyöllä. Kilometrin alapuolella lintuja kulki taajimmassa maa-alueen yllä länteen-länsilounaaseen 10-13 m/s, ylempänä lintuja oli harvemmassa mutta yhtenäisesti vielä 2,5 km korkeudella asti menossa lounaaseen 15-18 m/s ja jonkin verran lintuja näkyi 4 km korkeudella saakka. Aamuyöllä linnut hiljalleen vähenivät. Melko paljon lintuja muutti aamuvarhaisella pääasiassa 1-2 km korkeudella etelään 12-15 m/s ja myös rannikolta alhaalla lähti keskittyneinä ulokkeiden kohdalle paikoin paljon lintuja Suomenlahden yli etelään.
Lähinnä puolen kilometrin alapuolella näkyi päivällä lopulta melko paljon hyönteisiä menossa koilliseen-pohjoiskoilliseen 5-10 m/s. Iltahämärissä hyönteisiä oli liikkeellä jonkin aikaa runsaastikin. Pääasiassa sadetta oli illalla ja alkuyöllä enää tutkakaikua aiheuttamassa.
XX*

1.10.2011
Runsaasti lintuja muutti keskiyöllä etelälounaaseen-lounaaseen 20-25 m/s 1,5 km alapuolella ja jonkin verran lintuja oli liikkeellä ylempänäkin. Aamuyöllä linnut vähenivät ja pysyivät pääosin kilometrin alapuolella. Runsaasti lintuja lähti jälleen aamun sarastaessa liikkeelle etelälounaaseen 25-30 m/s sisämaassa pääasiassa 1 km ja merellä 2 km alapuolella. Aamun edetessä lintujen muutto hiljeni vähitellen.
Aamupäivällä runsaasti hyönteisiä lähti ilmaan kulkemaan kilometrin alapuolella etelään-etelälounaaseen 7-12 m/s ja isoja hyönteisiä näkyi hyvin harvassa 1,5 km korkeudella asti. Päivän kuluessa hyönteiset hiljalleen vähenivät, mutta auringonlaskun tietämissä puolen kilometrin alapuolella oli jonkin aikaa jälleen runsaammin hyönteisiä kulkemassa etelälounaaseen 5-10 m/s. Yön alkaessa hyönteiset vähitellen häipyivät.
Hyvin paljon lintuja lähti iltayöllä muuttamaan kilometrin alapuolella sisämaassa lounaaseen-etelälounaaseen noin 15 m/s. Yön edetessä lintuja oli tasaisemmin 2 km korkeudelle saakka ja joitakin 4 km korkeudella asti. Alhaalla sisämaassa liike muuttui enemmän länsilounaaseen suuntautuneeksi.
XX*

30.9.2011
Melko paljon lintuja näkyi keskiyöllä ja aamuyöllä matkaamassa pääasiassa kilometrin alapuolella etelään noin 20 m/s. Aamun lähetessä linnut hiljalleen vähenivät, Helsingin itäpuolella kuitenkin verkkaisemmin. Aamuvarhaisella melko runsaasti lintuja lähti liikkeelle etelään 17-20 m/s ja Suomenlahden yli lintuja kulki etenkin rannikon ulokkeiden kohdalle keskittyen, kuten Porkkalasta Naissaaren suuntaan.
Aamulla myös runsaasti hyönteisiä alkoi kulkea etenkin puolen kilometrin alapuolella sekä isoja tai suurehkoja hyönteisiä harvemmassa 0,5-1,5 km. Virtaus vei kaakkoon, alhaalla noin 5 m/s mutta ylempänä kilometrin korkeuden vaiheilla nopeimmillaan noin 24 m/s. Hyönteisten määrä kasvoi keskipäivään tultaessa ja sisämaassa niistä aiheuti noin 1,2 km korkeudelle yhtenäinen kaikukerros, mutta ylempää isot hyönteiset vähenivät. Päivän kuluessa virtaus myös kääntyi itäkaakkoon vieväksi ja rannikolla alhaalla itään, mahdollisesti merituulen vaikutuksesta.
Illemmalla virtaus oli jälleen luoteesta ja hyönteiset keskittyivät myös rullapyörteiden mukana tuulensuuntaisiin jonoihin ja auringonlaskun aikaan puolen kilometrin alapuolella hyönteisiä oli jopa hyvin runsaasti liikkeellä jonkin aikaa. Iltayöllä hyönteisiä oli edelleen melko paljon kilometrin alapuolella menossa kaakkoon 10-20 m/s. Runsaasti lintuja lähti muuttamaan etelälounaaseen-etelään 20-25 m/s pääasiassa 1,5 km alapuolella mutta harvemmassa 4 km korkeudella saakka.
XX*

29.9.2011
Runsaasti lintuja oli keskiyön jälkeen 1,5 km alapuolella kulkemassa lounaaseen 13-18 m/s lähinnä maa-alueen yllä. Aamua kohden linnut hiljalleen vähenivät. Aamuvarhaisella melko plajon lintuja lähti rannikolta etelään Suomenlahden yli noin 15 m/s 2 km korkeudella asti ja maa-alueella lintuja oli melko runsaasti myös liikkeellä lounaaseen päin pääasiassa puolen kilometrin alapuolella 12-15 m/s.
Lintujan muutto jatkui aamulla Suomenalhden yli etelään ja puolen kilometrin alapuolella kulki myös melko paljon hyönteisiä eteläkaakkoon 5-8 m/s. Aamupäivällä sadealueiden tullessa hyönteiset ja linnut vähenivät. Sadealueiden välissä päivällä runsaasti hyönteisiä kulki itäkaakkoon-kaakkoon 800 m korkeudella asti. Lisäksi isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi harvassa ylempänä 1,5 km korkeudella saakka menossa kaakkoon-eteläkaakkoon 7-10 m/s. Hyönteisten oma suuntaus näkyi olleen koillinen-lounas akselin mukaista.
Illalla sateita oli jälleen enemmän. Iltayöllä heikon sateen reunamilla rannikolla liikkeellä oli huomattavasti lintuja kilometrin alapuolella kulkemassa etelään 22-25 m/s.
XX*

28.9.2011
Keskiyöllä melko paljon lintuja näkyi muuttamassa etelään-eteläkaakkoon 17-20 m/s pääosin kilometrin alapuolella. Aamuyöllä linnut hiljalleen vähenivät. Aamuvarhaisella runsaasti lintuja lähti taas liikkeelle kulkemaan etelään-eteläkaakkoon 15-18 m/s 1,5 km alapuolella. Myöhemmin aamulla lintuja muutti Suomenlahden yli etelään selkeästi rannikon ulompiin kohtiin keskittyen. Samalla melko paljon hyönteisiä alkoi kulkea maa-alueen yllä puolen kilometrin alapuolella itään-itäkaakkoon 5-10 m/s.
Aamupäivällä isoja hyönteisiä oli harvassa tai hyvin harvassa liikkeellä myös 0,5-1 km korkeudella, mutta pääasiassa melko runsaasti hyönteisiä liikkui edelleen puolen kilometrin alapuolella virtauksen viedessä itään päin. Iltapäivällä sadealueen myötä hyönteiset häipyivät.
Melko paljon lintuja lähti liikkeelle iltayöllä hajanaisten sateiden välissä kulkemaan länsilounaaseen kilometrin alapuolella.
XX*

27.9.2011
Melko paljon lintuja oli vielä keskiyöllä sadealueen edellä liikkeellä 1,2 km korkeudella asti maa-alueen yllä pohjoiseen päin ja 200-500 m korkeudella oli myös huomattavasti hyönteisiä ilmassa menossa pohjoiskoilliseen noin 15 m/s. Sadenauhan ylityksen jälkeen lintuja näkyi yhä liikkeellä puolen kilometrin alapuolella. Aamulla isompi sadealue kulki ylitse ja aamupäivällä sen jälkeen melko paljon hyönteisiä lähti maa-alueelta kulkemaan kilometrin alapuolella itäkaakkoon-eteläkaakkoon 7-15 m/s.
Päivän kuluessa puolen kilometrin alapuolelle hyönteisiä kertyi runsaasti ja rullapyörteet keskittivät hyönteisiä tuulensuuntaisiin nauhoihin. Samalla hyönteisten oma suuntaus näkyi olleen vahvasti koillinen-lounas akselin mukaista eli noin kohtisuorassa virtauksen viemään suuntaan nähden. Iltapäivällä rullapyörteiden kohdilla hyönteisiä nousi runsaasti kilometrin korkeudelle asti ja harvassa isoja hyönteisiä kulki kumpupilvien välissä tai jopa yllä 1,5 km korkeuden vaiheilla kaakkoon noin 18 m/s. Iltaa kohden hyönteiset hiljalleen vähenivät ja toisaalta isojen hyönteisten osuus kaiussa tuli selvemmin näkyviin.
Auringonlaskun tienoilla runsaasti hyönteisiä oli jonkin aikaa ilmassa etenkin puolen kilometrin alapuolella. Iltayöllä hyönteiset harvenivat ja runsaasti lintuja lähti liikkeelle pääasiassa 1,5 km alapuolella kulkemaan eteläkaakkoon noin 20 m/s.
XX*

26.9.2011
Runsaasti lintuja muutti keskiyöllä 3 km korkeudella saakka. Vahvimmillaan 0.7-1,5 km korkeudella lounaaseen 12-15 m/s ja ylempänä harvemmassa etelään noin 15 m/s. Suomenlahdelle menoa häiritsi kuitenkin myös heikko paikallinen sadealue. Aamuyöllä linnut hiljalleen vähenivät ja edelleen myös ilmeiset pilvet rannikon tuntumassa häiritsivät muuttoa huomattavasti. Aamun lähetessä lintuja kulki kilometrin alapuolella runsaasti länteen-länsilounaaseen rannikolla. Aamulla puolestaan lintuja lähti melko paljon rannikolta tiettyihin ulompiin kohtiin keskittyen meren yli etelään 1-2 km korkeudelle nousten 12-15 m/s, kun taas maa-alueella runsaasti lintuja kulki puolen kilometrin alapuolella rannikkoa myötäillen länsilounaaseen.
Aamulla maa-alueen yllä puolen kilometrin alapuolella kulki myös melko paljon hyönteisiä länsiluoteeseen 3-6 m/s ja isoja hyönteisiä näkyi harvassa kilometrin korkeudella asti. Päivällä vähäiset matalat sateet häiritsivät hyönteisten kulkua, mutta iltapäivällä maa-alueen yllä ja rannikon tuntumassa meren puolellakin hyönteisiä näkyi paljon kulkemassa alhaallla luoteeseen ja ylempänä koilliseen 3-8 m/s.
Auringonlaskun tienoilla runsaasti hyönteisiä kulki maa-alueen yllä pohjoiskoilliseen-koilliseen 5-10 m/s. Yön alkaessa hyönteiset vähenivät vaikka ylempänä 500-800 m korkeudella niitä oli runsaammin jonkin aikaa. Melko paljon lintuja lähti liikkeelle iltayöllä pääosin kilometrin alapuolella ja keskimäärin luoteeseen päin 12-15 m/s.
XX*

9.9.2011
Melko paljon lintuja näkyi sadealueiden ulkopuolella keskiyön jälkeen menossa etelään päin 10-13 m/s 1,5 km alapuolella. Aamua kohden linnut hiljalleen häipyivät ylempää, mutta maa-alueen yllä alhaalla oli vilkasta edelleen. Auringonnousun vaiheilla ilmaan nousi lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä harvassa kulkemaan puolen kilometrin alapuolella kaakkoon 2-5 m/s, ilmeisesti pääasiassa pieniä hyönteisiä kertyi lopulta myös melko paljon puolen kilometrin korkeudelle ohkaiseen kerrokseen pitemmäksikin aikaa. Aamuvarhaisella liikkeellä oli myös runsaasti lintuja alhaalla maa-alueen yllä ja meren ylikin aamulla näkyi melko paljon lintuja jatkavan.
Aamupäivällä Helsingin länsipuolella selkeässä säässä melko runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle ja kulki 1,5 km korkeudella saakka, pilviä väistellen ja hieman erillisiin kerroksiin keskittyen etelään-eteläkaakkoon 3-6 m/s. Iltapäivällä sateiden ohella hyönteisiä oli edelleen melko runsaasti liikkeellä virtauksen viedessä kaakkoon ja iltaa kohden hyönteiset hiljalleen vähenivät kun taas sadealue oli enemmän päällä.
Iltayöllä sateiden välissä ja osin sisälläkin liikkeelle lähti paljon lintuja muuttamaan etelään 15-18 m/s 2 km alapuolella.
XX*

8.9.2011
Keskiyön jälkeen isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulki harvassa tai hyvin harvassa kilometrin alapuolella menossa pohjoiseen 7-10 m/s. Samaan aikaan huomattavasti lintuja näkyi 1-3 km korkeudella ja jopa paljon lintuja lenteli sisämaassa puolen kilometrin alapuolella aika vaihteleviin suuntiin. Aamuyöllä hajanaisten sateiden välissä lintuja kulki hieman yhtenäisemmin kaakkoon päin Suomenlahdella 1-2 km korkeudella noin 10 m/s ja isoja hyönteisiä tuli edelleen harvassa etelästä-lounaasta 7-10 m/s kilometrin alapuolella.
Auringonnousun aikaan paljon hyönteisiä lähti maa-alueelta liikkeelle pohjoiseen 5-8 m/s puolen kilometrin alapuolella ja myös Suomenlahden yli tuli isoja hyönteisiä yöllistä taajemmassa. Aamun edetessä hyönteiset vähenivät ja sadetta oli hieman runsaammin. Aamuäivällä sateiden välissä näkyi varsinkin isoja hyönteisiä aika paljonkin kulkemassa pohjoiseen 7-10 m/s kilometrin alapuolella ja Suomenlahden yli tulossa. Myöhemmin päivällä oli taas enemmän sateisia pilviä, mutta iltapäivällä isoja hyönteisiä tuli harvassa myös 1-1,7 km korkeudella sadekuurojen välissä tulossa etelästä 5-7 m/s.
Illalla sateita oli yleisemmin hyönteiset vähissä, mutta auringonlaskun jälkeen runsaasti hyönteisiä pölähti sateiden ulkopuolella ilmaan puolen kilometrin alapuolelle vauhteleviin heikkoihin virtauksiin. Iltayöllä liikkeelle lähti selkeillä alueilla runsaasti lintuja kulkemaan 1,5 km alapuolella etelään 10-13 m/s.
XX**

7.9.2011
Isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi keskiyöllä harvassa puolen kilometrin korkeuden vaiheilla kulkemassa itään 5-8 m/s ja huomattavasti lintuja kulki pääasiassa 0,5-1 km korkeudella itäkaakkoon-kaakkoon noin 15 m/s. Aamuyöllä linnut hyönteiset ja linnut harvenivat. Auringonnousun aikaan runsaastikin hyönteisiä lähti liikkeelle rannikon lähellä puolen kilometrin alapuolella pohjoiseen 5-10 m/s ja myös Suomenlahden näkyi tulleen huomattavasti hyönteisiä. Aamulla hyönteiset aluksi vähenivät ennen kuin päivän edetessä hyönteisiä alkoi nousta lisää.
Puolipäivällä melko runsaasti hyönteisiä kulki sisämaassa kilometrin alapuolella pohjoiskoilliseen-pohjoiseen 7-15 m/s. Samalla lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä alkoi tulla harvassa Suomenlahden yli kilometrin alapuolella. Iltapäivällä vaellus eteläkaakosta-etelästä voimistui. Illalla ja iltayöllä sadealue oli päällä, mutta sadealueen takareunan jäljessä alkoi lopuksi näkyä myös melko paljon lintuja liikkeellä.
XX**

6.9.2011
Melko paljon hyönteisiä kulki keskiyön jälkeen puolen kilometrin alapuolella pohjoiseen 12-15 m/s ja isoja hyönteisiä liikkui hyvin harvassa ylempänä kilometrin korkeudella saakka. Huomattavasti lintujakin oli lentelemässä kilometrin alapuolella. Auringonnousun aikaan runsaasti hyönteisiä lähti ilmaan joksikin aikaa kulkemaan 700m korkeudella saakka, alhaalla pohjoisluoteeseen 7-12 m/s ja ylempänä pohjoiseen 13-18 m/s.
Aamupäivällä ennen sadealuetta hyönteisiä oli melko runsaasti 700 m alapuolella edelleen pohjoiseen päin vauhdikkaasti menossa ja myös Suomenlahden yli tuli hyvin hyönteisiä. Isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi samalla harvassa tai hyvin harvassa ylempänä 1,5 km korkeudella saakka kulkemassa pohjoiseen 20 m/s luokkaan nousseella nopeudella.
Sateiden jälkeen hyönteisä nousi hiljalleen enenevästi lähinnä puolen kilometrin alapuolelle kulkemaan koilliseen-itäkoilliseen 5-8 m/s. Auringonlaskun vaiheilla runsaasti hyönteisä lähti ilmaan, pääosa edelleen puolen kilometrin alapuolella kulkien mutta harvempana ylempänäkin kilometrin korkeudella asti virtauksen viedessä itäkoilliseen 7-10 m/s. Iltayöllä hyönteiset vähenivät. Toisaalta ilmassa näkyi melko runsaasti lintuja pääosin kilometrin alapuolella mutta harvemmassa 2,5 km korkeudella asti menossa itäkaakkoon-kaakkoon 12-15 m/s.
XX**

5.9.2011
Isoja hyönteisiä kulki keskiyöllä aika harvassa 200-500 m korkeudella pohjoiseen päin 5-8 m/s ja harvassa tai hyvin harvassa ylempänäkin 0,7-1,2 km korkeudella. Suomenlahden yli näkyi myös tulevan melko runsaasti hyönteisiä lounaasta. Lintuja näkyi melko runsaasti 3 km korkeuden vaiheilla asti ja 1,5 km yläpuolella yhtenäisesti etelään menossa 10-15 m/s. Aamuyöllä hyönteiset häipyivät sisämaassa ja vaeltajia Suomenlahden yli etelästä tuli myös harvemmassa. Linnutkin vähenivät sekä kulkivat vaihtelevammin 2 km alapuolella.
Auringonnousun lähellä rannikolla lähti runsaastikin hyönteisiä liikkeelle puolen kilometrin alapuolella pohjoiseen 5-8 m/s, mutta samalla myös Suomenlahden yli tuli myös melko paljon hyönteisiä. Aamun edetessä hyönteiset vähenivät, kunnes aamupäivällä hyönteisiä oli lopulta runsaasti ilmassa maa-alueen yllä kilometrin korkeudella asti menossa pohjoiseen 5-8 m/s. Iltapäivällä hyönteisiä oli sisämaassa runsaasti 1,5 km korkeuden tuntumassa saakka rullapyörteiden nostamina, mutta iltaa kohden hyönteiset hiljalleen vähenivät. Toisaalta Suomenlahden ylikin hyönteisiä tuli iltapäivällä ja illalla pääasiassa puolen kilometrin alapuolella virtauksen kääntyessä enemmän kaakosta tuovaksi ja ollessa parhaimmillaan noin 10 m/s 300 m korkeuden vaiheilla.
Runsaasti hyönteisiä lähti auringonlaskun tienoilla kulkemaan puolen kilometrin alapuolella luoteeseen 7-10 m/s. Iltayöllä hyönteiset harvenivat alhaalla, mutta toisaalta melko runsaasti hyönteisiä ilmestyi ylemmäksi 0,5-1 km korkeudelle kulkemaan pohjoiseen noin 12 m/s. Melko paljon lintuja näkyi liikkeellä alkuyöllä pääasiassa 1,5 km alapuolella.
XX**

4.9.2011
Melko runsaasti lähinnä isoja ja suurehkoja hyönteisiä kulki keskiyöllä 1,5 km korkeudella saakka alhaalla länteen ja ylempänä lounaaseen-etelään 5-8 m/s. Lintuja oli mys melko runsaasti liikkeellä 2 km alapuolella sekä harvassa 3 km korkeuden vaiheilla saakka kulklemassa etelään noin 15 m/s. Aamuyöllä hyönteiset harvenivat nopsaan mutta lintuja näkyi edelleen melko runsaasti muuttamassa. Auringonlaskun lähetessä linnut vähenivät, mutta puolen kilometrin alapuolella kulki jonkin aikaa melko runsaasti hyönteisiä länteen-länsilounaaseen 3-6 m/s. Aamuvarhaisella sekä hyönteisiä että lintuja oli vain harvakseltaan liikkeellä puolen kilometrin alapuolella.
Aamupäivällä hyönteisiä nousi ilmaan 1,5 km korkeudelle saakka ja puolen kilometrin alapuolella niitöä oli jo runsaasti virtauksen viedessä hitaasti länteen-länsiluoteeseen. Iltapäivällä hyönteisiä kulki kilometrin korkeudella asti runsaasti vahvojen pystyliikkeiden nostamina. Virtaus kääntyi illalla pohjoiseen 4-7 m/s vieväksi ja hyönteiset vähenivät hiljalleen, kunnes auringonlaskun tienoilla runsaasti hyönteisiä kulki puolen kilometrin alapuolella pohjoiseen 3-6 m/s.
Runsaasti lintuja lähti iltayöllä muuttamaan 2 km alapuolella ja harvemmassa 3-4 km korkeudella saakka eteläkaakkoon-etelään 10-15 m/s. Samalla myös melko paljon hyönteisiä kulki etenkin 200-600 m korkeudella pohjoisluoteeseen sekä 1-1,3 km korkeudella pohjoiseen noin 5 m/s.
XX*

3.9.2011
Keskiyöllä hyönteisiä näkyi melko runsaasti liikkeellä pääosin 200-800 m korkeudella menossa lounaaseen 7-10 m/s ja ylempänä harvemmassa 1,5 km korkeudella saakka kulkemassa etelään noin 10 m/s. Samaan aikaan melko paljon lintuja kulki etelään noin 15 m/s pääasiassa 2 km alapuolella. Aamuyöllä hyönteiset ja linnut harvenivat hiljalleen ja myös heikkoja sadekuuroja oli liikkeellä. Aamuvarhaisella melko runsaasti hyönteisiä näkyi 600 m alapuolella menossa sadekuuroalueen etupuolella lounaaseen 4-9 m/s.
Aamupäivällä hyönteisiä nousi maa-alueelta lopulta runsaasti ja niitä kulki 1,5 km korkeudella saakka etelään 4-9 m/s. Sadekuuroja kehittyi päivän mittaan, mutta hyönteisiä oli näiden väleissä edelleen runsaasti liikkeellä kilometrin alapuolella ja harvemmassa 1,5 km korkeudella saakka. Iltaa kohden niin hyönteiset kuin sateetkin hiljalleen vähenivät.
Auringonlaskun jälkeen etenkin isoja tai suurehkoja hyönteisiä lähti runsaasti liikkeelle pääasiassa 0,2-1 km sekä 1,2-1,5 km korkeudella länsilounaaseen-lounaaseen 5-8 m/s. Iltayöllä lintujakin näkyi melko paljon muuttamassa etelään 12-15 m/s pääosin 0,5-2,5 km korkeudella, mutta jonkin verran 3-4 km korkeudellakin.
XX*

2.9.2011
Runsaasti lintuja muutti keskiyöllä etelään 12-15 m/s 2,5 km korkeudella saakka. Lähinnä 200-500 m korkeudella näkyi kulkemassa myös melko paljon hyönteisiä 4-7 m/s eteläkaakkoon. Aamuyöllä hyönteiset ja linnut vähenivät. Aamulla lintuja näkyi melko paljon puolen kilometrin alapuolella kulkemassa ja harvassa edelleen ylhäällä 3 km tienoilla saakka.
Päivän edetessä maa-alueen yllä kulki runsaasti hyönteisiä 1,7 km korkeudella saakka virtauksen viedessä länsilounaaseen-etelään 2-5 m/s. Sadekuuroja ilmaantui iltapäivällä ja näiden myötä hyönteiset vähenivät. Illalla sateiden häivyttyä runsaasti hyönteisiä kulki etelälounaaseen-lounaaseen 4-7 m/s kilometrin alapuolella. Iltayöllä paljon hyönteisiä kulki edelleen 200-800 m korkeudella lounaaseen päin ja ylempänä isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi 1,5 km korkeudella saakka harvemmassa. Samalla runsaasti lintuja muutti 3 km korkeudella asti etelälounaaseen-etelään 12-15 m/s.
XX*

1.9.2011
Keskiyöllä kulki runsaasti lintuja etelään noin 15 m/s pääosin 1,5 km alapuolella. Aamuyöllä linnut hiljalleen vähenivät. Huomattavasti lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi myös kulkevan yöllä 300-800 m korkeudella kaakkoon päin.
Aamupäivällä isoja tai suurehkoja hyönteisiä lähti harvassa ja rannikolla ilmeisesti selkeämmällä alueella runsaamminkin 1,5 km korkeudella asti kulkemaan kaakkoon 2-5 m/s. Myöhemmin päivällä hyönteisiä oli liikkeellä kilometrin alapuolella runsaastikin, paikallisesti keskittyneinä mm. sadekuurojen reunamilla kulkeneiden puuskarintamantapaisten olioiden takia. Yleisemmin hyönteisiä näkyi runsaasti puolen kilometrin alapuolella sadekuurojen ulkopuolella. Lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulki lisäksi 1-1,5 km korkeudella harvemmassa. Virtaus vei itäkaakkoon 2-5 m/s. Illemmalla sadekuuroja oli paikoin edelleen vahvasti, mutta näiden välissä melko runsaasti hyönteisiäkin matkasi kilometrin alapuolella kaakkoon päin.
Auringonlaskun tienoilla runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle puolen kilometrin alapuolella 4-7 m/s eteläkaakkoon. Iltayöllä runsaasti lintuja lähti muuttamaan etelään noin 10-13 m/s 2 km alapuolella.
XX*

31.8.2011
Runsaasti lintuja kulki keskiyöllä sadealueiden välissä etelään-eteläkaakkoon noin 12 m/s 1,5 km alapuolella. Aamuyöllä sadealue oli tiiviimmin alueen yllä ja lintuja näkyi vähemmän. Aamulla ja päivällä sateet olivat kaikuja aiheuttamassa.
Myöhään illalla sadekuurojen ulkopuolella parinsadan metrin korkeudella asti näkyi liikkeellä myös melko paljon isoja tai suurehkoja hyönteisiä menossa itäkoilliseen 2-5 m/s. Iltayöllä runsaasti lintuja lähti pääasiassa 1,5 km alapuolella eteläkaakkoon-etelään 12-15 m/s. Jopa hyvin paljon lintuja oli aluksi liikkeellä ja toisaalta hajanaiset sadekuurot vaikuttivat lintujen etenemiseen etenkin rannikon lähellä Suomenlahdella. Yön edetessä lintujen määrä kuitenkin pieneni myös aika nopsaan ja paljon.
XX*

30.8.2011
Runsaasti lintuja muutti keskiyöllä ja aamuyöllä 1,5 km alapuolella kaakkoon-eteläkaakkoon 10-13 m/s. Aamun lähetessä sateita oli alueella enemmän ja linnut vähenivät. Aamuvarhaisella näkyi puolen kilometrin alapuolella myös huomattavasti isoja tai suurehkoja hyönteisiä sateen reunalla selkeässä säässä kulkemassa kaakkoon päin noin 5 m/s. Aamulla sadealueiden väleissä näkyi liikkellä pinnan lähellä myös huomattavasti lintuja.
Päivällä ja illalla sateet olivat pääasiassa kaikujen syynä, mutta iltapäivän selkeällä säällä etenkin isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi kilometrin korkeudella asti harvassa ja puolen kilometrin alapuolella hyönteisiä kulki ajoittain melko runsaastikin. Virtaus vei koilliseen 3-6 m/s. Illan hämärtyessä ja iltayöllä sadetta oli jälleen laajemmin, mutta sateiden välissä liikkeelle lähti runsaasti lintuja yrittämään etelään päin 10-13 m/s 2 km alapuolella.
XX*

29.8.2011
Sadealue pyyhälsi keskiyöllä rannikkoa seuraillen itäkoilliseen ja hillitsi lintujen menoa paikallisesti, mutta sen jälkipuolella runsaasti lintuja kulki kaakkoon noin 15 m/s pääasiassa 1,5 km alapuolella. Aamuyöllä lisää sateita alkoi nousta muuton esteeksi Suomenlahden ylle. Huomattavasti lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi myös liikkeellä keskiyön jälkeen puolen kilometrin alapuolella koilliseen päin. Auringonnousun aikoihin hyönteisiä pölähti ilmaan melko runsaasti joksikin aikaa puolen kilometrin alapuolelle ja toisaalta taas linnut häipyivät ylempää, kun taas alhaalla niitä alkoi kulkea melko runsaasti.
Aamupäivän sadekuurojen väleissä näkyi vielä huomattavasti hyönteisiä 700 m korkeudella saakka ja lintujakin oli melko paljon liikkeellä. Lintuja oli liikkeellä sateiden välissä myös myöhemmin päivällä melko paljon lähinnä puolen kilometrin alapuolella. Tuuli vei koilliseen 10-15 m/s ja merellä aallokostakin tuli hyvin tutkakaikua.
Iltamyöhällä melko paljon hyönteisiä käväisi puolen kilometrin alapuolella kulkemassa koilliseen 4-7 m/s. Iltayöllä sateiden välissä näkyi myös paljon lintuja pääosin kilometrin alapuolella ja harvemmassa 2 km korkeudelle saakka ja itäkaakkoon näkyi suunta olleen 10-13 m/s.
XX*

28.8.2011
Keskiyöllä melko paljon isoja ja suurehkoja hyönteisiä näkyi pääasiassa kilometrin alapuolella ja harvassa 1,5 km korkeudella asti kulkemassa pohjoiseen-koilliseen 10-15 m/s, nopeimmin 300-500 m korkeudella. Melko plajon lintuj oli edelleen myös liikkeellä ja 2-4 km korkeudella yhtenäisesti muuttamassa kaakkoon 12-15 m/s. Aamuyöllä linnut vähenivät yläkerroksesta, mutta 0,5-1,5 km korkeudelle niitä lenteli yhä melko paljon. Isoja hyönteisiä ilmestyi aamuyöllä melko runsaasti 1,5-2 km korkeudelle aika erilliseen kerrokseen ja alempana isoja tai suurehkoja hyönteisiä oli liikkeellä hieman enemmänkin 0,5-1,5 km korkeudella, virtaus vei edelleen pohjoiskoilliseen-pohjoiseen 12-15 m/s.
Auringonnousun tienoilla runsaasti hyönteisiä oli jonkin aikaa liikkeellä puolen kilometrin alapuolella pohjoisluoteeseen-pohjoiskoilliseen 7-12 m/s. Aamun edetessä hyönteiset harvenivat alhaalla, mutta isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulki 2 km korkeudella saakka harvassa pohjoiseen ja Suomenlahden ylikin alkoi tulla hyönteisiä etenkin 1,5-2 km korkeudella etelästä noin 15 m/s. Päivällä hyönteiset vähenivät hiljalleen ja myös sadealue kulki iltapäivällä ylitse. Sateiden jälkeen melko paljon hyönteisiä oli taas liikkeellä kilometrin alapuolella rullapyörteiden keskittäminä nauhoina itäkoilliseen 7-12 m/s. Illallakin sateita kulki ylitse ja hyönteiset vähenivät.
Auringonlaskun aikoihin runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle 700 m korkeudella asti kulkemaan itäkoilliseen 10-15 m/s. Iltayöllä hyönteiset vähenivät ja lintuja oli ilmassa 2 km alapuolella melko paljon, 1-2 km korkeudella menossa yhtenäisimmin itään noin 12 m/s.
XX**

27.8.2011
Melko runsaasti lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulki keskiyön jälkeen koilliseen noin 12 m/s pääasiassa 600 m alapuolella ja harvemmassa 1,5 km korkeudella saakka. Melko paljon lintujakin oli keskiyöllä vielä liikkeellä 2 km alapuolella ja harvemmassa 3-4 km korkeudella asti. Aamuyöllä hyönteiset ja linnut hiljalleen vähenivät. Auringonnousun aikaan runsasti hyönteisiä lähti liikkeelle maa-alueelta puolen kilometrin alapuolella koilliseen 7-12 m/s ja myöhemmin hyönteisiä liikkui runsaasti lähinnä 0,5-1,5 km korkeudella.
Aamun edetessä hyönteiset vähenivät, mutta toisaalta isoja tai suurehkoja hyönteisiä alkoi tulla melko runsaasti Suomenlahden yli ja jatkoi edelleen pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 7-10 m/s 1,5 km alapuolella. Päivällä maa-alueen yllä oli runsaasti hyönteisiä kilometrin alapuolella ja etenkin rullapyörteiden keskittämissä tuulensuuntaisissa nauhoissa menossa pohjoiseen 5-8 m/s. Harvemmassa isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulki 2,3 km korkeudella asti. Suomenlahden yli hyönteisiä tuli puolen kilometrin alapuolella myös runsaasti. Illan myötä hyönteiset hiljalleen vähenivät.
Auringonlaskun aikoihin runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle maa-alueelta pohjoisluoteeseen-pohjoiseen 7-12 m/s kilometrin alapuolella. Iltayöllä hyönteiset vähenivät selvästi ja runsaasti lintuja puolestaan lähti liikkeelle muuttamaan pääasiassa 2-4 km korkeudella kaakkoon 7-10 m/s.
XX**

26.8.2011
Keskiyön jälkeen melko paljon hyönteisiä oli liikkeellä puolen kilometrin alapuolella ja isoja sekä suurehkoja hyönteisiä harvassa tai hyvin harvassa 1,5 km korkeudella asti. Virtaus vei pohjoiseen noin 10 m/s ja aamuyöllä hyönteiset hiljalleen niukkenivat. Runsaasti lintuja näkyi aamuyöhön saakka pääasiassa 1,5 km alapuolella ja harvemmassa 3 km korkeudella asti, mutta alkuyöhön verrattuna sangen vaihtelevasti suuntautuen.
Auringonnousun aikaan runsaasti hyönteisiä lähti matkaan kilometrin alapuolella pohjoiseen päin noin 5 m/s ja aamulla runsas joukko hyönteisiä tuli myös sitten Suomenlahden yli. Aamupäivällä maa-alueen yllä hyönteisiä oli tämän jälkeen runsaasti 0,7-1,7 km korkeudella ja harvemmassa aluksi alempana, mutta myöhemmin hyönteiset harvenivat ylhäällä ja runsastuivat puolestaan kilometrin alapuolella. Päivällä runsaasti hyönteisiä kulki kilometrin alapuolella pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 5-8 m/s ja Suomenlahden ylikin hyönteisiä tuli lähinnä puolen kilometrin alapuolella.
Illan tullen hyönteiset niukkenivat hiljalleen, kunnes auringonlaskun vaiheilla runsaasti hyönteisiä lähti taas maa-alueelta ilmaan. Tällöin runsaimmin hyönteisiä näkyi toisaalta puolen kilometrin alapuolella sekä 0,7-1 km korkeudella virtauksen viedessä pohjoiseen päin 4-9 m/s. Iltayöllä hyönteisiä oli niukemmin, mutta lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä matkasi edelleen melko paljon pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 0,2-1,2 km korkeudella, pariin kerrokseen keskittyen. Samalla liikkeellä näkyi runsaasti lintuja, kilometrin alapuolella lähinnä itään päin menossa ja 1,5-3 km korkeudella kulkemassa kaakkoon 10-13 m/s.
XX**

25.8.2011
Lintuja muutti aamuyöhön asti vilkkaasti, lopussa alakerroksessa epämääräisemmin rannikolla, mutta 1-2,5 km korkeudella yhtenäisesti edelleen etelään päin 12-15 m/s. Auringonnousun lähestyessä linnut häipyivät sangen nopsaan ensin alhaalta ja sitten myös kilometrin yläpuolelta, samalla huomattavasti hyönteisiä käväisi puolen kilometrin alapuolella lentämässä ja isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi aamun edetessä harvassa 1-1,5 km korkeudella pitempäänkin pohjoiseen päin menossa 5-8 m/s.
Aamupäivällä hyönteisiä ilmaantui maa-alueen ylle vähitellen ja puolipäivällä hyönteisiä oli runsaasti 1-1,5 km korkeudella saakka sisämaassa kulkemassa alhaalla pohjoiseen noin 5 m/s ja kilometrin yllä koilliseen 5-8 m/s. Iltapäivällä hyönteiset hiljalleen vähenivät ja rannikolla virtaus oli puolen kilometrin alapuolella idästä-itäkaakosta 4-7 m/s.
Auringonlaskun aikoihin runsaasti hyönteisiä pölähti liikkeelle 800 m korkeudelle saakka kulkemaan luoteeseen-pohjoisluoteeseen 5-8 m/s. Iltayöllä hyönteisiä oli taas niukemmin, mutta lintuja lähti runsaasti muuttamaan eteläkaakkoon-kaakkoon 9-12 m/s pääasiassa 1-2 km korkeudella.
XX*

24.8.2011
Keskiyöllä lintuja oli edelleen runsaasti muuttamassa 2 km alapuolella etelään 12-15 m/s. Lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi tällöin melko harvassa tai harvassa 1,5 km alapuolella kulkemassa etelään 5-8 m/s. Aamuyöllä linnut ja hyönteiset harvenivat vähitellen, mutta toisaalta lintuja alkoi näkyä harvassa myös 2-3 km korkeudella kulkemassa. Auringonnousun lähestyessä lintuja näkyi enää lähinnä 1-3 km korkeudella harvassa kulkemassa kaakkoon noin 15 m/s. Isommat hyönteiset katosivat 700 m yläpuolelta, kun taas puolen kilometrin alapuolella melko paljon hyönteisiä lähti maa-alueelta liikkeelle etelään 2-5 m/s.
Aamuvarhaisella hyönteisiä oli etenkin rannikolla melko paljon kilometrin alapuolella menossa etelään-kaakkoon 3-6 m/s. Lintuja näkyi samalla paikoin melko runsaasti lähdössä Suomenlahden yli etelään. Päivällä runsaasti hyönteisiä näkyi liikkeellä 1,5 km alapuolella ja harvemmassa isoja hyönteisiä 2 km korkeudella saakka, aluksi etelään ja myöhemmin itään 3-8 m/s. Iltapäivällä sisämaassa kulki myös joitakin sadekuuroja ja hiljalleen hyönteiset niukkenivat, kun alhaalla virtaus vei myös koilliseen päin lopussa, ainakin osaltaan merituulen myötä.
Auringonlaskun lähellä runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle 700 m korkeudella asti kulkemaan koilliseen-itäkoilliseen 3-6 m/s. Iltayöllä hyönteisiä oli niukemmin ja lintuja puolestaan lähti runsaasti muuttamaan etelään 10-13 m/s 2 km alapuolella. Linnutkin harvenivat alkurynnistyksen jälkeen jonkin verran.
XX*

23.8.2011
Sateiden välissä ja heikon sateen sisälläkin näkyi keskiyöllä ja aamuyöllä myös melko paljon lintuja liikkeellä 1,5 km alapuolella. Sadetta oli aamuvarhaisella laajemmin alueen yllä ja lintuja harvemmassa. Aamupäivällä sateiden jälkeen melko runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle kilometrin alapuolella länteen 3-6 m/s. Lisäksi isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulki harvassa tai hyvin harvassa 2 km korkeudella saakka.
Päivällä sadekuurot olivat yleisiä ja hyönteisiä näkyi selkeillä alueilla melko paljon. Sateiden heikennettyä auringonlaskun edellä ilmaan nousi runsaasti hyönteisiä puolen kilometrin alapuolelle ja harvemmassa kilometrin korkeudelle saakka virtauksen viedessä etelään 3-6 m/s. Iltayöllä liikkeelle lähti runsaasti lintuja muuttamaan etelään 2,5 km alapuolella 12-15 m/s, mutta näiden keskellä erottui edelleen lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä melko runsaasti 1,5 km korkeudella asti.
XX*

22.8.2011
Keskiyöllä runsaasti lintuja oli liikkeellä pääasiassa 1,5 km alapuolella itään-itäkaakkoon 7-12 m/s. Isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulki yöllä harvassa kilometrin alapuolella luoteeseen-pohjoiseen noin 5 m/s. Aamuyöllä lintuja oli jopa taajemmassa kilometrin alapuolella ja toisaalta isoja hyönteisiä näkyi hyvin harvassa kulkemassa ylempänä 2,5 km korkeudella asti pohjoiseen päin 7-10 m/s, nämä luultavasti myös Suomenlahden yli ehtineitä. Auringonnousuun tultaessa linnut olivat häipyneet ja melko paljon hyönteisiä lähti liikkeelle maa-alueelta parinsadan metrin korkeudella asti kulkemaan luoteeseen 3-6 m/s ja aamuvarhaisella isoja tai suurehkoja hyönteisiä jatkoi sitten melko harvassa ilmeisen alapilven yllä 600-800 m korkeudella pohjoisluoteeseen.
Aamun edetessä hyönteiset kävivät taas vähiin, kunnes päivällä alkoi sateiden välissä olla ilmassa melko runsaasti hyönteisiä menossa pääosin kilometrin alapuolella luoteeseen-pohjoiseen. Iltapäivällä ja illalla sateet olivat vahvempia, mutta auringonlaskun vaiheilla sadenauhan ympärillä kulki myös runsaasti hyönteisiä puolen kilometrin alapuolella luoteeseen 2-5 m/s. Iltayöllä liikkeelle lähti myös melko runsaasti lintuja, samalla kun melko paljon lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulki puolen kilometrin alapuolella ja lisäksi harvassa 1,5 km korkeudella asti sadealueiden ulkopuolella.
XX**

21.8.2011
Melko paljon lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi keskiyön aikaan 300-500 m korkeudella ja harvemmassa ylempänä 1,2 km korkeudella asti kulkemassa länteen-länsilounaaseen 7-12 m/s. Melko runsaasti lintuja oli samalla liikkeellä pääosin 0,5-2 km korkeudella, mutta harvassa ylempänäkin 3-4 km korkeudella saakka yleensä etelään päin. Aamuyöllä hyönteiset ja linnut hiljalleen vähenivät. Aamun sarastaessa hyönteisiä oli melko runsaasti rannikolla mutta harvassa sisämaassa alhaalla. Lintuja näkyi hieman omituisesti liikkeellä nauhamaisella alueella, joka liikkui rannikolta sisämaahan päin, mahdollisesti alakerroksen meteorologisen olion reunamilla.
Aamupäivän kuluessa melko paljon hyönteisiä alkoi kulkea maa-alueen yllä toisaalta puolen kilometrin alapuolella ja toisaalta ylempänä liikkeellä oli isoja tai suurehkoja hyönteisiä pääasiassa alapilvikerroksen yllä yli kilometrin korkeudella. Rannikon puolella hyönteisiä oli yhtenäisemmin ja runsaammin 1,5 km alapuolella, kun virtaus oli alhaalla luoteeseen aluksi ja myöhemmin koilliseen 2-5 m/s ja yläkerroksessa rannikolla kaakkoon-itään sekä sisämaassa pohjoiseen-koilliseen parhaimmillaan 7 m/s luokkaa. Illalla hyönteiset vähenivät, kunnes taas auringonlaskun tienoilla ilmaan lähti runsaasti hyönteisiä puolen kilometrin alapuolella kulkemaan pohjoisluoteeseen 4-7 m/s.
Iltayöllä hyönteiset vähenivät, mutta samalla isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi harvemmassa 1,3 km korkeudella saakka. Lintuja puolestaan lähti yön alkaessa runsaasti liikkeelle hieman yli 2 km korkeudella saakka kaakkoon 7-12 m/s.
XX*

20.8.2011
Keskiyöllä melko runsaasti lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi kulkemassa puolen kilometrin alapuolella ja harvassa tai hyvin harvassa 1,5 km korkeudella saakka länsiluoteeseen 7-12 m/s. Lintuja oli myös melko paljon ilmassa pääasiassa 2 km alapuolella. Aamuyöllä hyönteiset ja linnut hiukan vähenivät. Auringonnousun lähetessä linnut aika lailla häipyivät, kun taas puolen kilometrin alapuolella alkoi näkyä runsaasti hyönteisiä kulkemassa länsilounaaseen alhaalla noin 7 m/s ja ylempänä länsiluoteeseen-länteen parhaimmillaan noin 12 m/s. Auringon noustua runsaasti hyönteisiä oli maa-alueen yllä etenkin 300-800 m korkeudella ja isoja hyönteisiä kulki hyvin harvassa ylempänä 2 km korkeudella asti.
Aamun edetessä hyönteiset niukkenivat hiljalleen kilometrin alapuolella, mutta 1-1,5 km korkeudella näkyi harvassa isoja hyönteisiä kulkemassa länsiluoteeseen noin 20 m/s ja suuntautuneina kaakko-luode akselin mukaan. Lisäksi isoja hyönteisiä näkyi myös hyvin harvassa 2-3 km korkeudella, aamun lopulla isojen hyönteisten hyvin harva kerros oli aika tasaisestikin 1,5-3 km korkeudella.
Päivän kuluessa pinnan lähellä hyönteisiä alkoi taas olla runsaasti rannikolta alkaen ja puoliltapäivin hyönteisiä kulki maa-alueen yllä 1,5 km korkeudella saakka runsaasti, varsinkin rullapyörteiden keskittämissä tuulensuuntaisissa nauhoissa. Virtaus vei länsilounaaseen-länteen 7-15 m/s. Sen sijaan ylempänä kulkeneet isot hyönteiset häipyivät näkyvistä. Iltaa kohden virtaus vei enemmän lounaaseen päin ja rullapyörteiden aiheuttama jonomainen rakenne mutkistui samalla kun merituulikin alkoi puske rannikolla enemmän idän-kaakon puolelta alakerroksessa. Hyönteiset alkoivat illalla hiljalleen vähetä, kunnes auringonlaskun lähellä runsaasti hyönteisiä pölähti taas ilmaan puolen kilometrin alapuolella joksikin aikaa kulkemaan lounaaseen 7-12 m/s.
Iltayöllä lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä oli edelleen melko runsaasti 1,3 km korkeudella asti lounaaseen-länteen 7-15 m/s. Lisäksi runsaasti lintuja kulki etenkin kilometrin alapuolella ja harvemmassa 3 km korkeuden tuntumassa saakka eteläkaakkoon-etelään noin 15 m/s.
XX*

19.8.2011
Keskiyöllä lintuja näkyi runsaasti muuttamassa 1,5 km alapuolella maa-alueen yllä etelään noin 15 m/s, mutta harvemmassa Suomenlahden yli. Huomattavasti hyönteisiä erottui lintujen keskellä puolen kilometrin alapuolella matkaamassa itään 5-8 m/s. Aamua kohden linnut vähenivät ja auringonnousun lähellä melko paljon hyönteisiä pölähti hetkeksi kulkemaan parinsadan metrin alapuolella itäkaakkoon 2-5 m/s. Aamun edetessä hyönteiset häipyivät, kunnes rannikon tuntumassa ilmaan alkoi nousta melko paljon lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä kilometrin korkeudelle saakka kaakkoon päin kulkemassa 5-8 m/s. Myöhemmin myös sisämaassa melko runsaasti hyönteisiä oli ilmassa kulkemassa puolen kilometrin alapuolella itään 2-5 m/s.
Päivän edetessä hyönteisiä oli lopulta paljon maa-alueen yllä puolen kilometrin alapuolella ja myös 1,8 km korkeudella asti keskittyneinä itäkoilliseen suuntautuneisiin tai enemmän solukkomaisiin nauhoihin ja vahvimmin rannikolla merituulirintaman kohdalla. Virtaus oli alhaalla 2-5 m/s enimmäkseen itään päin, mutta 1,5 km korkeuden tuntumassa etelään-eteläkaakkoon ja ilmeisesti isoja hyönteisiä kulki hyvin harvassa ylempänä 3 km korkeuden tuntumassa saakka etelään noin 8 m/s. Merituulirintama eteni sisämaahan iltapäivällä ja hyönteiset vähenivät iltaa kohden.
Auringonlaskun lähellä hyönteisiä kulki jo kaukana rannikolta luoteeseen päin merituulirintamaan liittyneen vahvimman kaiun nauhan ollessa vielä havaittavissa 60-70 km päässä Suomenlahden rannasta. Hyönteisten määrä alkoi samalla lisääntyä joksikin aikaa puolen kilometrin alapuolella. Iltayöllä runsaasti ilmeisesti isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulki kilometrin alapuolella luoteeseen-länsiluoteeseen ja hyvin harvassa 2 km korkeudella saakka virtauksen ollessa 7-12 m/s. Hieman myöhemmin liikkeelle lähti myös runsaasti lintuja pääasiassa 1,5 km alapuolella muuttamaan etelään päin.
XX*

18.8.2011
Melko paljon hyönteisiä kulki keskiyöllä eteläkaakkoon-etelään 7-12 m/s kilometrin alapuolella. Samalla melko paljon lintuja näkyi muuttamassa etelään pääasiassa 0,5-1,5 km korkeudella 15-18 m/s. Aamuyöllä hyönteiset ja linnut vähenivät, kunnes aamun sarastaessa runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle puolen kilometrin alapuolella kaakkoon 7-12 m/s ja aika erillisessä kerroksessa 1-2 km korkeudella näkyi melko runsaasti lintuja menossa etelä-kaakkoon 15-18 m/s. Aamun edetessä hyönteiset vähenivät ja linnut häipyivät.
Aamupäivällä hyönteisiä alkoi vähitellen nousta taas ilmaan ja varsinkin rannikon tuntumassa niitä oli runsaasti kulkemassa itäkaakkoon kilometrin alapuolella. Sisämaassa rullapyörteiden mukaan hyönteisiä keskittyi tuulensuuntaisiksi nauhoiksi ja puolen kilometrin alapuolella hyönteisiä oli runsaasti samoin kuin aika erillisessä kerroksessa 1-1,3 km korkeudella, jossa myös hyönteisten yhtenäinen suuntautuminen koillinen-lounas akselin mukaisesti oli vahvaa. Virtaus vei alhaalla itäkaakkoon 3-6 m/s ja yläkerroksessa kaakkoon 8-10 m/s. Rannikolla alkoi myös merituuli puhallella ja keskittää hyönteisiä omalta osaltaan.
Iltapäivän lopulla merituulirintaman kohdalle rannikolla keskitti hyönteisiä vahvimmin ja sisämaassa myös rullapyörteissä runsaasti hyönteisiä näkyi kilometrin korkeudelle saakka. Ylempänä hyönteisiä oli harvemmassa 1,5 km korkeudelle asti, virtauksen viedessä sisämaassa itäkaakkoon-itään koko kerroksessa ja merituulessa lähinnä puolen kilometrin alapuolella koilliseen. Illalla länsipuolelta alkaen sadekuuroja kulki kaakkoon ja hyönteiset harvenivat rajusti. Sadekuurojen välissä kulki kuitenkin kilometrin alapuolella itään edelleen melko runsaasti hyönteisiä, hiljalleen harventuen.
Auringonlaskun aikoihin sateiden ulkopuolella ilmaan nousi vielä runsaasti hyönteisiä puolen kilometrin alapuolelle ja sen jälkeen isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi harvassa edelleen kilometrin alapuolella. Virtaus vei itään-itäkaakkoon 5-8 m/s. Iltayöllä runsaasti lintuja lähti muuttamaan eteläkaakkoon 12-15 m/s pääasiassa 1,5 km alapuolella, mutta harvemmassa 2,5 km korkeudella saakka.
XX*

17.8.2011
Keskiyön aikaan melko paljon hyönteisiä kulki edelleen sadealueen edellä luoteeseen päin pääosin kilometrin alapuolella ja sadealueen jälkeen runsaastikin hyönteisiä kulki kaakkoon 0,5 km alapuolella 7-10 m/s. Samalla jopa runsaasti lintuja näkyi aluksi lentelemässä rannikon tuntumassa ja sadealueen jälkipuolella harvemmassa mutta laajemmin kilometrin alapuolella. Aamuyöllä hyöntyeiset ja linnut niukkenivat vähitellen.
Auringonnousun edellä maa-alueelta lähti ilmaan runsaasti hyönteisiä 700 m korkeudella asti joksikin aikaa, virtauksen viedessä kaakkoon 7-10 m/s. Aamulla hyönteisiä oli sitten vähänlaisesti liikkeellä, kunnes aamupäivän kuluttua hyönteisiä oli taas runsaasti ilmassa kilometrin alapuolella ja harvemmassa 2 km korkeudella saakka. Iltapäivällä hyönteiset muodostivat maa-alueella jo melko yhtenäisen 1,5 km paksuisen kaikukerroksen, jossa kuitenkin ilmeisesti alapilvikerroksen korkeudella oli katoa 0.6-1 km välillä. Virtaus oli alhaalla kaakkoon ja yläkerroksessa etelään 7-10 m/s.
Auringonlaskun lähestyessä hyönteiset vähenivät, mutta toisaalta puolen kilometrin alapuolella ilmaan nousi jopa hyvin paljon hyönteisiä joksikin aikaa. Iltayöllä paljon hyönteisiä kulki taas 1,5 km korkeudella asti, aivan alhaalla kaakkoon ja ylempänä eteläkaakkoon-etelään 7-10 m/s. Myös melko runsaasti lintuja lähti liikkeelle pääosin 0,5-1,5 km korkeudella etelään päin noin 16 m/s.
XX*

16.8.2011
Keskiyöllä runsaasti lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi liikkeellä kilometrin alapuolella, alhaalla länteen 5-8 m/s ja ylempänä luoteeseen parhaimmillaan noin 14 m/s. Huomattavasti lintuja näkyi samalla lentelemässä 1-3 km korkeudella. Aamuyöllä ilmeisen paljon tihkua haittasi hyönteisten matkaamista ja lähinnä isoja hyönteisiä oli kulkemassa sadepilven yllä 0,5-1,5 km korkeudella pohjoisluoteeseen-pohjoiseen 7-10 m/s.
Aamun sarastaessa paljon lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä lähti etenkin rannikolta ilmaan kulkemaan 1,3 km alapuolella luoteeseen-pohjoiseen 6-9 m/s. Sisämaassa hyönteiset jatkoivat lentoaan pilvikerroksen yllä, mutta yleensä hyönteiset vähenivät aamun edetessä. Sen sijaan aamun aikana Suomenlahden yli alkoi tulla melko paljon etenkin isoja hyönteisiä kaakosta 0,5-2 km korkeudella ja Suomen maa-alueen yllä nämä jatkoivat pääasiassa 1,5-2 km korkeudella matkaansa pohjoiseen noin 8 m/s.
Päivän edetessä yläkerroksen hyönteiset hiljalleen vähenivät, mutta toisaalta pinnan lähellä hyönteisiä alkoi myös kulkea melko runsaasti maa-alueen yllä kilometrin alapuolella pilvisyyden ja tihkunkin hälvetessä iltapäivään tultaessa. Virtaus kuljetti länteen-länsiluoteeseen 5-10 m/s. Hyönteisten määrä rannikolla nousi edelleen illan lähetessä ja taivaan selkiintyessä.
Illalla sadealue tuli ylitse ja sateen jälkeen iltayöllä paljon hyönteisiä oli taas liikkeellä 700 m alapuolella ja harvassa ylempänä 1,5 km korkeudella asti ja virtaus vei edelleen luoteeseen-pohjoisluoteeseen. Yön edetessä hyönteiset vähenivät, varsinkin uusien sateiden tullessa. Jonkin verran lintuja näkyi samalla lentelemässä 2 km alapuolella.
XX**

15.8.2011
Runsaasti hyönteisiä matkasi keskiyöllä pääasiassa 0,5-1 km korkeudella kaakosta 6-9 m/s. Huomattavasti lintuja näkyi lentelemässä samaan aikaan 2 km korkeudella saakka. Aamuyöllä sadealueen lähestyessä kaakosta hyönteiset niukkenivat, mutta myös heikkojen sadenauhojen väleissä hyönteisten vaellus alhaalla länteen ja ylempänä koilliseen jatkui sangen vilkkaana.
Aamuvarhaisella hyönteisiä pölähti runsaasti ilmaan maa-alueelta pääasiassa puolen kilometrin alapuolella kulkemaan länsilounaaseen-länsiluoteeseen 6-9 m/s. Aamun edetessä hyönteisiä näkyi edelleen melko runsaasti liikkeellä etenkin rannikolla ja 0,3-1 km korkeudella länteen päin. Päivällä tihkuisen kerroksen yllä matkasi edelleen runsaasti hyönteisiä 0,9-1,9 km korkeudella itäkaakosta noin 15 m/s, iltapäivällä kuitenkin hiljalleen niukemmin.
Sateisemman illan jälkeen hyönteisiä nousi taas ilmaan runsaasti puolen kilometrin alapuolelle auringonlaskun lähellä kulkemaan länteen 5-10 m/s. Alkuyöllä isoja ja suurehkoja hyönteisiä oli liikkeellä hieman harvemmassa pääosin kilometrin alapuolella ja parinsadan metrin yläpuolella lännen sijaan luoteeseen-pohjoisluoteeseen 10-13 m/s. Matala pilvikerros rajoitti hyönteisten lentoa 1,5 km korkeudella ja alempanakin ajoittain. Huomattavasti lintuja näkyi lentelemässä 1-2 km korkeudella.
XX**

5.6.2011
Melko runsaasti hyönteisiä kulki keskiyöllä puolen kilometrin alapuolella alhaalla itään noin 5 m/s ja ylempänä eteläkaakkoon-etelään 7-10 m/s. Paljonkin lintuja näkyi samalla liikkeellä meren puolella 0,5-1,5 km korkeudella ja sisämaassa 1,5-2,5 km korkeudella pääasiassa, liikkeen ollessa enimmäkseen pohjoiskoilliseen 10 m/s luokkaa. Toisaalta pohjoispuolella oli huomattava sadealue ja aamuyöllä sadealue vähensi osaltaan hyönteisten ja lintujen lentoa virtauksen käännyttyä pinnan lähellä pohjoisesta-pohjoiskoillisesta tulevaksi.
Aamulla sadealueen kaiut olivat merkittävimpiä. Keskipäivällä hyönteisiä näkyi taas runsaasti kulkemassa etelälounaaseen kilometrin alapuolella 5-10 m/s. Lisäksi isoja tai suurekoja hyönteisiä kulki harvassa ylempänä 2 km korkeudella saakka kaakkoon 10-13 m/s. Iltapäivällä runsaasti hyönteisiä matkasi 1,5 km alapuolella lounaaseen-etelään ja ylemmässä kerroksessakin hyönteisiä oli hieman taajemmassa, aivan ylimpänä itään päin kulkemassa 2 km korkeuden vaiheilla. Rannikolla merituuli käänsi pinnan lähellä virtauksen itäkaakosta-idästä puhaltavaksi. Illalla sisämaassa virtaus vei runsaasti hyönteisiä kilometrin alapouolella lounaaseen ja isoja tai suurehkoja hyönteisiä matkasi edelleen harvassa 1-2 km korkeudella, mutta lähes päinvastaiseen suuntaan itäkoilliseen 7-12 m/s. Auringonlaskun edellä ylemmän kerroksen hyönteiset häipyivät ja 1,5 km alapuolella kuli yhä runsaasti hyönteisiä, mutta länsiluoteeseen-länteen 5-8 m/s.
Iltayöllä hyönteiset niukkenivat ja toisaalta melko paljon lintuja alkoi lennellä 2 km korkeudella saakka.
XX*

4.6.2011
Keskiyöllä näkyi melko runsaasti hyönteisiä kulkemassa 700 m alapuolella eteläkaakkoon-etelään 10-15 m/s. Myös lintuja näkyi melko runsaasti liikkeellä ja Helsingin länsipuolella rannikolla jopa runsaasti 0,5-1,5 km korkeudella. Aamuyöllä hyönteisiä oli niukemmin ja lintuja näkyi melko paljon edelleen 0,5-2 km korkeudella paikoin varsin vaihteleville korkeuksille keskittyen. Aamuvarhaisella hyönteiset ja linnut häipyivät aika vähiin.
Aamulla hyönteisiä lähti runsaasti liikkeelle ja aluksi etenkin rannikon lähellä. Virtaus vei puolen kilometrin alapuolella eteläkaakkoon 2-5 m/s ja 1-1,5 km korkeudella itään 7-12 m/s. Aamupäivällä virtaus kääntyi pinnan lähelläkin enemmän itään vieväksi ja voimistui. Päivällä hyönteisiä näkyi runsaasti liikkeellä 1,5 km alapuolella ja isoja tai suurehkoja hyönteisiä harvassa 2 km korkeudella saakka. Virtaus oli 700 m alapuolella itään 5-8 m/s ja ylempänä kaakkoon-etelään 8-13 m/s. Rannikolla alkoi merituulirintama erottua vahvimpana kaikunauhana ja sen eteläpuolella pinnan lähellä virtaus kääntyi lounaasta puhaltavaksi. Sekä merituulirntamassa että muissa nostavissa ilmavirtauksissa oli paikallisesti myös runsaasti lintuja mukana.
Iltapäivällä virtaus ylempänä kääntyi takaisin itään päin kuljettavaksi ja hyönteisiä oli sisämaassa aika yhtenäisenä kaikukerroksena 2 km alapuolella. Illalla hyönteiset vähenivät virtauksen jatkuessa itään päin. Auringonlaskun vaiheilla pölähti jälleen runsaasti hyönteisiä ilmaan kulkemaan puolen kilometrin alapuolella itään-itäkaakkoon 7-15 m/s. Iltayöllä ilmaantui myös melko paljon lintuja lentelemään 1-2 km korkeudelle, kun taas hyönteiset niukkenivat.
XX*

3.6.2011
Melko runsaasti hyönteisiä näkyi keskiyöllä puolen kilometrin alapuolella menossa itään-kaakkoon 10-15 m/s. Lintujakin oli melko paljon lentelemässä 2 km alapuolella. Aamuyöllä hyönteisiä oli hieman harvemmassa, mutta edelleen melko runsaasti liikkeellä puolen kilometrin alapuolella itäkaakkoon-eteläkaakkoon, mutta linnut olivat aika lailla jo häipyneet. Aamuvarhaisella myös hyönteisten määrä väheni ja aamupäivällä hyönteisiä alkoi taas olle runsaasti liikkeellä 1,5 km alapuolella kaakkoon-itäkaakkoon, alhaalla 7-12 m/s ja kilometrin yläpuolella 15-18 m/s.
Päivällä rullapyörteiden mukana hyönteisiä ja myös melko paljon lintuja keskittyi tuulensuuntaisiin jonoihin. Parhaimmillaan virtaus vei yli 20 m/s kaakkoon 1,5-2 km korkeudella. Iltapäivällä pääosa hyönteisistä kulki alle 1,5 km korkeudella virtauksen viedessä kaakkoon 10-15 m/s ja illalla hyönteiset hiljalleen vähenivät. Iltayöllä melko paljon hyönteisiä matkasi 800 m korkeudella asti itäkaakkoon-etelään 7-12 m/s ja samalla myös melko paljon lintuja oli etenkin rannikon lähellä ilmassa 0,5-1,5 km korkeudella.
XX*

2.6.2011
Keskiyöllä melko paljon hyönteisiä kulki puolen kilometrin alapuolella kaakkoon-itäkaakkoon 7-12 m/s ja harvemmassa lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä oli yhä liikkeellä ylempänä, etenkin 1-1,5 km korkeudella koilliseen 12-15 m/s. Lintuja näkyi myös melko runsaasti liikkeellä 2,5 km alapuolella. Aamuyöllä hyönteisiä oli niukemmin, mutta lintuja näkyi 1,5-2,5 km korkeudella melko paljon kulkemassa aiempaa yhtenäisemmin koilliseen 17-22 m/s.
Aamuvarhaisella hyvinkin paljon hyönteisiä pölähti liikkeelle kulkemaan puolen kilometrin alapuolella kaakkoon 7-10 m/s. Päivällä hyönteisiä oli runsaasti 1,5 km korkeudelle ulottuneessa kerroksessa matkaamassa kaakkoon-itäkaakkoon, kilometrin alapuolella 7-12 m/s ja ylempänä parhaimmillaan noin 15 m/s. Isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulki lisäksi ylempänä harvassa 2,5 km korkeudella saakka. Iltapäivällä hyönteiset vähenivät ja virtaus oli itäkoilliseen-itään 10-15 m/s.
Auringonlaskun aikaan matkasi taas runsaasti hyönteisiä puolen kilometrin alapuolella itään-kaakkoon 7-12 m/s. Iltayöllä liikkeelle lähti myös melko paljon lintuja, pääasiassa 2 km alapuolelle.
XX**

1.6.2011
Keskiyöllä hyönteisten vaellus jatkui rannikolle saakka runsaana ja sisämaassa hieman harventuen etelästä-lounaasta, puolen kilometrin alapuolelal 10-15 m/s ja ylempänä nopeimmin noin 19 m/s. Melko paljon lintuja näkyi myös liikkeellä 2 km korkeudella saakka ja yleisimmin pohjoiseen päin 25-30 m/s. Aamuyöllä linnut ja hyönteiset hiljalleen niukkenivat, mutta jo aamun sarastaessa runsaasti hyönteisiä näkyi jälleen matkaamassa kilometrin alapuolella pohjoiseen-koilliseen 10-18 m/s.
Aamun edetessä hyönteiset hieman vähenivät maa-alueen yllä, mutta Suomenlahdella runsaasti hyönteisiä tuli lounaasta ja varsinkin Helsingin itäpuolelle. Päivällä hyönteisiä oli jälleen etenkin sisämaassa runsaasti 1,5 km korkeudella saakka virtauksen viedessä pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 10-18 m/s. Suomenlahden yli tuli edelleen runsaasti hyönteisiä ja Viron puolelta pohjoiskoilliseen pääosin Helsingin itäpuolelle. Iltapäivällä lähinnä isoja hyönteisiä oli harvassa liikkeellä ylempänäkin 2,5 km korkeudella saakka koilliseen kulkemassa.
Illalla hyönteiset hiljalleen vähenivät ja isommatkin niistä jäivät alle 2 km korkeuksille. Auringonlaskun aikaan jopa hyvin runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle puolen kilometrin alapuolella itään-itäkaakkoon 7-12 m/s vieneeseen virtaukseen. Samaan aikaan runsasti hyönteisiä matkasi edelleen 0,5-1 km korkeudella koilliseen 12-17 m/s. Alakerroksen hyönteiset vähenivät nopsaan alkuyöllä ja samalla melko paljon lintuja ilmaantui 3 km korkeudelle saakka kulkemaan.
XX**

31.5.2011
Melko runsaasti hyönteisiä kulki keskiyöllä puolen kilometrin alapuolella itään-itäkoilliseen 7-10 m/s ja myös melko paljon lintuja oli liikkeellä 2 km korkeudella asti. Aamuyöllä hyönteiset häipyivät, mutta linnut harvenivat hitaammin.
Aamupäivällä hyönteisiä nousi ilmaan runsaasti kulkemaan pohjoisluoteseen 5-10 m/s puolen kilometrin alapuolella ja samalla ylempänä 1-2 km korkeudella koilliseen-itäkoilliseen 12-15 m/s. Päivän edetessä runsaasti hyönteisiä tuli Suomenlahden yli alhaalla kaakosta, välikerroksessa etelästä ja kilometrin yläpuolella lounaasta aika yhtenäisen kaikukerroksen muodostaen 2 km korkeudelle saakka. Nopeus oli alaosan kaakkoisvirtauksessa 5-10 m/s ja ylemmässä vaelluksessa etelästä 10-15 m/s ja ylimmässä kerroksessa lounaasta 15-20 m/s.
Illalla hyönteisiä tuli edelleen runsaasti 1,5 km alapuolella etelästä-etelälounaasta 10-15 m/s ja iltayöllä myös huomattavasti lintuja alkoi näkyä liikkeellä 1-2 km korkeudella.
XX**

30.5.2011
Keskiyön aikaan huomattavasti hyönteisiä näkyi parinsadan metrin korkeudella asti liikkeellä 7-10 m/s ja rannikon tuntumassa paljonkin lintuja näkyi pääasiassa puolen kilometrin alapuolella kulkemassa itäkoilliseen 15-18 m/s. Sisämaassa lintuja liikkui harvemmassa. Aamuyöllä lintuja oli niukemmin ja aamulla sadealue työntyi päälle lännestä.
Iltapäivällä sadealueen jälkeen hyönteisiä näkyi runsaasti keskittyneinä rullapyörteiden ja merituulirintaman mukaisiin nauhoihin kilometrin alapuolella. Virtaus oli sisämaassa itään ja merituulessa koilliseen 8-13 m/s. Illalla merituulirintama vahvistui, paljon varmaan myös lintujen johdosta ja eteni sisämaahan, kun taas muuten hyönteiset niukkenivat hiljalleen.
Auringonlaskun aikaan runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle puolen kilometrin alapuolella itäkoilliseen-itään 7-10 m/s. Iltayöllä hyönteisten vaellus jatkui ja lisäksi melko paljon lintuja lähti kulkemaan 2 km korkeudella saakka.
XX*

29.5.2011
Keskiyön aikaan hyönteisiä näkyi melko runsaasti liikkeellä etenkin rannikon tuntumassa kulkemassa puolen kilometrin alapuolella koilliseen 7-10 m/s. Myös melko paljon lintuja näkyi kulkemassa kilometrin alapuolella. Aamuyöllä linnut ja hyönteiset niukkenivat.
Aamuvarhaisella melko paljon hyönteisiä pölähti ilmaan kulkemaan puolen kilometrin alapuolella edelleen koilliseen 7-10 m/s ja päivällä hyönteisiä näkyi harvemmassa liikkeellä edelleen lähinnä puolen kilometrin alapuolella tuulen hieman voimistuessa.
Iltapäivällä ja illalla sadealue oli lähinnä kaikuja aiheuttamassa, mutta iltayöllä rannikolta lähti liikkeelle myös melko paljon lintuja virtauksen viedessä itäkoilliseen 10-15 m/s.
XX*

28.5.2011
Melko paljon hyönteisiä näkyi keskiyöllä liikkeellä 400-800 m korkeudella pohjoiskoilliseen-koilliseen 10-15 m/s. Samalla runsaasti lintuja matkasi etenkin rannikon tuntumassa itäkoilliseen 15-18 m/s ja pääosin puolen kilometrin alapuolella. Aamuyöllä runsaasti hyönteisiä tuli myös Suomenlahden yli vurtauksen ollessa lounaasta 10-15 m/s. Linnut ja hyönteiset vähenivät aamun lähetessä ja aamupäivällä myös sadealue kulki alueen yli.
Sateen jälkeen huomattavasti hyönteisiä näkyi liikkeellä kilometrin alapuolella itäkoilliseen ja illan hämärtyessä melko runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle rannikollta ja auringonlaskun aikaan sisämaastakin kulkemaan puolen kilometrin alapuolella koilliseen-itäkoilliseen 7-12 m/s. Paljon lintuja lähti sitten iltayöllä muuttamaan 1,5 km alapuolella itäkoilliseen.
XX**

27.5.2011
Alkuyöhön verrattuna lintujen muutto oli vaimentunut varsinkin sisämaassa, mutta rannikon tuntumassa lintuja kulki edelleen melko runsaasti keskiyön aikaan koilliseen päin. Aamuyöllä lintuja oli taas runsaasti 1-2 km korkeudella matkaamassa itäkoilliseen-koilliseen noin 15 m/s.
Päivällä melko paljon hyönteisiä kulki sadealueen edellä 1,5 km korkeudella saakka luoteeseen-pohjoiseen 10-15 m/s, mutta Suomenlahden ylittäjiä ei olennaisesti erottunut. Illalla sadealueen jälkeen hyönteisiä lähti liikkeelle koilliseen puolen kilometrin alapuolella 7-12 m/s ja auringonlaskun aikaan hyönteisiä pölähti ilmaan melko runsaastikin. Iltayöllä runsaasti lintuja lähti myös muuttamaan pääasiassa kilometrin alapuolella itäkoilliseen noin 15 m/s.
XX*

26.5.2011
Melko runsaasti lintuja näkyi keskiyöllä kulkemassa pääasiassa kilometrin alapuolella ilmeisestikin lähinnä koilliseen päin ja rannikon tuntumassa runsaimmin. Aamuyöllä linnut vähenivät. Päivällä melko plajon hyönteisiä näkyi etenkin rullapyörteiden kasaamina kilometrin korkeudella saakka kulkemassa kaakkoon 7-12 m/s.
Illalla hyönteiset hiljalleen katosivat, kunnes auringonlaskun aikaan oli taas melko paljon hyönteisiä puolen kilometrin alapuolella kulkemassa kaakkoon 7-10 m/s. Iltayöllä varsinkin rannikolta lähti liikkeelle melko runsaasti lintuja ja muuttajia oli vahvimmin 1-2 km korkeudella menossa koilliseen 12-15 m/s.
XX*

25.5.2011
Sadealueen jälkipuolella keskiyöllä kulki melko paljon lintuja lähinnä maa-alueen yllä 1,5 km korkeudella saakka koilliseen noin 20 m/s. Aamuyöllä linnut hiljalleen häipyivät. Ennen päivän sadealueita isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi harvassa tai hyvin harvassa maa-alueen yllä kulkemassa 1,5 km korkeudella asti menossa koilliseen 14-17 m/s. Toisaalta kaikua saatiin hyvin myös Suomenlahden vesipinnasta.
Iltayöllä melko paljon lintuja lähti liikkeelle maa-alueelta.
XX*

24.5.2011
Hyönteisiä näkyi keskiyöllä yhä harvassa ilmassa puolen kilometrin alapuolella kulkemassa koilliseen-itäkoilliseen 7-15 m/s. Lintujen muutto vilkastui keskiyön jälkeen ja melko runsaasti lintuja matkasi koilliseen 1,5 km alapuolella 20-25 m/s. Aamun lähetessä niin linnut kuin hyönteisetkin häipyivät vähitellen.
Aamupäivällä isoja ja suurehkoja hyönteisiä alkoi näkyä harvassa 1,5 m korkeudella saakka maa-alueen yllä kulkemassa koilliseen päin 10-15 m/s. Myöhemmin päivällä lähinnä isoja ja suurehkoja hyönteisiä tuli myös Suomenlahden yli, vahvimmin 700-1000 m korkeudella etelälounaasta noin 18 m/s. Iltapäivällä näitä hyönteisiä oli tasaisemmin lähes 2 km korkeudella saakka ja illemmalla 1,5 km alapuolella virtauksen jatkuessa etelälounaasta. Melko runsaasti hyönteisiä tuli vielä myöhään illalla puolen kilometrin alapuolella lounaasta 15-20 m/s.
Sadealueiden välissä iltayöllä lähti runsaasti lintuja liikkeelle kilometrin alapuolella pohjoiskoilliseen 20-25 m/s ja melko paljon hyönteisiä näkyi puolen kilometrin alapuolella menossa pohjoiskoilliseen 10-15 m/s.
XX**

23.5.2011
Keskiyöllä runsaasti lintuja oli muuttamassa pääosin 0,5-1,5 km korkeudella koilliseen 15-18 m/s. Aamuyöllä linnut vähenivät ja liike oli keskimäärin pohjoiskoilliseen 15 m/s luokkaa.
Aamupäivällä melko paljon hyönteisiä kulki puolen kilometrin alapuolella pohjoisluoteeseen, alhaalla noin 7-10 m/s ja ylhäällä jopa 18 m/s. Sadealue voimakkaine kuuroineen oli alueella jo aamupäivän lopulla.
Sään seljettyä illalla melko paljon hyönteisiä kulki puolen kilometrin alapuolella itäkoilliseen-itään 10-15 m/s. Samalla rannikolta merituulirintama eteni nopsaan sisämaahan ja kasasi vahvimmin hyönteisiä rannikonsuuntaiseksi nauhaksi, jossa kuitenkin lintujen osuus kaiusta oli myös keskeinen. Illan myötä ja osin myös merituulen mukana hyönteiset häipyivät hiljalleen.
Auringonlaskun aikaan runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle maa-alueelta kulkemaan puolen kilometrin alapuolella koilliseen-itäkoilliseen 7-15 m/s. Iltayöllä hyönteiset vähitellen niukkenivat, mutta melko paljon lintuja lähti muuttamaan pääosin 0,5-1 km korkeudella.
XX*

22.5.2011
Keskiyöllä runsaasti lintuja muutti kilometrin alapuolella 10-13 m/s pohjoiseen-pohjoiskoilliseen ja puolen kilometrin alapuolella erottui lintuja ohella hyvin harvassa tai harvassa myös suurehkoja tai isoja hyönteisiä liikkeellä itäkoilliseen 5-8 m/s. Aamuyöllä linnut ja hyönteiset vähenivät hiljalleen.
Päivällä maa-alueen yllä hyönteisiä kertyi rullapyörteiden kohdille tuulensuuntaisiin jonoihin sekä merituulirintaman alueelle. Merituulessa virtaus vei koilliseen 7-12 m/s ja kauempana sisämaassa itään-itäkoilliseen. Illalla hyönteiset häipyivät hiljalleen, kunnes auringonlaskun aikaan ilmaan lähti melko runsaasti hyönteisiä puolen kilometrin alapuolella koilliseen-itäkoilliseen 5-8 m/s.
Runsaasti lintuja näkyi iltayöllä pääasiassa 0,5-1,5 km korkeudella kulkemassa koilliseen noin 15 m/s.
XX*

21.5.2011
Runsaasti lintuja matkasi keskiyöllä pääasiassa 2 km alapuolella pohjoiseen 12-15 m/s, harvemmassa lintuja kulki 3 km korkeudella saakka. Lisäksi yöhyönteisä oli harvassa liikkeellä puolen kilometrin alapuolella itäkoilliseen 5-8 m/s. Samaan aikaan merenpinnastakin saatiin edelleen vahvasti kaikuja. Aamuyöllä lintujen muutto hiljeni vähitellen ja meren puolella lintuja oli aamun lähetessä selvästi enemmän kuin sisämaassa.
Aamupäivällä hyönteisiä lähti ilmaan ja melko paljon lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulki puolen kilometrin alapuolella koilliseen 7-12 m/s. Lisäksi harvassa isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi liikkeellä 0,5-1,5 km korkeudella, ja Suomenlahden ylikin näkyi tällöin hyönteisiä tulevan.
Iltapäivällä virtaus vei itäkoilliseen 7-12 m/s edelleen melko runsaasti hyönteisiä sisämaassa ja rannikolla ja maa-alueen yllä rullapyörteiden keskittämissä tuulensuuntaisissa jonoissa vahvimmin. Illalla hyönteiset häipyivät aika vähiin, kunnes auringonlaskun aikaan ilmaan pölähti runsaassti hyönteisiä maa-alueelta kulkemaan itäkoilliseen-itään 7-12 m/s puolen kilometrin alapuolella. Illan hämärryttyä hyönteiset vähenivät ja alkuyöllä paljon lintuja lähti puolestaan muuttamaan varsinkin 0,5-1,5 km korkeudella pohjoiskoilliseen-koilliseen 10-15 m/s.
XX**

20.5.2011
Keskiyöllä näkyi runsaasti lintuja puolen kilometrin alapuolella menossa koilliseen päin 15-18 m/s ja harvemmassa lintuja kulki ylempänä 3 km korkeudella asti. Aamuyöllä lintuja matkasi runsaimmin rannikon tuntumassa itäkoilliseen ja toisaalta Suomenlahdella alhaalla lintuja kulki lopulta runsaammin Helsingin itäpuolelle. Samalla kuitenkin ylempänä linnut kulkivat pääasiallisesti pohjoiskoilliseen-pohjoiseen 12-15 m/s. Aamun lähetessä linnut vähenivät.
Päivällä maa-alueen yllä runsaasti hyönteisiä alkoi kulkea virtauksen mukana itään 5-10 m/s ja rullapyörteiden sekä merituulirintaman paikkeilla hyönteisiä nousi 1,5 km korkeudelle saakka. Rannikolla merituuli puhalsi lounaasta puolen kilometrin alapuolella 8-13 m/s ja hyönteisiä alkoi sen myötä olla niukemmin kuin kauempana sisämaassa. Lisäksi ohuista kerroksista saatiin kaiku 2 km korkeuden vaiheilta turbulenssista rajakerroksen yläreunalta sekä hyvän tuulen myötä myös merenpinnasta.
Illalla hyönteiset vähenivät hiljalleen ja merenpinnasta saatiin entistäkin vahvemmin kaikuja laajoilta alueilta, säteilyn taittuminen pintaan oli ilmeistä. Auringonlaskun aikana hyönteisiä lähti maa-alueelta runsaasti liikkeelle puolen kilometrin alapuolella itäkoilliseen 5-8 m/s. Lintuja lähti myös melko paljon liikkeelle iltayöllä pohjoiseen-pohjoisluoteeseen 10-13 m/s pääosin 2 km alapuolella ja lintuja alkoi jo tulla etelästä Suomenlahden ylikin.
XX*

19.5.2011
Runsaasti lintuja kulki keskiyöllä 1,5 km alapuolella itäkoilliseen 12-15 m/s, aluksi rannikon tuntumassa. Aamuyöllä linnut harvenivat aika nopsaan. Lintuja lähti aamuvarhaisella melko paljon liikkeelle maa-alueelta. Lännestä tulleiden sadealueiden myötä linnut vähenivät päivän edetessä, mutta sadealueiden välissä näkyi iltapäivällä maa-alueen yllä taas melko paljon lintujakin matalalla lentelemässä.
Illalla sadealueen jälkipuolella näkyi puolen kilometrin alapuolella isoja tai suurehkoja hyönteisiä lähinnä rannikolla kulkemassa koilliseen 12-15 m/s. Melko runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle auringonlaskun jälkeen sisämaassa pääosin puolen kilometrin alapuolella mutta harvemmassa 800 m korkeudella asti virtauksen viedessä koilliseen-itäkoilliseen 10-13 m/s.
Iltayöllä hyönteiset hiljalleen vähenivät ja lintuja lähti runsaasti muuttamaan 1,5 km alapuolella itäkoilliseen-koilliseen 17-20 m/s. Myös Suomenlahden yli alkoi lintuja tulla pohjoisemmaksi.
XX*

18.5.2011
Lähinnä vain sadealueeseen liittyviä kaikuja näkyi keskiyöllä ja aamuyöllä. Aamulla sateiden hälvennyttyä lintuja ilmaantui maa-alueen ylle alhaalle lentelemään ja tavalliseen tapaan keskittymään paikoin runsaastikin. Päivällä lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä alkoi kulkea harvassa kilometrin alapuolella ja hyvin harvassa 1,5 km korkeudella asti, lähinnä rullapyörteiden nostamina. Rullapyörteiden mukana hyönteisiä keskittyi melko runsaasti kilometrin korkeudelle saakka tuulensuuntaisiksi nauhoiksi. Sisämaassa virtaus vei hyönteisiä itään 8-12 m/s ja rannikolla hyönteisiä keskittyi merituulirintaman kohdalle kulkemaan itäkoilliseen 5-10 m/s.
Merenpinnastakin kaikua tuli hyvin ja pääasiassa hyönteisten yläpuolelta kaiku tuli myös ohuista aaltoilleista kerroksista turbulenssin tai pilvien ansiosta rajakerroksen yläreunalta. Illan myötä hyönteiset hiljalleen häipyivät, kunnes auringonlaskun jälkeen hyönteisiä näkyi melko runsaasti puolen kilometrin alapuolella kulkemassa koilliseen 7-12 m/s. Iltayöllä lähti myös melko paljon lintuja muuttamaan pääosin 1,5 km alapuolella toisaalta alhaalla Suomenlahdella itäkoilliseen 15-18 m/s 10-30 km Helsingin eteläpuolella.
XX*

17.5.2011
Keskiyöllä runsaasti lintuja muutti hajanaisista sateista huolimatta pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 15-18 m/s pääosin puolen kilometrin alapuolella. Huomattavasti lintuja oli myös 1-2 km korkeudella liikkeellä pohjoiskoilliseen ja lisäksi alhaalla Suomenlahdella lintuja kulki edelleen myös itäkoilliseen runsaasti. Aamua kohden linnut niukkenivat vähitellen ja aamun sarastaessa lintuja näkyi melko runsaasti enää meren puolella puolen kilometrin alapuolella pohjoiskoilliseen matkaamassa. Samalla maa-alueelta lähti liikkeelle melko paljon hyönteisiä kulkemaan 300 m korkeudella saakka koilliseen 5-8 m/s.
Aamulla hyönteiset häipyivät ja melko runsaasti lintuja ilmaantui maa-alueen ylle puolen kilometrin alapuolelle lentelemään. Alhaalla merelle muodostui puolestaan parinkymmenen kilometrin päähän Helsingistä itäkoilliseen noin 25 m/s muuttavien lintujen nauha ja harvemmassa lintuja kulki kauempanakin merellä. Aamupäivällä linnut hiljalleen vähenivät. Päivällä joitakin sadekuuroja kulki alueella ja lintuja näkyi paikallisesti keskittyneinä alhaalla runsaasti tavalliseen tapaan Espoonlahden-Ämmässuon tienoilla.
Melko runsaasti lintuja näkyi jälleen illalla aika nauhamaisena alueena menossa Suomenlahdella itäkoilliseen 15-30 km Helsingin eteläpuolelta. Auringonlaskun tienoilla näkyi melko paljon hyönteisiä parinsadan metrin korkeudella asti menossa pohjoiseen 10-13 m/s. Iltayöllä lännestä tulleen sadealueen jo saapuessa ehti vielä runsaasti lintuja liikkeelle kilometrin alapuolella.
XX*

16.5.2011
Runsaasti lintuja tuli keskiyöllä kilometrin alapuolella etelästä 20-23 m/s, vaikka muuttajia oli runsaimmin jo aiemmin. Sisämaassa lintuja näkyi menossa vielä jopa hyvin runsaasti kilometrin alapuolella sekä toisaalta harvemmassa 1,5-2,5 km korkeudella. Aamuyöllä linnut vähenivät ja myös sadealue alkoi työntyä lounaasta ylle. Sadealueen itäpuolella näkyi aamulla Suomenlahden yli menossa vielä huomattavasti lintuja koilliseen päin.
Iltapäivällä sateen jälkeen lintuja näkyi paikallisesti runsaasti keskittyneinä Helsingin länsipuolella, mutta huomattavasti lintuja tuli myös Suomenlahden yli ja melko paljon lintuja oli liikkeellä sisämaassa ilmeisestikin pääasiassa pohjoiseen päin 15-20 m/s. Illalla myös huomattavasti isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi maa-alueen yllä pääasiassa puolen kilometrin alapuolella kulkemassa pohjoiskoilliseen 5-8 m/s. Auringonlaskun aikoihin hyönteisiä oli hetken melko runsaastikin ilmassa puolen kilometrin alapuolella.
Illalla lintuja alkoi kertyä nauhamaiselle muuttolinjalle Suomenlahdella 20-30 km Helsingin eteläpuolelta itäkoilliseen. Sadekuurojen hieman haitatessa linnut runsastuivat kuitenkin illan hämärtyessä tällä nauhalla ja iltayöllä runsaasti lintuja muutti Suomenlahdella itäkoilliseen 25-30 m/s puolen kilometrin alapuolella. Melko paljon lintuja lähti iltayöllä toisaalta muuttamaan 2 km korkeudella saakka pohjoiskoilliseen noin 20 m/s. Tutkakuvat kertovat tilanteen kehittymisestä illalla ja alkuyöllä.
XX*

15.5.2011
Lähinnä sateista saatiin kaikuja keskiyön jälkeen aamuun saakka. Päivällä lintuja näkyi melko paljon liikkeellä maa-alueen yllä ja paikoin runsaasti keskittyneinäkin tavalliseen tapaan. Myös Suomenlahden yli tuli huomattavasti lintuja illalla.
Auringonlaskun aikoihin sisämaassa näkyi myös huomattavasti hyönteisiä puolen kilometrin alapuolella kulkemassa luoteeseen 5-8 m/s. Merellä 20-40 km Helsingin kaakkoispuolella lähti itäkoilliseen ja koilliseen runsaasti lintuja. Iltayöllä runsaasti lintuja lähti muuttamaan 20-23 m/s pohjoiseen päin kilometrin alapuolella ja myös Suomenlahden yli alkoi lintuja tulla runsaasti sekä kilometrin alapuolella että harvemmassa 1,5-2,5 km korkeudella.
XX*

14.5.2011
Keskiyöllä lintuja oli alkuyötä harvemmassa mutta edelleen melko runsaasti muuttamassa 1,5 km alapuolella pohjoisluoteeseen 15-18 m/s. Aamuyöllä linnut niukkenivat vähiin, samalla kun sadealue pysytteli Helsingin etelä-länsipuolella. Aamun sarastaessa huomattavasti lintuja lähti liikkelle maa-alueelta ja paikallisesti paljonkin lintuja keskittyi sitten tavanomaisesti Espoonlahden-Ämmässuon seutuville.
Merenpinnasta tuli hyvin kaikuja koko ajan vahvan itätuulen ansiosta ja sadealue ilmaantui illalla paikalle. Iltayöllä sateiden välissä kulki myös melko paljon lintuja.

13.5.2011
Runsaasti lintuja muutti keskiyöllä pohjoiseen 14-17 m/s, merellä pääosin 0,5-1 km ja sisämaassa 1-1,5 km korkeudella. Harvassa lintuja kulki 2-3 km korkeudella aika erillisessä kerroksessa, mutta myös pohjoiseen noin 15 m/s. Aamuyöllä linnut harvenivat hiljalleen ja merellä niitä tuli sangen tasaisesti pinnalta 1,5 km korkeudelle ulottuneessa kerroksessa. Aamuvarhaisella lintuja liikkui aika harvassa lähinnä kilometrin alapuolella ja suunta oli luoteeseen päin merellä 15-18 m/s ja sisämaassa jopa yli 20 m/s. Aamun edetessä myös merellä lintujen nopeus pohjoisluoteeseen kasvoi puolen kilometrin alapuolella yli 20 m/s.
Linnut harvenivat aamupäivällä ja jonkin verran isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi ilmassa kulkevan puolen kilometrin alapuolella länteen 10-13 m/s. Myöhemmin päivällä hyönteisiä keskittyi sisämaassa melko paljonkin rullapyörteiden nostamiin tuulensuuntaisiin nauhoihin. Toisaalta virkeässä itätuulessa myös meren pinnasta tuli hyvin kaikuja.
Iltayöllä melko paljon lintuja lähti muuttamaan luoteeseen 10-15 m/s ja Suomenlahden yli lintuja alkoi tulla runsaasti pääasiassa 1-2 km korkeudella eteläkaakosta 15-18 m/s.
XX*

12.5.2011
Keskiyöllä lintuja näkyi runsaasti etenkin 1-2 km korkeudella muuttamassa pohjoiseen-pohjoiskoilliseen noin 18 m/s. Alempana ja 3,5 km korkeudella asti lintuja oli harvemmassa ja selvästi hitaammin kulkemassa pohjoiskoilliseen. Aamuyöllä linnut hiljalleen vähenivät lopulta aika harvaksi massaksi, lähinnä alhaalla lintuja kulki aika harvassa. Aamulla ja aamupäivällä lintuja tuli melko runsaasti Suomenlahdella pohjoiseen päin puolen kilometrin alapuolella 12-15 m/s.
Aamupäivän edetessä lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä alkoi näkyä liikkeellä harvassa kilometrin korkeudella saakka ja melko paljon hyönteisiä kertyi puolen kilometrin alapuolelle sisämaassa, virtauksen viedessä kaakkoon-itään 3-6 m/s. Myöhemmin päivällä merituuli alkoi puhaltaa rannikolla etelästä-etelälounaasta 3-5 m/s ja runsaasti hyönteisiä kulki sisämaassa puolen kilometrin alapuolella sekä harvassa isoja tai suurehkoja hyönteisiä oli liikkeellä ylempänä 1,5 km korkeudella saakka. Illalla hyönteiset vähenivät ja rannikolla virtaus mereltä kääntyi kaakon puolelta tulleeksi.
Auringonlaskun jälkeen ilmaan pölähti melko runsaasti hyönteisiä kulkemaan länteen 7-12 m/s puolen kilometrin alapuolella. Myöhemmin iltayöllä hyönteiset vähenivät ja melko paljon lintuja puolestaan lähti muuttaamaan pohjoiseen-pohjoiskoilliseen noin 15 m/s 1,5 km alapuolella. Lopuksi runsaasti lintuja alkoi tulla Suomenlahden yli etelästä 15-18 m/s, runsaimmin 0,5-1 km korkeudella ja pääosa 2 km alapuolella.
XX*

11.5.2011
Runsaasti lintuja tuli keskiyöllä Suomenlahden yli etelästä 12-15 m/s ja pääasiassa puolen kilometrin alapuolella. Maa-alueen puolella lintuja oli niukemmin, mutta myös runsaasti hieman ylempänä 0,5-1,5 km korkeudella menossa pohjoiseen. Lisäksi lintuja näkyi harvassa 1-2 km korkeudella ja muutamia ylempänä 3 km korkeudella saakka. Lintujen tulo etelästä jatkui vilkkaana aamuyöllä ja aamulla melko runsaasti lintuja kulki varsinkin maa-alueen puolella alhaalla pohjoiseen päin noin 15 m/s.
Melko runsaasti lintuja tuli aamupäivällä edelleen Suomenlahden yli alhaalla etelästä, samalla kun maa-alueella hyönteisiä lähti runsaasti liikkeelle virtauksessa länteen päin 2-5 m/s. Lintujen tulo hiljeni päivän edetessä ja rannikolla merituuli käänsi virtauksen pohjoisluoteeseen 4-7 m/s vieneeksi puolen kilometrin alapuolella. Runsaasti hyönteisiä oli kulussa sisämaassa puolen kilometrin alapuolella ja merituulirintamassa hyönteisiä nousi runsaasti 1,5 km korkeudelle saakka sekä merituulialueen pohjoispuolella heikossa virtauksessa solukkomaisesti järjestäytyneissä pystyvirtauksissa hieman alemmalle tasolle.
Iltapäivällä merituulirintama eteni sisämaahan vauhdikkaasti ja illalla se erottui vielä tutkakaikunauhana lähes 100 km päässä rannikosta. Rannikolla merituuli merkitsi hyönteisten vähenemistä ja yhtenäinen kaikukerros ulottui illalla enää noin 30 m korkeudelle, mutta toisaalta 0,5-1,5 km korkeudella näkyi isoja tai suurehkoja hyönteisiä melko runsaasti, käytännössä merituulen yläpuolella menossa itäkoilliseen-itään 5-8 m/s. Pinnan lähellä merituuli kääntyi alun itä-kaakkoisvirtauksesta illalla etelästä-etelälounaasta tulleeksi. Illalla hyönteiset häipyivät vähitellen, kunnes auringonlaskun jälkeen jonkin aikaa hyönteisiä oli jälleen melko runsaasti 300 m alapuolella ja sen jälkeenkin alkuyöllä isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi 1,2 km korkeudella asti harvemmassa.
Runsaasti lintuja lähti muuttamaan iltayöllä pääosin 1-2 km korkeudella pohjoiskoilliseen noin 15 m/s, kun hyönteiset kulkivat vielä kilometrin alapuolella itään päin 5-8 m/s. Runsaasti lintuja alkoi sitten tulla myös Suomenlahden yli 15-18 m/s pohjoiseen-pohjoiskoilliseen ja myös pääasiassa 1-2 km korkeudella. Runsaasti lintuja näkyi kuitenkin menossa myös pinnan lähellä Suomenlahdella Helsingin itäpuolelle.
XX*

10.5.2011
Keskiyön jälkeen runsaasti lintuja matkasi Suomenlahdella koilliseen toisaalta alähellä pintaa ja toisaalta hieman harvemmassa 0,5-1,5 km korkeudella. Maa-alueen yllä lintuja oli niukemmin varsinkin alemmassa kerroksessa ja toisaalta aamuyöllä lintuja oli hiljalleen enemmän kulussa yläkerroksessa. Aamun lähetessä linnut vähenivät nopsaan. Aamulla huomattavasti lintuja tuli Suomenlahden yli pohjoiseen ja maa-alueen puolella lintuja oli yleensä melko paljon lentelemässä ja runsaasti keskittyneinä paikoin, kuten Ämmässuon seutuvilla.
Aamupäivällä runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle kulkemaan luoteesta 5-8 m/s puhaltaneessa virtauksessa ja rullapyörteiden mukaisissa nauhoissa hyönteisiä nousi noin kilometrin korkeudelle. Lisäksi isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi harvassa 1,5 km korkeudella asti. Iltapäivällä rannikolla merituuli alkoi puhaltaa lounaasta noin 300 m korkeudelle ulottuneessa kerroksessa 5-8 m/s. Merituulirintaman alueella hyönteisiä nousi runsaasti 2 km korkeudelle asti ja näiden yllä kaikua tuli vielä turbulenssista ohuesta aaltoilleesta kerroksesta, ilmeisestä rajakerroksen yläreunasta. Toisaalta kaikua alettiin saada myös meren pinnasta, kun maa-alueella lämmennyt ilma meren ylle virrattuaan muodosti säteilyä alaspäin taittavan kerroksen.
Illalla alueen yli kulki myös muunlainen meteorologinen olio ja virtaus sisämaassa kääntyi koillisesta tulleeksi samalla kun hyönteiset hiljalleen vähenivät kilometrin korkeudelle ulottuneeksi kerrokseksi. Auringonlaskun jälkeen hyönteiset niukkenivat edelleen, mutta lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä erottui kilometrin alapuolella melko harvassa tai harvassa kulkemassa edelleen länsilounaaseen-lounaaseen 5-8 m/s.
Runsaasti lintuja lähti iltayöllä muuttamaan 2,5 km korkeudella saakka pohjoiseen-koilliseen 10-13 m/s ja myös Suomenlahden yli alkoi tulla runsaasti lintuja etelästä.
XX*

9.5.2011
Runsaasti lintuja kulki keskiyöllä kilometrin alapuolella pohjoiskoilliseen noin 15 m/s ja lisäksi harvemmassa erityisesti 1,5-2 km korkeudella. Aamuyöllä lintuja kulki niukemmin alhaalla maa-alueen yllä ja toisaalta runsaammin yläkerroksessa, kunnes sitten aamun sarastaessa linnut vähenivät. Aamuvarhaisella paljon lintuja tuli Suomenlahden yli etelästä ja lähti myöhemmin aamulla runsaammin maa-alueelta pohjoiseen päin noin 15 m/s alhaalla puolen kilometrin alapuolella.
Runsaasti hyönteisiä kulki sisämaassa puolen kilometrin alapuolella päivällä pohjoiskoilliseen 5-8 m/s ja harvemmassa ylempänä 700-1200 m korkeudella aika erillisessä kerroksessa isoja tai suurehkoja hyönteisiä matkasi koilliseen. Illan lähetessä hyönteiset harvenivat, kunnes auringonlaskun aikaan hyönteisiä lähti runsaasti puolen kilometrin alapuolella itäkoilliseen 7-10 m/s.
Alkuyöllä runsaasti lintuja muutti alhaalla itäkoilliseen 12-15 m/s ja ylempänä 1-2,5 km korkeudella koilliseen-pohjoiskoilliseen. Lisäksi Suomenlahdella noin 20 km päässä Helsingistä lintuja kulki nauhamaisella alueella 26-30 m/s itäkoilliseen.
XX*

8.5.2011
Keskiyön aikaan melko paljon lintuja muutti 1,5 km alapuolella pohjoiseen-koilliseen noin 12 m/s. Aamuyöllä lintuja oli hieman runsaammin liikkeellä ja lopulta kilometrin alapuolella lintuja kulki runsaasti pohjoiskoilliseen 12-15 m/s. Aamun sarastaessa linnut vähenivät, joskin meren yllä vielä vahvemmin pohjoiseen päin jatkamassa. Toisaalta aamuvarhaisella runsaasti lintuja tuli Suomenlahden yli alhaalla pohjoiseen noin 10 m/s ja lintujen muutto meren yli jatkui aamun edetessä harventuen.
Sisämaassa lintuja kertyi paikallisesti runsaastikin lentelemään aamupäivällä ja runsaasti hyönteisiä ilmaantui kulkemaan alussa koillisesta 2-4 m/s puhaltaneeseen virtaukseen. Päivän edetessä hyönteisiä kertyi runsaasti sisämaassa tuulensuuntaisiin jonoihin kulkemaan yli kilometrin korkeudella asti länsilounaaseen noin 5 m/s. Samalla rannikolla merituuli käänsi virtauksen puolen kilometrin alapuolella puhaltamaan itäkaakosta-idästä 5-8 m/s ja merituulirintaman kohdilla pystyvirtaus nosti hyönteisiä 1,5 km korkeudelle saakka. Rannikolla toisaalta hyönteisten määrä väheni, kun virtaus pinnan lähellä oli mereltä päin iltapäivällä kaakosta.
Merituulirintama eteni vahvasti hyönteisiä keskittävänä nauhana kauas sisämaahan iltapäivällä ja erottui iltamyöhälläkin noin 60 km päässä rannikosta. Muuten hyönteiset kuitenkin harvenivat illalla, osin toki rannikolla merituulenkin takia. Auringonlaskun aikoihin melko paljon hyönteisiä lähti liikkeelle maa-alueelta puolen kilometrin alapuolella. Iltayöllä runsaasti lintuja lähti muuttamaan koilliseen päin 15-18 m/s ja myös Suomenlahden yli lintuja alkoi tulla runsaasti etelästä kilometrin alapuolella.
XX*

7.5.2011
Keskiyöllä lintuja näkyi melko runsaasti muuttamassa ja aika selvästi kahteen pääkerrokseen jakautuneena, kilometrin alapuolella itäkoilliseen-koilliseen ja 1-2 km korkeudella pohjoiseen noin 15 m/s. Huomattavasti hyönteisiäkin näkyi rannikolla etenkin meren puolella liikkeellä parinsadan metrin korkeudella olleessa kerroksessa kaakkoon 7-10 m/s. Aamuyöllä linnut ja hyönteiset vähenivät, mutta 1,5 km alapuolella meren yli pohjoiseen tulevat linnut näkyivät samalla hieman voimistuneen muuttajina.
Aamulla melko runsaasti lintuja näkyi meren puolella tulossa puolen kilometrin alapuolella yhtenäisesti pohjoiseen päin 8-11 m/s. Maa-alueen yllä lintuja keskittyi paikallisesti tavalliseen tapaan 15-25 km päähän Kumpulan länsipuolella, samalla kun yleensäkin lintuja näkyi melko runsaasti lentelemässä maa-alueen yllä alhaalla. Runsaasti hyönteisiä lähti liikkeelle aamupäivän kuluessa maa-alueelta kilometrin korkeudella asti kulkemaan eteläkaakkoon 2-5 m/s ja pian rannikon lähellä merituulen myötä virtaus kääntyi koilliseen 5-8 m/s vieväksi puolen kilometrin alapuolella.
Päivällä merituulirintaman tienoille keskittyi runsaasti hyönteisiä ja nousi aina 1,5 km korkeudelle asti. Kauempana sisämaassa enemmänkin solukkomaisena näkynyt järjestynyt pystyliike kasasi myös hyönteisiä ja nosti näitä vastaavasti ylemmäs. Illan tullessa hyönteiset hiljalleen häipyivät ilmasta, mutta auringonlaskun jälkeen rannikolla lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi edelleen harvassa tai melko harvassa puolen kilometrin alapuolella kulkemassa länsilounaaseen 5-8 m/s.
Iltayöllä melko paljon lintuja lähti maa-alueelta muuttamaan pääosin 1-2 km korkeudella pohjoiskoilliseen-pohjoiseen 10-13 m/s. Meren puolella lintuja oli sen sijaan liikkeellä huomattavasti niukemmin.
XX*

6.5.2011
Alkuyöstä lintujen muutto oli heikentynyt keskiyöhön tultaessa, mutta melko runsaasti lintuja kulki edelleen, toisaalta puolen kilometrin alapuolella ja toisaalta 1-3 km korkeudella pohjoiskoilliseen-pohjoiseen 12-15 m/s. Linnut niukkenivat hiljalleen aamun lähestyessä. Aamulla melko paljon lintuja tuli paikoin keskittyneinä Suomenlahden yli alhaalla etelästä noin 12 m/s.
Aamupäivällä hyönteisiä alkoi nousta ilmaan melko paljon ja etenkin isoja tai suurehkoja hyönteisiä erottui puolen kilometrin alapuolella kulkemassa virtauksessa luoteesta 3-5 m/s. Päivän edetessä rullapyörteiden tai muun järjestyneen pystyliikkeen alueilla hyönteisiä kohosi kilometrin korkeudelle saakka, samalla kun pinnan lähellä virtaus rannikolla kääntyi lounaasta puhaltavaksi merituuleksi. Merituulirintaman ja rullapyörteiden kohdalla hyönteisiä nousi keskipäivällä jo 1,5 km korkeudelle saakka.
Tutkakuvat kertovat tilanteen yksityiskohdista.
Iltaa kohden hyönteiset hiljalleen vähenivät ja toisaalta meren pinnasta kaikua alkoi tulla runsaammin, ilmeisen inversiokerroksen kehittymisen ansiosta. Auringonlaskun jälkeen ilmaan pölähti melko runsaasti hyönteisiä kulkemaan itään-itäkaakkoon 7-10 m/s puolen kilometrin alapuolella. Myöhemmin iltayöllä paljon lintuja lähti muuttamaan 2,5 km korkeudella saakka, puolen kilometrin alapuolella runsaimmin itäkoilliseen noin 20 m/s. Ylempänä lintuja kulki harvemmassa toisaalta pohjoiseen päin 12-15 m/s ja toisaalta myös itäkoilliseen noin 15 m/s.
XX*

5.5.2011
Keskiyön aikaan runsaasti lintuja tuli Suomenlahden yli kilometrin alapuolella 12-15 m/s ja lisäksi harvemmassa lintuja matkasi erillisessä kerroksessa 2-3 km korkeudella etelälounaasta noin 15 m/s. Sisämaassa alemman kerroksen lintuja oli niukemmassa. Aamuyöllä lintuja kulki myös sisämaassa runsaasti jonkin aikaa ennen kuin aamun sarastaessa linnut häipyivät. Meren yli tuli aamuvarhaisella edelleen melko runsaasti lintuja etelästä kilometrin alapuolella. Aamun edetessä lintuja tulo Suomenlahden yli selvästi harveni, mutta jatkui ja sisämaassa lintuja näkyi paikon runsaasti keskittyneinä, mutta yleensäkin melko runsaasti ilmassa alhaalla.
Päivällä runsaasti hyönteisiä nousi ilmaan maa-alueen yllä kilometrin korkeudelle saakka rullapyörteiden mukana itään päin 3-6 m/s ja merituulirintaman kohdalla, kun merituulessa virtaus vei koilliseen päin. Joitakin sadekuurojakin syntyi iltapäivällä ja illalla sisämaassa.
Illan myötä hyönteiset häipyivät, mutta toisaalta meren puolella näkyi runsaammin lintuja lentelemässä. Iltayöllä runsaasti lintuja lähti muuttamaan 0,5 km alapuolella itäkoilliseen ja ylempänä 2,5 km korkeudella saakka koilliseen-pohjoiseen päin 12-15 m/s.
XX*

4.5.2011
Melko paljon lintuja näkyi keskiyöllä egtenkin maa-alueen yllä liikkkeellä kilometrin alapuolella pääasiassa pohjoiseen päin 5-10 m/s. Aamuyöllä linnut vähenivät maa-alueen puolelta, mutta merellä lintuja oli keskiyötä runsaammin tulossa etelästä 12-15 m/s, aluksi 1 km ja lopussa 2 km korkeudella saakka. Aamuvarhaisella lintuja lähti liikkeelle melko paljon maa-alueelta ja aamulla paikoin lintuja keskittyi runsaastikin varsinkin Espoonlahden-Ämmässuon alueelle.
Päivällä sadealue hipaisi aluetta ja iltayöllä heikkoa yhtenäisempää sadetta oli paikalla, kun melko runsaasti lintuja pääsi kuitenkin muuttamaan pohjoiseen päin noin 15 m/s.

20.4.2011
Keskiyön aikaan runsaasti lintuja muutto pohjoiseen 10-13 m/s pääosin kilometrin alapuolella. Aamuyöllä linnut hiljalleen harvenivat. Aamun sarastaessa uusi muuttoaalto käynnistyi pohjoiseen päin rannikolta ja pian myös Suomenlahden yli tuli runsaasti lintuja etelästä, nopeimmin noin puolen kilometrin korkeudella 18 m/s ja ylempänä 2 km korkeudella saakka, pilvikerroksen alarajalla.
Aamupäivällä linnut vähenivät ja sadepilvet puolestaan alkoivat lähestyä pintaa. Iltapäivällä sadealue oli pääasiassa kaikuja aiheuttamassa.

19.4.2011
Keskiyöllä huomattavasti lintuja näkyi liikkeellä puolen kilometrin alapuolella ja yleinen suunta oli etelään päin 15-18 m/s. Aamuyöllä linnut harvenivat ja toisaalta kauemmaksi Suomenlahdelle näkyi kertyneen runsaammin lintuja lentelemään pinnan lähelle. Aamuvarhaisella maa-alueelta lähti taas liikkeelle melko paljon lintuja matalalla lentelemään ja Suomenlahden puolella hieman korkeammallakin. Aamupäivällä lintuja kertyi tavalliseen tapaan maa-alueen ylle paikoin, mutta Suomenlahden ylikin näkyi huomattavasti lintuja tulevan etelälounaasta 7-10 m/s.
Päivällä isoja tai suurehkoja hyönteisiä nousi puolen kilometrin korkeudelle asti rullapyörteissä kulkemaan pohjoisluoteesta tulleen virtauksen mukaisissa jonoissa 7-10 m/s. Iltayöllä melko paljon lintuja lähti liikkeelle 2 kmkorkeudella saakka, mutta rannikolla myös isoja hyönteisiä näkyi liikkeellä harvassa tai melko harvassa, pääosin puolen kilometrin alapuolella, matkalla lounaaseen päin 5-8 m/s. Yön edetessä huomattavasti lintuja alkoi tulla myös Suomenlahden yli etelästä noin 10 m/s.
XX*

18.4.2011
Runsaasti lintuja matkasi keskiyöllä koilliseen puolen kilometrin alapuolella 15-20 m/s, mutta meren puolella niukemmin paitsi sitten lähempänä Viron rannikkoa. Aamuyöllä linnut vähenivät ja erityisesti sarastaessa maa-alueen päältä kun taas rannikolla meren puolella lintuja kulki runsaammin Porkkalasta Porvoon edustalle. Aamulla melko paljon lintuja lähti matalalla lentelemään. Turbulenssista aiheutui kaikuja ohkaisissa aaltoilevista kerroksista aamupäivällä virtauksen puhaltaessa luoteesta 13-18 m/s kilometrin alapuolella ja parhaimmillaan noin 25 m/s kaikukerroksen yläreunalla. Joitakin isoja tai suurehkoja hyönteisiä näkyi päivällä myös puolen kilometrin alapuolelle välillä nousseen, paljolti rullapyörteiden hyvissä nostoissa.
Päivällä jonkin verran pilvistä putoili jääkiteitäkin alemmas vaan tuskinpa lähellekään pintaa. Merenpinnasta kaikuja tuli myös luoteisvirtauksen myötä sangen hyvin. Lintuja näkyi yleensä harvassa lähinnä maa-alueen yllä matalalla ja sitten tavallinen keskittymä Espoonlahden-Ämmässuon tienoilla. Illalla linnut häipyivät tuolta keskittymästä ja sen sijaan raanikon edustan merialueella lenteli enemmän lintuja illan hämärryttyä. Melko paljon lintuja lähti liikkeelle iltayöllä joksikin aikaa kulkemaan pääsosin puolen kilometrin alapuolella ja itäkoilliseen rannikon suunnassa matka näkyi pääasiassa olleen.
XX*

17.4.2011
Lintujen määrä oli vähentynyt selvästi alkuyöstä keskiyöhön, mutta tällöin näkyi jonkin aikaa Suomenlahdella länsilounaasta tulossa runsaasti lintuja aika kapealle vyöhykkeelle keskittyen kilometrin alapuolella 15-18 m/s ja Helsingin itäpuolelle sitten maa-alueen ylle päästen. Lintujen tulo merellä länsilounaasta jatkui aamun sarastaessa, kun taas sisämaassa luoteesta tulleet sadealueet alkoivat häiritä. Aamun lintujen lähtö onnistui sitten kumminkin taas runsaana rannikolta itään-itäkoilliseen, kun sadenauha kulki meren puolelle. Suomenlahden eteläpuolelta muuttajia sade puolestaan häiritsi aamulla ja toisaalta sitten aamupäivällä lintuja tuli edelleen paikoin runsaasti keskittyen kulkemaan pohjoiskoilliseen Viron saarien ja niemenkärkien kohdilta.
Päivällä lintuja kulki niukemmassa, mutta edelleen tasaisesti myös Suomenlahden yli pohjoiseen, näyttipä jokin sadenauha kaappaavan mukaansa meren ylittäjiä itään päin kulkemaan. Toisaalta maa-aluyeen yllä lähti melko paljon hyönteisiä liikkeelle puolen kilometrin alapuolella itäkaakkoon-itään 8-13 m/s ja isoja tai suurehkoja hyönteisiä erottui harvassa kilometrin korkeudella saakka, lähinnä rullapyörteiden nostelemina ilmeisestikin.
Illalla hyönteiset häyipyivät ja meren aallokosta kaikua tuli entistä paremmin. Lintuja kulki toisaalta iltamyöhällä Suomenlahdella itäkoilliseen jo huomattavasti ja Virona rannikolta lintuja lähti runsaasti samaan suuntaan jo ennen kuin Suomen puolella yömuutto alkoi. Iltayöllä runsaasti lintuja lähti kilometrin alapuolella itään-itäkoilliseen 20-25 m/s, mutta parhaimmillaan nopeus nousi 30 m/s luokkaan ilmeisen hyvässä myötäisessä tuulessa. Suomenlahden ylittäjät kulkivat myös sitten pääasiassa Viron rannikolta kaakkoiseen Suomeen, mutta melko paljon lintuja pääsi meren yli alkuyöllä pohjoiseen-pohjoiskoilliseen tulemallakin.
XX*

16.4.2011
Keskiyöllä runsasti lintuja oli liikkeellä pääasiassa puolen kilometrin alapuolella koilliseen 15-18 m/s. Aamuyöllä linnut hiljalleen harvenivat ja samalla myös sadepilviä kulki alueen yli kaakkoon päin. Sadealue haittasi sitten aamulla lintujen muuttoakin etelästä Suomenlahden yli, runsaasti lintuja lähti kuitenkin rannikolta koilliseen päin puolen kilometrin alapuolella 15-18 m/s. Suomenlahden ylikin sadealueiden välistä lintuja alkoi tulla paikoin runsaasti pohjoiseen päin noin 15 m/s 1,5 km korkeudella saakka.
Päivän edetessä linnut vähenivät hiljalleen ja maa-alueen yllä alkoi näkyä huomattavasti lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä kulkemassa puolen kilometrin alapuolella itään päin 7-10 m/s. Rullapyörteiden ja etenkin merituulirintaman hyönteisiä kasaava vaikutus oli myös selvää. Linnuilla puolestaan kasutumista essintyi ilmeisesti varsinkin muista syistä Espoonlahden tuntumassa. Illalla hyönteiset häipyivät ja linnutkin joksikin aikaa niukkenivat.
Runsaasti lintuja lähti iltayöllä itäkoilliseen 15-18 m/s pääasiassa kilometrin alapuolella. Suomenlahden ylittäjiä ei kovin paljon Helsingin kohdalle riittänyt, mutta sen sijaan runsaasti lintuja näkyi menossa Viron rannikolta itäkoilliseen.
XX*

15.4.2011
Runsaasti lintuja näkyi keskiyön jälkeen kulkemassa koilliseen, etenkin Suomen rannikon lähellä ja pääasiassa kilometrin alapuolella 10-13 m/s. Aamun lähetessä Helsingin itäpuolelle lintuja tuli vahvemmin kuin länsipuolelle, osaksi varmaan koillisen suuntauksen takiakin. Linnut niukkenivat hetkeksi aamun sarastaessa, kunnes aamun muuttolintuja lähti runsaasti liikkeelle ja Viron puolelta paljon lintuja alkoi tulla 1,5 km alapuolella pohjoiseen-pohjoiskoilliseen noin 15 m/s. Sisämaassa linnut kulkivat vain muutaman sadan metrin korkeudella saakka.
Päivällä linnut hiljalleen vähenivät, paitsi paikallisesti Porkkalan pohjoispuolella. Isoja tai suurehkoja hyönteisiä alkoi erottua iltapäivällä maa-alueen yllä puolen kilometrin alapuolella hyvin harvassa. Jonkin verran kaikua tuli myös turbulenssista ohkaisista kerroksista sekä kilometrin alapuolella että ilmeisesti varsinaisesta rajakerroksen yläreunasta hieman alle 1,5 km korkeudelta. Virtaus näkyi olleebn itäkoilliseen ja rullapyörteiden sekä myös merituulirintaman osuus kaiunaiheuttajien kokoamisessa oli ilmeinen. Meren aallokostakin kaikuja alkoi erottua.
Illemmalla hyönteiset häipyivät ja linnutkin niukkenivat. Iltayöllä runsaasti lintuja lähti itäkoilliseen pääosin kilometrin alapuolella 20 m/s luokkaan nousseella nopeudella. Yön edetessä lintujen liike oli enemmän koilliseen ja Suomenlahdella lintuja oli jopa hyvin taajassa tulossa puolen kilometrin alapuolella.
XX*

14.4.2011
Runsaasti lintuja kulki keskiyöllä pääosin kilometrin alapuolella pohjoiskoilliseen 10-15 m/s. Aamuyöllä jopa hyvin paljon lintuja keskittyi paikallisesti matkallaan Viron rannikolta Helsingin ja Porvoon välimaille matalalla Suomenlahden yllä.
Aamun sarastaessa linnut vähenivät nopsaan, kunnes aamumuutto käynnistyi ja hetkellisesti hyvin paljon lintuja näkyi Suomen maa-alueella alhaalla ilmassa kulkemassa koilliseen päin noin 15 m/s. Runsaasti lintuja alkoi aamulla tulla sitten etelälounaasta Suomenlahden yli kilometrin alapuolella noin 15 m/s, kun taas rannikon sisämaassa lintuja oli harvemmassa.
Tutkakuvin muuton yksityiskohtia voidaan myös tarkastella.
Aamupäivällä lintujen muutto etelälounaasta jatkui runsaana, hieman harventuen ja paikallisesti Viron rannikon saarien ja niemien kohdilta merelle keskittyen. Samalla myös maa-alueella lintuja oli jälleen alhaalla runsaasti matkalla pohjoiskoilliseen. Päivän jatkuessa linnut hiljalleen vähenivät, mutta edelleen huomattavasti lintuja tuli puoliltapäivinkin Suomenlahden yli. Iltapäivällä ja illalla lintuja oli edelleen niukemmin.
Runsaasti lintyuja oli taas lopulta liikkeellä iltayöllä, sisämaassa koilliseen 1,5 km alapuolella ja Suomenlahdella matalalla etelälounaasta noin 15 m/s.

13.4.2011
Keskiyöllä runsaasti lintuja muutti pohjoiskoilliseen 10-13 m/s, pääosin kilometrin alapuolella ja harvemmassa 2,5 km korkeudella saakka. Aamuyöllä linnut hieman harvenivat ja sisämaassa liike alkoi olla enemmän koilliseen päin. Aamun sarastaessa linnut vähenivät hetkeksi, mutta sitten aamumuttajat pölähtivät ilmaan ja lintuja oli jälleen runsaasti, etenkin tulossa Suomenlahden yli pohjoiseen 10-13 m/s 1,5 km alapuolella. Kuitenkin keskittyminen Viron saarien ja niemenkärkien kohdilta pohjoiseen suuntautuneisiin leveisiin vyöhykkeisiin oli vahvaa ja toisaalta Suomen sisämaassa lintuja oli olennaisesti vain puolen kilometrin alapuolella kulkemassa keskimäärin koilliseen-itäkoilliseen.
Näitä piirteitä voi katsella kokoelmasta tutkakuviakin.
Aamupäivällä lintujen muutto heikkeni paljon, mutta suositut reitit Porkkalaan ja Porvoon itäpuolelle erottuivat vielä pitkään hyvin. Iltapäivällä alkoi heikkoja sadealueitakin kehittyä ja sisämaassa lintuja keskittyi runsaasti Espoonlahden pohjoispuolelle, tavalliseen tapaan. Suomenlahdella huomattavasti lintuja tuli edelleen pohjoiseen päin, sadealueiden jo hieman häiritessäkin lounaan suunnalla.
Illan päätteeksi linnut häipyivät, mutta iltayöllä paljon lintuja lähti muuttamaan pääasiassa kilometrin alapuolella pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 10-13 m/s. Viron puolelta lintuja kulki pääasiassa Helsingin itäpuolelle, ainakin osaksi länsipuolella olleiden vahvempien vaikkakin heikkojen sadepilvien takia.

12.4.2011
Melko paljon lintuja oli keskiyöllä kulkemassa pohjoiseen päin 10-13 m/s sisämaassa pääasiassa 1,5 km alapuolella ja merellä matalammassa kerroksessa, yksittäisemmin lintuja näkyi matkaamassa 3 km korkeudella asti. Aamuyöllä linnut harvenivat varsinkin meren puolella, jossa myös merkittävämmin lintuja kulki Virosta Helsingin itä- kuin länsipuolelle. Öisten muuttajien harvennuttua aamuvarhaisella liikkelle lähti taas melko runsaasti lintuja maa-alueilta ja Viron puolelta etenkin itäiselle Suomenlahdelle selvästi vahvemmin kuin lännempänä, liikkeen ollessa kuitenkin pohjoiseen 12-15 m/s 1,5 km korkeudelle ulottuneessa päämuuttokerroksessa. Suomen sisämaassa linnut kulkivat lähinnä puolen kilometrin alapuolella.
Päivän edetessä linnut harvenivat Suomenlahdella jonkin verran, mutta samalla myös keskiosan yli Helsingin seudulle lintuja tuli yhtä lailla kuin idempänä ja melko runsaasti etelästä noin 15 m/s 1,5 km alapuolella. Suomen maa-alueen puolella lintujen muutto pohjoiseen päin sen sijaan vilkastui aamupäivällä. Keskipäivään tultaessa pohjkoiseen muuttavat linnut harvenivat hiljalleen ja maa-alueen yllä syntyi tavanomaisia paikallisia kasaumia, etenkin Porkkalan pohjoispuolelle. Toisaalta Suomenlahdella mm. Naissaar-Porkkala välillä lintujen muutto muodosti edelleen selviä hajanaisia kaikunauhoja meren yli.
Illalla maa-alueen lintukeskittymät hajaantuivat, mutta muuten lintuja alkoi auringonlaskun jälkeen olla enemmän liikkeellä. Iltayöllä runsaasti lintuja ponkaisi liikkeelle pohjoiseen päin 10-13 m/s, pääosa kilometrin alapuolella, mutta harvemmassa 2,5 km korkeudella saakka. Meren puolella etelästä tulijoita oli selvemmin kahdessa kerroksessa, runsaasti puolen kilometrin alapuolella ja harvemmassa 1-2,5 km korkeudella.

11.4.2011
Keskiyön aikaan näkyi melko runsaasti lintuja puolen kilometrin alapuolella kulkemassa sisämaassa pääosin itään päin ja merellä harvemmassa pohjoiseen päin. Aamuyöllä lintujen liike oli yhtenäisemmin pohjoiseen päin ja yön lopulla sisämaasta lintuje jo harvennuttu merellä tuli melko paljon lintuja alhaalla pohjoiseen noin 10 m/s.
Aamun sarastaessa melko paljon lintuja lähti liikkeelle pohjoiseen päin maa-alueelta ja rannikolta. Runsaasti lintuja tuli sitten aamulla Suomenlahden yli etelästä 12-15 m/s pääasiassa kilometrin alapuolella (tutkakuviakin).
Linnut harvenivat päivän edetessä ja samalla myös sadepilvialueen tulo pohjoisesta osaltaan haittasi muuttoa. Sateiden väistyttyä lintuja keskittyi puolestaan tavallisille paikoille Lohjan, Ämmässuon ja Porvoon tienoille lentelemään.
Iltayöllä melko runsaasti lintuja lähti liikkeelle kilometrin alapuolella pohjoiseen päin ja myös Suomenlahden yli alkoi tulla melko runsaasti lintuja etelästä noin 10 m/s, pääosin puolen kilometrin alapuolella.

10.4.2011
Keskiyön aikaan huomattavasti lintuja oli liikkeellä alhaalla rannikolla ja sisämaassa ilmeisen vaihteleviin suuntiin. Aamuyöllä linnut hiljalleen vähenivät. Aamun sarastaessa melko paljon lintuja pölähti ilmaan sisämaassa ja rannikolla pohjoiseen päin yrittäen ja myös Suomenlahden yli tuli lopulta aamulla huomattavasti lintuja matalalla.
Päivän edetessä lintuja oli harvemmassa, paitsi Espoonlahden-Ämmässuon tienoon paikallisessa keskittymässä. Toisaalta Suomenlahdella näkyi myös pitkin päivää alhaalla jonkin verran lintuja pohjoiseen päin tulossa. Illalla linnut harvenivat aika vähiin, kunnes iltayöllä melko paljon lintuja lähti taas liikkelle, pääasiassa puolen kilometrin alapuolella ja etelään päin. 10-13 m/s. Yön edetessä kuitenkin meren puolella myös pohjoiseen päin alkoi näkyä lintuja liikkeellä alhaalla.

9.4.2011
Keskiyöllä lintuja näkyi melko paljon puolen kilometrin alapuolella liikkeellä etelään päin 10-13 m/s. Aamuyöllä linnut harvenivat hiljalleen ja hajanaista heikkoa sadealuettakin kulki etelään pohjoisvirtauksen mukana. Aamuvarhaisella maa-alueelta ja rannikolta lähti liikkeelle runsaasti lintuja puolen kilometrin alapuolella kulkemaan pohjoiseen päin 5-8 m/s. Päivän edetessä linnut harvenivat, mutta myös Suomenlahden yli näkyi huomattavasti lintuja tulossa etelästä.
Iltapäivällä ja illalla lintuja oli lähinnä Espoonlahden-Ämmässuon tienoilla keskittyneinä enää merkittävästi ja yön lähetessä enää harvassa rannikon edustalla meren puolella. Iltayöllä melko paljon lintuja lähti taas liikkeelle, sisämaassa rannikolle päin etelään, mutta merellä myös pohjoiseen päin pääasiassa puolen kilometrin alapuolella.

8.4.2011
Aamuvarhaisella sadealueen väistyessä kaakkoon melko paljon lintuja lähti liikkeelle maa-alueelta. Aamulla rannikolla yhtenäisempi lintujen liikenne itään päin keräsi paikallisesti lintuja edelleen taajempaan matalalle ja huomattavasti lintuja tuli myös Suomenlahden yli etelästä 10-13 m/s, pääasiassa puolen kilometrin alapuolella. Päivällä paljon lintuja keskittyi maa-alueen ylle Espoonlahden-Ämmässuon tienoille ja illalla hiukan sateita tuli pohjoisluoteesta virtauksen mukana.
Iltayöllä sateiden jälkeen runsaasti lintuja oli liikkeellä puolen kilometrin alapuolella ja virta vei etelään päin 10-13 m/s.

7.4.2011
Keskiyön jälkeen melko paljon lintuja näkyi 0,5-1 km korkeudella kulkemassa itään päin noin 15 m/s ja enemmän maa-alueen puolella, kun taas rannikolla meren puolella lintuja lenteli puolen kilometrin alapuolella melko runsaasti. Heikkoja ja matalia sadenauhoja kulki aamuyöllä itään ja lintuja oli enemmän liikkeellä tämän olion länsipuolella ja samalla myös ilmeisen alakerroksen sumun ja tihkusateen yllä.
Aamun sarastaessa yläkerroksen linnut harvenivat, mutta merellä puolestaan lintuja näkyi melko runsaasti aamuvarhaisella puolen kilometrin alapuolella tulossa koilliseen. Sadealue lähestyi lännestä ja linnut harvenivat aamun edetessä. Puoliltapäivin alkaen sadealue oli sitten enää olennaisten kaikujen aiheuttajana.

6.4.2011
Hajanaista ja matalaa sadetta tuli keskiyöllä lännestä ja lintuja näkyi sateiden edellä vielä runsaasti ja jälkipuolella huomattavasti harvemmassa menossa koilliseen päin, pääosin puolen kilometrin alapuolella. Aamun lähetessä laaja sadealue saapui lännestä ja vain sade oli sitten havaittavissa aamupäivään saakka.
Päivällä hajanaisemman sateen väleissä maa-alueen yllä näky huomattavasti lintuja alhaalla lentelemässä ja paikallisesti taajassakin Ämmässuon seutuvilla. Sateiden väistyttyä lintuja oli melko paljonkin lentelemässä iltayöllä puolen kilometrin alapuolella.

5.4.2011
Runsaasti lintuja näkyi keskiyöllä meren puolella puolen kilometrin alapuolella ja maa-alueella harvemmassa 0,5-1,5 km korkeudella, ilmeisen sumu-/tihkukerroksen yllä, kulkemassa itäkoilliseen 17-20 m/s. Aamun lähetessä linnut harvenivat hiljalleen, varsinkin maapuolella. Aamulla lintuja tuli melko runsaasti Suomenlahden yli pohjoiskoilliseen pääasiassa kilometrin alapuolella noin 15 m/s.
Päivällä lintuja näkyi melko runsaasti lentelemässä sisämaassa ja paikoin myös tavalliseen tapaan taajempaan kertyen matalalla sekä rannikolla että Ämmässuon tienoilla. Toisaalta huomattavasti lintuja näkyi kulkemassa myös yhtenäisemmin pohjoiseen päin, mutta nämäkin etupäässä puolen kilometrin alapuolella. Myöhään iltapäivällä maa-alueella alkoi melko runsaasti lintuja näkyä puolen kilometrin alapuolella muuttamassa pohjoiskoilliseen noin 20 m/s.
Iltayöllä runsaasti lintuja lähti liikkeelle kilometrin alapuolella koilliseen 17-20 m/s ja Suomenlahden ylikin lintuja tuli melko paljon. Hajanaiset sateet alkoivat häiritä muuttoa yön edetessä.

4.4.2011
Melko paljon lintuja muutti keskiyön jälkeen edelleen pohjoiseen päin kilometrin alapuolella ja sadealueen kaistaleiden välissä. Aamulla sadealueen kaakkoispuolella kulki melko runsaasti lintuja 1,5 km alapuolella koilliseen päin, Helsingin seudun itäpuolelle Suomenlahden yli. Päivällä heikon sateen sisällä ja sadealueiden väleissä lintuja näkyi pääsevän lännempänäkin Suomen puolelle.
Iltapäivällä ja illalla lintuja oli niukemmin ja sadealue kulki lopuksi itään päin alueen yli. Iltayöllä runsaasti lintuja oli liikkeellä meren puolella puolen kilometrin alapuolella ja maa-alueella 0,5-1,5 km korkeudella harvemmassa kulkemassa itäkoilliseen 20-25 m/s.

3.4.2011
Tihkusade aiheutti kaikua aika yhtenäisesti kilometrin alapuolella keskiyöllä ja aamulla. Aamulla näkyi myös huomattavasti lintuja 1-3 km korkeudella kulkemassa koilliseen päin 15-18 m/s. Iltapäivällä meren puolella lintuja oli melko runsaasti tulossa kilometrin alapuolella pohjoiseen päin. Sadealueen kieleke hieman hillitsi muuttoa välillä, mutta heikon sateen sisälläkin lintuja kuitenkin jatkoi kulkuaan ja taas illalla sadealueen häipyessä itään lintuja tuli runsaammin. Samalla myös maa-alueen yllä sää ilmeisesti selkeni ja lintuja näkyi melko paljon liikkeellä alhaalla.
Illan myötä linnut hiljalleen vähenivät, kunnes iltayöllä taas melko paljon lintuja oli muuttamassa pohjoiskoilliseen 22-25 m/s kilometrin alapuolella.

2.4.2011
Aamulla näkyi melko paljon lintuja lentelemässä alhaalla, aluksi enemmän meren puolella ja sitten runsaammin maa-alueen yllä. Tihkusadettakin oli päivällä ajoittain kaikuja aiheuttamassa ja toisaalta sitten paikoin kertyi lintuja tavalliseen tapaan taajempaan Ämmässuon tienoilla. Illalla ja iltayöllä tihkusateesta kaikua tuli yhtenäisemmin.

1.4.2011
Keskiyön jälkeen lintuja näkyi jo melko runsaasti liikkeellä sisämaassa aika vaihtelevasti lentelämssä puolen kilometrin alapuolella. Merellä lintujen kulku oli yhtennäisemmin pohjoiseen päin 5-8 m/s. Aamun lähetessä linnut harvenivat hiljalleen. Aamuvarhaisella huomattavasti lintuja näkyi alhaalla Suomenlahdella matkalla pohjoiseen päin ja sisämaassa lintuja oli aamun edetessä runsaammin mutta vaihtelevammin liikkeellä.
Päivällä lintuja kertyi paikoin taajaankin lentelemään maa-alueen ylle, etenkin Ämmässuon seutuvilla. Meren puolella linnut harvenivat ja myös sadealueita alkoi työntyä päälle lounaasta. Sateet olivat sitten kaikujen syynä iltayöhön asti.

31.3.2011
Keskiyöllä ja aamuyöllä jonkin verran lintuja näkyi lentelemässä matalalla ja aamun lähetessä melko runsaasti lintuja lähti liikkeelle rannikon edustan merialueelta. Aamun sarastaessa huomattavasti lintuja tuli myös Suomenlahden yli ja toisaalta lintuja lähti rannikolta melko runsaasti kulkemaan itäkoilliseen 15 m/s luokkaan nousseella nopeudella puolen kilometrin alapuolella.
Päivällä maa-alueen ylle kertyi tavalliseen tapaan paikallisia lintukasaumia, mutta jonkin verran lintuja näkyi myös alhaalla jatkavan kulkuaan merellä yhtenäisemmin ja sisämaassa vaihtelevammin pohjoiseen. Iltayöllä maa-alueen yllä alhaalla näkyi edelleen huomattavasti lintuja ja myös Suomenlahdella yön edetessä lintuja alkoi näkyä pohjoiseen päin matkaamassa.

30.3.2011
Aamuyöllä lumisade väistyi kaakkoon päin ja aamuvarhaisella näkyi huomattavasti lintuja lentelemässä matalalla, aluksi sekä merellä että maalla ja myöhemmin pääasiassa maa-alueen yllä. Jonkin verran lintuja näkyi aamulla myös tulossa Suomenlahden yli pohjoiseen. Päivällä lintuja keskittyi paikoin maa-alueen yllä runsaasti, Ämmässuon, Lohjan ja Porvoon kaatopaikkojen tienoilla lähinnä. Harvassa mutta aika tasaisesti lintuja näkyi myös Suomenlahdella alhaalla pohjoiseen päin matkaamassa iltaan saakka.

29.3.2011
Huomattavasti lintuja lähti aamun sarastaessa liikkeelle ja Helsingin eteläpuolella melko paljonkin paikoin. Aamulla lintuja alkoi hiljalleen lennellä enemmän maa-alueen yllä, mutta merellä huomattavasti lintuja tuli pohjoiseen päin noin 10 m/s samalla kuin heikko ja hajanainen lumisadealue kulki itään päin.
Päivällä lintuja oli ajoittain taajassa Porkkalan alueen koillis-luoteispuolella lentelemässä. Iltapäivällä laaja lumisadealue työntyi sadenauhoineen lännestä, mutta lintujakin näkyi yhä huomattavasti liikkeellä sateiden välissä ja sisälläkin. Lumisade oli sitten myöhemmin kaikuja aiheuttamassa.

28.3.2011
Lumisadealue kulki yön aikana itään päin ja aamulla yhtenäisen sadealueen takareunan länsipuolella alkoi näkyi huomattavasti lintuja liikkeellä alhaalla maa-alueen yllä. Lisää lunta tuli myöhemmin päivällä ja illalla heikkoina kuuroina ja sateiden häipyessä myös linnut katosivat tutkasta yön lähetessä.

27.3.2011
Aamun sarastaessa melko paljonkin lintuja kertyi meren puolelle joksikin aikaa ja lintuja näkyi tulleen harvemmassa Suomenlahden yli aamulla matalalla. Päivällä lintuja oli huomattavasti lentelemässä maa-alueen yllä ja rannikolla meren puolellakin. Espoonlahti-Ämmässuo linjalla oli ajoittain hyvinkin vilkasta lintujen liikennettä pitkin päivää. Illalla lumisadealue työntyi lännestä kaikuja aiheuttamaan.

26.3.2011
Huomattavasti lintuja näkyi aamuvarhaisella Suomenlahdella liikkeellä pohjoiseen päin ja osa nähtävästi Viron puoleltakin. Päivällä paikoin maa-alueen ylle kertyi tiuhaankin lintuja, varsinkin Ämmässuon tuntumaan, mutta myös meren puolella lintuja näkyi liikkeellä. Illan tultua linnut häipyivät.

25.3.2011
Huomattavasti lintuja lähti jälleen aamun lähetessä liikkeelle meren puolella rannikon lähellä ja myöhemmin lintuja lenteli enemmän maa-alueen yllä alhaalla. Joitakin lintuja näkyi myös päässeen Suomenlahden ylikin etelästä 7-10 m/s, ennen kuin lumikuuroja alkoi työntyä länsiluoteesta. Maa-alueella lintuja näkyi edelleen lentelmässä matalalla sateiden ohella iltaan saakka, lopuksi lumikuurojen kanssa merelle häipyen.

24.3.2011
Aamuvarhaisella joitakin lumikuuroja kulki kaakkoon päin ja huomattavasti lintuja nousi liikkeelle lentelemään maa-alueen yllä matalalla. Päivällä lisää lumikuuroja kulki ylitse, mutta myös lintuja näkyi paikoin taajassa Espoonlahden luoteispuolella. Myös merenpinnasta alkoi tuulen voimistuesssa tulla vahvemmin kaikua päivän edetessä. Illalla ja iltayöllä lumisateita kulki taas runsaammin kaakkoon päin.

23.3.2011
Hajanaisia heikkoja sateita kulki aamuyöllä kaakkoon päin ja jonkin verran lintuja erottui matalalla lentelemässä. Huomattavasti lintuja lähti aamun sarastaessa liikkeelle ja myös Suomenlahden yli tuli lintuja aamuvarhaisella etelästä 7-10 m/s alhaalla (jotakin tutkakuvinkin). Päivällä varsinkin Espoonlahden ja Ämmässuon välillä lintuja oli ajoittain tiuhassa. Illalla lumisadealue tuli päälle ja myös häipyi iltayöllä.

22.3.2011
Aamuyöllä lintuja erottui jonkin verran lentelemässä matalalla. Auringonnousun edellä rannikon edustan merialueelta lähti liikkeelle huomattavasti lintuja ja melko paljonkin lintuja oli sitten myöhemmin aamulla lentelemässä sekä rannikon tuntumassa että kauempana sisämaassa. Jonkin verran lintuja näkyi myös Suomenlahden ylittämässä etelästä. Päivällä lintuja oli niukemmin ja pääasiassa maa-alueen yllä lentelemässä, ajoittain ja paikoin taajempaan keskittyen.
Iltapäivällä sadealue kulki yli. Tämän jälkeen lintuja näkyi maa-alueen yllä edelleen ja iltahämärissä hiljalleen väheten sekä myös meren puolelle siirtyen.

21.3.2011
Jonkin verran lintuja näkyi liikkeellä alhaalla keskiyöllä ja aamuyöllä. Aamun sarastaessa rannikon edustan merialueella lähti liikkeelle huomattavasti lintuja ja näiden kuljettua mantereelle päin Suomenlahden yli tuli huomattavasti lintuja. Päivällä sadealue pyyhälsi ylitse itäkaakkoon. Sen jälkeen lintuja näkyi etenkin paikallisesti ajoittain keskittyneinä maa-alueen yllä lentelemässä iltahämäriin saakka.

20.3.2011
Jonkin verran lintuja näkyi aamuyöllä sadealueen jälkeen lentelemässä matalalla merialueen puolella. Aamuvarhaisella rannikon lähellä merellä lintuja lähti huomattavasti liikkeelle ja tuli mantereelle päin. Aamupäivällä huomattavasti lintuja näkyi alhaalla maa-alueella lentelemässä, mutta Helsingin itäpuolella oli edelleen sadealueen rippeitäkin näkyvissä. Päivällä lintuja kertyi paikoin etenkin Espoonlahden-Ämmässuon tienoilla tiuhaankin ajoittain. Yön tullessa linnut hiljalleen häipyivät.

19.3.2011
Aamulla sadealueen edellä huomattavasti lintuja lähti liikkeelle rannikolla meren puolella ja myös Suomenlahden yli tuli jonkin verran lintuja etelästä. Sadealue oli sitten päivästä alkaen kaikujen aiheuttajana.

18.3.2011
Ennen auringonnousua melko paljon lintuja lähti liikkeelle rannikon edustalta mereltä ja Suomenlahden yli alkoi tulla lintuja myös vastarannalta, alhaalla lentäen 6-9 m/s. Päivän edetessä lintuja näkyi vähemmän ja lähinnä vain maa-alueen yllä tai aivan rannikolla lentelemässä. Paikallisia kertymiä linnuista ilmestyi etenkin Espoonlahden nurkille iltapäivällä ja illalla.

17.3.2011
Melko paljon lintuja ilmestyi aamuhämärissä rannikon läheisellä merialueella ilmaan ja huomattavasti lintuja näkyi myös tulossa Suomenlahden yli. Myöhemmin päivällä huomattavasti lintuja näkyi lentelemässä alhaalla lähinnä maa-alueen yllä ja paikallisesti keskittyen taajempaan. Illan hämärtyessä linnut hiljalleen häipyivät.

16.3.2011
Melko paljonkin lintuja näkyi aamun alkaessa sarastaa rannikon lähellä merellä ennen kuin maa-alueen yllä alkoi näkyä lintuja. Tässä vaiheessa myös Viron rannikolta pohjoiseen tuli melko paljon lintuja 7-10 m/s. Aamulla huomattavasti lintuja alkoi sitten lennellä matalalla maa-alueen yllä. Päivällä paikallisia lintujen keskittymiä oli tavalliseen tapaan ja illalla lopuksi merelle päin menoa vahvemmissa nauhoissa.

15.3.2011
Aamun sarastaessa huomattavasti lintuja alkoi lennellä maa-alueen yllä ja rannikolla alhaalla. Erityisesti Espoonlahden-Ämmässuon linjalle lintuja kertyi yhtenäiseksi kaikunauhaksi saakka. Päivällä lintuja näkyi ajoittain runsaasti myös Porvoon seudulla rannikolla ja huomattavinta oli lintujen kasauma Espoonlahden ja Porkkalan välillä sekä pohjoispuolella (tutkakuvia). Mutta yöksi lintujen liikenne katosi hiljalleen.

14.3.2011
Aamun sarastaessa huomattavasti lintuja näkyi liikkeellä alhaalla sekä meren että maan yllä. Aamun edetessä Suomenlahden ylikin tuli huomattavasti lintuja etelästä 12-15 m/s, mutta päivällä lintuja oli lähinnä maa-alueen yllä havaittavissa. Iltapäivällä sadealue lännestä oli pääasiassa kaikuja aiheuttamassa. Sadealueen jälkipuolella lintuja erottui jälleen paikoin tiuhemmassa etenkin Espoonlahden tienoon luoteisella alueella, illan hämärryttyä sitten vielä Porkkalan itäpuolella merellä, hajanaisten lumikuurojen pyyhkiessä ylitse etelään päin.

13.3.2011
Heikon sadealueen reunamilla lenteli huomattavasti lintuja aamulla maa-alueen yllä matalalla. Jonkin verran lintuja näkyi iltapäivällä tulleen myös Suomenlahden yli etelästä 12-15 m/s. Iltayöllä sadealue kattoi taas alueen.

12.3.2011
Hieman heikkoja ja hajanaisia sateita näkyi aamuyöllä kulkemassa. Aamun sarastaessa huomattavasti lintuja ilmaantui lentelemään maa-alueen ylle matalalla. Etenkin illan hämärtyessä lintuja näkyi kasaantuneen Espoonlahden luoteispuolelle taajaankin.

11.3.2011
Olennaisesti vain sadealueista kaikuja iltaan saakka.

10.3.2011
Keskiyön jälkeen heikkoja sadenauhoja kulki itään päin aamuun saakka. Lintujakin erottui aamulla lähinnä maa-alueen yllä alhaalla lentelemässä ja Espoonlahden koillispuolella paikoin taajassakin, kuten sitten myöhemminkin päivän mittaan. Iltayöllä sadealueet täyttivät taas ilman.

9.3.2011
Aamuvarhaisella huomattavasti lintuja erottui alhaalla maa-alueen yllä lentelemässä ja myös merellä pinnan lähellä näkyi lintuja liikkeellä. Päivällä Espoonlahden tienoilta koilliseen päin sijoittuvalla alueella oli tavanomaisen vilkasta lintujen liikettä.

8.3.2011
Jonkin verran lintuja lenteli aamusta alkaen alhaalla maa-alueen yllä. Heikon sadenauhan mentyä päivällä pohjoiseen päin lintuja näkyi runsaammin, varsinkin Ämmässuon tienoilta kaakkoon rannikolle. Illan tullen linnut harvenivat.

7.3.2011
Aamun sarastaessa maa-alueen ohella vaihteeksi myös meren yllä näkyi huomattavasti lintuja alhaalla ja liikekin merellä oli enemmän yhtenäisemmin pohjoiseen päin 5-8 m/s. Päivällä ja illalla lintuja erottui edelleen lähinnä maa-alueen yllä lentelemässä, heikkoa lumisadettakin paksusta pilvialueesta näkyi pinnallekin tulleen.

6.3.2011
Matala heikko sadealue oli päällä keskiyön jälkeen ja laajempi sadenauha aamun sarastaessa. Sen jälkeen lintuja näkyi maa-alueen yllä alhaalla lentelemässä kokonaisuudessaan huomattavasti, mutta etenkin paikoin keskittyneinä. Illalla jälleen heikkoja lumikuuroja näkyi nauhamaisena alueena kulkemassa alueen yli etelään päin.

5.3.2011
Huomattavasti lintuja oli aamusta alkaen lentelemässä alhaalla maa-alueen yllä. Iltapäivällä lumikuuroja kulki pohjoisen virtauksen mukana.

4.3.2011
Huomattavasti lintuja lenteli alhaalla maa-alueen yllä aamuvarhaisella. Päivällä lintuja oli yleensä niukemmin, mutta välillä Ämmässuon alueelta eteläkaakkoon merelle päin taajassakin. Illalla sadealue pyyhkäisi yli.

3.3.2011
Heikkoa ja matalaa sadetta keskiyön jälkeen oli kaikujen takana. Aamuvarhaisella sadetta oli heikemmin ja jonkin verran lintuja näkyi maa-alueen yllä matalalla lentelemässä. Aamupäivällä lumisadenauha kulki kaakkoon.

2.3.2011
Aamun sarastaessa huomattavasti lintuja ilmestyi maa-alueen ylle matalalla lentelemään ja paikallisesti lintuja oli taajassakin jonkin aikaa. Päivällä lintuja oli yleensä niukemmin mutta kuitenkin kaiken kaikkiaan huomattavasti iltaan saakka ja edelleen aika ajoin paikoin tiuhemmassakin.

1.3.2011
Aamun heikon ja matalan sateen keskellä erottui myös huomattavasti lintuja maa-alueen yllä alhaalla. Illalla ja yöllä sadetta oli hieman vahvemmin.

28.2.2011
Huomattavasti lintuja ilmestyi aamuvarhaisella lentelemään maa-alueen yllä alhaalla. Päivällä lintuja näkyi harvemmassa iltaan saakka.

27.2.2011
Aamun sarastaessa huomattavasti lintuja ilmaantui lentelemään maa-alueen yllä alhaalla. Päivällä lintuja oli vähemmän näkyvissä ja iltahämärissä taas jonkin aikaa enemmän.

26.2.2011
Yön sateiden hälvennettyä aamuvarhaisella erottui huomattavasti lintuja lentelemässä matalalla maa-alueen yllä. Päivällä linnut niukkenivat ja illansuussa varsinkin Ämmässuon tienoilla lintuja näkyi jonkin aikaa taas runsaammin.

25.2.2011
Huomattavasti lintuja näkyi aamuvarhaisella alhaalla maa-alueen yllä lentelemässä. Heikko sadenauha kulki päivällä ja laajemmin sateita oli havaittavissa illalla ja alkuyöllä.

24.2.2011
Heikkojen lumisateiden keskellä aamuvarhaisella erottui myös huomattavasti lintuja alhaalla maa-alueen yllä lentelemässä. Päivällä lintuja oli harvemmassa ja illan hämärtyessä jonkin aikaa taas runsaammin.

23.2.2011
Aamun sarastaessa huomattavasti lintuja lähti liikkeelle lentelemään alhaalla maa-alueen yllä. Päivän edetessä lintuja oli harvemmassa näkyvissä ja illan hämärtyessä lintuja näkyi etenkin Ämmässuon seutuvilla taas melko runsaasti hetken aikaa.

22.2.2011
Heikon lumisateen rippeiden lomassa aamuvarhaisella liikkeelle lähti huomattavasti lintuja alhaalla maa-alueen yllä lentelemään. Päivällä lunta tuli heikosti mutta yhtenäisemmin, illalla sadealue hajaantui ja varsinkin Ämmässuon alueella linnut erottuivat vielä selvästi.

21.2.2011
Aamuvarhaisella huomattavasti lintuja näkyi alhaalla maa-alueen yllä lentelemässä. Päivän kuluessa linnut harvenivat, joitakin paikallisia ajoittaisia kertymiä lukuunottamatta. Auringonlaskun aikoihin lintuja oli taas hetken runsaammin näkyvissä.

20.2.2011
Huomattavasti lintuja nosui aamuvarhaisella maa-alueen ylle alhaalla lentelemään. Päivällä ilmeisesti joidenkin voimalaitosten kohdilta muodotuneet vanat olivat tutkalla havaittavissa. Iltapäivällä puolestaan Ämmässuon tienoilla oli taas paikallisesti lintuja melko runsaasti kertyneinä.

19.2.2011
Aamulla huomattavasti lintuja ilmaantui maa-alueen ylle matalalalla lentelemään ja illan hämärtyessä Ämmässuon alueen tuntumassa lintuja näkyi paikallisesti keskittyneinä taajassakin.

18.2.2011
Aamun sarastaessa huomattavasti lintuja näkyi ilmassa alhaalla maa-alueen yllä. Päivällä lintuja oli niukemmin, kunnes taas auringonlaskun tienoilla jonkin aikaa taas runsaammin.

17.2.2011
Melko paljon lintuja näkyi aamun sarastaessa maa-alueen yllä alhaalla lentelemässä. Aamun edetessä linnut vähenivät.

16.2.2011
Aamulla huomattavasti lintuja lähti liikkeelle lentelemään matalalla maa-alueen yllä. Päivällä lintuja oli yleensä vähemmän ja illan hämärryttyä mitättömästi.

15.2.2011
Huomattavasti lintuja erottui aamulla epämääräisemmän töhnän keskeltä matalalla lentelemässä maa-alueen yllä. Päivällä lintuja oli niukemmin ja auringonlaskun jälkeen linnut häipyivät.

14.2.2011
Huomattavasti lintuja ilmaantui aamuvarhaisella lentelemään alhaalla maa-alueen yllä ja tuttuun tapaan etenkin Ämmässuon tienoille taajaankin kertyen. Auringonlaskun jälkeen linnut häipyivät.

13.2.2011
Tavalliseen tapaan aamuvarhaisella melko paljon lintuja ilmaantui lentelemään alhaalla maa-alueen yllä ja iltaan asti lintuja näkyi liikkeellä harvemmassa.

12.2.2011
Lumisateita oli alueella iltapäivään saakka merkittävimmin kaikuja aiheuttamassa, mutta sitten myös melko paljon lintuja oli jonkin aikaa havaittavaissa alhaalla maa-alueen yllä lentelemässä.

11.2.2011
Lumisadealueen jälkeen huomattavasti lintuja näkyi lentelemässä maa-alueen yllä alhaalla aamupäivällä ja päivän mittaan linnut hiljalleen vähenivät, vaikka sitten paikoin kuten Ämmässuon tienoilla aina kasaantuenkin välillä.

10.2.2011
Lintuja ilmaantui aamun sarastaessa melko paljon lentelemään alhaalla ja joksikin aikaan etenkin Ämmässuon tienoille taajaankin.

9.2.2011
Aamuvarhaisella melko paljon lintuja näkyi lentelemässä matalalla maa-alueen yllä.

1.2.2011
Auringonnousun vaiheilla maa-alueen yllä lenteli melko paljon lintuja alhaalla, Ämmässuon tienoilla enemmänkin.


[maalis-kesäkuu 2010] [loppuvuosi 2010]
[maalis-kesäkuu 2009] [heinä-marraskuu 2009]
[helmi-toukokuu 2008] [kesä-joulukuu 2008]
[maalis-toukokuu 2007] [kesä-joulukuu 2007]
[huhti-toukokuu 2005]

Edellisten vuosien kertomuksia Porthanian tutkalta:

[tammi-toukokuu 2003] [kesä-elokuu 2003] [syys-joulukuu 2003] [tammi-maaliskuu 2004]
[tammi-toukokuu 2002] [kesä-elokuu 2002] [syys-joulukuu 2002]
[tammi-toukokuu 2001] [kesä-elokuu 2001] [syys-joulukuu 2001]
[tammi-toukokuu 2000] [kesä-elokuu 2000] [syys-joulukuu 2000]
[maalis-kesäkuu 1999] [heinä-elokuu 1999] [syys-joulukuu 1999]
[huhti-kesäkuu 1998] [elo-joulukuu 1998]
[touko-elokuu 1997] [syys-marraskuu 1997]


Siirry

tuoreimmat tutkakaiut, Matti Leskinen
ilmakehätieteiden osasto