Säätutkalla havaittuja kirkkaan ilman kaikuja

26.03.2021 06.22
Matti Leskinen


Tuorein tarina


Hyönteisten kokoa ja vaellusta on arvioitu myös karkeasti vuorokauden lopuksi viimeisen rivin symboleilla:
X = suurehkoja hyönteisiä liikkeellä
XX = isoja hyönteisiä havaittavissa
* = vaellusta, muttei selvästi Suomeen päin (rannikon suunta, Viroon)
** = vaellusta Suomeen

08.11.2020
Illan hämärryttyä runsaasti lintuja ilmaantui kulkemaan pääosin puolen kilometrin alapuolella etelälounaaseen noin 15 m/s. Suomenlahden yli lintuja kulki iltayöllä 2 km korkeudella saakka etelälounaaseen, samalla kun lintuja oli hyvinkin paljon liikkeellä ja rannikolla koillisesta saapuen 15-18 m/s. Yön edetessä linnut hiljalleen vähenivät.

14.07.2020
Keskiyöllä iltayön sade oli hajanaistunut ja sen jälkipuolella lännessä oli myös runsaasti hyönteisiä tulossa länsiluoteesta-luoteesta 5-8 m/s pääosin puolen kilometrin alapuolella. Lintuja oli myös paljon joskin vaihtelevasti liikkeellä 1,5 km korkeudella saakka. Aamuyöllä hyönteisiä tuli runsasti luoteesta ja jatkoi Suomenlahden yli kaakkoon, samalla kun paljon lintuja näkyi kertyvän Suomenlahdelle laajalle alueelle. Aamuun tultaessa hyönteiset niukkenivat ja lintuja näkyi Suomenlahdella alhaalla edelleen paljon mutta pääasiassa pohjoiseen päin liikkeellä 7-10 m/s.
Runsaasti hyönteisiä lähti maa-alueelta liikkeelle aamupäivällä pääosin puolen kilometrin alapuolella kulkemaan itään ja rannikolla ilmeisen merituulen myötä koilliseen 3-6 m/s.
XX*

13.07.2020
Keskiyöllä hyönteisiä oli runsaasti liikkeellä itäkoilliseen-itään 5-8 m/s 800 m korkeudella asti maa-alueella ja rannikon tuntumassa Suomenlahdella. Paikallisesti hyönteisiä näkyi Helsingin lahtien yllä matalalla hyvinkin paljon. Lintuja oli harvemmassa mutta paljon 2 km korkeudella asti, mutta varsinkin Suomenlahden keskivaiheilla alhaalla, vaan vaihtelevasti kulkemassa. Aamuyöllä alhaalla Suomenlahdella oli paljon myös hyönteisiä tulossa lounaasta ja lähinnä kaakkoiseen Suomeen siten yrittämässä. Samalla lintuja keskittyi vahvasti Suomenlahdella 10-40 km päähän Suomen rannikosta, mutta lenteli harvemmassa sisämaassa myös runsaasti sekä lähinnä meren puolella 1-1,5 km korkeudella.
Aamulla hyönteisiä oli niukassa, vaan lintuja näkyi eri puolilla ja etenkin maa-alueella paljon liikkeellä alhaalla. Aamupäivällä hyönteisiä lähti paljon liikkeelle maa-alueelta ja rannikolla virtaus oli lounaan puolelta ilmeisesti jo merituulen myötä. Sadekuuroja syntyi kuitenkin sisämaassa ja oli puoliltapäivin alueella merkittävimpänä kaikujen aiheuttajana. Hyönteisä oli iltapäivällä silti paljon liikkeellä 700 m alapuolella virtauksen viedessä alhaalla koilliseen 3-6 m/s ja ylempänä itään päin.
Sateita jatkui iltaan ja iltayöllä laajemmin sadetta kulki alueen yli.
XX**

12.07.2020
Runsaasti hyönteisiä näkyi keskiyöllä alhaalla kulkemassa itään-itäkaakkoon 7-10 m/s 700 m alapuolella. Lisäksi Laajalahdella ja Vanhankaupunginlahdella näkyi paikallisesti hyvinkin paljon hyönteisiä matalalla. Lintuja oli myös paljon liikkeellä alhaalla ja ylempänä 1,5 km korkeudella asti, vaan sangen vaihtelevasti.
Aamun tultaessa hyönteisiä oli niukemmin ja lintuja näkyi kertyvän pieniin keskittymiin hajanaisesti etenkin maa-alueella. Päivän edetessä hyönteisiä lähti runsaasti liikkeelle maa-alueelta virtauksen viedessä itäkoilliseen 2-5 m/s puolen kilometrin alapuolella, mutta rannikolla aivan alhaalla virtaus oli merituulta ilmentäen lounaasta. Sadekuuroja oli kauempana sisämaassa iltapäivällä runsaasti ja rannikolla rullapyörteet keskittivä etenkin lintuja koilliseen päin suuntauneisiin tuulensuuntaisiin nauhoihin.
Auringonlaskun jälkeen hyönteisiä pölähti maa-alueelta runsaasti ilmaan kulkemaan koilliseen-itäkoilliseen 5-10 m/s pääasiasa puolen kilometrin alapuolella. Lintuja puolestaan kertyi 1-2 km korkeudelle paljon ja keskimäärin etelään päin matkaten noin 10 m/s.
XX*

11.07.2020
Lintuja näkyi keskiyöllä paljon liikkeellä 1,5 km korkeudella saakka, vaan sangen vaihtelevasti. Matalalla ja etenkin Helsingin lahdilla näkyi paljon hyönteisiä virtauksen viedessä länteen-luoteeseen 2-4 m/s. Aamuyöllä hyönteisiä tuli myös Suomenlahdella itäkaakosta melko paljon alhaalla.
Sadealue oli alueella aamusta alkaen. Illalla sateen rakoillessa hyönteisiä oli alhaalla paljon liikkeellä maa-alueen puolella itään 5-10 m/s ja myös lintuja näkyi runsaasti lähinnä monina paikallisina keskittyminä.
Runsaasti hyönteisiä lähti iltayöllä maa-alueella pääosin puolen kilometrin alapuolella kulkemaan itään-itäkoilliseen 5-10 m/s. Samalla lintuja kertyi paljon Suomenlahden keskelle sangen epämääräisesti lennellen alhaalla.
XX**

10.07.2020
Keskiyöllä pinnan lähellä alhaalla lahdilla näkyi hyvinkin paljon hyönteisiä liikkeellä koilliseen 3-6 m/s ja ylempänä lähinnä isoja hyönteisiä harvassa 700 m korkeudella saakka itäkoilliseen-itään kulkemassa 7-12 m/s. Lintuja oli melko paljon 1-2 km korkeudella vaihtelevasti liikkeellä. Aamuyöllä hyönteisiä näkyi myös kaukana Suomenlahdella lounaasta päin matkaamassa sekä myös paljon lintuja matalalla epämääräisemmin kulkemassa.
Aamulla hyönteisiä oli niukassa ja lintujakin vähemmän, vaan aamupäivällä maa-aueelta lähti runsaasti hyönteisiä liikkelle rullapyörteiden kootessa niitä tuulensuuntaisiin nauhoihin koilliseen-pohjoiskoilliseen 3-6 m/s vievässä virtauksessa. Myös lintuja kertyi runsaasti rullapyörteiden muodostamiin nauhoihin. Sadekuuroja muodostui sisämaassa päivällä laajalti, mutta rannikolla hyönteisiä näkyi paljon maa-alueen puolella kulkemassa alhaalla pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 7-12 m/s.
Iltayöllä hyönteisiä pölähti ilmaan runsaasti maa-alueella virtauksen viedessä 2-5 m/s pohjoiseen-luoteeseen 700 m alapuolella. Lintuja kertyi 1-2 km korkeudella paljon kulkemaan etelään päin 7-10 m/s ja myös alhaalle Suomenlahdelle.
XX**

09.07.2020
Keskiyöllä paljon hyönteisiä kulki alhaalla koilliseen 5-10 m/s ja etenkin matalalla läheisten merenlahtien kohdalla erottuen. Runsaasti lintuja näkyi yöllä vaihtelevasti lentelemässä lähinnä alhaalla ja etenkin meren puolella. Aamun tullessa sateita oli myös liikkeellä ja näiden välissä sitten päivällä hyönteisiä näkyi puolen kilometrin alapuolella menossa pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 9-12 m/s.
Illalla sää selkeni ja virtaus vei itäkoilliseen rullapyörteuden kootessa runsaasti lintuja sisämaassa tuulensuuntaisiksi nauhoiksi. Iltayöllä hyönteisiä oli taas runaasti maa-alueella kulkmeassa itäkoilliseen 5-8 m/s puolen kilometrin alapuolella. Samalla lintuja kertyi melko paljon 1-2 km korkeudelle lähinnä kaakkoon päin kulkien 12-15 m/s.
XX*

08.07.2020
Hyönteisiä oli maa-alueella paljon kulkemassa keskiyöllä koilliseen 7-12 m/s 800 m alapuolella. Aamuyöllä hyönteiset vähenivät. Hyönteisiä lähti aamupäivällä taas paljon liikkeelle maa-alueelta puolen kilometrin alapuolella pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 5-8 m/s. Rullapyörteiden myötä tuulensuuntaisiin nauhoihin keskittyi paljon lintuja ja keskipäivällä hyönteisiä näkyi kilometrin korkeudella saakka.
Iltapäivällä voimakkaiden sateiden nauha kulki alueen yli ja hyönteisiä oli sen jälkeen illalla niukemmin. Iltayöllä runsaasti hyönteisiä pölähti liikkeelle maa-alueelta alhaalla pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 6-11 m/s, mutta hajanaista heikkoa sadettakin oli liikkeellä.
XX*

07.07.2020
Hyönteisiä oli maa-alueella paljon kulkemassa keskiyöllä pohjoiskoilliseen 10-15 m/s 700 m alapuolella. Aamuyöllä hyönteiset vähenivät maa-alueen puolella, vaan myös Suomenlahden yli tuli samalla paljon hyönteisiä alhaalla etelälounaasta.
Aamulla hyönteisiä oli matalalla maa-alueen yllä pohjoiseen-pohjoiskoilliseen kulkemassa edelleen, mutta sadealueita oli liikkeellä ja aamupäivällä pääasiassa kaikua aiheuttamassa. Hyönteisiä oli sen jälkeen keskipäivällä selkeämmässä säässä maa-alueella paljon kulkemassa puolen kilometrin alapuolella pohjoiskoilliseen 10-15 m/s ja lintujakin kertyi runsaasti rullapyörteiden mukaan tuulensuuntaisiin nauhoihin. Iltaa kohden virtaus kääntyi enemmän koilliseen päin ja illalla itäkoilliseen.
Runsaasti hyönteisiä lähti iltayöllä maa-alueelta itään-itäkoilliseen 7-12 m/s 700 m alapuolella.
XX**

06.07.2020
Keskiyöllä sateita oli liikkeellä etenkin Suomenlahden puolella. Hyönteisiä näkyi alhaalla maa-alueella ja kauempana merellä paljon kulkemassa koilliseen 12-17 m/s, vaan etenkin matalalla merenlahdilla. Aamulla hyönteisiä tuli Suomenlahdella klometrin alapuolella runsaasti lounaasta noin 20 m/s.
Aamupäivällä hyönteisiä oli runsaasti maa-alueella puolen kilometrin alapuolella virtauksen viedessä koilliseen 15-18 m/s. Paljon lintuja kertyi rullapyörteiden mukana tuulensuuntaisiin jonoihin maa-alueella, mutta myös sadekuuroja oli liikkeellä. Päivällä ja illalla tilanne jatkui samanlaisena, mutta lisäksi merenpinnasta tuli matalan horisontin suunnissa vahvasti kaikua.
Iltayöllä runsaasti hyönteisiä lähti maa-alueelta liikkeelle 800 m alapuolella koilliseen 5-10 m/s.
XX**

05.07.2020
Sadealue oli päällä aamuun asti. Aamupäivällä melko paljon hyönteisiä alkoi kulkea alhaalla ja myös lintuja ilmaantui paljon lähinnä puolen kilometrin alapuolelle. Päivällä hyönteisiä oli runsaasti vaan edelleen aika matalalla virtauksen ollessa rannikolla pohjoiseen päin 3-6 m/s ja hajanaisten heikkojen sadealueidenkin ilmaantuessa häiritsemään. Lintuja keskittyi paljon maa-alueen puolelle rullapyörteiden muodostamiin tuulensuuntaisiin nauhoihin.
Illalla sadealue oli kattavasti päällä ja sen alussa alhaalla kuitenkin myös hyönteisiä näkyi runsaasti edelleen pohjoiseen vieneessä virtauksessa. Iltayöllä sade oli hajanaisepaa, joskin paikallisesti voimakastakin. Selkeillä alueilla näkyi paljon hyönteisiä kulkemassa pohjoiskoilliseen-koilliseen 10-15 m/s kilometrin alapulella, etenkin Suomenlahdella kaakkoiseen Suomeen tulossa.
XX**

04.07.2020
Keskiyöllä Suomenlahden ylikin näkyi melko paljon hyönteisiä matkaavan lounaasta 7-12 m/s ja maa-alueella hyönteisiä oli runsaammin pääosin puolen kilometrin alapuolella, mutta etenkin paljon alhaalla läheisten merenlahtien tuntumassa havaittavissa. Lintuja näkyi alkuyötä harvemmassa 0,5-2 km korkeudella vaihtelevasti liikkeellä ja taajemmassa merellä. Aamuyöllä lintuja oli Suomenlahdella edelleen runsaasti Paljon hyönteisiä oli alhaalla rannikolla, etenkin Laajalahden ja Vanhankaupunginlahden kohdilla hyvin tutkalla havaittavissa. Toisaalta myuös Suomenlahden yli hyönteisten vaellus jatkui lounaasta aamuvarhaiselle.
Aamupäivällä rullapyörteet ehtivät hyvin kasata hyönteisiä ja lintuja tuulensuuntaisiksi nauhoiksi kilometrin alapuolelle virtauksen viedessä pohjoiskoilliseen 7-12 m/s. Sadealue oli kuitenkin keskipäivään tultaessa jo kattavana päällä.
Sateet olivat yöhän saakka kaikujen lähteenä, iltapäivällä ja illalla kuitenkin hajanaisemman sateen välissä varsinkin linnut erottuivat runsaslukuisina rullapyörteiden mukaan nauhamaisina kaikualueina. Hyönteisiä oli myös näin lähinnä puolen kilometrin alapuolella virtauksen viedessä pohjoiskoilliseen-koilliseen 7-12 m/s. Iltayöllä sade oli kattavampaa.
XX**

03.07.2020
Sää selkesi keskiyöhön tultaessa ja paljon hyönteisä oli liikkeellä itäkoilliseen-itään 5-10 m/s pääosin 800 m alapuolella. Lähinnä lintuja näkyi ylempänä harvassa 1,5 km korkeudella asti yleensä kaakkoon päin kulkemassa. Aamuyöllä hyönteisiä näkyi Suomenlahdellakin melko paljon Viron puolelta kaakkoiseen Suomeen kulkemassa, vaan runsaasti pinnan lähellä maa-alueen puolella itän-itäkoilliseen kulkemassa 4-7 m/s. Lintuja näkyi samalla 0,5-2 km korkeudella ja merellä enimmäkseen pohjoiseen päin hitaasti kulkemassa.
Aamuvarhaisella lintuja oli alhaalla paljon kulkemassa epämääräisesti, vaan hyönteisiä oli noukasti. Aamupäivällä maa-alueelta lähti paljon hyönteiisiä liikkeelle itäkoilliseen 7-12 ja rullapyörteet kokosivat myös lintuja vahvasti tuulensuuntaisiksi nauhoiksi kilometrin alapuolella. Rannikolla ilmeinen merituuli käänsi virtauksen alhaalla etelälounaasta-lounaasta puhaltavaksi. Myös Viron rannikolla merituulirintama näytti muodostavan vahvimman kaikunauhan.
Päivällä ja illalla tilanne jatkui aika samanlaisena. Iltayöllä hyönteisiä oli paljon kulkemassa 700 m alapuolella koilliseen-itäkoilliseen 7-10 m/s ja runsaasti lintuja kertyi 1-2 km korkeudelle yleensä itäkaakkoon kulkien noin 10 m/s.
XX**

02.07.2020
Hyönteisiä näkyi keskiyöllä runsaasti puolen kilometrin alapuolella ja harvemmassa kilometrin korkeudella saakka kulkemassa itään 5-8 m/s. Suomenlahdella oli merkittävämpää kuyitenkin sadenauha ja aamuyöllä vahvistuen, samalla kun maa-alueella hyönteisten matka alkoi viedä kaakkoon 3-6 m/s. Aamun sarastaessa hyönteiset niukkenivat ja sen sijaan alhaalle ilmaantui paljon lintuja lentelemään vaihtelevasti. Aamulla pinnan lähellä hyönteisiä näkyi paljon ja lintuja oli edelleen lähinnä maa-alueen puolella runsaasti liikkeellä.
Päivällä ilmeisesti lähinnä lintuja kertyi 0,5-1,5 km korkeudelle paljon sangen vaihteleavsti mutta hiljalleen yleisesti lounaaseen päin kulkien. Toisaalta lintuja näkyi runsaasti alempna nauhamaisissa alueissa, kun taas hyönteisiä erottui etenkin pinnan lähellä ja rannkolla virtaus vei pohjoiseen 3-8 m/s. Iltapäivällä ja illalla sadealue oli merkittävin kaikujen aiheuttaja, vaan selkeässä säässä lähinnä maa-alueella ja rannikon tuntumassa hyönteisiä ja lintuja näkyi alhaalla edelleen paljon virtauksen jatkuessa pohjoiseen päin. Iltayöllä sadealue oli sangen kattavana alueen yllä.
XX*

01.07.2020
Keskiyöllä runsaasti hyönteisiä näkyi selkeällä Suomenlahdella kulkemassa koilliseen ja lähinnä sitten kaakkoiseen Suomeen. Sateiden välissä maa-alueella oli myös hyönteisiä kilometrin alapuolella menossa koilliseen 12-17 m/s, mutta myös 1-1,5 km korkeudella lähinnä isoja hyönteisiä oli harvemmassa kulkemassa enemmän itäkoilliseen. Aamuyöllä hyönteiset niukkenivat hiljalleen.
Sateita oli alueella enemmän aamulla ja näiden välissä lintuja ja lähinnä isoja hyönteisiä harvassa liikkeellä. Aamupäivällä sateiden eteläpuolella rannikolla näkyi puolen kilometrin alapuolella melko paljon hyönteisiä mutta etenkin lintuja rullapyörteiden keräämissä tuulensuuntaisissa nauhoissa virtauksen viedessä koilliseen 10-13 m/s. Sateita oli taajemmassa iltapäivällä, mutta illalla hyönteisiä oli paljon liikkeellä itään 7-12 m/s pääasiassa puolen kilometrin alapuolella.
Iltayöllä hyönteisiä oli runsaasti 700 m alapuolella kulkemassa itään-itäkoilliseen ja lintuja näkyi varsinkin meren puolella kertyvän ylemmäksi 1,5 km korkeudelle asti kaakkoon päin menossa.
XX**

30.06.2020
Sateet olivat pääasiassa kaikujen syynä keskiyöstä aamuun. Sateiden vähäisissä raoissa näkyi paljon lintujakin vaihtelevasti liikkeellä 1,5 km alapuolella keskiyöllä ja aamuyöllä pääasiallisen sateen taustalla alhaalla hyönteisiä luoteessa hitaasti itäkaakkoon kulkemassa.
Päivällä sateet olivat voimakkaita paikoin ja ajoittain. Vasta illalla näkyi sään seljettyä ilmeistä merituulirintamaa rannikon suunnassa ja rullapyörteitä keräämässä hyönteisiä ja lintuja kilometrin alapuolella. Virtaus oli näin rannikolla koilliseen päin kun taas kauempana sisämaassa enemmän itään.
Iltayöllä sadealue oli merkittävin kaikujen lähde, vaan sen takana paljon, etenkin isoja hyönteisiä lähti maa-alueelta liikkeelle 1,5 km korkeudella saakka koilliseen-itäkoilliseen 12-17 m/s.
XX*

29.06.2020
Hyonteisiä oli paljon liikkeellä keskiyöllä ja tuli myös Suomenlahden yli itäkaakosta 8-13 m/s pääosin 700 m alapuolella. Runsaasti intuja näkyi etenkin meren puolella 1,5-2,5 km korkeudella yleensä pohjoiseen-koilliseen kulkemassa 12-15 m/s. Aamuyöllä lähinnä isoja hyönteisiä tuli Suomenlahden yli Helsingin länsipuolelle runsaasti itäkaakosta kun muuten hyönteiset hiljalleen niukkenivat. Aamun sarastaessa lintuja alkoi näkyä alhaalla runsaasti, vaan vaihtelevasti liikkeellä ja hyönteisiä tuli yhä Suomenlahden yli itäkaakosta.
Hyönteisiä oli aamupäivällä paljon liikkeellä 700 m alapuolella virtauksen viedessä länsiluoteeseen 10-15 m/s, mutta rullapyörteiden muodostamissa tuulensuuntaisissa vahvoissa kaikunauhoissa lintujen merkitys oli suuri. Isoja hyönteisiä näkyi lisäksi harvassa 1,5 km korkeuden vaiheilla. Päivällä hyönteisiä alkoi tulla runsaasti kilometrin korkeuden vaiheilla etelästä noin 12 m/s.
Iltapäivästä alkaen sadealueet olivat pääasiassa kaikujen takana. Välissä kuitenkin näkyi alhaalla paljon hyönteisiä ja etenkin lintuja rullapyörteiden jatkuessa selkeällä säällä.
XX**

28.06.2020
Alhaalla rannikolla kulki hyvin paljon hyönteisiä keskiyöllä koilliseen 4-7 m/s, kun taas kauempana sisämaassa virtaus oli luoteesta 5-10 m/s sekä toisaalta myös sadekuuron muokkaamana koillisessa koillisesta. Harvemmassa hyöngteisiä oli 0,6-1,2 km korkeudella itäkaakkoon menossa noin 5 m/s ja lintuja näkyi epämääräisesti liikkeellä 1-2,5 km korkeudella. Aamuyöllä hyönteisiä oli niukemmin alhaalla virtauksen viedessä itään, mutta toisaalta aika erillinen kerros muostui puolen kilometrin alapuolella virtauksen kääntyessä aamua kohden etelään-lounaaseen vieväksi.
Aamuvarhaisella hyönteisiä oli maa-alueella runsaasti alhaalla kulkemassa länteen 10-15 m/s, ylempänä puolen kilometrin alapuolella virtaus vei lounaaseen päin ja harvassa hyönteisiä oli liikkeellä 0,5-1 km korkeudella hitaasti vastakkaiseen suuntaa koilliseen päin. Aamulla hyönteisiä matkasi pääasiassa 700 m alapuolella itään ja aamupäivällä rullapyörteet kokosivat hyönteisiä tuulensuuntaisiksi nauhoiksi. Ylempänä sen sijaan isoja hyönteisiä kertyi 1-1,5 km korkeudelle paljon kulkemaan itään noin 5 m/s.
Päivällä hyönteisiä tuli runsaasti Suomenlahdella alhaalla itäkaakosta-kaakosta 7-10 m/s ja myös ylempi virtaus alkoi kääntyä idästä tulevaksi. Toisaalta merituulirintama muodostui rannikolle hyönteisiä keskittämään merkiten alhaalla kaakosta puhaltavaa tuulta iltapäivällä samalla kun merellä hyönteiset vähenivät.
Sadekuurojan näkyi myös syntyvän lähinnä luoteessa sisämaassa illalla ja yleensä hyönteisiä kulki rannikolla kilometrin alapuolella edelleen runsaasti virtauksen viedessä länteen-länsiuoteeseen. Iltayöllä hyvin paljon hyönteisiä lähti maa-alueelta liikkeelle kulkemaan länteen-länsiluoteeseen pääasiassa puolen kilometrin alapuolella 7-12 m/s. Lintuja ilmaantui 1-2 km korkeudelle etenkin meren puolelle matkaamaan etelään-kaakkoon 12-15 m/s.
XX**

27.06.2020
Alkuyöstä hyönteiset olivat keskiyöhön tultaessa niukentuneet, vaan yhä runsaasti hyönteisiä oli pääasiassa puolen kilometrin alapuolella kulkemassa itään 5-10 m/s. Lisäksi hyönteisiä matkasi harvemmassa 1,5 km korkeudella saakka myös itään 10-15 m/s. Aamuyöllä hyönteiset vähenivät jonkin verran ja alhaalla virtaus vei enemmän itäkoilliseen sekä ylhäälä itäkaakkoon. Paljon lintuja ilmaantui aamun sarastaessa alhaalle vaan vaihtelevasti kulkemaan hyönteisten vähetessä edelleen. Paljon lintuja näkyi aamuvarhaisella myös meren puolella 0,5-1,5 km korkeudella aika epämääräisesti liikkeellä.
Hyönteisiä oli aamupäivällä 1,5 km korkeudella asti kulkemassa alhaalla itäkoiliseen ja ylhäällä itään 7-12 m/s. merituuli muodostui päivällä rannikolla ja sen myötä alhaalla virtaus puhalsi etelästä-lounaasta 5-10 m/s. Kauempana sisämaassa rullapyörteet kokosivat hyönteisiä tuulensuuntaisiksi nauhoiksi edellee itään jatkuneessa virtauksessa.
Illalla virtaus alkoi välillä voimistua lännestä hyönteisten hiljalleen vähentyessä. Hyvin paljon hyönteisiä oli iltayöllä maa-alueella ja rannikolla kulkemassa alhaalla itään 5-10 m/s ja harvemmassa ylempänä pääasiassa 800 m korkeudelle saakka itäkaakkoon. Lintuja ilmaantui runsaasti 1-2 km korkeudelle varsinkin meren puolelle kulkemaan etelään noin 10 m/s.
XX*

26.06.2020
Hyönteisiä oli keskiyöllä alhaalla niukemmin kuin alkuyöllä, vaan maa-alueen puolella runsaasti erityisesti 0,8-1 km ja 1,5 km korkeuden vaiheilla. Virtaus vei alhaalla itään ja ylempänä koilliseen 5-8 m/s. Lintuja näkyi paljon meren puolella 1,5-2,5 km korkeudella ja liike oli alueittain sangen yhtenäistä, esim. länsilounaaseen-lounaaseen kaakossa, vaan kokonaisuudessaan vaihtelevaa. Aamuyöllä hyönteiset yleensä niukkenivat, vaan 1-1,5 km korkeudella ilmeisen kaukaakin Suomenlahdella näkyi harvassa isoja hyönteisiä tulossa lounaasta-etelälounaasta noin 13 m/s, vaikka maa-alueen puolella hyönteisiä olikin runsaammin.
Aamullä hyönteiset vähenivät ja lintuja oli toisaalta aamuvarhaisella paljon liikkeellä vaihtelevasti etenkin maa-alueen yllä alhaalla. Aamupäivällä hyönteisiä lähti maa-alueelta paljon liikkeelle virtauksen viedessä sitten pääasiassa puolen kilometrin alapuolella itäkoilliseen-koilliseen. Toisaalta vahva hyönteiskerros muodostui kilometrin korkeuden tuntumaan kulkemaan itäkoilliseen-koilliseen 15-18 m/s. Päivällä Suomenlahden yli tuli paljon hyönteisiä kaakkoiseen Suomeen ja rannikolla alhaalla puolestaan merituuli merkitsi virtausta etelälounaasta-lounaasta. Samalla rullapyörteiden myötä hyönteisiä keskittyi lintujen kanssa tuulensuuntaisiin nauhoihin, koilliseen rannikolla ja itäkoilliseen kauempana sisämaassa.
Iltapäivällä ja illalla hyönteiset vähenivät hiljalleen. Iltayöllä sen sijaan hyvin paljon hyönteisiä lähti maa-alueelta liikkeelle pääosin 700 m alapuolella itään 6-11 m/s, nopeimmin 200-400 m korkeudella. Lintuja oli runsaasti Suomenlahden puolella 1-2 km korkeudella kaakkoon päin kulkemassa 12-15 m/s.
XX**

25.06.2020
Keskiyöllä hyönteisiä oli alkuyötä vähemmän, vaan edelleen runsaasti kulkemassa kilometrin alapuolella kaakkoo-etelään, parhaimmillaan 300-500 m korkeudella kaakkoon noin 12 m/s. Lintuja oli paljon Suomenlahden keskellä 2-3 km korkeudella aika epämääräisesti liikkeellä. Aamuyöllä hyönteiset niukkenivat hiljalleen mutta vaellus kaakkoon-etelään jatkui pääosin kilometrin alapuolella. Aamun sarastaessa vahva hyönteiskerros muodostui 700-800 m korkeudelle kulkemaan kaakkoon noin 10 m/s. Tämä kerros säilyi aamuvarhaisella, kun taas alempana hyönteisiä oli niukemmin. Lintuja näkyi paljon lähinnä maa-alueen puplella matalalla paikoin keskittyen ja epämääräisesti lennellen.
Aamulla hyönteisiä lähti maa-alueelta runsaasti kulkemaan kaakkoon-itäkaaakkon 5-8 m/s kilometrin alapuolella, ja harvemmassa 1,5 km korkeudella asti, isojen hyönteisten osuuden ollessa merkittävä. Aamupäivällä hyönteisiä oli runsaasti matkaamassa itäkaakkoon. Merituulirintama muodostui päivällä ja kokosi hyvin paljon hyönteisiä rannikon suuntaiseen nauhaan, samalla kun virtaus alhaalla rannikolla muuttui lounaasta puhaltavaksi. Merenpinnasta tuli iltapäivällä vahvasti kaikua laajoilta alueilta säteilyn poikkeuksellisen taittumisen takia.
Virtaus kuljetti runsaasti hyönteisiä itäkoilliseen 5-8 m/s rannikolla ja myös sisämaassa iltapäivällä rullapyörteiden kootessa osaltaan hyönteisiä tuulensuuntaisiksi nauhoiksi. Illalla hyönteiset hiljalleen vähenivät ja rannikolla pääosa kulki illan hämärtyessä puolen kilometrin alapuolella itäkoilliseen-koilliseen 5-10 m/s.
Hyvin paljon hyönteisiä oli iltayöllä liikkeellä lähinnä maa-alueella itään-itäkoilliseen 5-10 m/s kilometrin alapuolella. Lintuja kertyi runsaasti 1-2 km korkeudelle etenkin meren puolelle ja liike oli etelään päin 5-8 m/s.
XX*

24.06.2020
Hyvin paljon hyönteisiä oli keskiyöllä liikkeellä parinsadan metrin korkeudelle keskittyen ja harvemmassa yleensä kilometrin alapuolella virtauksen viedessä eteläkaakkoon 7-12 m/s puolen kilometrin alapuolella ja ylempänä sitten liikkeen ollessa pääasiassa luonaaseen-länteen noin 5 m/s. Lintuja näkyi 1,5-3 km korkeudella varsinkin meren puolella paljon vaan sangen vaihtelevasti liikkeellä. Aamuyöllä hyönteisiä oli alhaalla niukemmin menossa puolen kilomerin alapuolella etelään, kun taas 0,5-1 km korkeudella lähinnä runsaasti isoja hyönteisiä kulki länteen noin 5 m/s.
Aamun sarastaessa paljon hyönteisiä näkyi keskittyneinä 700 m korkeuden vaiheille kulkemassa itäkoilliseen 3-6 m/s ja aamuvarhaisella tämä vaellus vahvistui 700-900 m korkeudella. Muuten aamulla hyönteisiä lähti liikkeelle alhaalla länteen päin ja runsaasti hyönteisiöä oli aamupäivällä maa-alueen yllä yleensä hitaassa virtauskessa länteen. Samalla rannikolla merituulirintama muodostui ja virtaus alhaalla puhalsi lounaasta 2-4 m/s puolen kilometrin alapuolella.
Merituulirintama eteni päivällä sisämaahan ja puolen kilometrin yläpuolella hyönteooä näkyi iltapäivällä kulkemassa rannikolla pääasiassa kilometrin alapuolella lounaaseen noin 5 m/s. Merituuli jatkui alempana iltaan saakka kuljettaen hyönteisiä koilliseen, mutta ylempänä virtaus muuttui epämääräisemmäksi, kun taas sisämaassa luoteesta tuleva virtaus 1-1,5 km korkeudella näkyi tuovan paljon hyönteisiä merituulirintaman takaa.
Runsaasti hyönteisiä oli illan hämärtyessä kulkemassa 0,5-1 km korkeudella itäkoilliseen-itään 7-10 m/s, kun alempana osin merituulen jatkuessa virtaus vei enemmän koilliseen 3-6 m/s. Hyvin paljon hyönteisiä oli alhaalla ja harvemmassa 800 m korkeudella asti menossa iltayöllä kaakkoon 5-10 m/s. Lintuja kertyi paljon 1-2 km korkeudelle kulkemaan etelään noin 12 m/s.
XX*

23.06.2020
Keskiyöllä paljon hyönteisiä näkyi alhaalla kulkemassa pohjoiskoilliseen-koilliseen ja harvemmassa 300-800 m korkeudella länteen päin 2-4 m/s. Laajemmalla alueella virtaus kuitenkin oli vaihtelevaa ja toi paljon hyönteisiä luoteestakin sisämaasta, etenkin aamuyöhön tultaessa. Lintuja näkyi lähinnä alhaalla Suomenlahdella runsaasti ja vaihtelevasti kulkemassa.
Aamun sarastaessa hyönteisiä oli niukasti ja lintuja puolestaan alhaalla paljon, sisämaassa aika vaihtelevasti liikkuen vaan Suomenlahdella pääosin luoteeseen-pohjoisluoteeseen tulossa noin 13 m/s. Aamulla hyönteisiä lähti maa-alueelta jo paljon liikkelle virtauksen viedessä eteläkaakkoon-etelään 5-8 m/s 800 m alapuolella etenkin isoja hyönteisiä. Hyönteisiä oli aamupäivän alussa aika tasaisesti kilometrin korkeudella saakka runsaasti, isojen tai suurehkojen hyönteisten osuuden ollessa yhä merkittävä. Virtaus oli alhaalla kaakkoon ja puolen kilometrin yllä etelään 3-8 m/s.
Rullapyörteet keskittivät hyönteisiä päivällä sisämaassa etelään päin kaikunauhoihin ja iltapäivällä enemmänkin solukkomaista rakennetta hitaammassa virtauksessa. Sen sijaan rannikolla merituulirintama loi huomattavimman hyönteisten keskittymän ja merkitsi alhaalla virtausta lounaasta 5-8 m/s, iltapäivällä voimistuen 10 m/s luokkaan parinsadan metrin korkeudella. Ylempänä etenkin isoja hyönteisiä näkyi puolestaan menossa lounaaseen 1-1,5 km korkeudella 7-10 m/s keskipäivällä. Iltapäivällä hyönteisiä oli runsaasti 0,5-1 km korkeudella menossa itäkaakkoon-kaakkon noin 5 m/s ja toisaalta hyönteiset erottuivat vahvasti myös Viron puolella.
Myös merituulessa rullapyörteet muodostivat kaikunauhoja illalla merituulirintaman erottuessa kymmenien kilometrien päässä rannikosta. Virtaus vei näin rannikolla alhaala pohjoiskoilliseen ja ylempänä itäkoilliseen 5-10 m/s 700 m alapuolella. Ylempänä virtaus kääntyi itään--kaakkoon kuljettavaksi. Merituulen väistyessä illan hämärtyessä virtaus oli vahvasti itään vievää ja iltayöllä hyvinkin paljon hyönteisiä matkasi pääasiassa puolen kilometrin alapuolella itäkaakkoon-kaakkoon 7-12 m/s. Lintuja ilmaantui runsaasti 1-2 km korkeudelle kulkemaan etelään 10-13 m/s.
XX*

22.06.2020
Keskiyöllä hyönteisiä oli paljon kulkemassa länteen puolen kilometrin alapuolella 5-8 m/s sekä 500-800 m korkeudella länsilounaaseen 8-11 m/s. Lintuja oli alkuyön tapaan 1-2 km korkeudella etelään päin kulkemassa noin 15 m/s, vaan harvassa, ja sen sijaan keskellä Suomenlahtea lintuja näkyi alempana runsaasti sangen vaihtelevasti liikkeellä. Aamuyöllä hyönteisiä oli niukemmin ja pääasiassa puolen kilometrin alapuolella ja runsaasti lintuja tuli alhaalla aamun sarastaessa merellä pohjoiseen noin 12 m/s.
Aamulla lintuja näkyi paljon alhaalla lähinnä maa-alueen puolella ilmeisen paikallisesti keskittyen ja vaihtelevasti kulkien. Aamupäivällä paljon hyönteisiä lähti maa-alueelta kulkemaan puolen kilometrin alapuolella länsilounaaseen 5-8 m/s. Päivällä virtaus vei paljon hyönteisiä maa-alueella länteen-länsiluoteeseen rullapyörteiden kerätessä niitä tuulensuuntaisiin nauhoihin kilometrin alapuolella. Viron rannikolla hyönteisiä näkyi kulkevan luoteeseen keskipäivällä, vaan ei enää iltapäivällä, arvatenkin merituulenkin vaikuttaessa asiaan.
Suomen puolella merituulirintama näytti illalla päässeen 70 km päähän rantaviivasta ja rannikolla virtaus vei pohjoisluoteeseen 2-4 m/s ja hyönteiset vähenivät. Iltayöllä maa-alueella näkyi runsaasti hyönteisiä ja paikoin hyvinkin paljon virtauksen ollessa yleensä aika heikkoa ja myös vaihtelevaa alueen sisällä, 300-800 m korkeudella yläkerroksessa länteen päin 2-5 m/s. Lintuja lertyi runsaasti 1-2 km korkeudelle ja yleisesti etelään-kaakkoon kulkemassa 12-15 m/s.
XX*

21.06.2020
Alkuyötä niukemmassa vaan edelleen paljon hyönteisiä näkyi keskiyön jälkeen kulkemassa kilometrin alapuolella länteen-länsiluoteeseen 7-12 m/s. Aamuyöllä hyönteiset hiljalleen vähenivät. Paljon Lintuja näkyi etenkin meren puolella, toisaalta kilometrin alapuolelle ja toisaalta 2-3 km korkeudelle keskittyneinä, alakerroksessa yhtenäisemmin länsiluoteeseen kulkemassa ja aamuyöllä pohjoiseen päin pyrkimässä.
Hyönteisiä oli aamulla aika niukasti maa-alueen puolella vaan rannikon edustalla meren puolella hyönteisiä näkyi runsaasti kulkemassa alhaalla länteen 5-8 m/s. Aamupäivällä maa-alueella hyönteisiä lähti paljon ilmaan ja keskittyi rullapyörteiden mukana tuulensuuntaisiksi nauhoiksi virtauksen viedessä kilometrin alapuolella länteen 5-10 m/s. Virtaus vei keskipäivällä sisämaassa länsilounaaseen ja myöhemmin lounaaseen. Rannikolla merituulirintama oli vahvimmin hyönteisiä keskittävä kaikunauha merkiten samalla alhaalla virtausta itäkaakosta-kaakosta merituulirintaman edetessä sisämaahan noin 50 km rantaviivasta illalla.
Iltayöllä hyönteisiä oli paljon liikkeellä maa-alueella ja rannikolla pääosin puolen kilometrin alapuolella länsilounaaseen-länsiluoteeseen 3-6 m/s. Paljon lintuja kertyi 1-2 km korkeudelle etenkin meren puolelle kulkien etelään noin 15 m/s.
XX*

20.06.2020
Hyönteisiä matkasi 700 m alapuolella runsaasti ja alhaalla meren puolella hyvinkin paljon länsilounaaseen-länteen 8-13 m/s. Lintuja näkyi etenkin Suomenlahdella 1-3 km korkeudella paljon vaan vaihtelevasti liikkeellä. Aamuyöllä hyönteisten vaellus jatkui vaikkakin hiljalleen niukentuen, mutta samalla myös Suomenlahdella ilmeisen kaukaa idästä hyönteisiä matkasi lähinnä Helsingin länsipuolelle.
Aamulla hyönteisiä oli jonkin aikaa selvästi vähemmän, vaan aamupäivällä maa-alueen yllä oli paljon hyönteisiä kulkemassa kilometrin alapuolella ja lintujen kanssa rullapyörteiden keskittäessä niitä tuulensuintaisiin nauhoihin. Päivällä itätuulen lisäksi rannikolla merituuli näkyi myös kääntävän virtausta hieman itäkaakosta tulevaksi kun sisämaassa se oli hieman itäkoillisen puolelta.
Illalla rannikolla rullapyörrejonoissa lintujen osuus kaiussa oli merkittävämpi kuin hyönteisten, mutta paljon hyönteisiä oli lähinnä puolen kilometrin alapuolella kulkemassa länsiluoteeseen-länteen 7-12 m/s. Paljon hyönteisiä matkasi iltayöllä edelleen länteen alhaalla ja ylempänä länsiluoteeseen pääasiassa 700 m alapuolella ja toisaalta myös Viron puolelta näkyi länsiluoteeseen matkaavia. Runsaasti lintuja oli kertynyt 1-2,5 km korkeudelle ja yleensä etelälounaaseen-etelään 15-18 m/s kulkemassa.
XX**

19.06.2020
Runsaasti hyönteisiä matkasi keskiyöllä etelään-etelälounaaseen 5-8 m/s pääosin puolen kilometrin alapuolella. Lähinnä isoja hyönteisiä oli lisäksi ylempänä etenkin kilometrin korkeuden vaiheilla menossa koilliseen 12-15 m/s, kuitenkin ehkä lähinnä Suomen rannikolta lähtöisin. Lintuja oli paljon Suomenlahden puolella 1,5-2,5 km korkeudella liikkeellä epämääräisesti. Aamuyöllä hyönteiset hiljalleen niukkenivat maa-alueen puolella ja lintuja ilmaantui runsaammin lentelemään kilometrin alapuolella sangen vaihtelevasti. Ylemmässä kerroksessa lähinnä isoja hyönteisiä näkyi harvassa 1-1,5 km korkeudella matkaamassa itäkoilliseen noin 12 m/s.
Aamulla hyönteisiä lähti rannikolta runsaasti liikkeelle etelälounaaseen ja aamupäivällä hyönteisiä oli sisämaassakin pian paljon liikkeellä kilometrin alapuolella etelälounaaseen-lounaaseen 3-8 m/s. Rullapyörteiden mukaan hyönteisiä ja lintuja keskittyi tuulensuuntaisiksi nauhoiksi. Ylempänä 1,5-2,5 km korkeudella paljon hyönteisiä näkyi lisäksi kulkemassa itäkoilliseen-itään 12-15 m/s, varsinkin maa-alueen puolella. Merituulirintama muodosti päivällä voimakkaan kaikunauhan rannikon suunnassa, merkiten rannikolla alhaalla virtausta kaakon puolelta.
Illalla virtaus kilometrin alapuolella kääntyi itäkoillisesta tulevaksi 5-8 m/s merituulen jatkuessa rannikolla puolen kilometrin alapuolella etelästä-eteläkaakosta. Kahden kilometrin korkeuden vaiheilla hyönteisiä kulki edelleen kuitenkin itäkoilliseen-koilliseen 7-12 m/s. Myöhemmin merituuli häipyi ja virtaus idästä-itäkoillisesta 8-13 m/s kuljetti paljon hyönteisiä kilometrin alapuolella iltayöllä. Samalla lintuja kertyi runsaasti 1-2 km korkeudelle varsinkin merellä enimmäkseen etelään-kaakkoon päin kulkemaan 10-13 m/s.
XX*

18.06.2020
Keskiyöllä hyönteisiä tuli edelleen runsaasti kaakosta pääasiassa puolen kilometrin alapuolella 7-10 m/s. lisäksi isoja tai suurehkoja hyönteisiä tuli 700-900 m korkeudella eteläkaakosta noin 6 m/s. Lintuja näkyi 1,5-2,5 km korkeudella runsaasti etenkin merellä, vaan hyvin vaihtelevasti liikkeellä. Sateita oli varsinkin aamuyöllä alueella ja näiden edellä paljon hyönteisiä matkasi 1,5 km korkeudella saakka pohjoiseen-pohjoisluoteeseen 5-8 m/s.
Aamulla ja aamupäivällä sadealue oli merkittävin kaikujen aiheuttaja. Sateen jäljessä runsaasti hyönteisiä lähti maa-alueelta itäkoilliseen-itään 5-10 m/s. Etenkin ylempänä 0,8-1 km korkeudella hyönteisiä kertyi kerroksena kulkemaan itään noin 10 m/s keskipäivällä. Iltapäivällä merituuli käänsi puolen kilometrin alapuolella virtauksen eteläkaakosta-etelästä tulevaksi rannikolla ja hyönteisä oli paljon aika yhtenäisesti kilometrin alapuolella muuten kulkemassa itään-itäkoilliseen 7-10 m/s.
Illalla virtaus oli puolen kilometrin alapuolella viemässä paljon hyönteisiä itäkoilliseen, ylempänä välikerroksessa itäkaakkoon-kaakkoon ja 1.1,5 km korkeudelle etenkin isoja hyönteisiä näkyi paljon kulkemassa maa-alueella itäkoilliseen-koilliseen 10-15 m/s. Illan tullen hyönteisiä oli alhaalla hyvinkin paljon ja kilometrin alapuolella yleensä itäkoilliseen-itäkaakkoon menossa 3-6 m/s. Yläkerroksessa 1-1,5 km korkeudella runsaasti hyönteisiä matkasi itäkoilliseen 12-15 m/s.
Iltayöllä virtaus vei etelään-etelälounaaseen runsaasti hyönteisiä pääasiassa 700 m alapuolella 5-8 m/s. Paljon lintuja kertyi 1-2 km korkeudelle kulkemaan yleensä itään-itäkaakkoon noin 12 m/s.
XX**

17.06.2020
Paljon hyönteisiä oli keskiyöllä tulossa kaakosta-eteläkaakosta 700 m alapuolella 5-8 m/s. Lintuja näkyi varsinkin luoteessa kertyneenä 1-2,5 km korkeudelle ja harvemmassa alhaalla kuljeskellen, yleensä vaihtelevasti liikkuen. Aamuyöllä hyönteisiä kulki sadekuurojen väleissä runsaasti ja virtaus alhaalla vei pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 2-5 m/s. Suomenlahdella hyönteisiä oli niukemmin, mutta lintujakin näkyi toisaalta runsaasti, yleensä pohjoiseen päin matkaamassa.
Aamun sarastaessa paljon hyönteisiä kulki kilometrin alapuolella alhaalla koilliseen ja ylempänä pohjoiseen 5-8 m/s. Aamulla hyönteisiä oli etenkin maa-alueen yllä kertyneenä 300-700 m korkeudelle koilliseen-pohjoiskoilliseen kulkemaan, mutta myös Suomenlahden yli hyönteisiä oli vielä tulossa. Aamun edetessä hyönteiset niukkenivat jonkin varran ja virtaus kääntyi aamupäivään tultaessa alhaalla kaakkoon vieväksi 2-5 m/s. Ylempänä 0,5-1 km korkeudella hyönteisiä oli kuitenkin paljon menossa itäkoilliseen-koilliseen noin 5 m/s.
Hyvinkin runsaasti hyönteisiä oli aamupäivällä 600-900 m korkeudelle tulossa Suomenlahden puolella, mutta ilmeisesti kuitenkin Suomen rannikolta länsilounaasta-lännestä tulossa merialueen ylitse. Muuten maa-alueella hyönteisiä näkyi 1,5 km korkeudella saakka runsaasti mutta aika hitaasti liikkeellä, rannikolla jo ilmeisen merituulen saattelemana pohjoiseen alhaalla ja ylempänä etenkin puolen kilometrin yläpuolella itään ja yläkerroksessa pohjoiseen noin 5 m/s. Kuitenkin 1,5 km korkeuden vaiheilla myös Suomenlahden yli näkyi paljon isoja hyönteisiä matkaamassa pohjoiseen noin 12 m/s.
Iltapäivällä runsaasti hyönteisiä tuli 2-2,5 km korkeudella aika erillisessä kerroksessa etelästä-eteläkaakosta 15-18 m/s. Alempana paljon hyönteisiä oli 0,5-1,5 km korkeudella matkalla itäkoilliseen-koilliseen 5-8 m/s ja enemmänkin sitten maa-alueen yllä ja rannikolla. Lisäksi puolen kilometrin alapuolella, luultavasti lähinnä merituulessa hyönteisiä oli myös maa-alueen yllä paljon menossa luoteeseen 3-6 m/s. Illan myötä myös 1-2 km korkeudella hyönteisiä oli liikkeellä etelästä, kun taas ylempänä hyönteisiä oli enää niukasti.
Illan hämärtyessä hyönteisiä tuli runsaasti kaakosta puolen kilometrin alapuolella ja kilometrin korkeuden vaiheille keskittyneessä kerroksessa eteläkaakosta-etelästä 5-8 m/s. Hyvin papljon hyönteisiä lähti iltayöllä maa-alueelta luoteeseen-pohjoisluoteeseen 7-10 m/s ja hyönteisiä tuli runsaasti myös Suomenlahden yli kaakosta kilometrin alapuolella. Lisäksi ylempänä hyönteisiä oli paljon 1-1.3 km korkeudella matkalla eteläkaakosta. Lintuja kertyi lähinnä 1,5-2,5 km korkeudelle ja yleensä kaakkoon päin kulkien noin 10 m/s.
XX**

16.06.2020
Keskiyöllä lintuja oli paljon ilmassa 1,5-2,5 km korkeudella, mutta vaihtelevasti liikkeellä. Runsaasti hyönteisiä matkasi pääasiassa puolen kilometrin alapuolella länsiluoteeseen-luoteeseen 3-8 m/s ja harvemmassa kilometrin korkeudella asti lähinnä isoja tai suurehkoja hyönteisiä. Suomenlahden yli hyönteisiä tuli kaakosta. Aamuyöllä hyönteisiä oli tasaisemmin kilometrin korkeudella asti paljon liikkeellä luoteeseen-pohjoisluoteeseen, kun taas lintuja oli ylhäällä 1-2 km korkeudella niukemmin ja lähinnä maa-alueen puolella pohjoiseen päin kulussa.
Aamun sarastaessa hyönteisiä oli liikkeellä etenkin maa-alueen puolella 500-800 m korkeudella menossa luoteeseen 3-6 m/s ja aamulla hyönteisiä oli niukemmin niin rannikolla kuin merellä. Lintuja oli runsaasti aamulla meren puolella 0,7-1,5 km korkeudella hitaasti ja vaihtelevasti liikkeellä. Aamupäivällä hyönteisiä oli paljon kulkemassa länteen 7-12 m/s kilometrin alapuolella.
Päivällä sadealueet alkoivat vallata alaa, kun sisämaassa hyönteisiä oli menossa länsilounaaseen ja rannikolla merituulen mukana luoteeseen. Sadealueen jälkeen paljon hyönteisiä oli matkaamassa pääosin kilometrin alapuolella länteen 7-10 m/s ja maa-alueen puolella isoja hyönteisiä näkyi kertyvän 1-1,3 km korkeudelle. Illan lähestyessä hyönteisiä kulki alhaalla maa-alueella hyvinkin paljon rullapyörteiden keskittäessä niitä lintujen kanssa tuulensuuntaisiksi nauhoiksi virtauksen viedessä luoteeseen 2-4 m/s. Myös Suomenlahden yli tuli hyönteisiä harvemmassa alhaalla itäkaakosta ja illan tullen kaakosta 2-5 m/s.
Iltayöllä paljon hyönteisiä matkasi luoteeseen, vaan myös sadekuuroja tuli kaakosta jonkin verran. Lintuja kertyi 1-2 km korkeudelle paljon, mutta niiden liike oli hyvin vaihtelevaa ja sadekuurot toki esteenä.
XX**

15.06.2020
Keskiyöllä hyönteisiä oli runsaasti ja pääasiassa puolen kilometrin alapuolella länteen-länsiluoteeseen menossa 7-10 m/s. Lisäksi Suomenlahden puolella virtaus itäkaakosta toi hieman nopeamminkin ja lähinnä isoja hyönteisiä näkyi kauempana rannikosta tulossa itäkaakosta. Lintuja näkyi lähinnä Suomenlahden yllä 1-2 km korkeudella sangen vaihtelevasti liikkeellä ja aamun lähestyessä tulossa alhaalla pohjoiseen päin maa-alueelle. Hyönteisiä oli aamuyöllä edelleen paljon itäkaakosta-idästä matkaamassa 800 m alapuolella.
Aamun tullen hyönteiset niukkenivat sisämaassa, vaan rannikolla alhaalla hyönteisiä oli edelleen paljon kulkemassa länteen 4-7 m/s. Lintuja näkyi paljon niin Suomen kuin Viron rannikolla ja yleensä luoteeseen päin kulkemassa noin 10 m/s. Aamupäivällä etenkin isoja hyönteisiä oli maa-alueella liikkeellä paljon 0,3-1,3 km korkeudella länteen noin 10 m/s ja alempana hyönteisiä oli taajemmassa. Puoliltapäivin runsaasti hyönteisiä näkyi maa-alueen puolella ja rannikolla kulkemassa länteen rullapyörteiden keskittäessä niitä tuulensuuntaisiin nauhoihin 1,5 km alapuolella. Merenpinnasta tuli laajoilta alueilta vahvasti kaikua säteilyn poikkeuksellisen taittumisen takia.
Iltapäivällä ja illalla virtaus ainakin rannikolla alkoi suuntautua luoteeseen ja hyönteiset niukkenivat. Illan hämärtyessä hyönteisiä lähti runsaasti liikkeelle maa-alueelta 700 m alapuolella länsiluoteeseen 4-7 m/s. Hyönteisiä tuli samalla paljon myös Suomenlahden yli kaakosta. Iltayöllä maa-alueella hyönteisiä oli hyvin runsaasti kulkmeassa länsiluoteeseen-luoteeseen ja Suomenlahdelle harvemmassa tulossa kaakosta. Paljon lintuja näkyi 1-2 km korkeudella menossa kaakkoon-etelään 5-10 m/s.
XX**

14.06.2020
Paljon hyönteisiä tuli keskiyöllä Suomenlahden yli kaakosta 7-10 m/s, vaan alkuyöhön verrattuna yleensä hyönteisiä oli niukemmin pääasiassa puolen kilometrin alapuolella luoteeseen päin kulkemassa. Lintuja näkyi harvassa 1-2 km korkeudella sangen vaihtevasti liikkeellä ja toisaalta runsaasti lintuja näkyi alempana Suomenlahdella myös aika epämääräisesti kulkemassa. Aamuyöllä lintuja näkyi edelleen runsaasti alhaalla Suomenlahdella yleensä ilmeisesti luoteeseen päin tulossa kuten harventuneet hyönteiset. Maa-alueen puolella hyönteisiä oli toisaalta keskiyötä runsaammin 700 m korkeudella saakka menossa alhaalla länsilounaaseen ja ylempänä länsiluoteeseen 5-8 m/s.
Aamulla hyönteisiä ja lintuja oli niukemmassa, vaan aamupäivään tultaessa maa-alueelta lähti runsaasti hyönteisiä kulkemaan 1,5 km korkeudella asti länsilounaaseen-länteen 5-8 m/s ja isojen hyönteisten osuus näkyi olleen alussa merkittävä. Päivällä sisämaassa rullapyörteet keskittivät hyönteisiä vahvasti tuulensuuntaisiin kaikunauhoihin ja rannikolla puolestaan merituulirintama merkitsi alhaalla virtauksen käantymistä kaakosta tulevaksi. Hyönteiset vähenivät rannikolla ja toisaalta rullapyörteissä merituulessa linnut olivat merkittävä kaikujen lähde. Illalla hyönteisiä kulki rannikolla pääosin kilometrin alapuolella länteen 7-12 m/s.
Auringonlaskun tienoilla hyönteisiä oli alhaalla hyvinkin paljon rannikolla ja sitten länteen-länsiluoteeseen matkalla kilometrin alapuolella. Iltayöllä lintuja näkyi lisäksi runsaasti etenkin Suomenlahden puolella 1-2 km korkeudella jokseenkin eteläkaakkoon-etelälounaaseen matkalla 7-12 m/s.
XX**

13.06.2020
Keskiyöllä hyönteisiä oli paljon maa-alueen yllä ja harvemmassa Suomenlahdella kulkemassa luoteeseen-länteen 7-10 m/s. Suomenlahdella näkyi lisäksi paljon lintuja keskimäärin aluksi hitaasti länteen päin liikkeellä ja aamuyöllä pääasiassa pohjoiseen päin tulossa. Aamua kohden hyönteiset niukkenivat, mutta aamulla hyönteisiä lähti taas liikkeelle maa-alueelta runsaasti.
Paljon hyönteisiä oli aamupäivään tulatessa liikkeellä 1,5 km korkeudella asti, kilometrin alapuolelal länsilounaaseen-länteen 3-6 m/s ja ylempänä lounaaseen 7-10 m/s. Päivän edetessä rullapyörteiden myötä hyönteiset keskittyivät sisämaassa tuulensuuntaisiin nauhoihin 1,7 km korkeudella asti ja rannikolla puolestaan merituuli alkoi kääntää alhaalla virtausta kaakosta päin puhaltavaksi. Iltapäivällä rannikolla merituuli puhalsi puolen kilometrin alapuolella luoteeseen 4-8 m/s. Merituulialueella syntyi omat rullapyörteensä ja tuulensuuntaiset kaikunauhat hyönteisten ja lintujen keskittyminä.
Illalla merituuli ulottui kauas sisämaahan. Ylempänä 700-900 m korkeudelle keskittyen kulki paljon hyönteisiä länteen noin 12 m/s. Illan hämärtyessä hyönteisiä oli 800 m alapuolella runsaasti kulkemassa länsiluoteeseen-länteen 4-9 m/s. Iltayöllä hyönteisiä oli edelleen runsaasti maa-alueen puolella, lintuja näkyi 1-2 km korkeudella etenkin lounaissektorissa kulkemassa etelälounaaseen-etelään noin 15 m/s.
XX**

12.06.2020
Hyönteisiä matkasi keskiyöllä etenkin Suomenlahden puolella runsaasti lounaaseen-länsilounaaseen eli jokseenkin rannikon suunnassa 10-15 m/s. Lintuja näkyi harvassa 0,5-1,5 km korkeudella sangen vaihtelevasti liikkeellä. Aamuyöllä hyönteiset hiljalleen niukkenivat, mutta jo aamun sarastaessa hyvin paljon hyönteisiä näkyi lähtevän Suomenlahden saarilta länteen päin. Aamun edetessä hyönteiset kuitenkin vähenivät ja kulkivat sitten pääasiassa 300-700 m korkeudella länteen-länsilounaaseen 10-13 m/s. Samalla lintuja ilmaantui paljon jonkinlaisiin keräytymiin 1-1,5 km korkeuden vaiheille ja aika paikallaan pysyen.
Runsaasti hyönteisiä lähti aamupäivällä maa-alueelta kulkemaan pääosin 1,2 km alapuolella länsilounaaseen 8-15 m/s ja rullapyörteiden mukana tuulensuuntaisiin nauhohin keskittyen. Päivällä paljon lähinnä isoja hyönteisiä kertyi erilliseen kerrokseen noin 1,5 km korkeudelle kulkemaan suurinpiirtein länteen noin 15 m/s. Iltapäivällä Suomenlahdella hyönteisiä alkoi tulla ilmeisen kaukaa idästä, samalla kun säteilyn poikkeuksellisen taittumisen takia myös merenpinnasta tuli laajoilta alueilta vahvasti kaikua. Rantaviivalla alkoi merituuli kääntää virtausta alhaalla itäkaakosta-kaakosta tulevaksi.
Iltapäivällä rannikolla merituuli eteni 20-50 km päähän Suomenlahden rannikolta,vähemmän idässä kuin lännessä. Samalla säteilyn poikkeuksellisen taittumisen kautta merenpinnasta tuli vahvasti kaikua laajoilta alueilta. Isoja hyönteisiä alkoi illalla tulla Suomenlahden yli harvassa itäkaakosta noin 13 m/s. Kuitenkin myöhemmin hieman itäkaakon puolesta tuleva virtaus vei lähinnä paljon rannikon tuntumasta alkaen hyönteisiä kilometrin alapuolella.
Paljon hyönteisiä matkasi iltayöllä 800 m alapuolella länsiluoteeseen alhaalla ja länsilounaaseen ylhäällä 9-12 m/s. Lintuja oli runsaasti varsinkin meren puolella 1-2 km korkeudella etelälounaaseen-etelään kulussa noin 15 m/s.
XX**

11.06.2020
Keskiyöllä hyönteisiä oli huomattavasti niukemmin kuin alkuyöllä, vaan yhä runsaasti etenkin meren puolella kilometrin alapuolella kulkemassa lounaaseen alhaalla ja yläkerroksessa länteen 10-13 m/s. Lintuja oli melko paljon 1-2 km korkeudella, vaan sangen vaihtelevasti liikkeellä. Aamuyöllä hyönteisiä oli hieman enemmän ja varsinkin Suomenlahden puolella taajemmassa lounaaseen-länsilounaaseen menossa, parhaimmillaan noin 15 m/s 300 m korkeuden vaiheilla.
Hyvin paljon hyönteisiä oli aamun sarastaessa kulkemassa rannikolla etenkin Suomenlahden puolella länsilounaaseen 10-13 m/s kilometrin korkeudella asti ja alhaalla Suomenlahdella näkyi myös lintuja runsaasti yleensä pohjoiseen päin matkaamassa noin 10 m/s. Aamuvarhaisella hyönteiset rannikolla hieman niukenivat, vaan 0,5-1 km korkeudella aika erillisessä kerroksessa oli yhä hyvin paljon hyönteisiä menossa länsilounaaseen, samalla kun lintuja näkyi 1-1,5 km korkeudella runsaasti kulkemassa itään päin hitaasti. Myöhemmin aamun edetessä hyönteiset niukkenivat ja lintuja näkyi kertyvän sangen laajoihin tihentymiin 1-1,5 km korkeudelle maa-alueella vaihtelevasti liikkuen.
Hyönteisiä lähti paljon liikkeelle maa-alueelta aamupäivään tultaessa kulkien 1,5 km korkeudella saakka etelälounaaseen-länsilounaaseen 5-12 m/s, nopeimmin puolen kilometrin korkeuden vaiheilla länsilounaaseen. Päivällä merituulirintaman vaiheille kertyi hyvin paljon hyönteisiä kilometrin alapuolelle merituulen puhaltaessa puolen kilometrin alapuolella kaakosta 7-12 m/s. Kauempana sisämaassa rullapyörteet keskittivät hyönteisiä sekä lintuja tuulensuuntaisiksi nauhoiksi virtauksen jatkuessa koillisesta 5-10 m/s.
Illalla merituuli häipyi lopulta ja virtaus itäkoillisesta 7-15 m/s kuljetti runsaasti hyönteisiä 800 m alapuolella rannikolla. Maa-alueella hyönteisiä näkyi lisäksi harvemmassa noin kilometrin korkeudella kulkemassa länsilounaaseen noin 15 m/s.
Iltayöllä hyvin paljon hyönteisiä kulki rannikolla Suomenlahden puolella lounaaseen 7-12 m/s ja yleensä hyönteisiä oli edelleen runsaasti menossa kilometrin korkeudella asti alhaalla lounaaseen ja ylempänä länsilounaaseen-länteen parhaimmillaan kerroksen yläosassa noin 16 m/s. Lintuja näkyi 1-2 km korkeudella melko paljon ja pääasiassa liikkeellä etelälounaaseen-etelään 17-20 m/s.
XX*

10.06.2020
Hyönteisiä oli keskiyöllä paljon kulkemassa 700 m alapuolella etelään-etelälounaaseen 7-12 m/s. Lintuja näkyi harvassa vaihtelevasti liikkeellä ylempänä 2 km korkeudella asti sekä toisaalta runsaammin kaukana Suomenlahdella yhtenäisemmin itään-itäkoilliseen kulkemassa. Aamuyöllä hyönteiset vähenivät hiljalleen, mutta aamun sarastaessa paljon hyönteisiä lähti rannikolta liikkeelle tuulen viedessä edelleen etelään-etelälounaaseen pulen kilometerin alapuolella.
Aamuvarhaisella hyönteisiä oli runsaasti etenkin itäpuolella sekä 500-800 m korkeudella menossa etelälounaaseen 10-13 m/s. Aamulla hyönteisten vaellus jatkui vahvana ja aamupäivällä varsinkin 0,5-1 km korkeudella etelälounaaseen. Ylempänä isoja hyönteisiä näkyi harvemmassa 1,5 km korkeudella saakka.
Keskipäivällä hyönteisiä oli 1,5 km alapuolella hyvinkin paljon rullapyörteiden keskittäminä tuulensuuntaisissa nauhoissa. Virtaus vei lounaaseen 7-12 m/s ja rannikolla merituulirintama alkoi muodostua vahvimmaksi kaikunauhaksi. Iltapäivällä ja illalla merituulirintama eteni kymmenkunta kilometriä sisämaahan ja merkitsi rannikolla virtausta aluksi kaakosta ja myöhemmin etelästä 300 m alapuolella, mutta rannikolla hyönteisiä oli edelleen hyvin runsaasti kulkemassa alhaalla.
Illan tullen merituuli heikkeni ja hyönteisiä oli yhä runsaasti kulkemassa etelälounaaseen-lounaaseen 5-10 m/s 1,5 km alapuolella, alhaalla merellä jopa hyvin runsaasti. Iltayöllä hyönteisvaellus jatkui vahvana etelään-lounaaseen 7-12 m/s kilometrin alapuolella. Lintuja oli paljon 1-2 km korkeudella pääasiassa etelään päin kulkemassa noin 10 m/s.
XX*

09.06.2020
Keskiyöllä sadealueita oli pääasiassa kaikuja aiheuttamassa, vaan näiden välissä hyönteisiä näkyi melko plajon liikkeellä etelälounaaseen ja aamuyöllä paremmin pääosin puolen kilometrin alapuolella 10-13 m/s. Lintuja näkyi sangen vaihtelevasti liikkeellä melko runsaasti 2 km korkeudella saakka.
Aamulla ja aamupäivän alussa sade oli taas pääasiassa kaikujen syynä. Etenkin lintuja ilmaantui alhaalle vaihtelevasti lentelemään sään seljettyä. Päivällä länsipuolella hyönteisiä oli runsaasti liikkeellä ja iltapäivän kuluessa myös Helsingin seudulla kilometrin alapuolella. Virtaus vei etelälounaaseen 5-8 m/s ja rullapyörteet kokosivat vahvasti niin hyönteisiä kuin lintujakin tuulensuuntaisiksi nauhoiksi. Illan hämärtyessä hyönteiset vähenivät ja linnutkin hajaantuivat rullapyörteiden häipyessä.
Iltayöllä hyvin paljon hyönteisiä oli liikkeellä puolen kilometrin alapuolella ja harvemmassa ylempänä 800 m korkeudella saakka. Virtaus vei alhaalla etelään 3-6 m/s ja ylempänä etelälounaaseen-luonaaseen7-12 m/s. Lintuja näkyi melko paljon 1-2 km korkeudella vaihtelevasti liikkeellä.
XX*

08.06.2020
Keskiyöllä hyönteisiä näkyi runsaasti liikkeellä etekin maa-alueen puolella koilliseen 5-8 m/s kilometrin alapuolella. Lintuja oli paljon laajasti 0,5-2 km korkeudelle jakautuneina ja sangen vaihtelevasti liikkeellä sekä toisaalta Suomenlahdella yleensä pohjoiseen päin kulkemassa 12-15 m/s. Aamuyöllä hyönteisiä oli maa-alueelta yhä runsaasti kulkemassa virtauksen viedessä itäkoilliseen-itään 3-6 m/s ja aamun sarastaessa hyönteisiä näkyi lähtevän hieman runsaammin ilmaan itään kilometrin alapuolella.
Hyönteisiä näkyi aamuvarhaisella etenkin 0,5-1 km korkeudella matkaamassa itään päin, mutta aamun edetessä hyönteisiä lähti liikkeelle maa-alueelta ja virtaus vei puolen kilometrin alapuolella länsilounaaseen-länteen 2-5 m/s. Hyvin paljon hyönteisiä oli aamupäivällä maa-alueen yllä kilometrin alapuolella kulkemassa länsilounaaseen-länsiluoteeseen 2-5 m/s ja harvemmassa isoja hyönteisiä kulki aika erillisessä kerroksessa 1-1,5 km korkeudella koilliseen noin 8 m/s.
Päivällä sadealue kulki yli ja sen jälkipuolella virtasu toi idästä-itäkaakosta 7-10 m/s paljon hyönteisiä alhaalla jonkin aikaa. Illemmalla hyönteisiä oli yhä paljon liikkeellä pääosin 300-600 m korkeudella itäkoillisesta-koillisesta. Illan hämärtyessä runsaasti hyönteisiä matkasi puolen kilometron alapuolella etelälounaaseen-länteen noin 10 m/s, mutta lähinnä isoja hyönteisiä näkyi harvemmassa 700-800 m korkeudella tulossa kaakosta noin 7 m/s.
Iltayöllä hyönteisiä oli alakerroksessa edelleen runsaasti, mutta myös sadealueita oli lähistöllä taas taajemmassa.
XX**

07.06.2020
Keskiyöllä hyönteisiä oli hyvin runsaasti maa-alueen puolella kulkemassa pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 10-15 m/s 700 m alapuolella, mutta myös Suomenlahden yli tuli paljon hyönteisiä. Linyuja näkyi melko paljon 1,5 km korkeudella saakka, vaan sangen vaihtelevasti kulkemassa. Aamuyöllä hyönteiset vähenivät, mutta aamuvarhaisella Suomenlahden yli tuli lounaasta 12-17 m/s runsaasti hyönteisiä.
Aamupäivällä ilmassa oli niukemmin hyönteisiä, mutta rullapyörteiden kokoamana maa-alueella muodostui tuulenssuuntaisia nauhoja, joissa lintujen osuus kaiussa oli tärkeä. Puoliltapäivin hyöngeisiä oli hyvin runsaasti maa-alueella kulkemassa koilliseen 7-12 m/s pääasiassa kilometrin alapuolella, mutta ylempänä isoja hyönteisiä näkyi harvemmassa 1,5 km korkeudella saakka. Samalla myös Suomenlahden yli tuli taas paljon hyönteisiä lounaasta.
Iltapäivällä hyönteisiä oli paljon tulossa kilometrin alapuolella Suomenlahden yli eteläkaakosta-etelälounaasta 7-12 m/s. Isoja hyönteisiä näkyi ylempänä harvassa 2 km korkeudella saakka. Sadealue pyyhkäisi ohi Suomenlahdella kaakon puolelta illalla ja hyönteisiä merellä sen mukana oli vähemmän, samalla kun illan hämärtyessä virtaus kääntyi taas lounaasta tulevaksi.
Hyönteisiä oli iltayöllä hyvin runsaasti maa-alueen puolella kulkemassa alhaalla koilliseen 5-8 m/s ja ylempänä harvemmassa kilometrin korkeudella asti. Lintuja näkyi 1-2 km korkeudella paljon varsinkin itäosassa ja yleensä itään päin kulkemassa 12-15 m/s.
XX**

06.06.2020
Runsaasti hyönteisiä matkasi keskiyöllä 900 m alapuolella pohjoisluoteeseen-pohjoiseen 10-15 m/s. Lintuja oli paljon pääosin ylempänä 0,5-2 km korkeudella aika vaihtelevasti liikkeellä, vaan yhtenäisimmin pohjoiskoilliseen kulkemassa noin 20 m/s. Aamuyöllä hyönteiset hiljalleen vähenivät ja paljon lintuja puolestaan näkyi etenkin 1-1,5 km korkeudella menossa pohjoiseen 22-25 m/s.
Aamuvarhaisella hyönteisiä oli kuitenkin taas runsaasti kulkemassa kilometrin alapuolella luoteeseen 10-15 m/s, mutta sadealue oli pian pääasiassa kaikujen aiheuttajan aamun edetessä. Sadelueen jälkipuolella hyönteisiä tuli aamupäivällä paljon etelästä-lounaasta 12-15 m/s 700 m alapuolella.
Päivällä hyönteisiä lähti maa-alueelta myös paljon liikkeelle ja kilometrin alapuolella rullapyörteet keräsivät niitä lintujen kanssa tuulensuuntaisiksi nauhoiksi. Isoja hyönteisiä näkyi lisäksi 1-1,5 km korkeudella harvassa tulossa etelästä, kun taas alempana Suomenlahden yli tuli edelleen paljon hyönteisiä etelästä 7-12 m/s. Iltapäivällä ennen lännestä työntynyttä uutta sadealuetta hyönteisiä tuli etelästä hyvinkin paljon jonkin aikaa.
Illalla virtaus oli lounaasta ja hyönteisiä niukemmassa, rullapyörteet olivat maa-alueella vahvasti hyönteisiä kokoamassa edelleen ja lintuja kertyi tuulensuuntaisiin nauhoihin myös paljon. Illan hämärtyessä hyönteisiä tuli Suomenlahden ylikin hiljalleen enemmän etelälounaasta-lounaasta.
XX**

05.06.2020
Sadealue oli aamuun saakka kaikuja aiheuttamassa. Lintuja alkoi ilmestyä alhaalle maa-alueella sadealueen rakoillessa aamupäivällä. Iltapäivällä hyönteisiä alkoi kulkea runsaasti rannikon selkeällä alueella koilliseen 7-12 m/s, lähinnä ilmeisesti Suomen puolelta liikkeelle lähteneinä 1,5 km korkeudella asti. Paljon hyönteisiä lähti sitten myös Viron puolelta Suomenlahden yli itäkoilliseen-koilliseen.
Illalla hyönteisiä oli rannikolla ja sisämaassa hyvin runsaasti kulkemassa koilliseen ja hiljalleen Suomenlahden eteläpuolelta alkoi tulla paljon hyönteisiä pohjoiskoilliseen ja myöhemmin pohjoisluoteeseen 7-10 m/s. Illan hämärtyessä hyönteisiä oli jo hyvin paljon tulossa Suomenlahden puolelta kaakosta-eteläkaakosta 7-12 m/s 700 m alapuolella ja myös maa-alueen puolella hyönteisiä oli hyvin runsaasti menossa luoteeseen-pohjoisluoteeseen.
Iltayöllä hyöteisvaellus jatkuyi vahvana, vaikka pääasiassa puolen kilometrin alapuolella. Lintuja näkyi paljon 1-2 km korkeudella enimmäkseen etelään-kaakkoon kulkemassa, luultavimmin siis tervapääskyjä yöpymässä.
XX**

04.06.2020
Keskiyöllä hyönteisiä oli runsaasti liikkeellä puolen kilometrin alapuolella varsinkin Suomenlahden puolella idästä-itäkaakosta 7-12 m/s. Paljon lintuja oli etenkin 1-1,5 km korkeudella kulkemassa pohjoiskoilliseen-pohjoiseen noin 15 m/s. Aamuyöllä hyönteisten tulo oli edelleen vahvaa Suomenlahden puolella vaikka rannikolla ja sisämaassa alhaalla hyönteiset niukkenivat. Linnut vähenivät myös yön kuluessa.
Hyönteisiä oli aamulla ja aamupäivällä yhä runsaasti liikkeellä pääasiassa puolen kilometrn alapuolella idästä-itäkaakosta. Maa-alueella hyönteisiä lähti liikkeelle aamupäivällä lopulta hyvin runsaasti ja rullapyörteiden kokoamina 1,5 km korkeudella asti kulkemassa länteen-länsilounaaseen puoliltapäivin. Merellä sen sijaan sadealueen lähetessä idästä hyönteiset niukkenivat.
Iltapäivällä sadealue oli pääasiassa kaikujen lähde. Sadealueiden välissä kuitenkin hyönteisiä näkyi lähinnä 300-700 m korkeudella paljon kulkemassa itäkoillisesta 7-10 m/s. Uuden laajan sadealueen etupuolella virtaus vei paikallisesti luoteeseen ja siinä kulki sitten myös hyönteisiä paljon maa-alueen puolella, rullapyörteiden muodostaessa tuulensuuntaisia nauhoja etenkin lintujen esiintuomana.
Iltayöllä sadealue tuli taas kattavana päälle ja virtaus oli pohjoisesta.
XX**

03.06.2020
Paljon lintuja matkasi keskiyöllä etenkin Suomenlahden yllä 0,5-1,5 km korkeudella pohjoiseen 12-15 m/s. Sisämaassa lintuja kulki hieman hajanisemmin pohjoiseen pääasiassa kilometrin alapuolella. Melko paljon hyönteisiä oli myös parinsadan metrin alapuolella kulkemassa lounaaseen-länsilounaaseen 5-8 m/s. Aamuyöllä sen sijaan runsaasti hyönteiusiä tuli itäkaakosta-kaakosta 7-10 m/s puolen kilometrin 300-500 m korkeudelle keskittyen. Paljon lintuja oli samalla liikkeellä pääosin 1-1,5 km korkeudella pohjoiseen noin 12 m/s.
Hyönteisvaellus jatkui vahvana aamuvarhaisella puolen kilometrin alapuolella idästä-kaakosta 7-12 m/s. Aamupäivällä maa-alueelta hyönteisiä nousi myös paljon ilmaan kilometrin korkeudelle asti, mutta Suomenlahden yli tuli edelleen runsaasti hyönteisiä alhaalla itäkaakosta. Aamupäivän edetessä kuitenkin vaellus merellä tyrehtyi.
Puoliltapäivin hyönteisiä oli rannikolta alkaen maa-alueella 1,5 km korkeudella asti rullapyörteiden keskittäminä paikoin hyvinkin paljon. Virtaus vei länteen 7-12 m/s. Jonkin verran merituulen merkkejä oli rannikolla kuitenkin ja kauempana sisämaassa hyönteisiä oli runsaammin varsinkin iltapäivällä rannikon virtauksen ollessa enemmän länsiluoteeseen vievää. Hyönteiset vähenivät iltaa kohden ja merenpinnasta puolestaan tuli vahvasti kaikua säteilyn poikkeuksellisen taittumisen takia.
Illalla Suomenlahden yli alkoi tulla alhaalla runsaasti hyönteisiä itäkaakosta 7-10 m/s, yleensä kulkien sitten rannikolla 200-500 m korkeudella. Hyönteisvaellus jatkui vahvana iltayöllä itäkaakosta 7-12 m/s puolen kilometrin alapuolella. Lintuja oli myös paljon Viron rannikolta tulossa Suomenlahden yli pohjoiskoilliseen noin 15 m/s.
XX**

02.06.2020
Runsaasti lintuja matkasi keskiyöllä pohjoiseen 12-17 m/s, pääosin puolen kilometrin alapuolella ja etenkin Suomenlahden yli yhtenäisesti tulossa. Aamuyöllä linnut niukkenivat ja toisaalta rannikolta ehti aamun vasta vähän sarastaessa lähteä myös paljon hyönteisiä alhaalla länsilounaaseen 2-4 m/s. Aamuvarhaisella kuitenkin hyönteisiä ja lintuja oli harvemmassa.
Aamun kuluessa maa-alueelta lähti hiljalleen hyönteisiä liikkeelle ja lintuja alkoi keskittyä rullapyörteiden mukaan tuulensuuntaisia nauhoihin ennen kuin hyönteisiä oli kunnolla havaittavissakaan. Virtaus vei aamupäivällä paljon hyönteisiä länsilounaaseen-länteen 4-7 m/s kilometrin korkeudella saakka rullapyörteiden mukana keskittyen. Merituuli alkoi kääntää virtausta alhaalla rannikolla itäkaakosta puhaltavaksi.
Merituulirintama eteni päivällä hyvää vauhtia sisämaahan ja sen eteläpuolella alakerroksen rullapyörteet alkoivat keskittää hyönteisiä länsiluoteeseen-luoteeseen 5-10 m/s vievän virtauksen mukaisiksi nauhoiksi 800 m alapuolella. Kauempana sisämaassa hyönteisiä tuli itäkoillisesta. Illan myötä hyönteiset vähenivät merituulen ulottuessa kauas sisämaahan, 80 km etäisyydellä merituulirintaman rakennetta oli erotettavissa iltamyöhällä. Samalla kuitenkin Suomenlahdella näkyi hyönteisiä tulossa alhaalla itäkaakosta 7-10 m/s jonkin aikaa melko runsaasti.
Auringonlaskun tienoilla hyönteisiä pullahti ilmaan runsaasti maa-alueella parinsadan metrin korkeudelle asti kulkemaan länsiuoteeseen-länteen 3-6 m/s. Iltayöllä hyönteisiä oli yhä runsaasti liikkeellä alhaalla rannikolla länsilounaaseen ylempänä puolen kilometrin alapuolella länteen-länsiluoteeseen 3-8 m/s. Lintuja oli sisämaassa harvassa mutta Suomenlahden yli näkyi Virosta tulevan paljon lintuja pohjoiseen päin 12-15 m/s.
XX**

01.06.2020
Hyönteisiä oli paljon kulkemassa keskiyöllä ja etenkin rannikolla enemmänkin meren puolella länsilounaaseen 5-10 m/s 700 m alapuolella. Lintuja näkyi myös runsaasti alhaalla sisämaassa yleensä luoteeseen päin pyrkimässä ja toisaalta Suomenlahdella tulossa eteläkaakosta 15-18 m/s. Aamuyöllä hyönteisiä oli yhä puolen kilometrin alapuolella runsaasti menossa länsilounaaseen 5-8 m/s ja paljon lintuja tuli matalalla etelälounaasta noin 13 m/s Suomenlahden yli.
Aamun tullen hyönteiset häipyivät hiljalleen ja lintuja oli niukemmin, lähinnä maa-alueen puolella vaihtelevammin kulussa alhaalla. Hyönteisiä lähti taas aamupäivällä ilmaan ja virtaus vei puolen kilometrin alapuolella etelälounaasseen 3-6 m/s. Lintuja oli alhaalla myös paljon mutta vaihtelevasti liikkeellä. Aamupäivän edetessä hyönteisiä oli runsaasti liikkeellä etenkin luoteispuolella ja rullapyörteiden alkoivat koota niitä tuulensuuntaisiin nauhoihin kilometrin alapuolella.
Keskipäivällä itäpuolella hyönteisiä oli vaatimattomasti verrattuna länsipuolen paljouteen. Rannikolla rullapyörteiden muodostaessa vahvoja tuulensuuntaisia nauhoja. Näissä nauhoissa oli myös paljon lintuja mukana kulkemassa. Hyvin runsaasti hyönteisiä näytti kertyvän rannikon lähelle ilmeisen merituulirintaman kohdalla virtauksen alhaalla kääntyessä meren puolella enemmän idästä tulevaksi.
Päivän aikana merituulirintama etenin vain muutaman kilometrin sisämaahan ja hyönteisiä kulki 1,5 km korkeudella saakka muuten lounaaseen ja illalla enenmän etelälounaaseen 7-12 m/s. Illan myötä merituuli väistyi ja virtaus kuljetti edelleen runsaasti hyönteisiä lounaaseen-etelälounaaseen kilometrin alapuolella.
Illan hämärryttyä hyönteisiä oli lähinnä 800 m alapuolella paljon kulkemassa lounaaseen 7-10 m/s ja lintuja näkyi melko paljon liikkeellä 2 km korkeudella asti enimmäkseen länteen päin noin 15 m/s.
XX*

30.05.2020
Keskiyöllä lintuja näkyi paljon 2 km korkeuden vaiheilla kulkemassa pohjoiskoilliseen 12-15 m/s. Alempana lintuja näkyi harvemmasa ja enimmäkseen luoteeseen päin liikkeellä. Puolen kilometrin alapuolella hyönteisiä oli runsaasti menossa etelälounaaseen-lounaaseen 5-10 m/s. Hyönteisiä näkyi edelleen aamuyöllä kulussa ja lintuja hajanaisemmin mutta yleisesti edelleen pohjoisluoteeseen kulussa 0,5-2,5 km korkeudella.
Aamun tullen hyönteiset ja linnut niukkenivat, vaan aamupäivään tultaessa hyönteisiä oli taas runsaasti kulkemassa lounaaseen 5-8 m/s 800 m alapuolella rullapyörteiden kootessa niitä ja lintuja tuulensuuntaisiin nauhoihin. Keskipäivällä hyönteisiä oli hyvin paljon ja rullapyörteissä vahvasti 1,5 km korkeudella saakka virtauksen viedessä lounaaseen-etelälounaaseen 7-12 m/s.
Hyönteiset vähenivät illalla hiljalleen virtauksen jatkuessa lounaaseen vievänä. Illan hämärtyessä hyönteisiä oli paljon matkalla 800 m alapuolella edelleen lounaaseen-länsilounaaseen kulkemassa ja iltayöllä enemmän meren puolella kuin sisämaassa. Lintuja lähti alkuyöllä liikkeelle ja niitä näkyi melko paljon 2 km korkeudella asti pääasiassa länteen päin kulkemassa.
XX*

29.05.2020
Paljon lintuja näkyi keskiyöllä 1,5-2,5 km korkeudella kulkemassa pohjoisluoteeseen 10-13 m/s. Alhaalla lintuja oli harvemmassa ja vaihtelevammin liikkeellä. Aamuyöllä lintuja näkyi varsinkin kauempana sisämaassa menossa pohjoisluoteeseen, mutta hyvin paljon 1,5-2 km korkeudella rannikon tuntumassakin kulkemassa pohjoiseen noin 12 m/s. Aamun sarastaessa linnut olivat maa-alueella hiipuneet vähiin, mutta Suomenlahdella runsaasti lintuja näkyi toisaalta alhaalla menossa länteen ja 0,5-2 km korkeudella tulossa etelästä-eteläkaakosta 10-13 m/s.
Aamulla lintuja oli hiljalleen vähemmän merellä ja runsaammin taas maa-alueella vaihtelevammin kulkemassa alhaalla. Aamupäivällä maa-alueelta alkoi lähteä taas hyönteisiä liikkeelle ja näitä alkoi kertyä rullapyörteiden kokoamina kulkemaan etelään. Alussa lintujen osuus rullapyörteiden ilmentäjinä oli huomattava. Keskipäivällä hyönteisiä oli paljon 1,5 km korkeudella saakka menossa etelään-eteläkaakkoon 5-8 m/s ja järjestynyt pystyliike oli enemmän solukkomaista. Rannikolla puolestaan merituuli alkoi kääntää virtausta lounaasta tulevaksi.
Iltapäivällä merituuli säilyi rannikolla ja merituulirintamaan muodostui vahvin hyönteisten keskittymä, kun taas sisämaassa hyönteisiä oli hieman vähemmän. Illan lähetessä merituuli alkoi häipyä ja hyönteisiä oli runsaasti kulkemassa etelään 4-7 m/s, illalla sisämaassa selvästi vähentyen.
Hyönteisiä oli illan hämärryttyä edelleen paljon kulkemassa puolen kilometrin alapuolella etelään ja iltayöllä hieman runsaamminkin. Samalla runsaastu lintuja lähti liikkeelle ja kulki sitten alkuyöllä lähinnä maa-alueella ja rannikolla 2 km korkeudella saakka länsiluoteeseen-luoteeseen 7-10 m/s. Lintuja lähti paljon myös Viron rannikolta pohjoisluoteeseen.
XX*

28.05.2020
Keskiyöllä lintuja näkyi paljon liikkeellä alhaalla koilliseen ja 0,5-1.5 km korkeudella lähinnä Suomenlahden puolella pohjoiseen 7-12 m/s. Sadekuuroja tai sateista pilveä oli aika paljon haittaamassa muuttoa. Aamuyöllä sadealue oli enemmän päällä, vaan sen edellä lintuja oli runsaasti kulkemassa 1-2 km korkeudella pohjoiseen 10-13 m/s. Aamulla sadealue oli pääasiassa kaikujen syynä, vaan sen pohjoispuolella lintuja näkyi paljon vaikkakin sangen vaihtelevasti alhaalla liikkeellä.
Sään seljettyä hyönteisiäkin näkyi paljon liikkeellä maa-alueella kilometrin korkeudella asti rullapyörteiden kootessa niitä virtauksen viedessä itäkaakkoon-kaakkoon 3-6 m/s. Sadekuuroja oli iltapäivällä sangen taajasa ja runsaasti hyönteisiä näiden välissä edelleen kilometrin alapuolella aluksi kaakkoon päin ja illan tulleen ilmeisesti merituulen auttaessa rannikolla alhaalla koilliseen.
Illan päätteeksi sateita oli vähemmän ja paljon hyönteisiä oli puolen kilometrin alapuolella kulkemassa eteläkaakkoon 4-7 m/s. Iltayöllä hyönteisiä oli etelään päin menossa alhaalla melko paljon edelleen eteläkaakkoon ja paljon lintuja puolestaan lähinnä lounaaseen päin rannikolla. Ylempänä lintuja oli 1-2 km korkeudella länteen-luoteeseen noin 10 m/s.
XX*

27.05.2020
Keskiyöllä lintuja näkyi paljon 0,5-2,5 km korkeudella menossa pohjoiseen 12-17 m/s, pariin vahvempaan kerrokseen, etenkin 1 ja 2 km korkeuden vaiheilla jakautuen. Melko paljon hyönteisiä oli parinsadan metrin alapuolella, ja varsinkin maaston puolesta tutkalle edullisella Vanhankaupunginlahdella erotettavissa eteläkaakkoon 3-6 m/s vievässä virtauksessa. Aamuyöllä runsaasti lintuja oli aika yhtenäisenä kerroksena 1-2,5 km korkeudella matkalla pohjoiseen noin 15 m/s. Linnut vähenivät aamun lähetessä.
Aamuvarhaisellakin paljon lintuja näkyi liikkeellä, vaan lähinnä matalalla maa-alueella yleisimmin luoteeseen päin menossa mutta sangen vaihtelavasti liikkeellä. Lintujen liike epämääräistyi aamulla edelleen. Hyönteisiä lähti puolestaan runsaasti liikkeelle aamupäivään tultaessa ja virtaus vei puolen kilometrin alapuolella kaakkoon 2-5 m/s.
Päivän edetessä hyönteismassa maa-alueella kasvoi ja virtaus vei 5-8 m/s itäkoilliseen-koilliseen puoliltapäivin runsaasti hyönteisiä 1,5 km korkeudella asti rullapyörteiden kokoamissa tuulensuuntaissa nauhoissa. Iltapäivällä hyönteisiä alkoi olla paljon myös Suomenlahdella Viron puolelta virtauksen kuitenkin viedessä aikalailla itään. Kuitenkin myös itäkoilliseen ja siten Suomenlahden yli lähinnä kaakkoiseen Suomeen hyönteisiä alkoi illan lähetessä päästä.
Illalla hyönteiset häipyivät Suomenlahdelta ja niukkenivat sisämaassakin virtauksen ollessa rannikolla itään alhaalla 10-15 m/s ja kauempana sisämaassa itäkoilliseen 7-10 m/s. Iltayöllä hyönteisiö oli paljon kulkemassa puolen kilometrin alapuolella itään-itäkaakkoon 5-10 m/s. Lintuja lähti alkuyöllä runsaasti muuttamaan etenkin 1,5-2 km korkeudella pohjoiseen-pohjosikoilliseen 10-13 m/s.
XX**

26.05.2020
Hyvin paljon lintuja näkyi keskiyöllä tulossa Suomenlahden yli lounaasta 12-15 m/s, mutta rannikolla pääasiassa 1-2 km korkeudella pohjoiseen kulkemassa. Aamuyöllä lintuja kulki yhä hyvin paljon 1-2 km korkeudella pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 10-13 m/s.
Aamuvarhaisella linnut olivat aika vähissä, vaan paljon kumminkin 0,5-2 km korkeudella etenkin merellä kulkemassa pohjoiseen noin 10 m/s sekä maa-alueella alhaalla pohjoiseen-luoteeseen. Aamuupäivään tultaessa hyönteisiä lähti paljon liikkeelle maa-alueelta virtauksen kuljettaessa hitaasti etelään-etelälounaaseen 2-5 m/s puolen kilometrin alapuolella, vaan isoja hyönteisiä näkyi ylempänä kilometrin korkeuden tuntumassa asti harvassa kulkemassa etelään 5-8 m/s.
Hyvin paljon hyönteisiä oli päivällä rullapyörteiden ja rannikolla myös merituulirintaman kokoamina 1,5 km korkeudella saakka sisämaan virtauksen tullessa pohjoisesta 3-6 m/s ja rannikon merituulen puolen kilometrin alapuolella lounaasta. Iltapäivällä rullapyörteiden sijaan oli kyse solukkoamisesta järjestyneestä pystyliikkeestä maa-alueen yllä ja merituuli lounaasta alhaalla aivan rannikolla voimistui 5-8 m/s luokkaan.
Illalla säteilyn poikkeuksellinen taittuminen toi vahvaa kaikua laajoilta alueilta Suomenlahden merenpinnasta. Sisämaan pystyliike oli kehittynyt sangen isoon mittakaavan ja merituulivyöhyke oli rannikolla vahva luoteessa myös ilmeisesti jo osin saaristomeren vaikutuksesta tai isomman virtauskentän muutoksen johdosta pitkälle sisämaahan edenneenä.
Virtaus lännestä vahvistui illan hämärtyessä 7-12 m/s ja hyönteisiä oli yhä runsaasti liikkeellä kilometrin alapuolella. Kaukana sisämaassa pohjoisen puolelta tuova virtausalue oli vielä havaittavissa. Alkuyöllä hyönteisiä oli lähinnä puolen kilometrin alapuolella melko runsaasti kulkemassa itäkaakkoon-kaakkoon 8-13 m/s. Lintuja näkyi paljon muuttamassa 2,5 km korkeudella saakka pohjoiseen-luoteeseen 10-13 m/s.
XX*

25.05.2020
Sateita oli keskiyöllä hajanisesti alueella, vaan paljon lintuja muutti Suomenlahden yli pohjoiseen ja sisämaassa enemmänkin koilliseen-itäkoilliseen 12-15 m/s. Pilvikerros näkyi rajoittaneen paikoin alle kilometrin korkeudelle ja yleensä 1,5 km tasolle saakka lintujen muuttoa. Aamuyöllä lintuja muutti edelleen runsaasti ja 0,5-1,5 km korkeudella pohjoiseen 12-15 m/s niin merellä kuin maalla. Aamun sarastaessa linnut häipyivät vähitellen.
Aamulla lintuja oli kuitenkin melko paljon sangen vaihtelevasti liikkeellä. Runsaasti hyönteisiä lähti aamupäivällä varsinkin Helsingin itäpuolella liikkeelle virtauksen viedessä etelälounaaseen 4-7 m/s kilometrin alapuolella ja rullapyörteiden kootessa hyönteisiä tuulensuuntaisiksi nauhoiksi.
Keskipäivällä maa-alueella näkyi huomattavasti sadekuurojakin ja hyönteisiä oli selkeällä alueella paljon liikkeellä kilometrin alapuolella etelälounaaseen-etelään. Rannikolla merituuli alkoi pinnassa kääntää virtausta kaakosta tulevaksi ja myöhemmin iltapäivällä merituuli puhalsi puolen kilometri alapuolella lounaasta 3-6 m/s. Illalla virtaus sisämaassa virtaus oli luoteesta 5-8 m/s, merituuli lakkasi rannikolla ja hyönteisiä oli yhä paljon liikkeellä 700 m alapuolella kaakkoon myös merellä.
Iltayöllä hyönteisiä oli yhä runsaasti virtauksen viedessä kaakkoon-eteläkaakkoon 7-12 m/s puolen kilometrin alapuolella. Lintuja lähti paljon liikkeelle 2,5 km korkeudella asti pääosin pohjoiseen-luoteeseen 10-13 m/s ja Viron rannikolta pohjoiskoilliseen 12-15 m/s.
XX*

24.05.2020
Keskiyöllä lintuja tuli hyvin paljon Suomenlahden yli etenkin 0,5-1 km korkeudella etelästä 20-25 m/s. Myös sisämaassa lintuja oli taajimmin kilometrin alapuolella pohjoiseen päin kulkemassa. Ylempänä lintuja kulki 1,5-2,5 km korkeudella aika erillisessä kerroksessa pohjoiskoilliseen noin 15 m/s. Aamuyöllä lintuja oli edelleen hyvin runsaasti liikkeellä, parinsadan metrin yläpuolella ja kilometrin alapuolella merellä etelästä ja sisämaassa hieman laajemmin eri korkeuksille levittyen pohjoisluoteeseen.
Aamun lähetessä linnut vähenivät ja maa-alueelta näkyi lähtevän liikkeelle melko paljon hyönteisiä puolen kilometrin alapuolella luotesee 7-12 m/s. Lintuja tuli aika tasaisestijakautuen 2 km korkeudella saakka Suomenlahden yli etelästä-eteläkaakosta 15-18 m/s. Koko yön säteilyn poikkeuksellisen taittumisen takia kaikua tuli vahavasti myös laajoilta alueilta merenpinnasta.
Aamulla lintuja näkyi sisämaassa runsaasti menossa pohjoiseen 20-23 m/s ja Suomenlahden yli tulossa hieman harvemmassa. Päivän edetessä maa-alueella alkoi erottua rullapyörteiden mukaisia tuulensuuntaisia kaikujonoja länsiluoteeseen päin, alussa varsinkin lintujen osuus kaiussa oli merkittävä, mutta hyönteisiä puolen kilometrin alapuolella myös Suomenlahdella tulossa itäkaakosta 7-10 m/s. Päivän kuluessa linnut olivat edelleen keskeisin kaikujen lähde maa-alueen ryllapyörrejonoissa, mutta hyönteisiä oli sisämaassa paljon liikkeellä ja myös Suomenlahden ylikin alhaalla tuli kaakosta. Virtaus oli kuitenkin aika hiljaista ja kääntyi illalla enemmän länteen vieväksi.
Iltayöllä lintuja lähti runsaasti liikkeelle maa-alueelta etenkin 0,5-1,5 km korkeudella pohjoiseen 12-15 m/s, olennaisesti sisämaassa pilvikerroksen alla. Myös Viron rannikolta lähti paljon lintuja pohjoiseen Suomenlahden yli. Pinnan lähellä virtaus näkyi kuljettavan melko paljon hyönteisiä etelään-eteläkaakkoon 2-5 m/s.
XX**

23.05.2020
Hyvin paljon lintuja oli keskiyöllä rannikolla ja Suomenlahdella kulkemassa pohjoiseen 15-18 m/s. Kauempana sisämaassa lintuja oli yleensä hieman harvemmassa, mutta 1-1,5 km korkeudella hyvin paljon lintuja näkyi pohjoiseen matkaamassa. Aamuyöllä lintuja oli yleisesti runsaasti edelleen liikkeellä etenkin 1-1,5 km korkeudella. Linnut vähenivät aamun lähetessä, mutta paljon lintuja oli kuitenkin aamulla alhaalla maa-alueella vaihtelevammin liikkeellä.
Suomenlahden puolella 10-20 km päässä Helsingistä näkyi aamulla myös itäkoilliseen kulkemassa paljon lintuja, vaikka Suomenlahden yli pohjoiseen lintuja tuli aamulla yleisemmin. Aamupäivään tultaessa hyönteisiä lähti jo paljon liikkeelle maa-alueelta virtauksen viedessä pohjoiseen 2-5 m/s puolen kilometrin alapuolella.
Puoliltapäivin hyönteisiä oli maa-alueella runsaasti 1,5 km korkeudella saakka rullapyörteiden keskittäessä niitä tuulensuuntaisiin nauhoihin kulkemaan koilliseen-pohjoiskoilliseen 3-6 m/s. Myös Viron puolelta maa-alueen ylle nousseet hyönteiset näkyivät vahvana kaikuna, kun taas Suomenlahdella oli heikommin kaikua ja etelälounaasta 12-17 m/s tuli edelleen paljon lintuja alhaalla.
Viron rannikolla merituulirintama näkyi vahvana iltapäivällä, mutta melko paljon hyönteisiä näkyi tulevan Suomenlahden ylikin sentään pohjoiseen. Illan lähestyessä virtaus kääntyi luoteeseen vieväksi ja hyönteisiä oli vähemmän kulkemassa, rullapyörteiden näkymisessä lintujen osuus oli merkittävää. Suomenlahden pinnasta tuli laajoilta alueilta vahvasti kaikua säteilyn poikkeuksellisen taittumisen takia.
Auringonlaskun vaiheilla maa-alueelta lähti liikkeelle runsaasti hyönteisiä puolen kilometrin alapuolella luoteeseen 7-12 m/s. Lintuja lähti iltayöllä paljon liikkeelle pohjoiseen noin 20 m/s kilometrin alapuolella. Ylempänä paljon lintuja oli 1-2 km korkeudella sisämaassa kulkemassa pohjoiskoilliseen-koilliseen 15-18 m/s. Suomenlahden yli lintuja tuli alkuyöllä myös runsaasti 1,5 km korkeudella saakka etelästä-etelälounaasta 17-20 m/s.
XX**

22.05.2020
Keskiyöllä hyvin paljon lintuja näkyi rannikolla kulkemassa alhaalla pohjoisluoteeseen-luoteeseen 7-10 m/s ja paljon myös ylempänä 0,5-1,5 km korkeudelle luoteeseen 10-13 m/s. Aamuyöllä lintuja oli edelleen hyvin runsaasti matkalla sisämaassa pohjisluoteeseen-luoteeseen sekä merellä hieman harvemmassa tulossa kaakosta 10-13 m/s.
Aamun tullen linnut väheivöät, mutta aamullakin lintuja tuli paljon Suomenlahdella eteläkaakosta 12-15 m/s ja oli alahaalla liikkeellä myös sisämaassa. Linnut vähenivät aamupäivällä ja sen sijaan hyönteisiä lähti runsaasti ilmaan maa-alueelta virtauksen tuodessa koillisesta.
Rullapyörteet kokosivat hyönteisiä päivällä vahvasti tuulensuuntaisiin nauhoihin 1,2 km korkeudelle asti vieden lounaaseen päin 3-8 m/s. Rannikolla merituulirintama muodostui hiljalleen ja käänsi virtauksen 300 m alapuolella koilliseen vieväksi. Merituulirintama ja rullapyörteet keräsivät hyönteisiä vahvasti iltaan saakka 1,5 km korkeudelle saakka, illalla myös lännestä päin kulkeva aaltomainen häiriö oli merkittävä maa-alueen hyönteisten kokoajana virtauksen kääntyessä sen myötä enemmän lännestä tulevaksi.
Illalla lintuja oli paljon liikkeellä alhaalla Suomenlahdella ja vahva itäkoilliseen vievä valtaväylä muodostui 30-40 km päästä Helsingin ohitse. Illan hämärryttyä runsaasti hyönteisiä lähti maa-alueelta liikkeelle itäkoilliseen 5-8 m/s puolen kilometrin alapuolella.
Lintumuutto Suomenlahdella itäkoilliseen hiljalleen hiljeni ja iltayöllä puolestaan hyvin runsaasti lintuja lähti Viron rannikolta pohjoiseen 12-15 m/s. Myös sisämaassa lintuja oli runsaasti kulkemassa pohjoiseen pääosin 1,5 km alapuolella.
XX*

21.05.2020
Runsaasti lintuja kulki keskiyöllä alhaalla luoteeseen-länteen 5-8 m/s ja harvassa ylempänä 1-2 km korkeudella länteen noin 10 m/s. Lintuja tuli alhaalla harvemmassa myös Suomenlahden yli eteläkaakosta 10-13 m/s. Aamuyöllä linnut harvenivat sisämaassa, kun taas Suomenlahdella oli lintuja näkyi paljon alhaalla kulkemassa lähinnä länteen-luoteeseen. Aamun sarastaessa linnut vähenivät etenkin maa-alueella ja aamun edetessä myös mereltä
Päivällä rullapyörteet keskittivät hyönteisiä paljon kilometrin korkeuden tuntumaan saakka virtauksen viedessä etelään 7-12 m/s. Iltapäivällä hyöteisiä oli runsaasti ilmassa ja hyvin vahvasti rullapyörteiden keskittäminä 1,5 km korkeudella asti. Illan lähetessä hyönteiset hiljalleen vähenivät pohjoistuulen jatkuessa.
Lintuja puolestaan näkyi illalla runsaasti alhaalla merellä ja maalla, Suomenlahdella erityisesti itäkoilliseen liikkeellä illan hämärtyessä. Iltayöllä hyönteisiäkin näkyi alhaalla taas melko plajon kulkemassa aluksi etelään ja myöhemmin etelälounaaseen 5-8 m/s. Lintuja lähti yön edetessä runsaasti liikkeelle 2 km alapuolella pohjoisluoteeseen-luoteeseem 12-15 m/s. Suomenlahden yli lintuja lähti Viron rannikolta hyvinkin runsaasti pohjoisluoteeseen.
XX*

20.05.2020
Paljon lintuja muutti keskiyöllä Suomenlahden yli etelästä-etelälounaasta 7-10 m/s ja sisämaassa enemmänkin luoteeseen kulkien. Aamuyöllä meren yli tuli alhaalla hyvinkin paljon lintuja etelälounaasta ja maa-alueellakin pohjoiseen-pohjoiskoilliseen liike oli yleisintä lintujen kulkiessa pääosin 1,5 km alapuolella. Linnut häyipyivä maa-alueelta varsin vähiin aamun sarastaessa, vaan Suomenlahden yli lintuja tuli yhä runsaasti etelälounaasta, kun taas aivan rannikolla liike oli pääasiassa länteen päin.
Aamulla lintuja tuli Suomenlahden yli etelästä edelleen melko runsaasti ja maa-alueen puolella aamulla ja aamupäivällä hieman sateiden häiritseminä paljon lintuja oli alhaalla liikkeellä vaan sangen vaihtelevasti. Hyönteisiä oli puolen kilometrin alapuolella ilmassa paikoin paljonkin maa-alueella päivän jatkuessa. Virtaus vei etelään-eteläkaakkoon 5-10 m/s ja sadekuuroja oli paljon menossa mukana.
iltayöllä lintuja oli hyvin runsaasti rannikolla ja maa-alueella alhaalla pohjoisluoteeseen pyrkimässä 5-8 m/s. Harvemmassa mutta paljon lintuja oli liikkeellä ylempänä 2 km korkeudella saakka länteen-länsilounaaseen 7-10 m/s.
XX*

19.05.2020
Keskiyön jälkeen lintuja oli alhaalla paljon kulkemassa pohjoiseen 12-15 m/s, etenkin alhaalla ja harvemmassa ylempänä 2 km korkeudella saakka. Aamun sarastaessa linnut vähenivät ja toisaalta Viron rannikolla sadettakin näkyi haittaamassa muuttajia.
Lintuja tuli paljon Suomenlahden yli aamulla etelästä 12-15 m/s ja sisämaassa lintuja kulki edelleen pohjoiseen, pääosin puolen kilometrin alapuolella. Sadekuuroja alkoi muodostua aamupäivällä ja linnut vähenivät etenkin Suomenlahdella. Myöhemmin päivällä sadekuurot olivat aika kattavia ja lintuja kulki niiden välissä edelleen paljon lähinnä maa-alueen puolella.
Illalla Suomenlahdella sateiden seassa alkoi näkyä melko paljon lintuja. Illan hämärryttyä rannikon tuntumassa kulki paljon lintuja länteen Suomenlahden puolella, kun taas maa-alueella lintuja kertyi sateiden reunamille. Hyvin paljon lintuja oli alkuyöllä sisämaassa kulkemassa alhaalla pohjoiseen ja ylempänä pääasiassa kilometrin alapuolella länsiluoteeseen 7-10 m/s. Suomenlahden yli lintuja tuli sateiden välissä runsaasti etelästä-etelälounaasta.

18.05.2020
Keskiyöllä lintuja näkyi paljon kulkemassa kilometrin alapuolella pääosin pohjoiseen päin 10-15 m/s, mutta yleensä aika vaihtelevasti etenkin maa-alueen puolella. Aamuyöllä runsaasti lintuja kulki rannikolla myös länsilounaaseen. Maa-alueen puolelta linnut vähenivät aamun lähetessä kun merellä vielä pohjoiseen päin muuttajia oli runsaasti.
Paljon lintuja oli kuitenkin jo aamun sarastaessa liikkeellä maa-alueella ja alhaalla rannikolla pohjoiseen päin kulkemassa. Merellä lintuja oli liikkeellä 2 km korkeudella saakka ja Suomenlahden yli lintuja tuli etelästä 10-13 m/s melko runsaasti jatkuvasti aamupäivään ehdittäessäkin.
Iltapäivällä hyönteisiäkin lähti maa-alueelta melko paljon puolen kilometrin alapuolelle virtauksen ollessa pohjoisluoteesta, vaan sadekuurot olivat sitten yleisiä iltaan saakka. Illan hämärtyessä paljon lintuja alkoi kulkea alhaalla Suomenlahdella itäkoilliseen 20-30 km päästä Helsingin ohitse.
Hyvin paljon lintuja oli iltayöllä Suomenlahdella 20-40 km päässä Helsingistä menossa itäkoilliseen 30-35 m/s ja samalla paljon lintuja lähti pohjoiseen 2 km korkeudella saakka 10-13 m/s.
XX*

17.05.2020
Runsaasti lintuja matkasi keskiyöllä alhaalla pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 12-15 m/s. Aamuyöllä lintuja oli hieman enemmän liikkeellä varsinkin Suomenlahden yli tulossa etelälounaasta-lounaasta ja aamun lähetessä linnut häipyivät maa-alueelta aika vähiin merellä tulijoiden vielä jatkaessa.
Aamuvarhaisella lintuja lähti maa-alueelta taas paljon likkkeelle matalalla pohjoiseen päin, mutta aika vaihtelevasti. Lintuja tuli aamun edetessä runsaasti myös Suomenlahden yli etelästä noin 15 m/s ja hajanaista sadetta ilmaantui lännestä muuttoa häiritsemään. Sadetta oli sitten pitkin päivää enemmän tai vähemmän ja sateiden välissä näkyi alhaalla paljon lintuja lähinnä maa-alueen puolella.
Iltayöllä lintuja lähti paljon liikkeelle maa-alueen puolella pohjoiseen päin alhaalla ja lisäksi 1-2 km korkeudelle lintuja oli paljon kulkemassa luoteeseen 7-12 m/s. Suomenlahden yli lähti myös paljon lintuja Viron puolelta, sateiden rippeiden välistä selkeältä alueelta.

16.05.2020
Keskiyöllä hyvin paljon lintuja oli matkaamassa pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 15-18 m/s kilometrin alapuolella. Aamuyöllä sadealue alkoi tulla esteeksi luoteesta, mutta lintuja oli edelleen hyvin paljon ja nopeus 17-22 m/s. Aamun lähetessä linnut vähenivät ja sadetta oli alueella kattavammin.
Aamupäivällä sateen raossa Suomenlahden yli näkyi tulevan melko paljon lintuja etelälounaasta 15-18 m/s. Päivällä myös sateiden välissä lintuja näkyi paljon lähinnä maa-alueella ja vaihtelevasti kulkemassa.
Alkuyöllä runsaasti lintuja matkasi keskellä Suomenlahtea itäkoilliseen leveällä vyöhykkeellä. Lintuja lähti paljon maa-alueelta pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 10-13 m/s pääosin puolen kilometrin alapuolella.

15.05.2020
Hyvin paljon lintuja oli keskiyöllä kulkemassa kilometrin alapuolella pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 12-15 m/s. Suomenlahdella runsaasti lintuja matkasi edelleen myös itäkoilliseen enimmäkseen 15-30 km päästä Helsingin ohittaen. Sisämaassa sadettakin oli aika laajalti ja aamuyöllä sadealueita kulki myös Helsingin yli lintujen muuttoa häiriten ja linnut vähenivät aamun tullessa.
Aamuvarhaisella sade oli päällä, vaan Suomenlahdella kaakossa lintuja näkyi paljon kulkemassa. Myöhemmin aamulla sateen jäljessä runsaasti lintuja lähti maa-alueelta liikkeelle ja ehti tulla myös Suomenlahden yli etelästä 15-18 m/s lähinnä alhaalla ennen seuraavaa sadealuetta.
Päivällä laajemman sadealueen jälkeen lintuja näkyi lähinnä maa-alueella paljon alhaalla, mutta sangen vaihtelevasti liikkeellä. Sadekuurot olivat yleisiä iltaan saakka. Iltapäivän kuluessa paljon lintuja matkasi aika kapeana nauhana merellä itäkoilliseen aika lähellä Helsingin edustalla.
Alkuyöllä lintuja lintuja oli runsaasti liikkeellä pohjoiskoilliseen 17-22 m/s pääosin puolen kilometrin alapuolella.

14.05.2020
Paljon lintuja kulki keskiyöllä maa-alueella pohjoiseen päin 1,5 km alapuolella ja tuli pääasiassa matalalla harvemmassa Suomenlahden yli etelästä noin 10 m/s. Aamuyöllä sisämaassa hajaninen heikko sadealue oli merkittävä ja lintuja niukemmi, kun taas Suomenlahdella muutto jatkui paremmin pohjoiseen päin edelleen.
Aamulla maa-alueen yllä oli alhaalla lintuja paljon ja merellä harvemmassa etelästä tulossa 10-13 m/s. Lintuja näkyi päivällä lähinnä maa-alueen yllä edelleen paljon alhaalla liikkeellä, mutta sadekuuroja oli myös runsaasti sisämaassa.
Illasta alkaen paljon lintuja oli Suomenlahdella kulkemassa itäkoilliseen 30-35 m/s. Aluksi noin 30 km päässä Helsingistä aika kapealla alueella, mutta iltayöllä tämä kulkue leveni ja voimistui. Samalla lintuja oli kuitenkin paljon myös kulkemassa pohjoiseen-koilliseen 15-18 m/s 1,5 km korkeudella asti, vaan runsaimmin alhaalla.

13.05.2020
Hyvin paljon lintuja oli keskiyöllä kulkemassa pääosin kilometrin alapuolella pohjoiskoilliseen 12-15 m/s. Lintujen muutto jatkui aamuyöllä hiljalleen heikentyen ja alemmaksi keskittyen. Suomenlahdella aamun lähetessä lintuja tuli lisäksi nopeammin etelästä 20-23 m/s.
Sisämaassa oli paljon lintuja aamulla alhaalla menossa ja harvemmassa lintuja tuli Suomenlahden yli pohjoiseen, kun sadealue lähestyi lounaasta. Aamupäivällä sateet olivat pääasiassa kaikujen syynä.
Lintuja näkyi paljon alhaalla iltapäivällä rannikolla ja sisämaassa varsinkin sadekuuroja. Illalla sateet harvenivat, vaikka Suomenlahdella vielä iltayölläkin sateita oli etnkinkin kaakossa. Lintuja lähti alkuyöllä runsaasti liikkeelle pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 8-11 m/s 1,5 km korkeudella saakka ja alkoi tulla myös Suomenlahden yli.

12.05.2020
Keskiyöllä lintuja oli maa-alueen puolella alhaalla paljon liikkeellä lähinnä itään 12-15 m/s, vaan sangen vaihtelevasti kuitenkin. Aamuyöllä runsaasti lintuja oli edelleen kulkemassa maa-alueella ja harvassa merellä, mutta aamun lähetessä linnut niukkenivat.
Aamuvarhaisella paljon lintuja lähti maa-alueelta pääosin puolen kilometrin alapuolella koilliseen 12-17 m/s ja tuli harvassa muyös Suomenlahden yli 2 km korkeudella saakka, vaan aika vaihtelevasti kulkien. Aamupäivään päästäessä lintuja tuli Suomenlahden yli melko runsaasti etelästä päin noin 15 m/s, maa-alueella lintuja oli alhaalla yhä runsaasti ja toisaalta lähinnä turbulenssista tuleva kaiku kertoi puolen kilometrin alapuolella virtauksesta itäkaakkoon 5-8 m/s.
Paljonkin lintuja matkasi alhaalla Suomenlahdella pohjoiseen 12-15 m/s puoliltapäivin ja sisämaassa runsaasti lintuja kulki hajanaisemmin enimmäkseen pohjoiseen päin, mutta sadekuurojen ollessa aika taajassa vastassa. Iltapäivällä linnut vähenivät, varsinkin merellä. Sadekuurot sen sijaan jaksoivat kehittyä maa-alueella iltaan asti ja aallokosta tai pärskeistä Suomenlahden puolelta tullut kaiku kertoi reippaasta virtauksesta.
Melko paljon lintuja näkyi ilmaantuneen Suomenlahden keskivaiheille iltayöllä itään-itäkoilliseen matkaamassa. Alkuyöllä runsaasti lintuja lähti liikkeelle Suomenlahden yli ja sisämaassa pohjoiskoilliseen 15-18 m/s ja 1-2 km korkeudella pohjoiseen-pohjoisluoteeseen noin 13 m/s. Samalla paljon lintuja näkyi myös 20-40 km päässä Helsingistä Suomenlahdella kulkemassa itään-itäkoilliseen noin 30 m/s.

11.05.2020
Paljon lintuja matkasi keskiyöllä sadealueen raoissa pohjoiseen 22-25 m/s Aamuyöllä sadetta alkoi olla enemmän ja lintujen kulku pohjoiskoilliseen-koilliseen pääasiassa Helsingin itäpuolitse. Aamuvarhaisella sadealueen eteläpuolella lintuja oli yhä paljon liikkeellä ja Suomenlahden yllä pääosin pohjoiseen 20-23 m/s tulossa aamulla.
Sadealue oli alueella iltapäivään asti ja sen jälkipuolella lintuja lähti sitten runsaasti liikkeelle maa-alueelta ja näkyi sitten myös Suomenlahdella harvemmassa illalla lähinnä itään päin kulkemassa.
Alkuyöllä lintuja oli maa-alueen yllä paljon kulkemassa itäkoilliseen-koilliseen 12-18 m/s puolen kilometrin alapuolella.

10.05.2020
Jopa hyvin runsaasti lintuja matkasi keskiyöllä 1,5 km alapuolella pohjoiseen 10-13 m/s, alhaalla suunta oli enemmän pohjoisluoteeseen ja kauempana Viron rannikon tuntumassa pohjoiskoilliseen. Aamuyöllä lintuja oli hieman niukemmin menossa pohjoiseen 12-15 m/s ja 0,5-1,5 km korkeudella myös koilliseen päin pyrkimystä oli selvästi mukana.
Aamun lähestyessä linnut niukkenivat hieman, nutta pohjoiseen-pohjoisluoteeseen kulku oli kiivampaa 15-20 m/s, puolen kilometrin korkeuden vaiheilla nopeimmillaan. Aamun sarastaessa linnut vähenivät toisaalta ja toisaalta taas Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyin paljon lintuja Suomenlahden ylitykseen pohjoiseen päin.
Paljon lintuja oli aamulla sisämaassa menossa pohjoisluoteeseen 18-23 m/s ja tuli Suomenlahden yli etelästä pääasiassa kilometrin alapuolella. Aamupäivällä lintujen muutto jatkui hiljalleen hiljentyen. Maa-alueelta lähti paljon hyönteisiä liikkeelle kilometrin alapuolella virtauksen viedessä pohjoisluoteeseen 7-10 m/s puoliltapäivin ja rullapyörteiden kootessa tuulensuuntaisiksi nauhoiksi. Päivän edetessä hyönteisiä alkoi tulla myös Suomenlahden yli etelästä. Säteilyn poikkeuksellisen taittumisen myötä päivällä tuli vahvasti kaikua myös merenpinnasta laajoilta alueilta.
Illan lähestyessä paljon hyönteisiä tuli Suomenlahden yli puolen kilometrin alapuolella aluksi eteläkaakosta 5-8 m/s. Myöhemmin illalla virtaus Suomenlahdella toi runsaasti hyönteisiä etelälounaasta-etelästä, samalla kun paljon lintuja alkoi kulkea Suomenlahdella itäkoilliseen noin 35 m/s, 15-25 km Helsingin ohitse.
Sadealue lähestyi lännestä mutta lintuja kulki Suomenlahden lisäksi iltayöllä myös sisämaassa runsaasti, itäkoillisen sijasta kuitenkin pääosin pohjoiskoilliseen 22-25 m/s. Hyönteisiä tuli sadealueen etureunalla vielä vahvasti etelälounaasta 12-15 m/s. Yön edetessä lintuja oli hyvin runsaasti menossa pohjoiseen-pohjoiskoilliseen alhaalla 23-28 m/s ja 1-1,5 km korkeudella aika erillisessä kerroksessa koilliseen noin 30 m/s.
XX**

09.05.2020
Hyvin paljon lintuja oli keskiyöllä kulkemassa etenkin luoteispuolella alhaalla pohjoiskoilliseen-koilliseen 15-18 m/s, ehkä siten alkuyöllä lähinnä itäpuolitse kulkeneiden sukulaisia kauempaa lounaasta. Aamuyöllä linnut hiljalleen niukkenivat, vaan jo aamun sarastaessa lintuja lähti taas runsaasti liikkeelle maa-alueelta, etenkin Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen Suomenlahden yli pohjoiseen-koilliseen 12-15 m/s.
Lintuja tuli aamulla harvemmassa mutta tasaisesti Suomenlahden yli alhaalla etelästä-etelälounaasta. Päivällä maa-alueella alkoi kulkea hyönteisiä ja iltapäivällä niitä oli runsaasti pääosin puolen kilometrin alapuolella kulkemassa itään-itäkaakkoon 7-12 m/s. Lintujen muutto Suomenlahdella hiipui hiljalleen vaan maa-alueella lintuja oli runsaasti ja sangen vaihtelevasti liikkeellä matalalla.
Rullapyörteet kokosivat hyönteisiä tuulensuuntaisiksi nauhoiksi kilometrin korkeudelle asti ja rannikolla merituulirintama kehittyi merkiten samalla virtausta lounaasta pintakerroksessa. Merenpinnasta tuli vahvaa kaikua laajoilta alueilta säteilyn poikkeuksellisen taittumisen takia.
Illalla hyönteiset häipyuivät hiljalleen, vaikka iltayöllä lähinnä matalalla lähivesialueiden äärellä niitä oli paljonkin taas liikkeellä. Lintuja lähti lopulta alkuyöllä runsaasti ilmaan, tuli Suomenlahden yli etelästä-etelälounaasta 12-15 m/s ja kulki sisämaassa sen sijaan luoteeseen-pohjoisluoteeseen 2 km korkeudella saakka.
XX*

08.05.2020
Lintuja oli paljon liikkeellä keskiyöllä, Suomenlahden yli pohjoiseen 10-15 m/s ja sisämaassa vaihtelevammin, mutta 1-2 km korkeudella lintuja matkasi aika erillisessä kerroksessa pohjoiseen 12-15 m/s. Aamuyöllä hyvinkin paljon lintuja oli matkalla alhaalla pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 7-12 m/s ja hieman harvemmassa 1-2 km korkeudella pohjoiskoilliseen noin 15 m/s. Aamun lähetessä lintuja näkyi etenkin rannikon tuntumaan keskittyvän hyvin paljon, kun taas sisämaassa linnut harvenivat.
Aamuvarhaisella lintuja lähti paljon liikkeelle maa-alueelta ja tuli aamun kuluessa Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen Suomenlahden yli pohjoiseen 10-13 m/s. Lintujen muutto jatkui vilkkaana alhaalla ja aamupäivällä Suomenlahden yli etelälounaasta 15-18 m/s. Päivällä lintuja oli matalalla maa-alueella edellen paljon, merellä niukemmin, ja lähinnä turbulenssista aiheutunut kaiku toi rannikolla esiin puolen kilometrin alapuolella koilliseen vievän virtauksen.
Illan lähetessä paljon hyönteisiä näkyi tulossa myös Suomenlahden yli lounaasta 5-8 m/s puolen kilometrin alapuolella. Lintuja oli myös enemmän taas liikkeellä niin merellä kuin sisämaassa enimmäkseen pohjoiseen päin alhaalla. Illan edetessä Suomenlahdelle muodostui myös vahva nauha lintuja kulkemassa itäkoilliseen, samalla kun myös säteilyn poikkeuksellisen taittumisen kautta merenpinnasta alkoi tulla paikoin voimakasta kaikua.
Iltayöllä Suomenlahdella lintuja kulki edelleen paljon keskittyneenä 20-30 km Helsingin ohitse nauhamaiseen alueeseen itäkoilliseen noin 30 m/s. Lintuja lähti toisaalta paljon maa-alueelta liikkeelle pohjoiseen päin 15-18 m/s ja tuli yön edetessä Viron puolelta jopa hyvin runsaasti Helsingin itäpuolitse pohjoiskoilliseen 18-23 m/s, kun taas vahva muutto Suomenlahdella itäkoilliseen alkoi hiipua.
X**

07.05.2020
Keskiyöllä maa-alueen puolella näkyi paljon lintuja alhaalla menossa pohjoiskoilliseen-koilliseen ja harvemmassa Suomenlahdella tulossa etelästä 7-10 m/s. Lisäksi 1-2 km korkeudella runsaasti lintuja kulki lähinnä Helsingin itäpuolitse pohjoiskoilliseen. Aamuyöllä linnut niukkenivat, mutta alhaalla Suomenlahden yli etelälounaasta-lounaasta lintuja tuli jokseenkin tasaisesti edelleen.
Maa-alueelta lähti paljon lintuja aamulla liikkeelle. Suomenlahdella paljon lintuja tuli aamun edistyessä etelästä 7-10 m/s, Viron rannikon ulkonemien kautta vahvasti keskittyen pääasiassa kilometrin alapuolella. Maa-alueella runsaasti lintuja kulki vaihtelevammin matalalla.
Päivällä hyönteisiä alkoi nousta ilmaan maa-alueelta ja iltapäivällä paljonkin hyönteisiä kulki kaakkoon 4-7 m/s pääosin puolen kilometrin alapuolella, rullapyörteiden keskittäessä tuulensuuntaisiin nauhoihin. Rannikolla merituuli käänsi virtausta alhaalla lounaasta tulevaksi ja säteilyn poikkeuksellisen taittumisen kautta merenpinnasta tuli myös laajoilta alueilta vahvasti kaikua.
Illalla sadekuuroja oli liikkeellä ja hyonteiset hävisivät. Lintuja näkyi aika harvassa Suomenlahdella pohjoiseen päin tulossa. Illan hämärryttyä maa-alueelta nousi huomattasti lintuja ilmaan, samalla kun kuitenkin matalalla näkyi myös hyönteisiä melko runsaasti menossa kaakkoon päin 3-6 m/s.
Paljon lintuja oli alkuyöllä Suomen puolella lähinnä maa-alueella ja rannikolla alhaalla enimmäkseen itäkoilliseen liikkeellä, mutta ylempänä 1-2 km korkudella harvemmassa pohjoiseen-pohjoiskoilliseen ja Viron rannikolta pohjoiseen päin tulossa noin 10 m/s.
X*

06.05.2020
Runsaasti lintuja näkyi keskiyöllä kulkemassa pääasiassa 1,5 km alapuolella pohjoiskoilliseen-pohjoiseen 10-13 m/s. Aamuyöllä jopa hyvinkin runsaasti lintuja näkyi kulkevan Helsingin itäpuolitse pohjoiseen, mutta aamua kohden linnut hiljalleen vähenivät.
Aamun sarastaessa paljon lintuja tuli Suomenlahden yli 0,5-2 km korkeudella etelästä 12-15 m/s. Aamun kuluessa lintujen muutto jatkui vilkkaana Viron rannikon ulkonemien kautta keskitttyen Suomenlahden yli etelälounaasta-etelästä, mutta aamupäivään tultaessa linnut niukkenivat. Maa-alueen puolella lintuja oli aamulla myös paljon, vaikka vaihtelevammin liikkeellä.
Aamupäivällä hyönteisiä alkoi myös näkyä maa-alueella alhaalla ja puolen kilometrin alapuolella myös ilmeisestä turbulenssista johtunut kaikukerros kertoi virtauksesta pohjoisluoteesta 3-6 m/s. Päivällä runsaasti hyönteisiä oli ilmassa ja rullapyörteiden keskittäminä kohosivat 1,2 km km korkeudelle saakka kaakkoon vievään virtaukseen.
Merituulirintama muodostui rannikolle iltapäivällä kääntäen tuulen alhaalla lounaasta puhaltavaksi. Sisämaassa virtaus kääntyi lännestä-länsiluoteesta tulevaksi 3-8 m/s ja iltaa kohden hyönteiset hiljalleen vähenivät. Suomenlahdella vahvasti kaikua tuli myös merenpinnasta säteilyn poikkeuksellisen taittumisen takia. Illalla hyönteisiä oli paljon lintujen seurassa merituulirintamassa aivan rannikkolinjalla sekä siitä meren puolella itäkoilliseen kulkemassa merituulessa.
Illan hämärryttyä hyönteiset ja linnut vähenivät, iltayöllä alhaalla rannikolla kuitenkin näkyi paljon hyönteisiä liikkeellä kaakkoon 10-12 m/s. Paljon lintuja lähti lopulta alkuyöllä maa-alueelta matalalla pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 9-13 m/s.
X*

05.05.2020
Keskiyöllä lintuja oli hyvin paljon liikkeellä pohjoiseen-pohjoisluoteeseen 13-18 m/s pääasiassa 2 km alapuolella. Aamuyöllä lintuja muutto jatkui vahvana, joskin Suomenlahden suunnalla hiljalleen harventuen 1,5 km alapuolelle keskittyen.
Paljon lintuja tuli edelleen aamulla, mutta Viron rannikon ulkonemien kautta selvästi keskittyen 2 km alapuolella pohjoiseen 15-18 m/s. Merellä linnut alkoivat aamupäivään tultaessa harventua, kun taas sisämaassa muutto pohjoiseen alhaalla jopa vahvistui.
Päivällä maa-alueella lähti runsaasti hyönteisiä liikkelle ja kulki sitten puoliltapäivin länteen 2-5 m/s rullapyörteiden keskittäessä niitä tuulensuuntaisiin nauhoihin kilometrin alapuolella. Lintujen muuttokin jatkui harvenneena Suomenlahdella pohjoiseen päin.
Iltapäivällä sisämaassa pystyliike oli enemmän solukkomaista ja myös heikkoja sadekuuroja alkoi ilmaantua. Rannikolla puolestaan merituuli merkitsi alhaalla virtausta kaakosta ja tähän virtaukseen syntyi sitten omat rullapyörteensä puolen kilometrin paksuisessa merituulikerroksessa.
Illalla hyönteiset vähenivät ja lintuja alkoi olla enemmän erotettavissa. Alkuyöllä runsaasti lintuja lähti muuttamaan koilliseen 10-13 m/s 1,5 km alapuolella. Paljon lintuja tuli yön edetessä Suomenlahden yli lounaasta-etelälounaasta 10-13 m/s, kulki rannikolla alhaalla lähinnä itäkoilliseen sekä 1-2 km korkeudella ja kauempana sisämaassa pohjoiskoilliseen-pohjoiseen.
X*

04.05.2020
Hyvin paljon lintuja oli keskiyöllä matkala koilliseen-pohjoiskoilliseen 18-23 m/s etenkin kilometrin alapuolella ja harvemmassa 2,5 km korkeudella saakka. Paljon lintuja muutti edelleen aamuyöllä ja merellä aamun sarastaessakin, vaikka sateisia pilviä näkyikin hajanaisesti ilmakerroksissa esteenä.
Aamulla heikkoa matalaa sadetta oli lintuja merkittävämmin kaikuja aiheuttamassa. Paljon lintuja näkyi kuitenkin aamun edetessä Suomenlahdella Viron rannikon tuntumassa koilliseen päin menossa sekä maa-alueen puolella matalalla vaihtelevammin liikkeellä. Harvassa lintuja kulki myös ylempänä 1,5-2,5 km korkeudella lähinnä koilliseen päin.
Päivällä sade hajanaistui ja heikkeni ja paljon lintuja matkasi Suomenlahden yli lähinnä lounaasta 15-18 m/s iltapäivään tultaessa harventuen. Maa-alueen puolella lintuja oli matalalla taajemmin, vaan vaihtelevammin liikkeellä. Illalla linnut harvenivat niin maalla kuin merelläkin, maa-alueen puolella ilmeiset paikalliset iltareitit taas korostuivat rannikolta aika kohtisuoraan sisämaahan muodostuneiden kaikunauhojen muodossa.
Iltayöllä lintuja lähti runsaasti liikeelle maa-alueelta ja Viron rannikolta hyvinkin paljon kulkemaan pohjoiseen päin 15-18 m/s 2 km alapuolella. Toisaalta Suomen rannikon tuntumassa merellä näkyi alhaalla myös itäkoilliseen kulkevia lintuja aika yhtenäisen kaikunauhan muodossa. Yön edetessä hyvin runsaasti lintuja tuli Suomenlahden yli etelästä-etelälounaasta, kun taas sisämaassa lintuja näkyi runsaasti kulkemassa muös itäkoilliseen.

03.05.2020
Hyvin paljon lintuja matkasi alhaalla rannikolla keskiyöllä itäkoilliseen-koilliseen 10-13 m/s. Yleensä lintuja oli kuitenkin paljon pääosin puolen kilometrin alapuolella ja ylhäällä 1-2 km korkeudella menossa pohjoiskoilliseen-koilliseen, yläkerroksessa Suomenlahden yllä noin 25 m/s. Aamuyöllä linnut hieman niukkenivat mutta muuttajia oli edelleen paljon aika erillisesti kahdessa kerroksessa kilometrin alapuolella sekä 1,5 km korkeuden vaiheilla ylempänä.
Aamun sarastaessa lintuja oli paljon kulkemassa itäkoilliseen 1-3 km korkeudella 22-25 m/s. Aamulla etenkin sisämaassa kaukana ja siten aika korkealla paljon lintuja näkyi olevan menossa itäkoilliseen, kun taas merellä lounaasta-etelälounaasta tulijoita oli paljon. Aamun edetessä runsaasti lintuja tuli Suomenlahden yli etelästä 22-25 m/s.
Aamupäivällä linnut niukkenivat ja vauhtikin etelälounaasta-lounaasta heikkeni. Maa-alueen puolella hyönteisiä lähti liikkeelle melko paljon ja virtaus vei alhaalla itään 5-8 m/s. Rullapyörteet kasasivat hyönteisiä tuulensuuntaisiin nauhoihin. Iltapäivällä merituulirintama muodosti vahvimman kaikunauhan rannikon myötäiseksi, merkiten samalla merituulen mukaisesti rannikolla virtausta lounaasta. Sisämaassa virtaus jatkui itään ja paljon hyönteisiä oli maa-alueella pääasiassa puolen kilometrin alapuolella.
Illalla hyönteiset häipyivät ja iltayöllä runsaasti lintuja lähti liikkeelle itäkoilliseen-koilliseen 12-17 m/s pääasiassa 1,5 km alapuolella. Hyvin runsaasti lintuja oli liikkeellä yön edetessä ja virta vei koilliseen 18-23 m/s pääosin kilometrin alapuolella Suomenlahden yli. Sisämaassa oli myös itään-itäkoilliseen liikettä huomattavalla joukolla lintuja ja yleensä lintuja oli matkalla 2,5 km korkeudella asti sangen tasaisesti.
X*

02.05.2020
Keskiyöllä lintuja oli hyvin paljon liikkeellä etenkin 0,5-1,5 km korkeudella pohjoisluoteeseen-luoteeseen 20-25 m/s. Aamuyöllä vahvin kerros lintuja kulki 1-1,5 km korkeudella pohjoisluoteeseen, ja linnut harvenivat aamun lähetessä.
Aamun sarastaessa lintuja oli Suomenlahden yli tulossa 0,5-2 km korkeudella etelästä 22-25 m/s. Viron rannikolta lintuja lähti runsaasti matkaan tullen sitten aamulla Suomenlahden yli varsinkin 1,5-2,5 km korkeudella etelästä-etelälounaasta. Lintujen muutto jatkui aamupäivällä ja myös maa-alueen puolella runsaasti lintuja matkasi pohjoiseen 20-25 m/s.
Päivän myötä linnut niukkenivat Suomenlahdella ja toisaalta merennpinnasta alkoi tulla paikoin vahvasti kaikua poikkeuksellisen taittumisen takia. Länsipuolella sadealue eteni samalla itään päin. Satee edellä myös paljon hyönteisiä näkyi maa-alueella alhaalla liikkeellä länsiluoteeseen-luoteeseen 7-12 m/s ja rullapyörteiden keskittäessä niitä tuulensuuntaisiksi nauhoiksi.
Sadealue oli iltapäivästä iltayöhön kaikujen syynä. Alkuyöllä sateen jälkeen lintuja ilmaantui paljon Suomenlahdelle tulossa etelästä 22-25 m/s. Myöhemmin yöllä sadealueen väistyttyä lintuja oli paljon muuttamassa niin merellä kuin maallakin.

01.05.2020
Hyvin paljon lintuja tuli keskiyöllä Suomenlahden yli etelästä-etelälounaasta kiometrin alapuolella 12-17 m/s. Sisämaassa lintuja kulki hieman harvemmassa vaan tasaisemmin kilometrin alapuolella pohjoiseen päin. Ylempänä runsaasti lintuja oli liikkeellä erillisessä kerroksessa 1,5-2,5 km korkeudella koilliseen noin 20 m/s, pääosin 2 km yläpuolella sisämaassa ja alapuolella merellä. Aamuyöllä lintuja oli yhä hyvin paljon liikkeellä myös Suomenlahden yli pohjoiseen-pohjoiskoilliseen.
Aamun sarastaessa linnut hiemän vähenivät, vaan samalla paljon lintuja lähti maa-alueelta pohjoisluoteeseen 20-23 m/s ja Viron rannikolta Suomenlahden yli pohjoiseen, etenkin 1-2 km korkeudella meren yli kulkien. Aamun edetessä lintuja oli edelleen runsaasti liikkeellä pohjoisluoteeseen maalla pääosin puolen kilometrin alapuolella ja merellä 2 km korkeudella asti aika tasaisesti.
Linnut vähenivät aamupäivällä, lähinnä turbulenssista peräisin olevaa kaikua näkyi puolen kilometrin alapuolella hyvin kertoen virtauksesta luoteeseen 7-12 m/s ja sadealue alkoi lähestyä lännestä.
Päivällä maa-alueella oli myös paljon hyönteisiä liikkeellä puolen kilometrin alapuolella virtauksen viedessä länsiluoteeseen-luoteeseen 10-15 m/s. Rullapyörteet keskittivät hyönteisiä tuulensuuntaisiin nauhoihin. Lintujen näkyi aika harvassa iltapäivällä Suomenlahdella ja sisämaassa runsaammin, myös 2 km korkeuden tuntumassa asti. Illan tullessa sateitakin hipaisi heikosti aluetta.
Runsaasti lintuja lähti alkuyöllä liikkeelle pohjoiseen 17-22 m/s ja Suomenlahden hajanaisesta sateesta huolimatta tuli myös Viron puolelta 3 km korkeudella saakka. Yön edetessä lintuja näkyi runsaasti muuttamassa etenkin 0,5-2,5 km korkeudella pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 20-23 m/s.
X*

30.04.2020
Hyvin paljon lintuja oli keskiyöllä liikkeellä pohjoiseen 10-15 m/s, Helsingin länsipuolella taajemmassa kuin itäpuolella ja pääasiassa 1,5 km alapuolella. Aamuyöllä lintuja oli yhä hyvin paljon matkaamassa, 0,5-1,5 km korkeudella enemmön pohjoiskoilliseen-koilliseen kulkien. Linnut harvenivat aamun sarastaessa, vaan samalla Viron rannikolta näkyi jo lähtevän liikkeelle uusi aalto lintuja ja Suomenlahden yli tuli paljon lintuja 0,5-2 km korkeudella etelästä 12-15 m/s.
Aamulla lintuja tuli runsaasti Suomenlahden yli Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen pohjoiseen 12-15 m/s 2 km alapuolella ja toisaalta Viron itäosista vahvasti koilliseen suunnaten. Suomen maa-alueella linnut kulkivat pääosin kilometrin alapuolella pohjoiseen. Aamupäivällä linnut harvenivat hiljalleen.
Päivällä lintuja näkyi maa-alueella yleensä paljon vaan sangen vaihtelavasti kulkemassa. Etenkin illan tullen lintuja keskittyi maa-alueenlla vahvasti nauhamaisiin rakenteisiin, ehkä suurelta osin paikallisten tavoitteellisten lentoreittien mukaan, kuten lokkien paluuta rannikolle.
Illan hänärryttyä lintuja lähti paljon liikkeelle maa-alueelta länteen-luoteeseen 10-13 m/s. Hyvin paljon lintuja matkasi alkuyöllä pohjoiseen 10-15 m/s, Suomen edustan saarilta ja Viron rannikon ulkonemista vahvasti vanamaisina rakenteina näkyvin keskittymin. Yön edetessä Lintuja tuli hyvin runsaasti pääasiassa kilometrin alapuolella Suomenlahdella etelästä-etelälounaasta 12-17 m/s, mutta paljon lintuja kulki lisäksi ylhäällä erillisessä kerroksessa 2-2,5 km korkeudella koilliseen noin 20 m/s.

29.04.2020
Paljon lintuja näkyi keskiyöllä sadealueen länsipuolella sangen vaihtelevasti liikkeellä ja aamuyöllä niukemmin, kunnes sitten sadealue alkoi rakoilla myös Helsingin tuntumassa ja paljon lintuja alkoi näkyä liikkeellä alhaalla.
Aamulla maa-alueelta lähti runsaasti lintuja liikkeelle matalalla, vaan aika vaihtelevasti kulkien. Suomenlahdella sadealue oli edelleen voimissaan aamuvarhaisella, mutta sateen hajanaistuessa ja heikentyessä lintuja alkoi tulla harvassa pohjoiseen päin. Sadetta oli kuitenkin Viron rannikolla vielä aamupäivälläkin esteenä. Aika erillisenä lintujen nauhana tuli sitten pohjoiskoilliseen Naissaaren vaiheilta sään seljettyä paljon lintuja 7-10 m/s.
Päivällä sadekuuroja oli maa-alueen yllä taajassa ja näiden välissä alhaalla myös lintuja näkyi paljon liikkeellä. Illan hämärtyessä sateita oli niukemmin ja paljon lintuja näkyi matkalla koilliseen 10-13 m/s. Hyvin runsaasti lintuja lähti alkuyöllä liikkeelle maa-alueelta ja varsinkin Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen pohjoiseen 10-15 m/s. Suomen sisämaassa näkyi kuitenkin myös koilliseen matkaavia lintuja paljon. Merellä lintuja oli harvenevasti ylhäällä 3 km korkeudella saakka ja maa-alueella 2 km alapuolella.

28.04.2020
Hyvin paljon lintuja oli keskiyön jälkeen edelleen liikkeellä 1,5 km alapuolella pohjoiskoilliseen-koilliseen 13-18 m/s. Aamun sarastaessa linnut niukkenivat merellä, vaan maa-alueella lähti hyvin paljon lintuja alhaalla pohjoiskoilliseen 15-18 m/s. Samalla lintuja tuli Suomenlahden yli runsaasti etenkin 0,5-1,5 km korkeudella etelästä.
Aamulla lintuja oli maa-alueella ja rannikolla edelleen hyvin paljon liikkeellä pohjoiskoilliseen-pohjoiseen ja hieman harvemmassa lintuja tuli Suomenlahden yli etelästä, samalla kun sadealuetta työntyi etenkin läntisellä Suomenlahdella itään päin. Aamupäivällä linnut harvenivat hiljalleen ja sateisten pilvien alue laajeni.
Sateet olivat iltayöhän asti pääasiallinen kaikujen lähde, huomattavasti lintuja näkyi silti alhaalla maa-alueella sadealueen raoissakin päivällä. Alkuyöllä sadealueen luoteispuolella runsaasti lintuja oli lopulta taas liikkeellä ja matka vei pääasiassa pohjoisluoteeseen noin 10 m/s.

27.04.2020
Lintuja oli runsaasti muuttamassa keskiyöllä etenkin alhaalla pohjoiseen päin 7-12 m/s, rannikolla hyvinkin paljon matalalla, harvemmassa Suomenlahdella ja ylempänä 2 km korkeudella asti. Aamuyöllä lintujen muutto jatkui vilkkaana ja aamun sarastaessa lintujen niukentuessa sisämaassa lintuja nousi jo runsaasti liikkeelle Viron rannikolta ja tuli Suomenlahden yli pohjoiseen 7-10 m/s, mutta näkyi myös menossa merellä koilliseen-itäkoilliseen paremmalla vauhdilla.
Aamulla rannikolla lintuja oli hyvin paljon alhaalla menossa itäkoilliseen 10-13 m/s ja toisaalta tuli myös Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen pohjoiseen Suomenlahden yli pääasiassa 1,5 km alapuolella. Lintuja tuli aamupäivällä runsaasti Suomenlahden yli pohjoiseen 10-13 m/s, mutta Viron rannikon itäosista paljon lintuja näkyi myös menossa koilliseen.
Päivällä lintujen muutto jatkui, mutta heikkoja sadekuuroja kehittyi maa-alueen yllä. Iltapäivällä myös huomattavasti hyönteisiä ilmaantui puolen kilometrin alapuolelle. lintujen ollessa kuitenkin iltaan saakka näkyvämpi osa sadekuurojen ohella. Jonkin aikaa lintujakin oli niukemmin illan hämärryttyä.
Alkuyöllä hyvin runsaasti lintuja lähti liikkeelle pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 12-15 m/s pääasiassa kilometrin alapuolella ja paljon lintuja alkoi tulla Suomenlahden yli etelästä-etelälounaasta. Yön edetessä hyvin paljon lintuja tuli etelälounaasta-lounaasta Suomenlahden yli pääosin kilometrin alapuolella pilvikerroksen alla. Sisämaassa myös hyvin runsaasti lintuja matkasi pohjoiseen-koilliseen.
X*

26.04.2020
Keskiyöllä lintuja näkyi paljon maa-alueen puolella ja merellä niukemmin Suomenlahden sateiden takia. Pääasiassa puolen kilometrin alapuolella runsaasti lintuja kulki edelleen aamuyöllä pohjoiseen-pohjoisluoteeseen mutta myös itään päin sisämaassa 10-15 m/s ja Suomenlahden yli lintuja tuli alhaalla lähinnä etelälounaasta-etelästä aamua kohden runsaammin.
Runsaasti lintuja lähti Viron rannikolta jo aamun sarastaessa ja tuli etelälounaasta-etelästä noin 10 m/s. AAmun edetessä lintuja lähti jopa hyvin runsaasti Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen Suomenlahden yli pohjoisluoteeseen 12-15 m/s ja myös maa-alueen puolelle lintuja lähti runsaasti pohjoiseen päin.
Aamupäivällä lintuja tuli runsaasti Suomenlahden yli pääosin 1,5 km alapuolella etelälounaasta 12-15 m/s ja maa-alueen puolella paljon lintuja oli lähinnä puolen kilometrin alapuolella menossa pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 10-13 m/s. Lintujen muutto jatkui vilkkaana Suomenlahden yli puoliltapäivin ja maa-alueella puolestaan sadekuurot alkoivat olla yleisiä.
Melko paljon hyönteisiäkin näkyi päivällä selkeällä alueella alhaalla kulkemassa itäkaakkoon-itään. Iltapäivällä sadekuurot olivat kattavampia ja linnut sekä hyönteiset niukentuivat. Illalla lintuja muutti kuitenkin runsaasti varsikin maa-alueen puolella pohjoiseen 10-13 m/s, kun taas Suomenlahdella sateet olivat enenmmän haittana.
Lintuja lähti alkuyöllä lopulta runsaasti liikkeelle maa-alueelta ja tuli harvemmassa Suomenlahdella etelästä 7-10 m/s Viron rannikolla olleista sateista huolimatta. Yön edetessä sää selkeni Viron puolellakin ja runsaasti lintuja lähti Suomenlahden yli pohjoiseen. Suomen sisämaassa lintuja kulki enemmänkin koilliseen-itäkoilliseen.
X*

25.04.2020
Keskiyön jälkeen paljon lintuja näkyi Suomenlahdella tulossa idästä-itäkaakosta noin 10 m/s ja maa-alueen puolella lintuja puolestaan kulki lähinnä pohjoiskoilliseen-pohjoiseen alhaalla. Aamulla Suomenlahden yli tuli paljon lintuja pohjoiseen 10-13 m/s keskittyen vahvasti Viron rannikon ulkonemien kautta, pääasiassa kilometrin alapuolella. Maa-alueen puolella runsaasti lintuja kulki lähinnä pohjoiseen puolen kilometrin alapuolella.
Lintujen muutto pohjoiseen jatkui vilkkaana Suomenlahden yli puoliltapäivin pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 12-15 m/s. Maa-alueella näkyi myös melko paljon hyönteisiä matalalla itään päin kulkemassa 5-8 m/s. Sadekuuroja alkoi olla yleisesti liikkeellä iltapäivällä linnut vähenivät ja hyönteiset häipyivät, vaan sitä ennen rannikolle muodostui hyönteisist vahva nauha merituulirintaman merkitessä alakerroksen tuulen kääntymistä viemään koilliseen päin.
Iltayöllä runsaasti lintuja lähti maa-alueelta liikkeelle lähinnä itäkoilliseen-koilliseen kilometrin alapuolella. Lintuja tuli sitten alhaalla paljon myös Suomenlahden yli alkuyöllä etelästä 12-15 m/s.
X*

24.04.2020
Hyvin paljon lintuja matkasi keskiyöllä alhaalla pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 10-13 m/s ja harvemmassa lintuja näkyi ylempänä 1,5 km korkeudella saakka pohjoiskoilliseen-koilliseen menossa. Aamuyöllä muutto jatkui erinomaisen vilkkaana sisämaassa ja rannikolla, Suomenlahdella hieman harventuen. Aamun sarastaessa sen sijaan Suomenlahden yli alkoi tulla runsaasti lintuja etelästä-eteläkaakosta 10-15 m/s, kun sisämaassa linnut niukkenivat.
Lintuja oli harvemmassa aamuvarhaisella, kun taas maa-alueelta samalla jo lähti uusi aalto lintuja liikkeelle. Ylempänä Suomenlahdella lintuja kumminkin tuli vielä runsaasti 1-2 km korkeudella etelästä 12-15 m/s. Aamun edetessä runsaasti lintuja näkyi menevän Virosta koilliseen-pohjoiskoilliseen Suomenlahden yli rannikon ulkonemien kautta vahvasti keskittyen, kun taas sisämaassa alhaalla oli paljon lintuja kulkemassa pohjoiseen.
Päivän edetessä sadekuuroja ilmaantui maa-alueelle ja linnut niukkenivat. Sateiden välissä näkyi alhaalla melko paljon hyönteisiä virtauksen viedessä kaakkoon 3-8 m/s. Iltapäivällä hyönteisiä näkyi edelleen alhaalla sadekuurojen lomassa eteläkaakkoon-etelään kulkemassa. Lintuja näkyi maa-alueen puolella melko runsaasti vaan vaihtelevasti liikkeellä, Suomenlahdelle levinneiden sadekurrojen väleissä lintuja oli myös melko paljon ja yhtenäisemmin pohjoiseen päin pyrkimässä. Illalla Suomenlahdella sadetta oli kattavammin ja lintuja vähemmän.
Illan hämärryttyä melko paljon lintuja tuli Suomenlahdella alhaalla pohjoiseen noin 10 m/s. Myöhemmin alkuyöllä lintuja lähti runsaasti liikkeelle 1,5 km korkeudella saakka itään-koilliseen ja tuli sitten harvemmassa myös Suomenlahden yli pohjoiseen päin.
X*

23.04.2020
Keskiyöllä lintuja oli paljon toisaalta kilometrin alapuolella menossa pohjoiseen-pohjoiskoilliseen sekä toisaalta erillisessä kerroksessa 1,2-1,7 km korkeudella pääosin koilliseen päin matkalla 10-13 m/s. Aamuyöllä kerrosten väli häipyi mutta lintuja oli yhä runsaasti matkaamassa. Aamun sarastaessa lintuja oli sisämaassa niukemmin, vaan Suomenlahden yli tulossa vahvemmin lähellä etelästä ja Viron rannikon tuntumassa lounaasta.
Aamulla lintuja oli taas liikkeellä hyvinkin runsaasti maa-alueen puolella matalalla pohjoiskoilliseen ja tuli Suomenlahden yli 2 km korkeudella asti etelästä 10-13 m/s. Linnut keskittyivät aamun edetessä vahvasti Viron rannikon ulkonemien kautta Suomenlahdelle pohjoiskoilliseen-koilliseen.
Aamupäivän kuluessa linnut hiljalleen vähenivät ja maa-alueen yllä merkittävämmin kaikua alkoi tulla hyönteisistä virtauksen viedessä niitä itään 5-10 m/s pääasiassa puolen kilometrin alapuolella. Samalla ranikolla hyönteisiä kertyi runsaasti merituulirintaman myötä tuulen kääntyessä puhaltamaan lounaasta pinnan lähellä.
Merituulirintama pysyi aika hyvin rannikolla päivän kuluessa ja sisämaassa puolestaan rullapyörteet keskittivät paljon hyönteisiä kilometrin korkeudelle saakka virtauksen tullessa luoteesta 3-8 m/s. Merituuli lounaasta oli alhaalla 5-10 m/s. Illan hämärtyessä hyönteiset hiljalleen häipyivät.
Runsaasti lintuja lähti iltayöllä liikkeelle pohjoiskoilliseen-koilliseen 7-10 m/s pääasiassa 1,5 km alapuolella ja alkoi tulla myös Suomenlahden yli. Paljon lintuja muutti yön edetessä, kilometrin alapuolella etelästä 10-13 m/s ja ylempänä lounaasta 12-17 m/s.
X*

22.04.2020
Hyvin paljon lintuja matkasi keskiyöllä 1,5 km alapuolella pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 10-13 m/s. Aamuyöllä lintuja oli edelleen hyvin runsaasti pohjoiseen menossa ja sisämaassa hieman jo pohjoisluoteeseenkin kääntymässä.
Aamuvarhaisella lintuja oli sisämaassa hieman vähemmän, mutta Viron rannikolta lähti jo hyvin runsaasti lintuja Suomenlahden yli koilliseen-itäkoilliseen 12-17 m/s. Viron rannikon ulkonemien kautta lintuja keskittyi aamulla vahvasti ja kulki Suomenlahdella 2,5 km korkeudella saakka. Myös Suomen maa-alueella lintuja oli hyvin runsaasti alhaalla menossa pohjoiseen-koilliseen 10-13 m/s aamupäivään päästäessä.
haltaa rannikolla Päivän kuluessa hyönteisiä lähti runsaasti liikkeelle maa-alueelta puolen kilometrin alapuolella virtauksen ollessa aika heikkoa. Merituuli alkoi jo aamupäivällä puhaltaa ja rannikolla puolen kilometrin alapuolella koilliseen 2-5 m/s merituulirintaman edetessä pitkälle sisämaahan iltapäivällä. Hyönteisiä kertyi runsaasti etenkin merituulirintaman kohdalle kilometrin korkeudelle asti. Lintuja näkyi iltapäivällä melko paljon Suomenlahdella alhaalla pohjoiseen päin matkalla ja erityisesti myös Viron rannikon tuntumassa vaihtelevammin suuntautuen.
Illalla hyönteiset ja linnut häipyivät hiljalleen. Alkuyöllä lintuja oli hyvin runsaasti kulkemassa koilliseen kilometrin alapuolella 12-15 m/s ja ylempänä 2 km korkeudella saakka harvemmassa itäkoilliseen-itään. Viron rannikolta tuli myös hyvin paljon lintuja koilliseen-pohjoiskoilliseen 10-13 m/s. Yön edetessä lintuja oli runsaasti 2 km alapuolella kulkemassa Suomenlahden yli pohjoiseen-pohjoiskoilliseen sekä rannikolla ja sisämaassa koilliseen.
X*

21.04.2020
Sadelue oli siirtynyt keskiyön paikkeilla Viron rannikon itäosiin ja Suomenlahden yli muutti runsaasti lintuja alhaalla pohjoiseen 7-10 m/s ja ylempänä koilliseen 12-15 m/s. Matalalla lintuja oli hyvinkin runsaasti ja muutto jatkui aamuyöllä, kun taas ylempää linnut niukkenivat yön kuluessa.
Hyvin paljon lintuja lähti jo aamun sarastaessa maa-alueelta pohjoisluoteeseen-pohjoiseen noin 10 m/s 1,5 km korkeudella saakka. Myös Suomenlahden yli tuli sitten lintuja eteläkaakosta runsaasti.
Linnut vähenivät aamulla, vaan Viron rannikolta lähti sitten hyvin runsaasti lintuja liikkeelle ja matkasi Suomenlahden yli pohjoiseen noin 10 m/s 2 km alapuolella. Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyminen oli vahvaa ja lintujen muutto jatkui vilkkaana aamupäivällä. Viron rannikolta itäiselle Suomenlahdelle linnut kuitenkin näkyivät suuntavaan koilliseen-itäkoilliseen.
Päivällä lintujan muutto Suomenlahden yli jatkui mutta iltapäivällä hiljentyen. Maa-alueelta lähti liikkeelle paljon hyönteisiä ja puoliltapäivin kulki etelään 800 m korkeudella saakka 4-7 m/s. Rullapyörteet keskittivät hyönteisiä tuulensuuntaisiin nauhoihin. Iltapäivällä hyönteisiä oli noin kilometrin paksuisessa kerroksessa ja virtaus oli pohjoisesta-pohjoisluoteesta 5-8 m/s. Hieman merituulta alkoi mudostua aivan rannikon tuntumaan ja samalla siihen muodostui myös vahvimpia hyönteisten keskittymiä.
Illan hämärtyessä hyönteiset vähenivät ja iltayöllä paljon lintuja lähti maa-alueelta pohjoiseen-pohjoiskoilliseen noin 10 m/s. Alkuyöllä lintuja näkyi runsaasti 2 km korkeudella saakka ja maa-alueella lähinnä itäkoilliseen-itään matlaamassa 7-10 m/s. Suomenlahden yli tuli myös paljon lintuja pohjoiseen noin 10 m/s, vaikka myös Viron rannikolta itäkoilliseen näytti päävirta vievän.
Yön edetessä lintuja oli hyvin runsaasti liikkeellä ja pääasiassa pohjoiseen Suomenlahden yli 10-13 m/s sekä sisämaassa koilliseen-pohjoiskoilliseen 1,5 km alapuolella. Aika erillinen kerros lintuja näkyi ylempänä 2 km korkeuden vaiheilla pohjoiseen päin pyrkimässä.
X*

20.04.2020
Runsaasti lintuja oli keskiyöllä matkaamassa 1,5 km alapuolella ja pääasiassa pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 10-13 m/s. Suomen rannikolla Porkkalan seudulla liike näkyi myös kääntyvän enemmän luoteeseen. Aamuyöllä lintujen muutto jatkui vahvana.
HYvin paljon lintuja lähti aamuvarhaisella Viron rannikolta liikkeelle ja rannikon ulkonemien kautta keskittyen lintuja muutti sitten Suomenlahden yli aamulla pohjoisluoteeseen 10-13 m/s 2 km korkeudella saakka. Samalla Suomen puolella paljon lintuja lähti pohjoiseen maa-alueella pääosin puolen kilometrin alapuolella.
Aamupäivään tultaessa lintuja tuli edelleen runsaasti Suomenlahden yli ja rannikon ulkonemien kautta vahvasti keskittyen. Pääosin liike oli kuitenkin Viron lähellä koilliseen vievää, kun taas merellä sitten pohjoiseen. Puoliltapäivin lintuja tuli jopa hyvin runsaasti Suomenlahden yli alhaalla.
Iltapäivällä lintuja oli niukemmin ja maa-alueella rullapyörteet alkoivat keskittää hyönteisiäkin tuulensuuntaisiksi nauhoiksi kilometrin alapuolella virtauksen viedessä eteläkaakkoon 3-6 m/s. Myöhemmin merituuli käänsi rannikolla virtauksen alhaalla mereltä puhaltavaksi ja hyönteisiä oli runsaasti liikkeellä myös rannikolla itäkoilliseen-itään. Samalla lintuja näkyi etenkin tulevan Naissaaren paikkeilta pohjoiseen edelleen paljon.
Iltayöllä Helsingin itäpuolella oli sadealuettakin vaihteeksi ja hyönteisiäkin näkyi yhä olevan liikkeellä matalalla maa-alueen puolella. Lintuja lähti paljon liikkeelle Viron rannikolla ja tuli sitten alkuyöllä hyvinkin runsaasti Suomenlahden yli pohjoiskoilliseen-pohjoiseen 13-18 m/s pääasiassa kilometrin alapuolella. Rannikolla hyvin paljon lintuja kulki lähinnä itäkoilliseen ja maa-alueella ylempänä 1,5 km korkeudella saakka koilliseen.
Yön edetessä linnut sentään vähenivät. Sadealue oli itäisellä Suomenlahdella esteenä, mutta länsipuolella lintuja näkyi virtaavan myös kauempana lounaasta runsaasti Suomenlahden yli. Toisaalta lintuja oli paljon yläkerroksessa 0,5-1,5 km korkeudella kulkemassa koilliseen 12-15 m/s.
X*

19.04.2020
Runsaasti lintuja näkyi keskiyöllä kulki alhaalla pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 7-10 m/s. Muutto jatkui vilkkaana aamuyöllä ja sisämaassa lintuja jopa näkyi runsaammin aamun sarastaessa.
Hyvin paljon lintuja lähti aamulla Viron rannikolta ja rannikon ulkonemien kautta keskittyen kulki sitten Suomenlahden yli pohjoiseen 7-10 m/s, pääosin kilometrin alapuolella. Sisämaassa lintuja oli niukemmin ja puolen kilometrin alapuolella kulkemassa pohjoiskoilliseen.
Aamupäivällä lintujen muutto Suomenlahdella jatkui vilkkaana vaikka hiljalleen linnut niukkenivat. Keskipäivän jälkeen lintuja tuli edelleen runsaasti Suomenlahden yli, Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen ja vauhti pohjoiskoilliseen-pohjoiseen oli 10-15 m/s.
Iltapäivälä maa-alueella näkyi myös melko paljon hyönteisiä virtauksen viedessä etelään-eteläkaakkoon 5-8 m/s kilometrin alapuolella ja rullapyörteiden tai solukkomaisesti järjestyneen pystyliikkeen keskittäessä niitä nauhamaisiin rakenteisiin. Illalla niin hyönteiset kuin linnutkin vähenivät.
Paljon lintuja lähti liikkeelle iltayöllä maa-alueelta koilliseen ja Viron rannikolta Suomenlahden yli pohjoiseen. Alkuyöllä lintuja oli sisämaassa jo hyvin runsaasti kulkemassa 1,5 km alapuolella koilliseen 7-10 m/s. Suomenlahden yli paljon lintuja tuli etelästä 10-15 m/s.
X*

18.04.2020
Keskiyön jälkeen lintuja oli maa-alueen yllä edelleen paljon liikkeellä matalalla, itään-itäkoilliseen pääasiassa 15-18 m/s. Suomenlahdella lintuja oli aika niukasti, vaan enimmäkseen pohjoiseen päin tulossa 7-10 m/s.
Aamuvarhaisella runsaasti lintuja lähti liikkeelle Viron rannikolta, mutta myös Suomenlahdella lintuja näkyi paljon kulkemassa itäkoilliseen. Viron puolelta koilliseen päin lintuja näkyi sitten aamulla kulkevan, vaan etenkin keskittyvän rannikon ulkonemille ja edelleen pohjoiseen päinkin tulossa. Aamupäivällä runsaasti lintuja tuli Suomenlahden yli pohjoiskoilliseen 7-10 m/s kilometrin alapuolella.
Päivän kuluessa lintuja oli melko paljon yhä liikkeellä iltaan saakka. Alkuyöllä runsaasti lintuja lähti maa-aluuelta pääasiassa alhaalla itäkoilliseen 15-18 m/s. Yön edetessä lintuja tuli sitten paljon Suomenlahden yli etelästä noin 10 m/s.

17.04.2020
Alkuyöhön verrattuna lintuja oli keskiyöllä harvemmassa, vaan edelleen maa-alueella ja rannikolla matalalla paljon kulkemassa itäkoilliseen-itään 17-22 m/s. Melko paljon lintuja näkyi alhaalla tulossa Suomenlahden yli lähinnä pohjoiskoilliseen-pohjoiseen 12-15 m/s. Aamuyöllä linnut harvenivat hiljalleen.
Lintuja lähti aamuvarhaisella runsaasti liikkeelle maa-alueelta pääosin alhaalla itään-koilliseen 17-22 m/s. Viron rannikolta alkoi sitten tulla paljon lintuja Suomenlahdelle 1,5 km alapuolella ja matkaavan aamupäivällä koilliseen-pohjoiskoilliseen 7-12 m/s.
Iltapäivään tulateassa sadekuuroja ja laaja-alaisempaakin sadetta oli paljon ja lintuja niukemmin, samalla myös virtaus luoteesta-pohjoisluoteesta voimistui. Iltayöllä maa-alueelta lähti selkeämmässä kelissä paljon lintuja liikkeelle alhaalla. Yleensä sitten rannikolla itäkoilliseen päin näkyi pyrkimys olevan 12-15 m/s yön edetessä. Suomenlahden puolella sen sijaan alhaalla näkyi tulevan lintuja harvemmassa pohjoiseen päin 10-13 m/s.

16.04.2020
Keskiyöllä lintuja näkyi vielä paljon liikkeellä sadealueen itäpuolella, mutta aamuyöllä ja aamulla sadealue oli kaikujen takana. Aamupäivällä sateen raoissa alkoi taas näkyä lintujakin liikkeellä matalalla, vaan sade sankkeni sitten.
Iltapäivällä sateen jälkipuolella paljonkin lintuja näkyi alhaalla, sadekuurojen myötä taas niukemmin ja yleensä aika vaihtelevasti liikkkeellä. Runsaasti lintuja lähti iltayöllä liikkeelle alhaalla, itään-itäkaakkoon 22-27 m/s. Yön edetessä linnut kulkivat rannikolla itäkoilliseen ja kauempana Suomenlahdella melko paljon lintuja näkyi myös matkaamassa lähinnä koilliseen.

15.04.2020
Melko paljon lintuja näkyi keskiyöllä lähinnä alhaalla maa-alueen puolella, vaan sangen vaihtelevasti liikkeellä. Aamuvarhaisella sadealueen etupuolella paljon lintuja matkasi matalalla maa-alueella itäkoilliseen-koilliseen 17-20 m/s. Harvemmassa lintuja tuli Suomenlahdella pohjoiseen 12-15 m/s.
Sadealueen jälkeen puoliltapäivin lintuja alkoi taas liikkua alhaalla, vaan sadekuuroja oli merkittävämmin kaikuja aiheuttamassa iltaan asti. Suomenlahden yli lintuja tuli pohjoiseen samalla kumminkin melko paljon.
Alkuyöllä lintuja lähti runsaasti liikkeelle pääasiassa kilometrin alapuolella itäkoilliseen-koilliseen maa-alueella ja rannikon tuntumassa merellä itään 15-18 m/s. Harvemmassa lintuja näkyi ylempänä 2 km korkeudella asti sekä tulossa Suomenlahden yli pohjoiskoilliseen. Yön edetessä sadealue lähestyi lännestä ja hyvin runsaasti lintuja kulki pohjoiskoilliseen-koilliseen 17-22 m/s pääosin kilometrin alapuolella.

14.04.2020
Lintuja oli runsaastikin maa-alueella ja rannikon tuntumassa alhaalla keskiyöllä sadealueiden keskellä, yhtenäisemmin osin pohjoiseen päin pyrkimässä 10-13 m/s. Aamuyöllä ja aamulla sadealueet olivat olennaisin kaikujen lähde.
Lintuja oli aamupäivällä sateiden välissä taas paljon liikkeellä alhaalla, etenkin maa-alueella, ja sangen vaihtelevasti. Myöhemmin päivällä sadekuurot olivat kattavampia ja linnut niukkenivat, illalla jo aika vähiin.
Alkuyöllä melko paljon lintuja näkyi alhaalla, vaan liike oli aika vaihtelevaa. Yön edetessä lintuja tuli melko paljon sitten myös Suomenlahden yli matalalla etelästä 8-12 m/s.

13.04.2020
Hyvin paljon lintuja matkasi keskiyöllä koilliseen 22-27 m/s pääasiassa kilometrin alapuolella. Lintujen muutto jatkui vilkkaana aamuyöllä.
Sadealue pyyhkäisi alueen yli aamulla, mutta lintuja näkyi myös paljon kulkemassa selkeäällä alueella sateen etupuolella Suomenlahdella koilliseen päin ja myös sisämaassa sateen jälkeen liikkeellä. Aamupäivällä hajanaisten sateiden rippeiden väistyttyä lintuja näkyi paljon alhaalla maa-alueella sangen vaihtelevasti liikkeellä ja harvemmassa Suomenlahdella etupäässä koilliseen päin matkaamassa 15-18 m/s.
Päivällä lintuja oli edelleen paljon maa-alueen yllä ja harvemmassa merellä alhaalla, Suomenlahden yli pohjoiskoilliseen-koilliseen tulossa 15-18 m/s. Hiljalleen linnut harvenivat merellä iltapäivällä ja sadekuurojen myötä sisämaassakin.
Iltayöllä lintuja näkyi aluksi menossa itäkoilliseen noin 20 m/s rannikolla luultavasti lähinnä isoissa parvissa harvassa. Alkuyöllä paljon lintuja oli ilmassa alhaalla, sadealueiden häiritessä, ja tuli myös Suomenlahden yli etelästä noin 10 m/s.

12.04.2020
Sadealue alkoi työntyä lännestä, mutta lintuja oli keskiyöllä runsaasti kulkemassa pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 17-20 m/s, Suomenlahdella puolen kilometrin alapuolella ja sisämaassa kilometrin korkeudella asti. Aamuyöllä sadealue lähestyi ja lintuja oli jopa hyvin paljon liikkeellä pohjoiskoilliseen-koilliseen kilometrin alapuolella.
Aamulla sadealueen raoissa kulki paljon lintuja Suomenlahden yli ja sisämaassa alhaalla pohjoiseen 20-25 m/s. Aamupäivään tultaessa sade oli hyvin kattavaa ja linnut häipyneet. Päivällä sadealueiden välissä lintuja myös kulki taas.
Illan hämärryttä ja sateiden hajanaistuttua lintuja lähti liikkeelle, Hyvin paljon lintuja oli sitten maa-alueella alhaalla alkuyöllä ja harvemmassa tulossa Suomenlahden yli etelälounaasta-etelästä 22-27 m/s kilometrin alapuolella hajnaisten sadekuurojen välistä.

11.04.2020
Melko paljon lintuja näkyi keskiyön jälkeen lähinnä maa-alueella ja rannikon tuntumassa alhaalla ja yleensä itäkoilliseen-itään matkaamassa noin 15 m/s. Suomenlahdella lintuja näkyi harvassa pyrkimässä pohjoiseen. Aamun sarastaessa lintuja lähti paljon liikkeelle maa-alueelta ja etenkin Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen pohjoiskoilliseen-pohjoiseen 7-10 m/s.
Suomenlahden yli runsaasti lintuja tuli 2 km alapuolella aqmulla ja nopeutta lounaasta kertyi 12-15 m/s. Sisämaassa linnut kulkivat matalalla ja vaihtelevammin enimmäkseen pohjoiseen-koilliseen. Hajanaista sadettakin näkyi aamupäivällä Viron rannikolla pyyhkäisemässä mutta lintujen muutto jatkui kumminkin vilkkaana Suomenlahden yli pohjoiseen-pohjoiskoilliseen, samalla kun myös sisämaassa yhtenäisempi liike pohjoiseen alkoi saada vallan.
Sadekuuroja kehittyi päivällä ja lintujen muutto hieman hiljeni, mutta sateiden välissä lintuja oli yhä paljon pohjoiseen päin kulkemassa. Sateet väistyivät itään päin iltapäivällä ja rullapyörteet muodostivat kaakkoon päin nauhoja. Linnutkin niukkenivat illalla.
Paljon lintuja lähti iltayöllä liikkeelle ja tuli sitten Suomenlahden yli alhaalla etelästä 15-18 m/s, kun taas sisämaassa liike oli vaihtelevampaa. Yön edetessä sisämaassa lintuja oli runsaasti ja pohjoiseen päin menossa pääasiassa, merellä lintuja tuli harvemmassa etelälounaasta-lounaasta.

10.04.2020
Keskiyöllä matalalla merelle etelään 12-15 m/s matkanneita lintuja oli paljon, mutta maa-alueen puolella myös lähinnä itäkoilliseen kulku oli yleistä. Aamuyöllä linnut niukkenivat, kunnes aamun sarastaessa lintuja alkoi runsaasti nousta ilmaan maa-alueelta, etenkin Viron rannikolla huomiota herättäen.
Aamuvarhaisella Suomenlahden yli tulipaljon lintuja etelälounaasta-lounaasta 9-12 m/s ja hyvinkin runsaasti lintuja lähti Viron rannikolta aamun edetessä. Suomenalhdella linnut tulivat 2 km alapuolella ja Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyminen oli vahvaa. Suunta oli pohjoiseen, mutta Viron rannikon lähellä myös rannikon suunnassa enemmän koilliseen ja toisaalta itäisen alueen hajanaisten sateiden eteläpuolella luoteeseen.
Aamupäivällä linnut vähenivät Suomenlahdella kuitenkin aika nopsaan. Sisämaassa lintuja oli yhä paljon, matalalla pohjoiseen päin pyrkimässä. Iltapäivällä rullapyörteet keskittivät myös lintuja tuulensuuntaisiin jonoihin luoteesta puhaltaneessa virtauksessa. Sadekuurot olivat iltaan tultaessa pääasiassa kaikujen aiheuttajana.
Alkuyöllä lintuja näkyi lopulta melko paljon alhaalla, etenkin maa-alueen puolella, yleensä kulkemassa itäkoilliseen-itään 12-15 m/s.

09.04.2020
Hyvin paljon lintuja muutti keskiyöllä, etenkin alhaalla kilometrin alapuolella mutta harvassa ylempänäkin 3 km korkeudella saakka. Liike oli pohjoiskoilliseen-koilliseen 22-27 m/s. Aamuyöllä linnut harvenivat hiljalleen.
Aamulla hyvin runsaasti lintuja lähti liikkeelle Viron rannikolta pohjoiskoilliseen-koilliseen 15-18 m/s, Suomenlahdella 2 km alapuolella. Hajanaista sadealuetta oli varsinkin Suomen puolella ja lintuja harvemmassa. Aamun edetessä sadealue kulki Suomenlahden yli kaakkoon ja häiritsi lintujen muuttoa. Samalla taas sadealueen pohjoispuolella sisämaassa lintuja ilmaantui runsaasti kulkemaan etupäässä koilliseen päin. Sadealueen häipyessä Suomenlahdelta paljon lintuja tuli taas etelästä-etelälounaasta 12-15 m/s puoliltapäivin.
Samalla sisämaassa rullapyörteet alkoivat muodostaa tuulensuuntaisia nauhoja keskittäen niin lintuja kuin hyönteisiäkin kilometrin alapuolella. Iltapäivällä etenkin koilliseen sektoriin kehittyi paljon sadekuuroja, mutta hyönteisiä oli myös melko paljon kulkemassa puolen kilometrin alapuolella itäkkaakkoon 7-12 m/s selkeällä alueella. Iltaa kohden hyönteiset kuitenkin niukenivat.
Iltayön sadekuurojen jälkeen lintuja lähti paljon liikkeelle maa-alueelta ja pääasiassa etelään päin pyrkimässä 15-18 m/s, vaan pohjoiseen päinkin lintuja matkasi 7-10 m/s. Yön edetessä lintuja oli alhaalla edelleen paljon, pääasiassa etelään matkalla, mutta lähinnä itään-itäkoilliseen rannikon myötä matkanneita lintuja näkyi huomattavasti joukossa.
X*

08.04.2020
Keskiyöllä paljon lintuja näkyi alhaalla, maa-alueella lähinnä itään-itäkoilliseen matkamassa 12-15 m/s. Merellä lintuja oli harvemmassa pääasiassa pohjoiseen päin tulossa 7-10 m/s. Aamuyöllä linnut hieman niukkenivat.
Hyvin paljon lintuja lähti aamulla Viron rannikolta liikkeelle ja Suomen puolellakin runsaasti. Lintuja tuli aamupäivän aluksi Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen Suomenlahden yli etelästä-etelälounaasta 10-13 m/s pääosin kilometrin alapuolella. Sisämaassa linnut kulkivat puolen kilometrin alapuolella ja vaihtelevammin, enimäkseen koilliseen-pohjoiseen.
Aamupäivän edistyessä lintuja muutti runsaasti merellä ja maalla, pohjoiskoilliseen-pohjoiseen 12-15 m/s pääasiassa kilometrin alapuolella. Iltapäivään tultaessa linnut olivat sentään jo rutkasti niukentuneet. Samalla poikkeuksellisen taittumisen takia merenpinnastakin tuli laajoilta alueilta kaikuja vahvasti. Toisaalta maa-alueella hyönteisiäkin alkoi ilmaantua kilometrin alapuolelle iltapäivällä koilliseen vievään virtaukseen, jossa myös rullapyörteet keskittivät niin hyönteisiä kuin lintujakin.
Illalla aallokon ja pärskeiden aiheuttama kaiku Suomenlahdella voimistui tuulen vahvistumista ilmaisten. Lintuja lähti runsaasti liikkeelle iltayöllä koilliseen 22-27 m/s ja myös Viron rannikolta. Yön pimetessä lintuja oli hyvinkin paljon alhaalla maa-alueen puolella ja harvemmassa 2 km korkeudella asti.
X*

07.04.2020
Keskiyöllä lintujen ohella kaikua tuli ilmeisen poikkeuksellisen taittumisen kautta myös merenpinnasta laajoilta alueilta. Lintuja oli runsaasti liikkeellä pohjoiskoilliseen-koilliseen 22-25 m/s pääosin 1,5 km alapuolella, mutta harvemmassa lintuja näkyi kulkemassa ylempänä 3 km korkeudella asti. Aamuyöllä lintuja oli edelleen paljon muuttamassa pohjoiskoilliseen-koilliseen.
Hyvin paljon lintuja lähti aamulla Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen Suomenlahden yli pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 20-23 m/s 2,5 km alapuolella. Sisämaassa lintuja oli aamulla alhaalla myös hyvin paljon kulkemassa pohjoiskoilliseen, kun taas Suomenlahdella linnut hieman harvenivat.
Aamupäivällä lintuja oli kuitenkin taas hyvin paljon liikkeellä niin maalla kuin merelläkin koilliseen päin 22-25 m/s, sisämaassa pääasiassa kilometrin alapuolella mutta merellä lintuja näkyi melko paljon ylempänäkin 2 km korkeudella saakka. Iltapäivään tultaessa lintujen muutto hiljalleen heikkeni, vaikka lintuja olikin yhä paljon liikkeellä. Samalla alhaalla alkoi näkyä myös melko paljon hyönteisiä matkalla koilliseen 5-8 m/s.,
Sadealue kulki alueen yli illalla ja sen jälkeen iltayöllä paljon lintuja lähti liikkeelle puolen kilometrin alapuolella. Rannikolla liike näkyi olevan itään noin 15 m/s, kauempana sisämaassa ja merellä pohjoiseen.
X*

06.04.2020
Sadealue hipoi aluetta lännestä keskiyöllä, vaan lintuja oli runsaasti kulkemassa pääasiassa kilometrin alapuolella, merellä pohjoiskoilliseen ja sisämaassa enemmän koilliseen 13-18 m/s. Sadealue työntyi ylitse aamuyöstä alkaen ja linnut jokseenkin häipyivät.
Aamulla sadealueen länsireunalla lintuja oli jo taas matkalla Suomenlahden yli runsaasti. Viron rannikon ulkonemien kautta lintuja keskittyi sitten matkaamaan pääasiassa kilometrin alapuolella pohjoiseen 12-15 m/s. Sisämaassa linnut kulkivat alle puolen kilometrin korkeudella myös pohjoiseen päin.
Hajanainen heikko sade haittasi välillä Viron rannikolla muuttajia, vaan puoliltapäivin lintuja tuli edelleen runsaasti etelälounaasta 17-20 m/s Suomenlahden yli 2 km korkeudella saakka. Sisämaassa lintuja oli paljon alhaalla pohjoiseen-pohjoiskoilliseen matkaamassa. Iltapäivällä lintuja muutti yhä paljon alhaalla Suomenlahden yli etelälounaasta-etelästä ja sisämaassa pääasiassa pohjoiskoilliseen 17-20 m/s. Melko paljon hyönteisiä näkyi maa-alueen puolella virtauksen viedessä itäkoilliseen 7-12 m/s, rullapyörteiden keskittäessä niitä ja pystyvirtausten nostaessa kilometrin korkeudelle asti.
Iltayöllä lintuja lähti runsaasti liikkeelle maa-alueelta koilliseen-itäkoilliseen 20-23 m/s 2 km korkeudella saakka. Yön edetessä lintuja alkoi olla jo hyvin paljon liikkeellä ja tulossa sitten myös Suomenlahden yli lounaasta-etelälounaasta. Muutto jatkui vilkkaana alkuyöllä meren puolella pääasiassa 1,5 km alapuolella lounaasta-etelälounaasta 20-25 m/s ja maa-alueella lintuja näkyi melko paljon korkeammallakin 3 km tasolla asti.
X*

05.04.2020
Paljon lintuja oli keskiyöllä kulkemassa maa-alueen puolella ja rannikolla alhaalla pääasiassa itäkoilliseen 15-18 m/s. Suomenlahdella lintuja oli harvemmassa ja tulossa pohjoiseen päin 8-12 m/s. Aamuyöllä linnut harvenivat hiljalleen.
Aamuvarhaisella lintuja tuli jo runsaasti Suomenlahden yli etelälounaasta 10-15 m/s. Hyvin paljon lintuja lähti sitten Viron rannikolta aamulla pohjoiskoilliseen-koilliseen ja Suomenlahden yllä pääosin 1,5 km alapuolella. Suomen puolella sisämaassa lintuja oli myös sentään paljon alhaalla mutta sangen vaihtelevasti liikkeellä.
Linnut vähenivät aamupäivällä, vaan paljon niitä oli liikkeellä iltapäivälläkin edelleen. Iltapäivällä lintuja tuli Suomenlahdella jokseenkin pohjoiseen noin 15 m/s.
Paljon lintuja lähti iltayöllä itäkoilliseen-koilliseen noin 15 m/s ja alkoi sitten tulla Suomenlahden yli etelälounaasta-lounaasta, linnut kulkivat pääasiassa 1,5 km alapuolella. Yön edetessä lintujen muutto jatkui vilkkaana meren yli pohjoiskoilliseen ja sisämaassa koilliseen keskimäärin 15-18 m/s.

04.04.2020
Lintuja näkyi melko paljon keskiyöllä etenkin maa-alueen puolella alhaalla menossa snagen vaihtelevasti, mutta myös merellä tulossa pohjoiseen 15-18 m/s. Aamuyöllä linnut harvenivat merellä.
Runsaasti lintuja lähti aamuvarhaisella maa-alueelta liikkeelle itäkoilliseen 15-18 m/s. Viron ranikon ulkonemien kautta lintuja keskittyi sitten paljon Suomenlahdelle kilometrin alapuolelle matkalla pohjoiskoilliseen-koilliseen 13-18 m/s. Samalla myös sisämaassa lintuja oli paljon liikkeellä matalalla pohjoiseen päin, mutta aamupäivällä linnut hiljalleen vähenivät.
ILtapäivällä sisämaassa sadekuuroja oli yleisesti virtauksen viedessä itään ja tuulen myötä merellä puolestaan aallokosta ja pärskeistä tuli vahvasti kaikua. Lintuja oli silti paljon alhaalla maa-alueella ja harvemmassa merellä.
Runsaasti lintuja lähti iltayöllä matkaan sisämaassa ja rannikon tuntumassa merellä, pääosin kilometrin alapuolella itään-itäkoilliseen 17-20 m/s. Yön edetessä liike muuttui vaihtelevammaksi ja Suomenlhadella melko paljon lintuja tuli etelästä noin 10 m/s.

03.04.2020
Paljon lintuja näkyi alhaalla keskiyön jälkeen maa-alueella ja harvemmassa Suomenlahdella, pohjoiskoilliseen-koilliseen näytti matka vievän pääasiassa 20-25 m/s. Hajanaisia sadealueitakin oli liikkeellä pitkin yötä ja yhtenäisempi sade peitti aluetta aamuvarhaisella.
Sään seljettyä aamulla lintuja oli runsaasti ilmassa matalalla ja kulki sitten sisämaassa aamupäivällä pohjoiseen 15-20 m/s. Myös Suomenlahden yli tuli lintuja harvemmassa.
Sadealue oli päivällä jälleen kattavasti päällä. Iltapäivällä ja illalla hajanaisten sateiden välissä paljonkin lintuja pääsi taas kulkemaan lähinnä maa-alueen yllä, mutta sangen vaihtelevasti kuitenkin.
Iltayöllä runsaasti lintuja lähti maa-alueelta liikkeelle matalalla pääasiassa koilliseen päin. Yöllä lintuja oli hieman harvemmassa ja Suomenlahden ylikin lintuja tuli huomattavasti.

02.04.2020
Paljon lintuja oli keskiyöllä hajanaisten sateiden välissä tai sateisen pilven alla matkaamassa matalalla ja itäkoilliseen-koilliseen näytti pääosin kulku olevan 12-17 m/s. Aamuyöllä sadelue oli alueella kaikujen syynä.
Sadealueen rakoillessa aamupäivällä lintuja näkyi runsaasti liikkeellä alhaalla maa-alueen yllä pohjoiskoilliseen 15-18 m/s ja myös Suomenlahden yli sateiden välissä tuli paljon lintuja etelälounaata-etelästä. Päivällä lintujen muutto jatkui vilkkaana maa-alueen puolella merellä lintuja oli harvemmassa.
Illalla linnut harvenivat, merellä aallokko ja pärskeet toivat vahvaa kaikua ja lopulta sadealue kattoi alueen alkuyöllä. Sadealueen reunalle ilmestyi kuitenkin vielä myös paljon lintuja yön edetessä ja sadealueen antaessa tilaa.

01.04.2020
Aamuyöllä sadealueen raoissa alkoi näkyä huomattavasti lintuja matalalla ja aamun sarastaessa selkeässä säässä melko paljon. Maa-alueelta lähti aamulla runsaasti lintuja liikkeelle sangen vaihtelevasti kuitenkin liikuuen. Viron puolelta näkyi sitten keskittyvän rannikon ulkonemien kautta melko paljon lintuja Suomenlahdelle pohjoiseen päin kulussa 10-13 m/s.
Päivällä lintuja oli niukemmin, mutta maa-alueen yllä kokonaisuudessaan yhä paljon liikkeellä iltaan asti. Sadekuuroja oli päivällä myös paljon alueella.
Alkuyöllä lintuja lähti runsaasti liikkeelle maa-alueelta ja rannikon tuntumassa merelläkin alhaalla lintuja matkasi enimmäkseen itään-itäkoilliseen 12-17 m/s. Suomenlahden yli lintuja tuli sitten etelälounaasta-lounaasta. Samalla sadealue hivuttautui lännestä päälle.

31.03.2020
Keskiyöllä lintuja näkyi maa-alueen yllä alhaalla melko paljon mutta sangen vaihtelevasti kulkemassa. Suomenlahdella lintuja näkyi harvassa matalalla ja enimmäkseen luoteeseen päin tulossa 10-13 m/s. Aamuyöllä lintuja oli samaan tapaan, vaan hieman yhtenäisemmin pohjoiseen päin liikkeellä.
Aamun sarastaessa lintuja lähti runsaasti liikkeelle maa-alueelta pohjoiseen-koilliseen ja tuli myös Suomenlahden alhaalla pohjoiseen 10-15 m/s. Viron rannikolta lintuja lähti aamulla runsaasti ja keskittyi rannikon ulkonemien kautta matkaamaan pohjoiseen 15-20 m/s. Aamupäivällä runsaasti lintuja muutti sitten sekä Suomenlahden yli että pohjoiseen sisämaassa.
Päivän kuluessa sadealueita alkoi tulla alueelle ja linnut häipyivät. Kovan tuulen myötä myös Suomenlahden pinnan aallokosta ja pärskeistä tuli vahvasti kaikua illalla sadealueen ollessa muuten aika kattavasti yllä. Sadealueet olivat kaikujen aiheuttajana alkuyöhön asti.

30.03.2020
Lintuja näkyi keskiyöllä melko paljon maa-alueen yllä alhaalla ja merelläkin huiomattavasti mutta vakaammin pohjoiseen päin matkalla 8-12 m/s. Aamuyöllä lintuja oli hieman niukemmin, vaikkakin sisämaassa selvemmin luoteeseen päin pyrkimässä.
Runsaasti lintuja lähti aamuvarhaisella liikkeelle maa-alueelta länteen-länsiluoteesen 10-13 m/s kun taas meren puolella ja rannikolla liike oli pohjoiseen. Viron rannikolta jopa hyvin paljon lintuja keskittyi rannikon ulkonemien kautta matkaamaan Suomenlahden yli pohjoiseen noin 15 m/s aamulla 2 km alapuolella. Samalla myös Suomen puolella paljon lintuja kulki alhaalla pohjoiseen päin ja länsipuolella sadealue puolestaan muodostui yhtenäiseksi.
Aamupäivällä sadealue oli jo enemmän esteenä Suomelahden suunnalla, maa-alueella lintuja oli alhaalla edelleen runsaasti ja liike näkyi olleen pääasiassa itäkoilliseen-itään 12-15 m/s. Iltapäivällä sadekuuroja oli laajalti mutta lintuja tuli yhä paljon alhaalla Suomenlahden yli pohjoiseen 12-15 m/s.
Illalla linnut niin kuin sateetkin hiipuivat vähiin. Alkuyöllä lintuja ilmestyi taas paljon kulkemaan maa-alueella matalalla vaikkakin sangen vaihtelevasti, yleisimmin sisämaassa luoteeseen päin pyrkien. Suomenlahden yli lintuja tuli alhaalla melko runsaasti pohjoiseen päin 12-15 m/s.

29.03.2020
Keskiyöllä linnut olivat huomattavasti harvemmassa kuin alkuyöllä, silti melko paljon lintuja näkyi matkaamassa Suomenlahdellakin ja sisämaassa hieman runsaammin alhaalla aamuyöhön saakka.
Runsaasti lintuja lähti aamuvarhaisella liikkeelle maa-alueelta matalalla pohjoisluoteeseen-pohjoiseen 15-18 m/s. Myös Suomenlahden yli tuli aamulla runsaasti lintuja kilometrin alapuolella, vaan nopeutta näytti olleen huomattavasti miedommin eli 7-10 m/s pohjoiseen-luoteeseen.
Aamupäivällä lintujen muutto Suomenlahden yli pohjoiseen jatkui vahvana kilometrin alapuolella 7-12 m/s toki sekä kaakon että lounaan puolelta paljon vaihdellen. Rannikolla koilliseen-itään kulkeminen näkyi linnuilla yleistyneen vaan sisämaassa edelleen pohjoiseen päin kulku oli suosiossa.
Lintujen muutto hiljeni iltapäivän kääntyessä iltaan ja sadekuurojen kaiut olivat yleisiä. Lintuja oli sitten alkuyöllä maa-alueen yllä alhaalla melko paljon, merellä lintuja puolestaan oli harvemmassa matkalla pohjoiseen päin 8-12 m/s.

28.03.2020
Runsaasti lintuja oli keskiyöllä kulkemassa koilliseen 15-18 m/s pääasiassa kilometrin alapuolella. Aamuyöllä lintuja oli niukemmin matkaamassa kauempana Suomenlahden puolella.
Hyvin paljon lintuja lähti aamulla Viron rannikolta Suomenlahdelle ja muutto kulki sitten pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 17-20 m/s 2 km alapuolella. Sisämaassa aamun kuluessa lintuja oli myös runsaasti kulkemassa mutta pääosin puolen kilometrin alapuolella. Linnut vähenivät hiljalleen aamupäivällä vaan puoliltapäivinkin lintuja näkyi edelleen kuitenkin runsaasti liikkellä.
Iltapäivällä hajanainen heikko sadealue kulki alueen yli ja linnut niukkenivat, illalla jo varsin vähiin. Paljon lintuja lähti taas iltayöllä liikkeelle maa-alueelta, aluksi suuri osa ilmeisen pieniä lentäjiä lähti alhaalla myös etelään. Myöhemmin lintuja näkyi harvemmassa pääosin pohjoiseen päin matkaamassa ja myös Suomenlahden yli tulossa noin 15 m/s.

27.03.2020
Keskiyöllä lintuja oli edelleen runsaasti kulkemassa maa-alueen puolella ja rannikon tuntumassa pääasiassa puolen kilometrin alapuolella koilliseen-itäkoilliseen 15-20 m/s. Suomenlahdella lintuja oli harvemmassa. Aamuyöllä lintuja oli yleensä hieman niukemmin vaan yhä paljon muuttamassa.
Hyvinkin paljon lintuja lähti aamuvarhaisella Viron rannikolta ja runsaasti myös Suomen puolelta matkaan. Aamun edetessä lintuja tuli sitten hyvin paljon Suomenlahden yli pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 20-23 m/s, merellä 3 km korkeudella asti.
Aamupäivällä lintuja muutti yhä runsaasti Suomenlahden yly ja myös sisämaassa paljon lintuja jatkoi pohjoiseen päin. Linnut keskittyivät vahvasti Viron rannikon ulkonemien kautta ja lounaasta tulijoiden nopeus nousi 25 m/s luokkaan.
Päivällä lintujen muutto jatkui vilkkaana Suomenlahden yli ja kääntyi myöhemmin enemmän pohjoiskoilliseen-koilliseen. Sisämaassa lintuja oli myös runsaasti kulkemassa pohjoiseen-pohjoiskoilliseen. Hiljalleen linnut niukkenivat iltapäivällä ja samalla poikkeuksellisen taittumisen kautta merenpinnasta alkoi tulla paikoitellen vahvasti kaikua.
Iltayöllä lintuja oli taas runsaasti liikkeellä, pääasiassa kilometrin alapuolella koilliseen 15-18 m/s mutta harvemmassa ylempänäkin 2 km korkeudelle asti. Yön edetessä lintujan muutti jatkui vilkkaana koilliseen-pohjoiskoilliseen.

26.03.2020
Runsaasti lintuja oli keskiyöllä varsinkin maa-alueen puolella koilliseen päin kulkemassa 20-25 m/s pääosin puolen kilometrin alapuolella, mutta harvassa lintuja näkyi ylempänä 2 km korkeudelle asti. Aamuyöllä lintuja oli hieman niukemmin ja aamun sarastaessa lintuja oli maa-alueella selvästi jo harvemmassa, kun taas merellä jopa sydänyötä runsaammin.
Lintuja lähti aamulla paljon liikkeelle ja Viron rannikon ulkonemien kautta hyvinkin paljon Suomenlahdelle keskittyen. Lintuja tuli sitten aamun kuluessa Suomenlahden yli pohjoiseen-pohjoisluoteeseen 15-20 m/s, pääasiassa puolen kilometrin alapuolella. Linnut niukkenivat aamupäivällä merellä, vaan sisämaassa lintuja oli runsaasti alhaalla menossa pohjoiseen.
Puoliltapäivin Suomenlahden yli tuli lintuja kilometrin alapuolella edelleen runsaasti eteläkaakosta-etelästä 22-25 m/s. Sisämaassa lintuja oli myös paljon liikkeellä lähinnä puolen kilometrin alapuolella. Iltapäivällä lintujen muutto hiipui hiljalleen.
Runsaasti lintuja lähti maa-alueelta liikkeelle iltayöllä koilliseen 15-18 m/s 1,5 km korkeudella saakka. Suomenlahden yli lintuja tuli sitten myös paljon, joskin suuntaus koilliseen vei ne pääasiassa Helsingin itäpuolelle. Yön edetessä linnut vähenivät hiljalleen.

25.03.2020
Lintuja näkyi keskiyön jälkeen edelleen runsaasti maa-alueen puolella ja harvemmassa Suomenlahdella. Liike oli sangen vaihtelevaa mutta pääasiassa ilmeisesti koilliseen päin 20-25 m/s ja linnut kulkivat yleensä puolen kilometrin alapuolella, mutta harvassa 2 km korkeudella asti ylempänä. Suomenlahden aallokosta ja pärskeistä tuli myös vahvasti kaikua ilmentäen reipasta tuulta siellä.
Lintuja lähti aamuvarhaisella runsaasti liikkeelle maa-alueelta pohjoiseen päin. Lintuja tuli sitten pääosin kilometrin alapuolella Suomenlahden yli Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen, vaan paljolti itäkoilliseen virtauksen mukana näkyi matka vievän, ehkä 25-30 m/s, ja aamun edetessä linnut niukkenivat aika nopsaan merellä.
Päivällä lintuja näkyi aika harvassa mutta tasaisesti etenkin maa-alueen yllä alhaalla liikkeellä. Iltayöllä lintuja lähti runsaasti maa-alueelta pääosin kilometrin alapuolella kulkemaan ja oli sitten lähinnä matkalla koilliseen 20-25 m/s. Suomenlahden yli lintuja tuli selvästi harvemmassa.

24.03.2020
Keskiyöllä lintuja oli alhaalla maa-alueen puolella runsaasti ja merellä taas harvassa, liike oli sangen vaihtelevaa mutta pohjoiseen-koilliseen yleisimmin. Aamuyöllä linnut hieman vähenivät.
Aamulla lintuja lähti paljon liikkeelle pohjoiseen päin ja tuli myös Suomenlahden yli etelälounaasta 24-27 m/s. Aamupäivällä linnut niukkenivat merellä, vaan maa-alueen puolella lintuja oli yhä runsaasti liikkeellä puolen kilometrin alapuolella. Hiljalleen linnut vähenivät päivän edetessä iltaan. Merenpinnasta kaikua tuli toisaalta vahvasti tuulen nostattaman aallokon ja pärskeiden takia.
Runsaasti lintuja lähti ilmaan iltayöllä maa-alueen puolella alhaalla ja harvassa ylempänä 1,5 km korkeudella saakka. Liike oli sangen vaihtelevaa vaan yleensä koilliseen päin 15-18 m/s tulkittavissa. Yön edetessä lintuja kulki edelleen runsaasti maa-alueen puolella alhaalla ja harvemmassa merellä.

23.03.2020
Keskiyön jälkeen lintuja näkyi melko runsaasti maa-alueen puolella alhaalla ja rannikon tuntumassa merellä, vaan kauempana merellä harvemmassa. Yleensä rannikolla liike oli koilliseen 15-20 m/s mutta sisämaassa ja merellä paljolti myös pohjoiseen päin.
Runsaasti lintuja lähti aamulla liikkeelle pohjoiseen ja tuli Suomenlahden yli etelästä 20-25 m/s kilometrin alapuolella. Aamupäivän kuluessa linnut hiljalleen vähenivät, mutta lintuja tuli melko paljon jatkuvasti myös Suomenlahden yli iltaan saakka.
Iltayöllä lintuja lähti taas runsaasti liikkeelle maa-alueelta ja harvemmassa lintuja näkyi tulossa Virona rannikolta Suomenlahden ylikin pohjoiseen, vaikka ilmeistä liikettä oli varsinkin rannikolla itäkoilliseen 15-18 m/s. Yön kuluessa lintuja oli maa-alueella edelleen paljon, vaan merellä niukemmin, harvassa lintuja näkyi 2 km korkeudella saakka.

22.03.2020
Lintuja näkyi keskiyön jälkeen melko runsaasti alhaalla eri puolilla ja sangen vaihtelevasti liikkeellä, Suomenlahdella kumminkin enimmäkseen pohjoiseen päin ja rannikolla itäkoilliseen 12-15 m/s. Aamuvarhaisella lintuja lähti runsaasti liikkeelle maa-alueelta ja pääasiassa pohjoiseen päin, samalla paljon lintuja ilmaantui myös merelle kulkemaan matalalla tulossa pohjoiseen päin.
Runsaasti lintuja tuli aamulla Suomenlahdella Viron rannikon ulkonemien kautta vahvasti myös keskittyen, eteläkaakosta 15-18 m/s pääasiassa puolen kilometrin alapuolella. Aamupäivällä runsaasti lintuja muutti myös sisämaassa pohjoiseen ja Viron puolelta lintujen virta jatkui edelleen vahvana.
Linnut vähenivät iltapäivällä, vaan Suomenlahden yli tuli yhä paljon lintuja, ja illan tullen pääasiassa etelästä-lounaasta 13-18 m/s. Iltayöllä lintuja kulki harvemmassa mutta maa-alueella ja rannikon tuntumassa kuitenkin melko runsaasti etupäässä koilliseen. Yön edetessä lintuja alkoi näkyä enemmän alhaalla, maa-alueen koilliseen kulkijoiden lisäksi oli huomattavasti pohjoiseen pyrkijöitäkin, varsinkin Suomenlahdella.

21.03.2020
Lintuja näkyi keskiyöllä melko paljon kulkemassa matalalla lähinnä maa-alueen yllä ja rannikon tuntumassa. Liike oli sangen vaihtelevaa, vaan rannikolla enimmäkseen koilliseen päin noin 12 m/s. Aamuyöllä lintuja oli edelleen mutta vaihtelevammin liikkeellä.
Aamulla lintuja lähti lopulta runsaasti liikkeelle maa-alueelta ja tuli Suomenlahden yli Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen 12-15 m/s pohjoiseen, kun taas maa-alueen puolella matka vei itäkoilliseen. Suomenlahden yllä linnut matkasivat pääasiassa kilometrin alapuolella, mutta joitakin näkyi 2 km korkeuden tuntumassa asti, varsinkin kun myöhemmin vastaan tuli sateista pilveä.
Pohjoisen puolelta tullut hajanainen sadealue hillitsi aamupäivällä lintujen muuttoa myös Suomenlahdella. Pitkin päivää lähinnä sadekuurot (lumikuurot) olivat kaikuja aiheuttamassa, vaan lintujakin niiden välissä oli huomattavasti liikkeellä alhaalla. Illalla sää selkeni ja lintuja näkyi taas melko paljon Suomenlahdella etupäässä pohjoiseen päin tulossa matalalla.
Iltayöllä lintuja näkyi lähinnä alhaalla maa-alueella ja rannikolla melko runsaasti, liike näkyi olleen pääosin itäkoilliseen-itään 12-15 m/s. Yön kuluessa linnut vähenivät, vaan Suomenlahdellakin lintuja oli sitten melko paljon matalalla tulossa kaakosta-eteläkaakosta 12-15 m/s.

20.03.2020
Runsaasti lintuja oli keskiyöllä alhaalla maa-alueella ja rannikolla kulkemassa itäkoilliseen-itään 15-20 m/s. Aamuyöllä linnut vähenivät hiljalleen ja myös sadealuetta hiipi paikalle.
Aamuvarhaisella sadealue oli Helsingin tienoilla ja lintuja oli pääosin Suomenlahden puolella mutta alhaalla runsaastikin. Aamulla Viron rannikon ukonemien kautta lähti paljon lintuja pohjoiseen päin 8-13 m/s. Suomenlahdella viipynyt sadealue osin oli näiden haittana aluksi itäisellä merialueella ja sitten myös Helsingin eteläpuolella. Samalla maa-alueen puolella lintuja pääsi taas kulkemaan paremmin selkeässä säässä.
Lintujen muutto hiljeni hiljalleen aamupäivällä, mutta puoliltapäivinkin lintuja tuli Suomenlahden yli etelästä melko runsaasti, pääasiassa matalalla. Iltaa kohden linnut vähenivät edelleen. Paljon lintuja lähti taas iltayöllä liikkeelle maa-alueelta ja tuli sitten harvemmassa Suomenlahden yli pohjoiseen alhaalla 10-13 m/s. Yön edetessä linnut niukkenivat, mutta maa-alueen yllä lintuja näkyi alhaalla melko runsaasti ja enimmäkseen liike näkyi olleen itään päin 10-13 m/s samalla kun huomattavasti lintuja tuli yhä Suomenlahdella pohjoiseen päin.

19.03.2020
Keskiyöllä sadealue oli vielä päällä, mutta aamuyöllä selkeässä säässä näkyi melko paljon lintuja matalalla maa-alueen puolella ja harvemmassa merelläkin. Liike oli vaihtelevaa, vaan enimmäkseen ilmeisesti itään päin 20 m/s luokkaa.
Aamuvarhaisella lintuja oli paljon liikkeellä puolen kilometrin alapuolella ja rannikolla itäkoilliseen menossa 17-20 m/s. Aamun edetessä linnut harvenivat mutta toisaalta melko plajon lintuja näkyi sitten Suomenlahdella Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen pyrkimässä koilliseen päin 15-20 m/s, Sisämaassa lintuja oli myös ilmeisesti korkeammalla melko paljon menossa itään päin, mutta rannikolla runsaasti alhaalla itäkoilliseen matkaamassa.
Linnut vähenivät hiljalleen aamupäivällä mutta Suomenlahden yli alhaalla pohjoiseen päin noin 15 m/s muuttajia oli melko paljon. Iltapäivällä lintuja oli edelleen melko paljon, mutta sadekuuroja kulki sitten illalla alueen yli.
Sään seljettyä iltayöllä lintuja oli runsaasti liikkeellä maa-alueella ja rannikolla, itään-itäkoilliseen 15-18 m/s. Yön edetessä näitä lintuja oli kulussa yhä runsaammin.

18.03.2020
Lintuja oli keskiyöllä alhaalla maa-alueella paljon liikkeellä ja Suomenlahden puolella harvemmassa. Liike oli aika vaihtelevaa, mutta yleensä ilmeisesti pohjoiskoilliseen 15-18 m/s. Aamuyöllä lintuja oli maa-alueen puolella edelleen alhaalla runsaasti ja Suomenlahdella myös melko paljon.
Aamuvarhaisella Suomenlahdella oli heikkoa hajanaista sadetta ja maa-alueella sekä rannikon tuntumassa lintuja näkyi paljon liikkeellä matalalla. Päivän kuluessa linnut häipyivät kun sadealue taas kattoi aluetta iltapäivästä alkaen.

17.03.2020
Keskiyön jälkeen lintuja oli melko paljon kulkemassa alhaalla etenkin maa-alueen puolella ja harvemmassa merellä, yleisesti itään päin 12-15 m/s, vaikka sangen vaihtelevasti.
Aamulla lintuja pölähti runsaasti liikkeelle koilliseen 17-20 m/s. Lintuja alkoi tulla paljon myös Suomenlahden yli etelästä 20-23 m/s Viron rannikon ulkonemien kautta keskittyen. Pääasiassa linnut kulkivat merellä alle kilometrin korkeudella ja maalla puolen kilometrin alapuolella. Aamun edetessä lintujen tulo Suomenlahden yli hiljalleen heikkeni ja toisaalta sisämaassa lintuja oli runsaasti matkalla pohjoiseen-pohjoisluoteeseen 20-25 m/s.
Aamupäivällä linnut vähenivät, vaan melko paljon lintuja kulki edelleen alhaalla niin maalla kuin merelläkin. Toisaalta merenpinnasta tuli kaikua ilmeisen vahvan aallokon ja pärskeiden johdosta päivällä.
Sateista tuli kaikua illalla ja iltayöllä, vaan sään seljettyä lintuja oli runsaasti alhaalla maa-alueella alkuyöllä ja Suomenlahden yli näkyi myös melko paljon lintuja matalalla tulossa pohjoiseen päin 15-18 m/s.

16.03.2020
Aamuyöllä sadealueiden välissä oli tilaa myös linnuille, joita näkyi huomattavasti liikkeellä alhaalla maa-alueen puolella. Vaan uusi sadealue oli sitten päällä puolillepäivin asti.
Sateiden väistyessä kaakkoon päin lintuja alkoi näkyä liikkeellä maa-alueella paljonkin, mutta sangen vaihtelavsti matalallla kulkemassa. Iltayöllä lintuja oli melko runsaasti ilmassa etenkin maa-alueen yllä matalalla liikkeen ollessa kuitenkin edelleen sangen vaihtelevaa vaikka yleensä sisämaassa itään päin.

15.03.2020
Keskiyöllä lintuja näkyi yhä huomattavasti liikkeellä alhaalla maa-alueen puolella ja rannikon tuntumassa, yleensä arvioiden itään-itäkoilliseen noin 15 m/s vaan sangen vaihtelevasti kumminkin. Aamuyöllä linnut vähenivät.
Melko paljon lintuja oli aamuvarhaisella taas kulkemassa maa-alueen puolella ja harvemmassa merellä, matalalla ja pääosin ilmeisesti itäkoilliseen 15-18 m/s. Runsaasti lintuja alkoi aamun edetessä tulla Suomenlahden yli Viron ulkonemien kautta keskittyen pohjoiseen 17-22 m/s.
Aamupäivällä linnut merellä vähenivät aika nopsaan ja sisämaassa puolestaan lintuja näkyi runsaasti pidempään, mutta hiljalleen harvenevasti sielläkin.
Suomenlahden pinnasta kaiku vahvistui ilmeisesti tuulen ja aallokon pärskeiden voimistumisen myötä päivän mittaan. Lintuja näkyi lähinnä maa-alueen yllä iltapäivällä ja illalla edelleen huomattavasti liikkeellä matalalla. Iltayöllä sadealue alkoi sitten työntyä alueelle, mutta lintujakin näkyi melko paljon alhaalla liikkeellä maa-alueen puolella ja merelläkin huomattavasti.
Sateet kattoivat sitten yön edetessä alueen.

14.03.2020
Lintuja näkyi melko paljon liikkeellä keskiyöllä matalalla, etenkin maa-alueen puolella ja harvemmassa merellä, jossa pohjoiseen päin matkaaminen 7-10 m/s oli kumminkin yhtenäisempää. Rannikolla aamuyöllä lintuja oli hieman runsaammin ja yleinen liike vei itäkoilliseen 12-15 m/s.
Lintuja tuli aamulla melko runsaasti Suomenlahden yli matalalla pohjoiseen 7-10 m/s ja lintuja oli aamupäivälläkin merellä matalalla jopa paljon liikkeellä, joskin vaihtelevammin suunnaten. Linnut niukkenivat päivän kuluessa merellä mutta pohjoiseen päin muutto jatkui.
Sadekuuroja oli iltapäivällä laajasti ja lintuja vähemmän illan tullen. Iltayöllä lintuja oli taas melko runsaasti liikkeellä matalalla ja Suomenlahden yllä pohjoiseen päin 7-12 m/s. Linnut harvenivat yön edetessä.

13.03.2020
Aamuyöllä lintuja alkoi näkyä liikkeellä sadealueen väistyttyä, vaan aika vaihtelevasti lähinnä maa-alueen yllä matalalla. Aamulla lintuja oli melko paljon Suomenlahdella pääasiassa pohjoiseen päin tulossa alhaalla 7-10 m/s. Sisämaassa runsaammin mutta epämääräisemmin liikkeellä, rannikolla kulkemassa lähinnä itäkoilliseen 15-18 m/s.
Aamupäivällä Suomenlahden ylittäjiä oli harvemmassa mutta vähän aamuista nopeammin lounaasta-etelälounaasta 10-13 m/s. Päivällä sadekuurot olivat matkalla luoteesta ja lintuja oli näiden välissä mutta niukemmin.
Lintuja oli iltayöllä sensijaan jopa runsaasti alhaalla maa-alueen yllä ja harvemmassa merellä. Suomenlahden yli kulku näkyi olleen pohjoiseen päin 10-13 m/s ja sisämaassa enemmänkin koilliseen. Yön edetessä linnut vähenivät.

12.03.2020
Aamuyöllä ja aamuvarhaisella sadealueen jälkeen lintuja näkyi maa-alueen puolella runsaastikin alhaalla pääasiassa koilliseen päin menossa noin 20 m/s. Myöhemmin aamulla lintuja tuli sitten myös melko paljon Suomenlahden yli lounaasta ennen kuin uusi sadealue taas kulki alueen yli ja sateen kaikuja oli enää seurattavissa loppupäivän.

09.03.2020
Lintuja näkyi melko runsaasti liikkeellä keskiyöllä pohjoiseen päin 10-13 m/s pääosin kilometrin alapuolella. Aamuyöllä linnut vähenivät ja aamuvarhaisella yli kulkenut hajanainen heikko sadealue oli merkittävin kaikujen lähde.
Runsaasti lintuja oli sitten aamuulla sadealueen perässä tulossa Suomenlahden yli etelälounaasta 25-28 m/s kilometrin alapuolella. Aamupäivällä linnut vähenivät ja iltapäivästä alkaen sadealue oli pääasiassa kaikuja aiheuttamassa.

08.03.2020
Keskiyöllä lintuja näkyi huomattavasti ilmassa matalalla, vaan aika vaihtelevasti kulkemassa. Aamuyöllä lintuja oli lähinnä maa-alueen yllä.
Aamulla jopa paljon lintuja näkyi maa-alueen puolella enimmäkseen koilliseen päin kulkemassa 10-13 m/s alhaalla. Suomenlahdella lintuja tuli melko runsaasti etelälounaasta-etelästä. Aamupäivällä lintujan muutto jatkui Suomenlahden yli hiljalleen heikentyen, mutta edelleen päivällä lintuja tuli melko paljon etelästä 12-15 m/s pääasiassa puolen kilometrin alapuolella iltaan asti.
Auringonlaskun vaiheilla lintuja näkyi niukemmin, vaan iltayöllä lintuja lähti melko paljon liikkeelle ja tuli sitten Suomenlahden yli pääasiassa kilometrin alapuolella etelästä 10-13 m/s.

07.03.2020
Lintuja näkyi aamuyöllä melko paljon alhaalla Suomenlahden yllä tulossa etelälounaasta 12-15 m/s ja maa-alueen yllä hieman runsaammin vaan vaihtelevammin liikkeellä. Aamuvarhaisella lintuja näkyi pääasiassa maa-alueen puolella, mutta aamupäivällä taas huomattavasti tulossa myös matalalla Suomenlahden yli pohjoiseen.
Päivällä ja illalla sadealue oli kaikuja aiheuttamassa. Iltayöllä lintuja näkyi melko paljon liikkeellä alhaalla rannikolla länsilounaaseen noin 10 m/s.

06.03.2020
Aamusta puolipäivään lintuja näkyi melko paljon liikkeellä alhaalla ja tulossa Suomenlahden yli lounaasta-etelälounaasta 12-15 m/s. Iltapäivällä lintuja oli enemmänkin maa-alueen puolella ja illan hämärtyessä melko runsaasti taas Suomenlahden yli tulossa lounaasta.
Iltayöllä lintuja näkyi jopa runsaasti matalalla Suomenlahden puolella tulossa lounaasta-etelälounaasta 15-18 m/s ja myös maa-alueen yllä.

05.03.2020
Aamulla lintuja näkyi melko paljon liikkeellä alhaalla ja huomattavasti tulossa Suomenlahden yli lounaasta-etelälounaasta 12-15 m/s. Sadealue oli kuitenkin pian merkittävin kaikujen lähde. Sään seljettyä lintuja näkyi jälleen illalla Suomenlahdella melko runsaasti pohjoiseen päin tulossa, vaan iltayöllä taas sadealueiden merkitys oli suurempi.

03.03.2020
Keskiyön jälkeen lintuja näkyi huomattavasti liikkeellä alhaalla enimmäkseen itään-koilliseen menossa. Aamulla ja aamupäivällä ennen sadealueita lintuja näkyi melko paljonkin matalalla, vaan sangen vaihtelavasti kulkemassa.

02.03.2020
Alhaalla näkyi päivällä melko runsaasti lintuja ja illan tullen Suomenlahden yli näkyi myös tulevan yhtenäisemmin pohjoiseen päin 12-15 m/s melko paljon lintuja matalalla. Alkuyöllä lintuja näkyi edelleen liikkeellä ja yön edetessä sitten hiljalleen niukentuen.

29.02.2020
Paljon lintuja oli aamulla liikkeellä alhaalla sekä merellä että maa-alueella. Suomenlahdella lintuja tuli yleensä pohjoiseen päin ja vahvimmin Porkkalan reunamilla lounaasta 12-15 m/s.
Sadealue työntyi kuitenkin aamupäivällä alueelle lännestä ja linnut katosivat hiljalleen.

28.02.2020
Aamulla lintuja ilmaantui alhaalle kulkemaan ja matalalla Suomenlahden yli pohjoiseen-pohjoiskoilliseen 8-10 m/s tulijoita näkyi melko paljon aamun kuluessa. Päivällä Suomenlahden ylittäjiä tuli yhä matalalla ja runsaasti iltaan saakka, samalla kun hajanaisemmin lenteleviä lintuja näkyi alhaalla maa-alueen ylläkin runsaasti.

27.02.2020
Lintuja oli liikkeellä aamulla alhaalla huomattavasti ja Suomenlahdella pääasiassa pohjoiseen päin tulossa noin 10 m/s. Melko paljon lintuja näkyi sitten päivällä maa-alueen yllä ja paikoin runsaastikin keskittyneinä Espoonlahden pään tienoilla.

25.02.2020
Aamulla Suomenlahdella näkyi paljon lintuja näkyi tulossa pohjoiseen 12-15 m/s ja sisämaassa lintuja oli hieman ylempänäkin liikkellä mutta epämääräisemmin.



Osin vielä päivittyviä (ehkä): [2019] [2018] [2017] [2016] [2015] [2014] [2013] [2012] [2011]
[maalis-kesäkuu 2010] [loppuvuosi 2010]
[maalis-kesäkuu 2009] [heinä-marraskuu 2009]
[helmi-toukokuu 2008] [kesä-joulukuu 2008]
[maalis-toukokuu 2007] [kesä-joulukuu 2007]
[huhti-toukokuu 2005]

Edellisten vuosien kertomuksia Porthanian tutkalta:

[tammi-toukokuu 2003] [kesä-elokuu 2003] [syys-joulukuu 2003] [tammi-maaliskuu 2004]
[tammi-toukokuu 2002] [kesä-elokuu 2002] [syys-joulukuu 2002]
[tammi-toukokuu 2001] [kesä-elokuu 2001] [syys-joulukuu 2001]
[tammi-toukokuu 2000] [kesä-elokuu 2000] [syys-joulukuu 2000]
[maalis-kesäkuu 1999] [heinä-elokuu 1999] [syys-joulukuu 1999]
[huhti-kesäkuu 1998] [elo-joulukuu 1998]
[touko-elokuu 1997] [syys-marraskuu 1997]


Siirry

tuoreimmat tutkakaiut, Matti Leskinen
ilmakehätieteiden osasto