Avoin yliopisto: Portugali
Portugali on Helsingin yliopiston Kielten kandiohjelman opintosuunta.

Puhujamääränsä perusteella portugali kuuluu maailman suurimpien kielien joukkoon. Pääkielenä portugalia puhutaan Portugalin lisäksi Brasiliassa ja muutamissa Afrikan maissa kuten Mosambikissa. Etelä-Amerikan merkitys kasvaa maailmantaloudessa, jolloin portugalin kielen osaamisesta on hyötyä tulevaisuuden työmarkkinoilla kuin myös matkailussakin. Opinnoissa tutustut mm. portugalilaisiin perinteisiin ja tapakulttuuriin.

Portugalin perusopinnot 30 op on Kielten kandiohjelman Portugalin opintosuuntaan kuuluva opintokokonaisuus.

Portugalin alkeis- ja jatkokurssit 1 ja 2 ovat Kielikeskuksen opintotarjontaan kuuluvia jaksoja.

Portugalin opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella portugalin opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa perusopintokokonaisuuden (30 op).  Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.
 

Perusopinnot suoritettuasi sinulla on peruskielitaito portugalissa. Tunnistat kielen rakenteita ja osaat analysoida niitä. Kommunikaatiotaitosi on kasvanut. Tunnet Portugalin kirjallisuutta, historiaa ja kulttuuria.
 

Opintokokonaisuuden suoritettuasi sinun tulisi saavuttaa seuraavat eurooppalaiset kielitaitotasot:

  • kuullun ymmärtäminen A2
  • puhuminen A2
  • luetun ymmärtäminen A2
  • kirjoittaminen A2

Perusopintojen opetus on päiväopetuksena toteutettavaa yhteisopetusta, jossa Avoimen opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman opetukseen. Kursseilla on rajallinen määrä paikkoja.
 

 

Pakolliset kurssit Voit opiskella sinulle sopivia kursseja yksittäin. Jos suoritat useampia kursseja, jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen.
Portugalin kielikurssit Alkeiskursseilla tutustutaan kieleen ja sen käyttökulttuuriin, sekä opitaan ilmaisemaan itseään ja kertomaan menneen ajan tapahtumista. Jatkokursseilla laajennetaan Portugalin kulttuurin tuntemusta sekä syvennetään kielen kirjallista ja suullista osaamista.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen. 

Ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot täältä: