Avoin yliopisto: Eteläslaavilaiset kielet

Eteläslaavilaiset kielet on Helsingin yliopiston kielten kandiohjelman opintosuunta.

Eteläslaavilaisia kieliä puhutaan useassa valtiossa Kaakkois-Euroopassa. Bosnia-Hertsegovinan, Kroatian, Montenegron ja Serbian valtakielten opinnoissa käytetään sekä latinalaista että kyrillistä kirjaimistoa. Alueen kielitilanteen vuoksi opinnoissa tutustutaan kielen ja murteen määrittelyyn ja kielten sisäiseen vaihteluun.

Eteläslaavin opinnoissa ei vaadita aikaisempaa kielitaitoa, vaan opetus alkaa alkeista. Kielen lisäksi opiskelija tutustuu eteläslaavilaiseen kirjallisuuteen ja muuhun kulttuuriin sekä saa tietoa kaikista slaavilaisista kielistä.

Eteläslaavilaisten kielten opinnot

Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

 

Opetus on päiväopetuksena toteutettavaa yhteisopetusta, jossa avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat kielten kandiohjelman järjestämään opetukseen.

Kursseilla on rajallinen määrä paikkoja.

Eteläslaavilaiset kielet, perusopinnot (30 op) osia Opintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija osaa keskisiä eteläslaavilaisia kieliä (bosnia, kroaatti, montenegro, serbia) eurooppalaisella taitotasolla A2. Hänellä on perustiedot alueen kirjallisuudesta ja kulttuurista sekä kaikista slaavilaisista kansoista ja kielistä.
Eteläslaavilaiset kielet, valinnaiset aineopinnot (30 op) osia Opintotarjonnassa yksittäisiä aineopintojen jaksoja.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen