Avoin yliopisto: Katalaani

Katalaani on Helsingin yliopiston kielten kandiohjelman opintokokonaisuus.

Katalaani on romaaninen kieli, jota puhutaan etenkin Katalonian alueella Espanjassa. Se on myös Andorran valtion virallinen kieli. Katalaanin puhujia lasketaan olevan seitsemästä kymmeneen miljoonaa.

Katalaanin opinnoissa ei vaadita aikaisempaa kielitaitoa, vaan opetus alkaa alkeista.

Katalaanin yksittäiset kurssit

Voit opiskella katalaanista yksittäisiä kursseja. Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

 

 

Katalaanin opinnoissa perehdyt katalaanin kieleen ja kulttuuriin.

Kurssit ovat päiväopetuksena toteutettavaa yhteisopetusta, jossa Avoimen opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman opetukseen. Kursseille otetaan rajallinen määrä opiskelijoita Avoimen yliopiston kautta.

Opintokokonaisuuden Katalaani perusopinnot 30 op suoritettuaan opiskelijalla on B2-tasoinen katalaanin kielen taito ja hän tuntee Katalonian kirjallisuutta, taidetta, historiaa ja sosiolingvistiikkaa.

Opintokokonaisuus sisältää kolme kielitaito-osan kurssit sekä kolme kieli ja kulttuuri -osan opinnoista.
 

Katalaani perusopinnot 15 op (kielitaito) Suorita kaikki kolme.
Katalaani perusopinnot 15 op (kieli ja kulttuuri) Valitse kolme.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Haluatko hakea tutkinto-opiskelijaksi?

Avoimessa yliopistossa suorittamasi opintopisteet kirjataan Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmään, ja ne on mahdollista hyödyntää yliopistotutkinnossa myöhemmin. Opinnoista on apua myös, jos valmistaudut seuraaviin valintakokeisiin. 

Moniin Helsingin yliopiston koulutusohjelmiin on mahdollista hakea avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Tätä vaihtoehtoa kutsutaan avoimen väylän hauksi.