Avoin yliopisto: Antiikin Kreikka

Antiikin Kreikka on Helsingin yliopiston Kielten kandiohjelman opintosuunta.

Antiikin kreikan opinnoissa opit lukemaan ja tulkitsemaan antiikin kreikan kielellä (attikan murteella) kirjoitettuja tekstejä, käyttämään erilaisia tulkinnassa tarvittavia apuneuvoja (sanakirjoja, kielioppeja, sähköisiä lähteitä) sekä ymmärtämään kreikan kielen traditiota antiikista bysanttilaisen kauden kautta humanistikreikkaan.

Opit tuntemaan myös antiikin kulttuurin perusasiat ja asettamaan lukemasi tekstit oikeaan kontekstiinsä antiikin Kreikan kirjallisuushistorian, mytologian ja valtiollisen historian puitteissa.

Opinnot muodostuvat kielitaito-opinnoista (Antiikin kreikan alkeiskurssi ja Antiikin kreikan jatkokurssi) sekä Antiikin kulttuurin opinnoista.

Antiikin kreikan opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella Antiikin kreikan opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa kaksi laajempaa opintokokonaisuutta:

  • KIK-AY510 Antiikin maailma 1 (15 op)
  • KIK-AY520 Antiikin maailma 2 (15 op).

Lisäksi jaksoista muodostuu Antiikin kulttuuri opinnot.

Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Antiikin maailma 1- opinnoissa tutustut antiikin kulttuuriin ja sen vaikutukseen eurooppalaiseen kulttuuriin.

Antiikin maailma 2-opinnoissa syvennyt antiikin kulttuuriin ja sen merkitykseen eurooppalaisessa kulttuurissa. 
 

Antiikin maailma 1 ja 2 Valitse kumpaankin kokonaisuuteen kolme alla olevista kursseista. Jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen. Sama jaksoa ei voi sisällyttää kumpaankin kokonaisuuteen.
Antiikin kulttuuri 15 op Antiikin kulttuuri 15 op koostuu kolmesta jaksosta. KIK-AY121 Antiikin kirjallisuushistoria KIK-AY122 Antiikin uskonnot ja mytologia KIK-AY123 Antiikin perintö Euroopan kielissä ja kulttuureissa Jos olet suorittanut jonkin Antiikin kulttuurin pakollisen osa-alueen osana muita opintoja, valitse listasta korvaava vaihtoehtoinen opintojakso.

 

Antiikin kreikan kieliopinnot Voit opiskella sinulle sopivia kursseja yksittäin. Jos suoritat useampia kursseja, jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.