Avoin yliopisto: Galego

Galego on yksi Helsingin yliopiston kielten kandiohjelman kielistä.

Galegoa puhutaan Galician alueella Pyreneitten niemimaan luoteisosassa.

 

Helsingin yliopisto on Pohjoismaiden ainoa yliopisto, jossa voi opiskella kaikkia Pyreneitten niemimaan romaanisia pääkieliä: espanjaa, portugalia, galegoa ja katalaania. Myös ei-romaanisen baskin kielen kursseja järjestetään vuosittain. 

Galegon opinnot

Opintojen aloittaminen ei edellytä aiempaa kielitaitoa, vaan opetus alkaa alkeista. 

Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin kurssisivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Opetus on päiväopetuksena toteutettavaa yhteisopetusta, jossa avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat kielten kandiohjelman opetukseen.

Kursseilla on rajallinen määrä paikkoja.

Opintokokonaisuuden tavoitteena on saavuttaa hyvä galegon kielen taito sekä tutustua kielen kontekstiin (Galician historiaan, kulttuuriin ja kirjallisuuteen, galegon kielihistoriaan ja Galician sosiolingvistiseen tilanteeseen).

Kielitaito Suorita kaikki kolme jaksoa
Kieli ja kulttuuri Valitse 15 op. Tarjonnassa yksittäisiä jaksoja.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Haluatko hakea tutkinto-opiskelijaksi?

Avoimessa yliopistossa suorittamasi opintopisteet kirjataan Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmään, ja ne on mahdollista hyödyntää yliopistotutkinnossa myöhemmin. Opinnoista on apua myös, jos valmistaudut seuraaviin valintakokeisiin. 

Moniin Helsingin yliopiston koulutusohjelmiin on mahdollista hakea avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Tätä vaihtoehtoa kutsutaan avoimen väylän hauksi.