Avoin yliopisto: Latina

Latina on Helsingin yliopiston kielten kandiohjelman opintosuunta.

Latinan opintosuunnan perehdyt paitsi latinan kieleen myös Rooman kirjallisuuteen, myös antiikin kulttuuriin ja niiden jälkivaikutukseen. Alussa opinnot keskittyvät antiikin latinaan ja sillä kirjoitettuun kirjallisuuteen. Myöhemmin voi erikoistua myös keskiajan ja humanismin kulttuurihistoriaan. 

Latinan kielen opinnot voi aloittaa alkeista. Kielitaidon kehittyessä opit tulkitsemaan antiikin kirjoitettuja lähteitä ja tutkimaan niitä historian, kulttuurin ja kirjallisuuden näkökulmista. Opintojen myötä saavutat laajan asiantuntemuksen antiikin henkisestä ja aineellisesta kulttuurista sekä länsimaisesta kulttuuriperinnöstä.

Latinan kielen opinnoissa perehdyt latinan muoto- ja lauseopin pääpiirteisiin ja latinan keskeiseen sanastoon. 

Latinan opinnot

Opintojen aloittaminen ei vaadita aikaisempaa kielitaitoa, vaan opetus alkaa alkeista. 

Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Opetus on usein päiväopetuksena toteutettavaa yhteisopetusta, jossa avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat kielten kandiohjelman opetukseen.

Kursseilla on rajallinen määrä paikkoja.

 

Voit opiskella sinulle sopivia kursseja yksittäin. Jos suoritat useampia kursseja, jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen.
 

Kielitaito 15 op Voit opiskella sinulle sopivia kursseja yksittäin. Jos suoritat useampia kursseja, jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen.
Antiikin kulttuuri 15 op Suorita kolme ensimmäistä, jos olet suorittanut jonkin niistä osana muita opintoja, Valitse lopuista listan jaksoista korvaava opintojakso tilalle.
Kielitaito ja latinankieliset tekstit opintoja Voit opiskella sinulle sopivia kursseja yksittäin. Jos suoritat useampia kursseja, jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Opiskelukokemus: Maija Leena

Kielten lehtori ja psykoterapeutti Maija Leena Matikainen oli lopettaa lukion kesken. Sitten latina sytytti intohimon kieliin.

Rakastuin latinassa sen selkeyteen ja kauneuteen.
Latinan täydellinen hallittavuus on helpompi saavuttaa kuin vaikkapa englannin, jossa kielelle tyypillisiä ja vain ulkoa opetellen opittavia sanontoja on huomattavasti enemmän. Myös latinan kielioppisäännöt ovat selkeämmät ja minusta latina kaiken kaikkiaan näyttää ja kuulostaa erittäin kauniilta.
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.