Työkaluja johtamiseen

Kehitys- ja viestintäjohtaja Hanni Marin pääsi HY+:n täydennyskoulutuksessa hiomaan johtamisen taitojaan.

Hanni Marin opiskeli aikoinaan Helsingin yliopistossa puheviestintää ja haaveili radiotoimittajan urasta.

— Olen aina syttynyt vuorovaikutuksesta ja ihmisten kuuntelemisesta sekä siitä, miten ihmisiin voidaan vaikuttaa positiivisesti, Hanni Marin kertoo.

Humanistin työura kulki organisaatioviestinnän pariin ja erilaisiin johto- ja kehittämistehtäviin. Kun Marin joitakin vuosia sitten oli palaamassa ensimmäiseltä vanhempainvapaaltaan töihin silloiselle työnantajalleen VR Groupille, hänen tiiminsä oli kasvanut ja markkinointikin tullut osaksi vastuualuetta.

— Silloin kaipasin sparrausta ja uusia ajattelutapoja siihen, miten suurempaa määrää ihmisiä johdetaan. Tähän tarpeeseen löysin Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+:n Comma-ohjelman.

Sparrausta pienryhmissä

Comma on viestintäalan johtamiseen erikoistunut täydennyskoulutusohjelma. Työnantaja kustansi opiskelun ja Marin sai käyttää koulutukseen työaikaansa.

— Comman kolme casea ja lopputyö räätälöidään omalle työpaikalle, joten näissä työnantaja säästi ulkopuolisten konsulttien tilaamisessa.

Marin oli koulutukseen erittäin tyytyväinen ja suosittelee Commaa kaikille tiimivetovastuuseen ja esihenkilöiksi ryhtyville.

— Comma toimi minulle yleisenä johtamisen koulutuksena. Kartutin tietojani muun muassa liiketoiminnan kehittämisestä ja muutosjohtamisesta.

— Pienryhmissä oli hienoa saada sparrausta hyvin eri aloilla vaikuttavilta kurssitovereilta. Valmennus auttoi myös siinä, miten avata ymmärrettävästi omaa visiotaan erilaisille persoonille ja luonteille, joita tiimeihin aina mahtuu.

 

Tutustu jatkuvan oppimisen mahdollisuuksiin

Helsingin yliopistossa on tutkintoon johtavien koulutusten lisäksi tarjolla kaikille avointa opetusta ja joustavia itseopiskelumahdollisuuksia. Monipuolisen tarjontamme avulla voit täydentää ja syventää osaamistasi, edistää ammatillista kehittymistäsi tai opiskella sinua kiinnostavia asioita.

 

 

Teksti: Tapio Ollikainen

Kuva: Veikko Somerpuro

Johtaminen on haastavaa työtä. Suosittelen avosylin kouluttautumaan siihen eri tavoin.