Maailman tutkija

Elinkeinoelämän keskusliiton viestintäassistentti Marketta Naakalle humanistinen tiedekunta on aarreaitta jatkuvaan oppimiseen.

— Maailma on niin järkälemäinen ja kiinnostava paikka. Opiskelemalla voit hipaista sitä eri puolilta ja ymmärtää siitä hieman enemmän, Marketta Naakka sanoo. Naakka on aina opiskellut töittensä ohessa. Tällä hetkellä hän suorittaa yliopistolla MOOC-kurssia viestinnän etiikasta. MOOCeja eli avoimia verkkokursseja Naakka pitää loistavina työssäkäyville ja perheellisille, sillä niitä voi suorittaa täysin oman aikataulunsa mukaan. Aiemmin Naakka on suorittanut muun muassa suositun Helsingin yliopiston Elements of AI -verkkokurssin ja opiskellut jopa spinning-pyörän satulassa.

— Professori Minna Huotilainen piti erittäin hauskasti Neurosciences of Learning -kurssinsa Meilahden UniSportissa kuntopyörän satulassa. Samalla kun opimme, pidimme liikunnalla aivoistamme ja oppimiskyvystämme huolta.

Aarreaittana humanistinen tiedekunta

Intohimo opiskeluun iski Naakkaan jo peruskoulun ensimmäisellä luokalla, kiitos innostavan opettajan. Lukion, perheen perustamisen ja hyvän, opistotasoisen sihteerikoulutuksen jälkeen Naakka aloitti Helsingin yliopistossa ranskalaisen filologian opinnot. Mukaan mahtui myös pohjoismaisia kieliä, monikielistä ammattiviestintää, italiaa, viroa, kirjallisuutta, taidehistoriaa... Humanistista tiedekuntaa Naakka kehuu aarreaitakseen.

Kaiken ohessa Naakka on ehtinyt täydentää sihteerikoulutuksensakin tradenomiksi kohentaakseen liiketaloudellista osaamistaan. Oppia ei aina tarvitse hakea kouluista ja kursseilta, Naakka vinkkaa. Lähes jokainen työpaikkakin tarjoaa oppimiseen mahdollisuuksia.

— Viestintähenkilönä olen aina halunnut tutustua myös työpaikkojeni asiantuntijoiden maailmaan. On ollut hienoa saada käsitystä mm. finanssialasta, konepajateollisuudesta ja nykyisen työpaikkani EK:n kautta laajasti yhteiskunnallisista asioista.

 

Tutustu jatkuvan oppimisen mahdollisuuksiin

Helsingin yliopistossa on tutkintoon johtavien koulutusten lisäksi tarjolla kaikille avointa opetusta ja joustavia itseopiskelumahdollisuuksia. Monipuolisen tarjontamme avulla voit täydentää ja syventää osaamistasi, edistää ammatillista kehittymistäsi tai opiskella sinua kiinnostavia asioita.

 

 

Teksti: Tapio Ollikainen
Kuva: Veikko Somerpuro
 

Maailma on niin järkälemäinen ja kiinnostava paikka. Opiskelemalla voit hipaista sitä eri puolilta ja ymmärtää siitä hieman enemmän.