Lääketieteellinen tiedekunta

Helsingin Yliopiston syöpätautien osasto on Suomen suurin syöpäsairauksien opetus- ja  tutkimusyksikkö. Osasto toimii syöpätautien klinikassa, joka on osa HYKS Syöpäkeskusta  ja samalla Suomen suurin syöpäsairaala. Syöpäkeskus on läpikäynyt eurooppalaisen syöpäorganisaatio OECI:n akkreditoinnin ja saavuttanut korkeimman mahdollisen statuksen Comprehensive Cancer Center. Vuosittain Syöpäkeskuksessa käy hoidoissa 25000 potilasta , joista yli 9000 on uusia.

Syöpätautien osasto vastaa Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan syöpätautien perusopetuksesta, syöpätautien erikoisalan erikoislääkärikoulutuksesta ja alan tieteellisestä jatkokoulutuksesta. Syöpätautien osastolla tutkimustoiminta on vilkasta.

Syöpätautien osasto toimii Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) tiloissa Haartmaninkadulla (käyntiosoite Haartmaninkatu 4). Osastolla on tiivis ja saumaton yhteistyö sekä Helsingin yliopistollisen keskussairaalan että HUS:n kanssa. Sairaalassa hoidetaan pääasiassa HUSin sairaanhoitopiirin potilaita, mutta myös muualla Suomessa asuvia syöpään sairastuneita potilaita.