Biokemian ja kehitysbiologian osasto

Tervetuloa Biokemian ja Kehitysbiologian osastolle, missä keskitymme terveyden molekulaaristen perusteiden tutkimiseen. Tarjoamme perusopetusta lääketieteen, hammaslääketieteen ja translationaalisen lääketieteen koulutusohjelmissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Osastomme tutkimuspalveluyksiköt järjestävät kursseja jatko-opiskelijoille.

Tutkimusryhmämme pyrkivät edistämään biologista ymmärrystä ihmisen terveydestä ja sairauksien syntymekanismeista, sekä innovatiivista tutkimusta uusien lääkeainekohteiden tunnistamiseksi ja hoitojen edistämiseksi syövän, ikääntymisen, aineenvaihdunnan säätelyn sekä elintärkeiden lymfaattisten ja kardiovaskulaaristen järjestelmien osalta. Tutkimusryhmämme hyödyntävät molekyyli-, solu- ja rakennebiologiaa, bioinformatiikkaa, genomin laajuisia sekä systeemibiologian ja systeemifarmakologian menetelmiä. Tarjoamme avoimen ja monimuotoisen, kansainvälisesti kilpailukykyisen ympäristön sekä koulutusta tuleville tutkijoille ja kliinikoille.

Opiskelu

Biokemian ja kehitysbiologian osasto antaa perusopetusta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi lääketieteen, hammaslääketieteen ja translationaalisen lääketieteen koulutusohjelmissa. Prekliinisessä vaiheessa osasto vastaa Solun rakenne ja toiminta, Perimä ja kehitys ja Endokrinologia ja genitaalit -jaksoista, sekä osallistuu kaikkien elinjaksojen opetukseen. Osasto vastaa kansainvälisen translationaalisen lääketieteen TransMed -koulutusohjelman koordinaatiosta ja osallistuu sen usean opintojakson toteuttamiseen. Osaston tutkimuspalveluyksiköt järjestävät useita kursseja jatko-opiskelijoille.

Opetus on pääasiassa ongelmalähtöistä pienryhmäopetusta ja luento-opetusta. Lisäksi kehitysbiologiaa opiskellaan dissektioiden avulla ja biokemiaan tutustutaan myös laboratoriotöiden avulla. 

Osaston tutkijat ohjaavat syventävien opintojen tekijöitä, pro gradu –opiskelijoita ja tohtorikoulutettavia tutkimusprojekteissaan. Etsimme joukkoomme jatkuvasti tutkimuksesta innostuneita opiskelijoita! Tiedustele mahdollista projektia suoraan tutkimusryhmiltä esimerkiksi sähköpostitse.

Tutkimus
Yhteystiedot

Joh­ta­ja

professori Pipsa Saharinen

pipsa.saharinen@helsinki.fi

PL 63 (Haartmaninkatu 8)

00014 Helsingin yliopisto

Osoi­te

PL 63 (Haartmaninkatu 8)

00014 Helsingin yliopisto