Attention and Memory Networks of the Human Brain
Tutkimme havaitsemiseen, muistiin ja tarkkaavaisuuteen liittyvää aivotoimintaa toiminnallisella magneettikuvauksella (fMRI), sekä elektro- ja magnetoenkefalografialla (EEG ja MEG).
Clinical Neuropsychology Research Group
Kliinisen neuropsykologian ryhmässä tutkitaan sekä hankittuja että kehityksellisiä kognitiivisia häiriöitä lapsilla ja aikuisilla, kognition kehittymistä lapsuudesta aikuisuuteen, kognition neuropsykologisia arviointimenetelmiä ja poikkitieteellisiä moniammatillisia kuntoutusmenetelmiä.
Cognitive Brain Research Unit (CBRU) / Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikkö
CBRU tutkii ihmisen havainto- ja kognitiivisia prosesseja, niiden kehitystä, häiriöitä ja muotoutuvuutta erityisesti kielellisissä ja musiikkiin liittyvissä toiminnoissa.
Developmental Psychology Research Group (DEPSY)
Kehityspsykologian ryhmä tutkii ihmisen psyykkiseen kehitykseen liittyviä teemoja läpi elämänkaaren. Meitä kiinnostaa mm. sikiöaikainen ohjelmoituminen, raskausajan hyvinvointi, mielenterveys, neurokognitiivisten taitojen kehittyminen, sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijät, uni ja ikääntyminen. Työskentelemme useiden eri seuranta-aineistojen parissa, teemme laajaa yhteistyötä Suomessa ja ulkomailla, ja käytämme hyväksemme monia erilaisia menetelmiä selvittääksemme, miten ihmismieli kehittyy
Mind and Brain in the Systemic Context Research Group (MBSC Group)
Tutkimme sitä, kuinka psyykkiset ilmiöt ovat vuorovaikutuksessa ihmisen fysiologian kanssa, ja selvitämme kuinka näitä ilmiöitä voidaan säädellä terveyden edistämiseksi. Tutkimme erityisesti systeemisiä eli koko elimistön tason säätelymekanismeja jotka ovat keskeisiä kansanterveyden kannalta merkittäville mielenterveyshäiriöille kuten masennukselle. Haluamme käyttää tietoa sairausmekanismeista uusien hoitomenetelmien kehittämisessä ja olemassa olevien hoitomenetelmien parantamisessa. Selvitämme myös sitä, millä tavoin eri hoitomenetelmät vaikuttavat niihin elimistön järjestelmiin joiden on havaittu muuttuneen hoidon kohteena olevassa psyykkisessä sairaudessa. Pyrimme saavuttamaan tavoitteemme yhdistämällä eri tyyppisistä aineistoista ja menetelmistä saatua tietoa; käytämme tutkimuksessamme potilas- ja väestöaineistoja sekä kokeellisen tutkimuksen menetelmiä.
Perception, Action and Cognition (PAC)
Tutkimme ihmisen tiedonkäsittelyä liittyen havaitsemiseen, motoriseen toimintaan, oppimiseen ja muistamiseen. Menetelminä käytämme psykofysiikkaa, aivokuvantamista ja laskennallista mallintamista. Tutkimusaiheita ovat pintarakenteiden, värien ja muotojen havaitseminen, kädenliikkeiden koordinointi ja motorinen säätely, havainto-oppiminen ja työmuisti, puheen havaitseminen, aistien välinen integraatio sekä kasvojen havaitseminen ja muistaminen.
Research on Everyday Thinking
Ryhmä tutkii arkipäiväistä ajattelua, erityisesti intuitiivista, analyyttistä, mentalistista ja mekanistista ajattelua sekä arkipäivän uskomuksia ja päättelyn vinoumia (mm. yliluonnolliset uskomuksia sekä ruokaan ja terveyteen liittyviä uskomuksia). Tutkimusmenetelmiämme ovat kyselytutkimukset (pääasiassa arviointiasteikot ja kognitiiviset tehtävät), kokeellinen tutkimus sekä aivotutkimus.
Research on Self-presentation and values
Tutkimme ihmisten henkilökohtaisia arvoja (human values) ja erityisesti arvojen rakennetta, muutosta, mittaamista, esittämistä ja havaitsemista.
Sleep & Mind Research Group
Sleep & Mind -tutkimusryhmä tutkii unta, kognitiota, oppimista ja mielenterveyttä monitieteisesti, yhdistellen menetelmiä ja asetelmia psykologiasta, lääketieteestä ja aivotutkimuksesta, tehden sekä pitkittäisiä seuranta- että kokeellisia tutkimuksia. Kohderyhmänä on usein lapset ja nuoret. Erityinen mielenkiinto on vuorokausirytmin säätelyssä sekä unen mikrorakenteessa.
The Psychosocial Factors & Health Research Group
Ryhmä tutkii psyykkisen ja fyysisen terveyden taustalla vaikuttavia psyykkisiä, sosiaalisia, käyttäytymiseen liittyvät ja biologisia prosesseja, joita voivat liittyä esimerkiksi varhaiseen lapsuuden ympäristöön, työelämään, vanhuuden sosiaalisiin suhteisiin tai useamman sukupolven yli välittyviin tekijöihin.
Visual Cognition Research Group
Tutkimusryhmä tutkii visuaalista kognitiota perustutkimuksen ja teknologiatutkimuksen näkökulmista.