Eläinlääketieteellinen tiedekunta on profiloitunut eläinten terveyden- ja sairaudenhoitoon sekä hyvinvointiin ja elintarvikkeiden turvallisuuden varmistamiseen. Tutkimus paneutuu eläin- ja ihmispopulaatioiden terveyden vuorovaikutukseen nopeasti muuttuvassa ympäristössä.
Tutkimus painottuu Suomessa esiintyvien keskeisten sairauksien aihepiireihin.
Tutkimus painottuu mahasuolikanavan sairauksiin, keuhko- ja sydänsairauksiin sekä munuaisten sairauksiin.
Tutkimusta tehdään pehmytosakirurgian, ortopedian, fysioterapian, neurologian sekä anestesian ja kivunhoidon erikoisaloilla.
Tutkimusta painottuu kotieläinten lisääntymiseen, sairauksiin, ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin.
Tutkimus käsittelee lääkeaineiden vaikutuksia eri eläinlajien elimistöissä sekä miten eläimen elimistö käsittelee lääkeaineita: lääkeaineiden annokset, eläinten hoito-ohjeet sekä varoajat lääkityistä eläimistä saaduille elintarvikkeille. Kliininen toksikologia selvittää aineiden haitallisia vaikutuksia eläimen elimistössä sekä myrkytysten kliinistä hoitoa.
Tutkimus käsittelee elimistön kehitystä ja toimintaa, vuorovaikutuksia mikrobien kanssa sekä eläinten ja ihmisten sairauksia.
Tutkimuksessa hyödynnetään monipuolisesti eri kuvantamismenetelmiä. Yksikön käytössä on digitaaliset röntgenlaitteistot pieneläimille ja hevosille, viimeisintä teknologiaa hyödyntävät ultraäänilaitteet sekä pieneläinten tutkimiseen soveltuvat tietokonetomografia- ja magneettikuvauslaitteet.
Tutkimus käsittelee laajasti elintarvikkeiden, eläinten, veden ja ympäristön välityksellä leviäviä, ihmisen terveydelle haitallisia mikrobeja, toksiineja ja kemiallisia vierasaineita, sekä elintarvikkeiden pilaajabakteereita ja ympäristöterveydenhuollon valvontaa.