Oleoflow’n mullistava ratkaisu tarjoaa terveellisen ja kestävän vaihtoehdon elintarvikkeiden rasvoille
Oleoflow mahdollistaa terveellisten ruokaöljyjen muuntamisen terveellisiksi rasvoiksi, joita voidaan hyödyntää monissa teollisesti valmistetuissa elintarvikkeissa.

Ongelma

Voin ja palmuöljyn kaltaiset perinteiset rasvat ovat haitallisia sekä terveydelle että kestävyydelle. Tähän mennessä niille ei kuitenkaan ole ollut vaihtoehtoja, jotka olisivat täyttäneet teollisuuden tiukat laatuvaatimukset nestemäisten öljyjen muuntamiselle puolikiinteiksi tai kiinteiksi rasvoiksi.

Ratkaisu

Oleoflow on uusi, mullistava ratkaisu, jolla terveelliset öljyt muunnetaan puolikiinteiksi tai kiinteiksi rasvoiksi. Oleogeelejä muokataan uudella tavalla muuttamalla niiden rakennetta pienitehoisella ja suuritaajuuksisella ultraäänellä.

Liiketoimintamalli

Elintarvikkeissa käytettäville rasvoille on miljardien dollarien kansainväliset markkinat, ja Oleoflow voi vastata lähes kaikkiin tarpeisiin. Business Finland ja Helsingin yliopisto rahoittavat hanketta toukokuuhun 2023 asti, minkä jälkeen itsenäisen yrityksen perustaminen on mahdollista.

Tule mukaan

Oleoflow’n todistettujen teknisten ominaisuuksien ja neljän vireillä olevan patenttihakemuksen tarjoaman vahvan immateriaalisuojan ansiosta hanke on valmis kaupallistettavaksi vuonna 2023. Tavoitteena on kerätä pääomaa alkuvuodesta 2023.

Oleoflow etsii sekä elintarvikealaan keskittyneitä alkuvaiheen sijoittajia että elintarviketeollisuuden toimijoita, jotka etsivät tuotteidensa arvoa lisääviä uusia rasvaratkaisuja.

Oleoflow’n verkkosivut (englanniksi)

Jyrki Lee-Korhonen
jyrki.lee-korhonen@oleoflow.fi

Anton Nolvi
anton.nolvi@oleoflow.fi

Problem

Traditional fats, such as butter and palm oil, are risks for both health and sustainability. Up until now, no existing alternatives to traditional fats have met the industry’s high-quality requirements to convert liquid oils into semi-solid or solid fats.

Solution

Oleoflow is an innovative, new technology that converts healthy oils into semi-solid or solid fats. It produces engineered oleogels in a novel way, where the structure of oleogels is further refined using low power and high frequency ultrasound actuation.

Business model

There is a multibillion $ global market for fats used in diverse food applications, most, if not all, of which can be addressed by Oleoflow. The project is currently fully funded by Business Finland and The University of Helsinki until May 2023, after which Oleoflow could be spun out as an independent company.

Join us

Given Oleoflow’s proven technical qualities and strong IP (backed by 4 pending patent applications), the project will be ready for commercialization in 2023. Oleoflow will be seeking to raise capital in early 2023.

Oleoflow is looking for both early-stage investors focusing on the food sector and industrial food producers seeking new fat solutions to add value to their food products.

Oleoflow website

Jyrki Lee-Korhonen