Opetusryhmien toiminnalliset opintokäynnit tiedeluokkiin

Tarjoamme eri oppimisyhteisöjen opetusryhmille mahdollisuuksia toiminnallisiin opintokäynteihin yliopistolle tutustumaan tieteenalojen tutkimukseen ja opiskeluun.

Tiedekasvatuskeskuksen nk. tiedeluokat toimivat innostavina ja autenttisina lasten ja nuorten oppimisympäristöinä. Tiedeluokat mahdollistavat monia sellaisia aktiviteetteja, joita esimerkiksi tavanomaisissa päiväkodeissa, peruskouluissa ja lukioissa ei tyypillisesti ole mahdollista toteuttaa. Vierailujen yhteydessä on myös mahdollista tavata tutkijoita ja tutustua uusimpaan huippututkimukseen.

Yliopisto ei veloita opintokäynneistä pääsymaksua. Tiedeluokissa vierailee vuosittain lähes 10 000 lasta ja nuorta opettajineen.

(Tiedeluokat toimivat myös innostavina ja autenttisina oppimisympäristönä osana tulevien opettajien peruskoulutusta ja/tai eri asteiden opettajien täydennyskoulutusta sekä yhteisöllisinä tiedekasvatuksen tutkimus-, kehittämis- ja toimintaympäristöinä kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden kesken.)

Opetusryhmien vierailut Helsingin yliopistolle ovat osa päiväkotien, koulujen ja muiden oppilaitosten toimintaa. Vierailujen on suositeltavaa olla kirjattuna oppimisyhteisön vuosisuunnitelmaan.

Helsingin yliopisto ei ole vakuuttanut opintokäynneillä vierailevia muiden oppilaitosten oppilaita.

Opetusryhmän omalla opettajalla on vastuu oppilaistaan koko vierailun ajan.

Helsingin yliopiston opiskelijaesittelijät kertovat lukiolaisille omista opinnoistaan ja Helsingin yliopiston tarjoamista mahdollisuuksista. Tilaisuus voidaan järjestää lukiossa oppitunnilla, yliopiston kampuksella tai verkon välityksellä. Infoja pidetään sekä suomeksi että ruotsiksi.

Tilaa opiskelijaesittelijä lukioosi »

 

Helsingin yliopistolla on useita kiinnostavia vierailukohteita, kuten kirjastot, Luomus, Observatorio ja Tiedekulma, joissa voit piipahtaa pikaisesti tai viipyä verkkaisemmin halusitpa sitten tutustua tutkimukseen, ihastella arkkitehtuuria tai laajentaa verkostojasi.

Tutustu muihin vierailukohteisiin »