Opettajille ja opetuksen tueksi

Tuemme opettajia ja oppimisyhteisöjä opetussuunnitelmien tavoitteiden saavuttamissa. Tarjoamme mahdollisuutta tulla opintokäynnille tiedeluokkiin, koulutusta luentoja sekä laajan materiaalipankin työn tueksi.

Tiedeluokkien opintokäynnit suunnitellaan tukemaan opetussuunnitelmien tavoitteita ja toteutusta. Opintokäynnin aikana on tieteenalakohtaista kokeellista työskentelyä sekä tutustumista tutkimukseen ja yliopisto-opiskeluun. Opintokäynnit toteutetaan joko Helsingin yliopiston tiedekampuksella Kumpulassa tai etänä verkon välityksellä. 

Opintokäyntejä järjestetään eri teemoissa varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. 

Tilaa Helsingin yliopiston esittely

Helsingin yliopiston opiskelijat tekevät lukioesittelyitä etänä, paikan päällä kouluissa sekä myös Helsingin yliopiston kampuksilla.

Esittelyn voi tilata vierailupyyntölomakkeella. Laitathan pyynnön esittelystä viimeistään kuukautta ennen toivottua ajankohtaa. Esittely on tilaajalle ilmainen.

Katso myös

Voit etsiä sijaista Helsingin yliopiston opiskelijoiden keskuudesta, lähettämällä tietoa sijaistarpeesta opiskelijajärjestön sähköpostilistoille.

Studia Generalia

Kaikille avoimilla Studia Generalia -yleisöluennoilla Helsingin yliopiston asiantuntijat puhuvat maailmasta ja sen ilmiöistä eri tieteenalojen kautta. 

Studia Generalia-luennoilla opiskelija pääsee tutustumaan tieteeseen ja voi löytää vinkkejä oman alan etsimiseen. Luennoille osallistuminen Helsingin yliopiston Tiedekulmassa on elämys sinänsä. Aineenopettaja voi puolestaan hyödyntää luentojen videotallenteita omassa opetuksessaan. 

Kaikille avoimet ja maksuttomat luentosarjat järjestetään syksyisin ja keväisin. Aiempien luentosarjojen luennot ovat katsottavissa tallenteina.

Sinua voisi kiinnostaa myös