Kumpulan kampus

kumpulan_kampus_ilmakuva_2016

Vehreällä Kumpulanmäellä sijaitseva Kumpulan kampus on eksaktien luonnontieteiden tutkimuksen ja opetuksen keskus vain neljän kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Viihtyisä kampus on Pohjoismaiden suurin luonnontieteellisen osaamisen keskittymä. Kumpulassa tutkimus on arvioitu kansainvälisesti korkeatasoiseksi, ja opetusta antavat menestyneet luonnontieteilijät. Avainaloja ovat avaruustutkimus, datatiede, ilmakehätieteet, kaupunkitutkimus ja matemaattinen fysiikka sekä nanotiede. Tieteenalojen laaja-alaisuus ja monet yhteydet muualle maailmaan tarjoavat sekä innostavan ilmapiirin että pohjan tieteidenväliselle yhteistyölle. Kompakti kampus on kerännyt Kumpulanmäelle tutkijoiden ja opiskelijoiden aktiivisen uutta luovan tiedeyhteisön.

Sijainti, Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Kumpulan kampuksen sijainti kartalla.

Kumpulaan pääsee kätevästi julkisilla liikennevälineillä.  Suunnittele reittisi Kumpulaan HSL:n Reittioppaan avulla.

Pysäköinti on mahdollista katujen varsilla. Lyhytaikaiseen vieraspysäköintiin tarkoitetut asiakaspaikat löytyvät Exactumiin menevän sisääntulotien varrelta ja ne on merkitty "vieraspaikka"-kylteillä. Muista ilmoittaa autosi rekisterinumero rakennuksen vahtimestarille!

Tutkimus ja opetus

Kumpulan kampus on keskittynyt eksaktien luonnontieteiden tutkimukseen ja opetukseen. Tiedekunnan strategisia tutkimusalueita ovat avaruustutkimus, ympäristön perustutkimus, ilmakehätiede, nanotiede, datatiede, laskennallinen tiede, matemaattinen fysiikka, biologisen tiedon data-analyysi sekä geoinformatiikka, geotieteet ja kaupunkitutkimus. 

Kumpulan kampuksen tiedekunnat ja yksiköt

Muut tutkimuslaitokset

Kumpulan kampuksen palvelut

Kumpulan hakija- ja opiskelijapalvelut

 • Kiinnostaako opiskelu Helsingin yliopistossa Kumpulan kampuksella? Saat tietoa opiskelumahdollisuuksista hakijapalveluista.
 • Kumpulan opiskelijapalvelut palvelevat kaikkia Kumpulan kampuksen yksiköiden opiskelijoita. Yhteystiedot löydät opiskelijaneuvonnan sivuilta.

Tiedekirjasto

Kumpulan kampuksella palvelee lisäksi Physicum-rakennuksen tiedekirjasto, jonka kokoelmat kattavat laajan valikoiman Kumpulan tutkimusalojen kirjallisuutta.

  Kumpulan Ravintolat

  Unicafe-ravintolat:

  • UniCafe Physicum (Gustaf Hällströmin katu 2)
  • UniCafe Chemicum (A.I. Virtasen aukio 1)
  • Unicafe Exactum (Pietari Kalmin katu 5)
  • Läheisessä Kauppakeskus Arabiassa on lisäksi useita ravintoloita ja kahviloita.

  Liikuntapalvelut

  Kampuksella on UniSportin monipuoliset liikuntamahdollisuudet tarjoava toimipiste.