Unis fyra campus

Helsingfors universitet har fyra campus på olika håll i Helsingfors. Varje campus har sitt särdrag och en alldeles egen karaktär. På varje campus eller precis intill det kan du hitta UniCafé-studeranderestauranger samt UniSports gym och motionsutrymmen.

Centrumcampus är beläget i Helsingfors stadskärna. Här kan du studera allt från konst, kultur, språk, historia och filosofi till pedagogik, juridik och samhällsvetenskaper. På Centrumcampus finns Kajsahuset med Unis huvudbibliotek och Lärocentret Alexandria. Många studerande kommer nästan dagligen till Kajsa och Alexandria för att studera och träffa studiekompisar. Flera av Unis ämnesföreningar och nationer har sina utrymmen på eller i närheten av campuset.

Läs mer om centrumcampus!

Campus Mejlans ligger fyra kilometer nordväst om stadscentrum i samband med Mejlans sjukhusområde. Mejlans är ett internationellt betydelsefullt campus för medicin. I Mejlans hittar du utbildningarna inom medicin, odontologi, logopedi och psykologi. Här bedrivs det medicinsk forskning på toppnivå och utbildas hälso- och sjukvårdsexperter för patienternas och hela samhällets bästa. Stadsdelen Mejlans ligger vid havet och området är känt för sitt stora sjukhusområde.

Läs mer om campus Mejlans!

På det moderna campuset i Gumtäkt ca fyra kilometer från Helsingfors centrum. Är du nyfiken på dina möjligheter att fördjupa dig i kemi, fysik, matematik, geografi, geovetenskap eller datavetenskap? I Gumtäkt studeras det naturvetenskaper och informationsteknik. Campuset är det största centret för naturvetenskapligt kunnande i Norden. På campuset finns en partikelaccelerator, Gumtäkts botaniska trädgård och Meteorologiska institutet. I närheten finns många studerandebostäder.

Läs mer om campus Gumtäkt!

Campus Vik ligger ca tio kilometer nordost om Helsingfors centrum. Här hittar du utbildningsprogram inom natur, omgivning, lantbruk och livsmedel. På campuset finns också utbildningarna i veterinärmedicin och farmaci. Studier i Vik ger dig möjligheten att experimentera i labb eller upptäcka natur och miljö ute på fältet. Campuset har en betydelsefull roll inom biobranschen både ur nationellt och europeiskt perspektiv. Intill campus Vik finns universitetets djursjukhus, växthus, och försöksgården med sina kor. Gammelstadsvikens naturskyddsområde med sitt rika fågelliv ligger också precis intill. På gångavstånd till Unis byggnader finns många studerandebostäder.

Läs mer om campus Vik!