Aktuellt vid uni

Vi ordnar evenemang, deltar i samhällsdiskussionen och publicerar nyheter om studier och vetenskap varje vecka. Läs mer om vad vi har på gång nedan.

Hur kan vi lära oss bättre? Forskningen till hjälp när undervisningen utvecklas

Det finländska skolsystemet grundar sig på en långsiktig satsning på forskningsbaserad kunskap, jämlikhet, samt skolsystemets ryggrad – lärarna. Helsingfors universitet utbildar yrkeskunniga pedagoger samt undersöker hur vi lär oss och hur vi kan förbättra skolan och lärandet för alla, oberoende av ålder.

Vi undersöker till exempel hur digitala lösningar kan vara till hjälp i lärandet. Hjärnforskningen ger ny information om olika fenomen som gäller lärande. Forskningsbaserad kunskap har en avgörande betydelse också när vi ska lösa frågor som gäller hållbar utveckling och jämlikhet.