Så söker du till doktorandprogram
På denna sida går vi i korthet igenom hela ansökningsprocessen steg för steg. Ansökningsprocessen består av två delar: förberedelser och ansökan. Börja med att läsa om ansökningsprocessen på denna sida. Fortsätt sedan till närmare ansökningsanvisningar och doktorandprogrammets egna anvisningar.
Ansökningstider
  • 19–30.7.2021 (endast för utexaminerade från Helsingfors universitet, en del av doktorandprogram)

• 1–15.9.2021
  • 1–15.11.2021 (en del av doktorandprogram)
  • 17–31.1.2022 (en del av doktorandprogram)
  • 5–19.4.2022 (en del av doktorandprogram)
  • 18–29.7.2022 (endast för utexaminerade från Helsingfors universitet, en del av doktorandprogram)
Förberedelser inför ansökan
Ytterligare information och viktiga länkar

Om du har läst alla anvisningar och fortfarande har frågor om ansökan till påbyggnadsstudier kan du kontakta ansökningsrådgivningen: phd-admissions@helsinki.fi.

Om du vill veta mer om olika doktorandprogram, forskningsplan eller handledare kan du kontakta programmen direkt. Du hittar kontaktuppgifterna på forskarskolans och doktorandprogrammets websidor.