Alumnförmåner

På den här sidan har vi samlat några förmåner du får som alumn, var så god!
Fler förmåner hittar du i Helsinki Alumni Hub.
Utnyttja alumnförmånen hos Unisport

Alumn, välkommen till UniSport! Som medlem i gemenskapen Helsinki Alumni kan du köpa ett säsongskort till UniSport till förmånspris och få upp till 20 procent rabatt på normalpriset.

Om det är mindre än två år sedan du tagit examen kan du köpa ett säsongskort till ett förmånligt personalpris. Du kan använda förmånen för nyutexaminerade en gång.

Du får tillgång till rabatten genom att logga in i portalen Helsinki Alumni Hub och styrka din identitet hos UniSports kundtjänst.

För att livet inte bara ska vara arbete eller studier bör du komma ihåg att även motionera, må bra, äta rätt och koppla av i gott sällskap! UniSport erbjuder motions- och wellnesstjänster av toppkvalitet på sex campus. Vid UniSports motionscenter kan du lätt komma igång med en ny hobby eller utmana dig själv att testa någonting nytt!

Läs tidningen Yliopisto på webben

Tidningen Yliopisto är en vetenskapstidning för alla vid Helsingfors universitet. Tidningen presenterar tio gånger per år de senaste studierna, tidlösa analyser, duktiga forskare och intressanta fenomen. Tidningen öppnar läsarens ögon, ger perspektiv och väger kunskap. Högklassiga artiklar och intressanta personporträtt ger möjlighet att fördjupa sig i aktuella teman inom vetenskapssamfundet och lära sig nytt.

Vi erbjuder alumner vid Helsingfors universitet den digitala versionen av tidningen Yliopisto på webben utan kostnad. Vi skickar en länk till den digitala versionen av tidningen per e-post till alla som anmält sig som alumner.

Om du inte har fått tidningen bör du kontrollera att dina kontaktuppgifter är uppdaterade i portalen Helsinki Alumni Hub.

Du kan även läsa det senaste numret av tidningen i portalen.

Boka Alumnlokalen

Alumnlokalen i biblioteket i Kajsahuset fungerar som ett eget rum för alumner för grupparbete, diskussioner, möten och annan användning.

Alumnlokalen finns på andra våningen i biblioteket i Kajsahuset (rum 2024) och är reserverad för användning av alumner vid Helsingfors universitet, medlemmar i gemenskapen Helsinki Alumni, mån–fre kl. 16–20 och lör kl. 11–17 för två timmar per gång.

Kontrollera bokningssituationen och reservera Alumnlokalen i alumnportalen Helsinki Alumni Hub.

Obs! Om du vill hyra Alumnlokalen under dagen, kontakta Kaisa-biblioteket. Mer information: hulib-tilavaraukset[at]helsinki.fi.

Ta i bruk e-postadressen för alumner

När du har utexaminerats från Helsingfors universitet eller när din anställning vid universitetet har avslutats upphör också din rätt att använda e-postadressen helsinki.fi. Som alumn kan du i stället få en e-postadress för alumner, som har formen fornamn.efternamn@alumni.helsinki.fi.

Observera att alumni-e-postadressen är en adress för vidarebefordran. Den innehåller ingen e-postlåda och dina gamla e-postmeddelanden förmedlas inte dit automatiskt.

Du kan enkelt ta i bruk din alumnadress i alumnportalen Helsinki Alumni Hub.