Helsingin yliopisto on Reilun kaupan korkeakoulu

Helsingin yliopisto sai vuonna 2013 Reilun kaupan korkeakoulun arvonimen – järjestyksessä toisena suomalaisyliopistona.

Opiskelijat tekivät syksyllä 2012 aloitteen Reilun kaupan arvonimen hakemisesta yliopistolle, ja johto tarttui ehdotukseen. Reilun kaupan tukeminen on konkreettinen tapa tukea kestävää kehitystä ja tehdä hankintakäytännöistä vastuullisempia.

Reilun kaupan korkeakouluna yliopisto sitoutuu edistämään Reilu kauppa -sertifioitujen tuotteiden käyttöä ja saatavuutta hankinnoissaan sekä lisäämään yliopistolaisten tietoisuutta Reilusta kaupasta ja sen merkityksestä globaaleissa tuotanto- ja kulutussuhteissa.

Reilua kahvia ja teetä

Yliopistolla juodaan päivittäin tuhansia kupillisia kahvia ja teetä, joten merkin valinnalla on merkitystä. Yliopiston virallisissa tilaisuuksissa tarjottava kahvi ja tee on aina Reilun kaupan kahvia ja teetä. Valinnasta on sovittu HYY Ravintoloiden, Fazer Amican ja Sodexon kanssa.

HYY Ravintolat toimittaa yli puolet kaikesta yliopiston tiloissa ja tilaisuuksista tarjoillusta kahvista ja teestä. Kaikkien sopimusravintoloiden tavoite on kasvattaa Reilun kaupan tuotteiden valikoimaa toimipisteissään.

Lue lisää: Yliopistosta tuli Reilun kaupan korkeakoulu