Osallistu kestävyyden edistämiseen

Helsingin yliopisto kutsuu yliopistoyhteisön jäsenet ja sidosryhmät mukaan kehittämään kestävää ja vastuullista yliopistoa. Lähde mukaan matkalle rakentamaan Helsingin yliopistosta kestävyyden ja vastuullisuuden edelläkävijää.
Kipinä – Hae rahaa kestävyysideallesi

Helsingin yliopisto kutsuu koko yhteisönsä mukaan rakentamaan kestävää tulevaisuutta tarjoamalla rahaa kestävyys-Kipinän toteuttamiseen!

Kannustamme kaikkia yliopiston opiskelu- ja työyhteisön jäseniä ideoimaan ja toteuttamaan tekoja, jotka tukevat yliopiston tavoitetta olla kestävyyden ja vastuullisuuden edelläkävijä ja tekevät tutuiksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteet. Olipa kyse ilmastonmuutoksesta, luonnon monimuotoisuudesta, yhteiskuntavastuusta tai sosiaalisesta ja taloudellisesta kestävyydestä, jokainen Kipinä on askel kohti kestävämpää ja vastuullisempaa toimintakulttuuria. Nyt sinulla tai ryhmälläsi on mahdollisuus hakea 1000–10 000 euroa Kipinäsi toteuttamiseen.  

Helsingin yliopiston kestävyys- ja vastuullisuusverkosto

Helsingin yliopiston kestävyys- ja vastuullisuusverkosto edistää muutosta kohti kestävämpää yliopistoa ja yhteiskuntaa. Verkosto tarjoaa paikan oppimiselle, verkostoitumiselle ja vaikuttamiselle kestävyyden ja vastuullisuuden parissa.

Toivotamme Helsingin yliopiston opiskelijat, työntekijät ja alumnit mukaan tapahtumiin ja osaksi muutosvoimaista yhteisöä. Ennakkotietoja kestävyydestä ja vastuullisuudesta ei vaadita, vaan osallistumiseen riittää uteliaisuus ja kiinnostus kestävämmän maailman rakentamiseen. Verkoston toiminta lähtee osallistujista ja muokkautuu osallistujien näköiseksi.

Verkosto on avoin koko yliopistoyhteisölle - jäsenyyttä ei tarvita.

Kestävyys- ja vastuullisuusverkoston toiminta

Kestävyys- ja vastuullisuusverkosto tapaa neljä kertaa vuodessa. Teemallisissa tapaamisissa on luvassa paneelikeskusteluja, työpajoja, vierailuja ja tietoa yliopiston kestävyys- ja vastuullisuustyöstä. 

Verkosto toimii ympäri lukuvuoden verkoston omalla Teams-alueella. Ole yhteydessä verkoston koordinaattoriin, Elina Tanniseen, mikäli haluat mukaan verkoston toimintaan ja osaksi verkoston Teams ryhmää.

Kestävyys- ja vastuullisuusverkoston tapaamiset

Tulevat tapaamiset

7.3.2024 klo 15.30-17.00 ​

Yliopiston kestävyystoimet tulevaisuudessa ja biodiversiteetin edistäminen​

25.4.2024 klo 15.00-17​.00

Kestävyysosaaminen

Menneet tapaamiset

23.11.23 Verkoston tapaaminen. Teemana Yliopistolaisten kestävyys- ja vastuullisuusteot sekä Kipinä

19.9.23 Verkoston tapaaminen. Teemana kestävyyden Pecha Kucha.

19.4.23 Verkoston tapaaminen, Teemana ilmastotyö ja hiilineutraalius.

28.2.23 Verkoston tapaaminen. Teemana vastuulliset kohtaamiset yliopistoyhteisössä. 

15.12.22 Verkoston lanseeraustilaisuus

Kestävää yrittäjyys- ja innovaatiotoimintaa

Yliopiston hautomo- ja yrittäjyyspalvelut tarjoavat matalan kynnyksen ohjelmia, kursseja ja palveluita tukemaan yritysideoiden jalostamista, toteuttamista ja kasvua. Palvelut ovat avoimia kaikille yliopistoyhteisön jäsenille, jotka ovat kiinnostuneet yrittäjyydestä.

Temaattisia esihautomo- ja hautomo-ohjelmia on jokaisella kampuksella ja monet ohjelmat liittyvät kestävyysmurroksen ratkaisuihin.

Kampusviljelyä kaikilla kampuksilla

Kampusviljely on mahdollista Helsingin yliopiston kaikilla kampuksilla ja on suunnattu yliopiston opiskelijoille, jatko-opiskelijoille ja henkilökunnalle. Into viljelyyn on lähtenyt opiskelijoilta ja ensimmäiset viljelysäkit sijoitettiin keskustaan Snellmanian ja Topelian sisäpihoille vuonna 2013.

Reilun kaupan yliopisto

Reilun kaupan korkeakouluna olemme sitoutuneet edistämään Reilu kauppa -sertifioitujen tuotteiden käyttöä ja saatavuutta hankinnoissamme sekä lisäämään yliopistolaisten tietoisuutta Reilusta kaupasta ja sen merkityksestä globaaleissa tuotanto- ja kulutussuhteissa. Opiskelijoista ja henkilökunnan jäsenistä koostuva Reilun kaupan tekijätiimi suunnittelee ja toteuttaa Helsingin yliopiston Reilun kaupan toimintaa, kuten viestintää, kampanjaviikkoja ja teemapäiviä.

Oletko kiinnostunut toiminnasta? Ota yhteyttä Elina Tanninen

Osallistu ylioppilaskunnan toimintaan

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuksia kestävyyden ja vastuullisuuden edistämiseen. Tutustu HYYn toimintaan sekä valiokuntiin ja järjestöihin.