Osallistu kestävyyden edistämiseen
Helsingin yliopisto kutsuu yliopistoyhteisön jäsenet ja sidosryhmät mukaan kehittämään kestävää ja vastuullista yliopistoa. Lähde mukaan matkalle rakentamaan Helsingin yliopistosta kestävyyden ja vastuullisuuden edelläkävijää.
Helsingin yliopiston kestävyys- ja vastuullisuusverkosto

Helsingin yliopiston kestävyys- ja vastuullisuusverkosto edistää muutosta kohti kestävämpää yliopistoa ja yhteiskuntaa. Verkosto tarjoaa paikan oppimiselle, verkostoitumiselle ja vaikuttamiselle kestävyyden ja vastuullisuuden parissa.

Tule mukaan verkostoon!

Toivotamme Helsingin yliopiston opiskelijat, työntekijät ja alumnit mukaan tapahtumiin ja osaksi muutosvoimaista yhteisöä. Ennakkotietoja kestävyydestä ja vastuullisuudesta ei vaadita, vaan osallistumiseen riittää uteliaisuus ja kiinnostus kestävämmän maailman rakentamiseen. Verkoston toiminta lähtee osallistujista ja muokkautuu osallistujien näköiseksi.

Verkosto on avoin koko yliopistoyhteisölle - jäsenyyttä ei tarvita.

Kestävyys- ja vastuullisuusverkoston toiminta

Kestävyys- ja vastuullisuusverkosto tapaa neljä kertaa vuodessa. Teemallisissa tapaamisissa on luvassa paneelikeskusteluja, työpajoja, vierailuja ja tietoa yliopiston kestävyys- ja vastuullisuustyöstä. 

Verkosto toimii ympäri lukuvuoden verkoston omalla Teams-alueella. Ole yhteydessä verkoston koordinaattoriin, Elina Tanniseen, mikäli haluat mukaan verkoston toimintaan ja osaksi verkoston Teams ryhmää.

Kestävyys- ja vastuullisuusverkoston tapaamiset

Seuraava verkoston tapaaminen järjestetään alkusyksyllä 2023.

Menneet tapaamiset: 

19.4.23 Verkoston tapaaminen, Teemana ilmastotyö ja hiilineutraalius.

28.2.23 Verkoston tapaaminen. Teemana vastuulliset kohtaamiset yliopistoyhteisössä. 

15.12.22 Verkoston lanseeraustilaisuus

Kampusviljelyä kaikilla kampuksilla

Kampusviljely on mahdollista Helsingin yliopiston kaikilla kampuksilla ja on suunnattu yliopiston opiskelijoille, jatko-opiskelijoille ja henkilökunnalle. Into viljelyyn on lähtenyt opiskelijoilta ja ensimmäiset viljelysäkit sijoitettiin keskustaan Snellmanian ja Topelian sisäpihoille vuonna 2013.

Reilun kaupan yliopisto

Reilun kaupan korkeakouluna olemme sitoutuneet edistämään Reilu kauppa -sertifioitujen tuotteiden käyttöä ja saatavuutta hankinnoissamme sekä lisäämään yliopistolaisten tietoisuutta Reilusta kaupasta ja sen merkityksestä globaaleissa tuotanto- ja kulutussuhteissa. Opiskelijoista ja henkilökunnan jäsenistä koostuva Reilun kaupan tekijätiimi suunnittelee ja toteuttaa Helsingin yliopiston Reilun kaupan toimintaa, kuten viestintää, kampanjaviikkoja ja teemapäiviä.

Oletko kiinnostunut toiminnasta? Ota yhteyttä Elina Tanninen

Osallistu ylioppilaskunnan toimintaan

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuksia kestävyyden ja vastuullisuuden edistämiseen. Tutustu HYYn toimintaan sekä valiokuntiin ja järjestöihin.