Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi (uudet opiskelijat)

Ilmoittautuminen lukuvuodeksi 2020-2021 alkaa 1.5.2020.

Tämä sivu on tarkoitettu sinulle, jos sinulle on myönnetty kevään 2020 opiskelijavalinnassa oikeus suorittaa alempi tai ylempi korkeakoulututkinto (tai molemmat) Helsingin yliopistossa.

Jokaisen alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa Helsingin yliopistossa suorittavan on ilmoittauduttava läsnä- tai poissaolevaksi joka lukuvuodeksi.

Uutena opiskelijana voit ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi ensimmäiseksi lukuvuodeksesi, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan. Jos sinut hyväksyttiin ehdollisesti, voit ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi vasta kun hyväksymisehtosi on täyttynyt. Menetät sinulle myönnetyn opinto-oikeuden, jos et ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 31.8.2020.

Mitä ohjeita minun tulee noudattaa?

Valitse alla olevista vaihtoehdoista se, joka kuvaa omaa tilannettasi, ja toimi sinua koskevien ilmoittautumisohjeiden mukaisesti.

Minulle on myönnetty kevään 2020 opiskelijavalinnassa...

Jos sinulle ei ole tarjottu opiskelupaikkaa tänä vuonna vaan sinulle on myönnetty oikeus suorittaa tutkinto vuonna 2019 tai aikaisemmin, seuraa sen sijaan opiskelijan ohjeissa annettuja ohjeita.