Siirtohaku

Tällä sivulla on tietoa siirtohausta ja sen hakuajoista. Kevään 2024 hakuaika alkaa 2.5. ja päättyy 16.5. klo 15.00.
Mikä on siirtohaku?

Voit hakea siirtohaussa, jos suoritat tällä hetkellä alempaa korkeakoulututkintoa toisessa suomalaisessa korkeakoulussa ja haluat siirtyä kesken tutkinnon Helsingin yliopistoon, tai olet jo Helsingin yliopiston opiskelija, ja haluat siirtyä yliopiston sisällä toiseen kandiohjelmaan. Hammaslääketieteen ja lääketieteen koulutusohjelmiin voit hakea muista suomalaisista yliopistoista siirtoa, kun lisensiaatin tutkintosi on vielä kesken.

Et voi hakea siirtohaussa sellaisen alemman korkeakoulututkinnon perusteella, joka on jo valmistunut tai jonka aiot suorittaa ennen seuraavan lukuvuoden alkamista (1.8.). Tällaisessa tilanteessa sinun tulee hakea johonkin maisteriohjelmistamme siirtohaun sijaan.

Helsingin yliopistoon siirtymiseen liittyy kuitenkin rajoituksia. Nämä liittyvät tilanteisiin, joissa olet parhaillaan tutkinto-opiskelijana Helsingin yliopistossa, olet aikaisemmin ollut Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijana tai haet Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijaksi samana keväänä sekä siirtohaussa että yhteishaussa.

Katso lisätietoja opiskeluoikeuksien myöntämistä koskevista rajoituksista verkkosivuiltamme.

Siirtohaun vaatimukset vaihtelevat koulutusohjelmittain. Valinta perustuu tavallisesti opintojen määrään ja opintomenestykseen. Sinulla pitää olla myös riittävästi opiskeluaikaa jäljellä suorittaaksesi tutkinnon loppuun ilman lisäaikaa. Tutustu asiaan tarkemmin Usein kysytyt kysymykset siirtohaussa -sivulla.

Siirtohaun perusteella täytettäviä paikkoja on rajoitetusti.

Hakuaika vuonna 2024

Vuonna 2024 siirtohaun hakuaika alkaa 2.5.2024 klo 8 ja päättyy 16.5.2024 klo 15.00.

Siirtohaku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa täyttämällä hakemus hakuajan päättymiseen mennessä. Siirtohaulle on Opintopolussa oma hakemuslomakkeensa.

Kutakin koulutusohjelmaa koskevat hakuohjeet voit katsoa Opintopolku.fi -palvelussa. Katsothan Opintopolussa lukevista valintaperusteista, mitä opintoja sinun tulee olla suorittanut, jotta voit hakea siirtohaussa.

Hakuneuvonta, valintaperusteet ja tilastot