Haku kansainvälisiin maisteriohjelmiin

Helsingin yliopisto tarjoaa 35 kansainvälistä maisteriohjelmaa, jossa voit opiskella ja suorittaa tutkintosi englanniksi. Tutustu ohjelmiin ja miten niihin haetaan.
Tutustu ohjelmiin

Maisteriohjelmissamme voit laajan ja monitieteellisen kurssitarjonnan avulla rakentaa tutkintosi omien kiinnostuksen kohteidesi mukaisesti. Tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä ja suoritusaika kaksi vuotta kokopäiväistä opiskelua. Opit alansa parhailta ja saat hyvän pohjan jatko-opinnoille.

Kansainvälisten maisteriohjelmien opetuskieli on englanti. Monissa ohjelmista voit kuitenkin suorittaa opintoja, saada ohjausta ja/tai tehdä maisterintutkielmasi osittain tai kokonaan myös suomeksi ja/tai ruotsiksi. Siksi kansainvälisiä maisteriohjelmia kutsutaan myös vieras- ja monikielisiksi maisteriohjelmiksi.

Tarkista kieli ohjelman omilta verkkosivuilta tai Opintopolusta. Vieras- ja monikielisissä ohjelmissa valitset tutkinnon suorituskielen ja osoitat kielitaitosi siinä kielessä hakiessasi ohjelmaan.

Tutustu ohjelmiin ja niiden verkkosivuihin (englanniksi).

Hakuaika

Hakuaika syksyllä 2024 alkaviin kansainvälisiin maisteriohjelmiin on päättynyt. Valinnan tulokset on ilmoitettu hakijoille sähköpostitse ja näkyvät myös Oma Opintopolku –palvelussa. Tervetuloa uudet maisteriopiskelijat (tietoa englanniksi).

Kansainvälisiin eli vieras- ja monikielisiin maisteriohjelmiin haetaan kerran vuodessa. Seuraava hakuaika syksyllä 2025 alkaviin opintoihin on 2.–16.1.2025.

Pysy ajan tasalla hakemisesta ja tilaa englanninkielinen uutiskirje (Admissions Newsletter).

Tietoa hakemisesta

Tietoa ja ohjeita sinulle, joka haluat hakea Helsingin yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin. Huomioithan, että ohjeet koskevat 3.1.2024 päättynyttä hakua. Syksyllä 2025 alkavien opintojen hakuohjeet julkaistaan syksyllä 2024. Muista noudattaa voimassa olevia ohjeita hakiessasi.