Haku kansainvälisiin maisteriohjelmiin
Helsingin yliopisto tarjoaa 35 kansainvälistä maisteriohjelmaa, jossa voit suorittaa tutkintosi englanniksi. Tutustu ohjelmiin ja miten niihin haetaan.
Tutustu ohjelmiin

Kansainvälisten maisteriohjelmien opetuskieli on englanti. Monissa ohjelmista voit kuitenkin suorittaa opintoja, saada ohjausta ja/tai tehdä maisterintutkielmasi osittain tai kokonaan myös suomeksi ja/tai ruotsiksi. Siksi kansainvälisiä maisteriohjelmia kutsutaan myös vieras- ja monikielisiksi maisteriohjelmiksi.

Tarkista kieli ohjelman omilta verkkosivuilta tai Opintopolusta. Vieras- ja monikielisissä ohjelmissa valitset tutkinnon suorituskielen ja osoitat kielitaitosi siinä kielessä hakiessasi ohjelmaan.

Maisteriohjelmien laajuus on 120 opintopistettä ja niiden suorittamiseen tarvitaan kaksi vuotta kokopäiväistä opiskelua.

Tutustu ohjelmiin ja niiden verkkosivuihin (englanniksi).

Hakuaika

Hakuaika syksyllä 2021 alkaviin kansainvälisiin maisteriohjelmiin on päättyi 15.1.2021. Lämpimät kiitokset kaikille hakijoille!

Kansainvälisiin eli vieras- ja monikielisiin maisteriohjelmiin haetaan kerran vuodessa Opintopolussa. Seuraava hakuaika syksyllä 2022 alkaviin opintoihin alkaa vuoden 2021 lopussa.

Jos haluat pysyä ajan tasalla kansainvälisiin maisteriohjelmiin hakemisesta, tilaa englanninkielinen uutiskirje (Admissions Newsletter).

Tietoa hakemisesta

Tietoa ja ohjeita sinulle, joka haluat hakea Helsingin yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin. Huomioithan, että osa ohjeista koskee yhä 15.1.2021 päättynyttä hakukierrosta.