Suomalais-ugrilaisten sekä pohjoismaisten kielten ja kulttuurien tutkimus

Tutkimuksen painoaloja suomalais-ugrilaisella sekä pohjoismaisten kielten ja kulttuurien suunnalla ovat:

• vuorovaikutuksen tutkimus
  • kognitiivinen kielentutkimus ja konstruktiokielioppi
  • kielikontaktit, muutos ja vaihtelu
  • tekstit ja yhteiskunta
  • modernismin genret ja maailmat.

Painoalat kuvastavat yliopiston valtakunnallista ja globaalia vastuuta suomen, ruotsin, näiden sukukielten ja romanikielen ja näillä kielillä kirjoitetun kirjallisuuden tutkimuksesta.

Tieteenaloihin liittyvä opetus on järjestetty  kandi- ja maisteriohjelmiin sekä erilaisiin opintokokonaisuuksiin. Laajemmilla ohjelmilla pystytään tukemaan monitieteellistä ajattelua sekä tukemaan uusia tutkimuksellisia avauksia.  Tieteenalaan liittyvät koulutusohjelmat löytyvät kunkin tieteenalan kohdalta.

Voit seurata suomalais-ugrilaisten sekä pohjoismaisten kielten ja kulttuurien alojen kuulumisia myös Norsu-blogissa.