Yhteistyö

Tiedekunnasta valmistuneet alumnit ovat avainasemassa kumppanuustoiminnan toteuttamisessa niin yksilöinä kuin edustamiensa organisaatioidensa kautta.

Humanistisen tiedekunnan opetus perustuu tieteelliseen tutkimukseen. Vuosittain sadat koulutetut kandidaatit, maisterit ja tohtorit vievät saamaansa tietoa yhteiskunnan eri sektoreille toimimalla asiantuntijoina, päättäjinä, opettajina, kehittäjinä ja tutkijoina. Vankan humanistisen koulutuksen omaavia tarvitaan niin kotimaassa kuin erilaisissa kansainvälisissä tehtävissä.

Tiedekunnassa tehtävä tutkimus on kansainvälisesti arvotettua. Sijoitumme yhden prosentin parhaimmistoon maailman humanististen tiedekuntien joukossa. Vuosittain Helsingissä vieraileva, kansainvälisistä huippututkijoista koostuva asiantuntijaryhmä SAB (Scientific Advisory Board) tuo kotimaiseen humanistiseen tutkimukseen uusia näkökulmia eri puolilta maailmaa ja antaa samalla arvokasta palautetta siitä, miten tutkimuksemme näkyy Suomen rajojen ulkopuolella.

Yhteiskunnallisena toimijana tiedekunta on haluttu kumppani, jonka kanssa voidaan tehdä molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä. Tiedekunnasta valmistuneet alumnit ovat avainasemassa kumppanuustoiminnan toteuttamisessa niin yksilöinä kuin edustamiensa organisaatioidensa kautta. Tiedekunnan ovi on aina auki kasvateilleen. Humanistinen tiedekunta vaalii perinteitä, rakentaa modernia yhteiskuntaa ja katsoo kauas tulevaisuuteen.