Maahanmuuttajille
Yliopiston neuvontapalvelusta saat tietoa siitä, miten voit hakea suomalaiseen korkeakouluun. Jos olet jo opiskellut korkeakoulussa, voimme neuvoa opintojen jatkamisessa tai täydentämisessä. Tarjoamme myös korkeakouluopintoihin valmentavia koulutuksia sekä eri alojen pätevöitymiskoulutuksia.
Maahanmuuttajien korkeakouluneuvonta

Helsingin yliopisto tarjoaa neuvontaa maahanmuuttajille, jotka ovat kiinnostuneita opiskelusta suomalaisessa korkeakoulussa. Yliopiston neuvontapalveluissa saat tietoa siitä, miten voit hakea suomalaiseen korkeakouluun. Jos olet jo opiskellut korkeakoulussa, voimme neuvoa opintojen jatkamisessa tai täydentämisessä. Autamme sinua hahmottamaan mahdollisuutesi suomalaisessa koulutusjärjestelmässä.

Korkeakouluopintoihin valmentavat koulutukset

AKVA akateemiset valmiudet -koulutus

AKVA -koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka haluavat opiskella yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Koulutuksessa parannetaan akateemisia valmiuksia, suomen kielen taitoa ja tutustutaan korkeakouluopintoihin.

Suomalaisessa korkeakoulussa tarvitaan hyvä suomen ja englannin kielen taito sekä kyky opiskella itsenäisesti. AKVAssa voit oppia näitä taitoja. Koulutuksessa myös autetaan löytämään juuri sinulle sopivia opintoja ja saat henkilökohtaista ohjausta ja ryhmäohjausta. Kaikki opetus on kielitietoista opetusta eli suomen kieltä harjoitellaan jatkuvasti.

Koulutus on maksuton.

AKVA-koulutusta koordinoi Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ Oy.
 

  • Seuraava AKVA-koulutus alkaa syyskuussa 2021 ja loppuu keväällä 2023.
     
  • Hakuaika: Hakuaika on päättynyt. Jos sinut valitaan koulutukseen, saat tietää sen 24.6.2021 mennessä sähköpostitse. Opiskelupaikka täytyy ottaa vastaan viimeistään 11.7.2021. Silloin sinun pitää siis ilmoittaa, että aloitat opiskelun, jos sinut valitaan. Koulutukseen osallistuminen ei maksa sinulle mitään. Lue lisää täältä.

 

 

 

 

 

Kaikille avoimet suomen kielen kurssit

Avoin yliopisto järjestää kaikille avoimia maksullisia suomen kielen kursseja. Kursseille osallistuvan ei tarvitse olla kirjoilla Helsingin yliopistossa.

Tutustumiskurssit yliopisto-opintoihin

Tutustumiskurssit ovat  yhden tai kahden opintopisteen laajuisia kursseja, joiden avulla voit tutustua yliopisto-opintoihin ja kiinnostavan tieteenalan opiskeluun. 
Opetus toteutetaan verkossa, jolloin opiskeluun voi osallistua joustavasti. 

Pätevöitymiskoulutukset

Pätevänä töihin - kasvatusalan kelpoisuuteen johtavat opintopolut

Koulutuksen tavoitteena on pätevöittää ulkomailla kasvatusalan tutkinnon suorittaneet varhaiskasvatuksen opettajat, luokanopettajat tai yleissivistävän koulun aineenopettajat. Tämän lisäksi vahvistetaan opiskelijoiden kielitaitoa, jotta he voivat suorittaa Yleisen kielitutkinnon (YKI) 4-5 tason testin koulutuksen aikana.

Koulutus on tarkoitettu ulkomailla tutkintonsa suorittaneille henkilöille, joilla on varhaiskasvatuksen, luokanopettajan tai yleissivistävän koulun aineenopettajan tutkinto ja jotka haluavat pätevöityä Suomessa opettajan työhön. Sekä työssä olevat että työttömät voivat osallistua opintoihin.

Pätevöittäviin opintoihin valitaan yliopiston valintaperusteiden mukaisesti enintään 20 osallistujaa.

Koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa ja opetuksen osalta osallistujille maksutonta. Opiskelijat vastaavat omista matkakustannuksistaan.

Koulutuksen järjestävät Helsingin yliopisto ja Koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ Oy.

  • Seuraava koulutus alkaa toukokuussa 2021. Koulutuksen tarkempi aikataulu HY+:n sivuilla. 
     
  • Hakuaika: Hakuaika koulutukseen on päättynyt 

 

Lisätietoja pätevöitymisestä suomalaisille työmarkinoille

Jos olet suorittanut tutkinnon ulkomailla, saatat tarvita tutkinnon tunnustamispäätöksen, jotta voit työskennellä tai opiskella Suomessa. Useimmissa tilanteissa työnantaja, oppilaitos tai korkeakoulu arvioi, millaisen pätevyyden ja osaamisen ulkomainen tutkintosi on antanut. 

Jos olet pätevöitynyt ulkomailla ammattiin, joka on Suomessa säännelty  ja haluat siihen pätevyyden myös Suomessa, tarvitset Opetushallituksen tai muun viranomaisen tunnustamispäätöksen. 

Lue lisää ulkomailla suoritettujen tutkintojen tunnustamisesta  OPH:n sivuilta.  

Sinua voisi kiinnostaa myös
Published on
3 kuukautta ago