Maahanmuuttajille
Tarjoamme maahanmuuttajille neuvontaa, valmennusta ja koulutuksia, jotka parantavat mahdollisuuksia päästä opiskelemaan yliopistoon tai pätevöityä omalle alalle. Näillä sivuilla kerromme lisää mahdollisuuksista!
Maahanmuuttajien korkeakouluneuvonta

Helsingin yliopisto tarjoaa neuvontaa maahanmuuttajille, jotka ovat kiinnostuneita opiskelusta suomalaisessa korkeakoulussa. Yliopiston neuvontapalveluissa saat tietoa siitä, miten voit hakea suomalaiseen korkeakouluun. Jos olet jo opiskellut korkeakoulussa, voimme neuvoa opintojen jatkamisessa tai täydentämisessä. Autamme sinua hahmottamaan mahdollisuutesi suomalaisessa koulutusjärjestelmässä.

Ota yhteyttä  maahanmuuttajien neuvontaan.

Korkeakouluopintoihin valmentavat koulutukset

AKVA akateemiset valmiudet -koulutus

AKVA -koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka haluavat opiskella yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Koulutuksessa parannetaan akateemisia valmiuksia, suomen kielen taitoa ja tutustutaan korkeakouluopintoihin.

Suomalaisessa korkeakoulussa tarvitaan hyvä suomen ja englannin kielen taito sekä kyky opiskella itsenäisesti. AKVAssa voit oppia näitä taitoja. Koulutuksessa myös autetaan löytämään juuri sinulle sopivia opintoja ja saat henkilökohtaista ohjausta ja ryhmäohjausta. Kaikki opetus on kielitietoista opetusta eli suomen kieltä harjoitellaan jatkuvasti.

Koulutus on maksuton.

  • AKVA-koulutus on alkanut syyskuussa 2021 ja loppuu keväällä 2023.
     
  • Hakuaika: AKVA-koulutuksen hakuaika on päättynyt.

Lisätietoja: AKVA-koulutusta koordinoi Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ Oy. Seuraa ilmoittelua heidän verkkosivuiltaan.

Kaikille avoimet suomen kielen kurssit

Avoin yliopisto järjestää kaikille avoimia maksullisia suomen kielen kursseja. Kursseille osallistuvan ei tarvitse olla kirjoilla Helsingin yliopistossa.

Lue lisää Avoimen yliopiston suomen kielen kursseista.

Tutustumiskurssit yliopisto-opintoihin

Tutustumiskurssit ovat  yhden tai kahden opintopisteen laajuisia kursseja, joiden avulla voit tutustua yliopisto-opintoihin ja kiinnostavan tieteenalan opiskeluun. Opetus toteutetaan verkossa, jolloin opiskeluun voi osallistua joustavasti. 

Katso mitä tutustumiskursseja  on tarjolla.

 

Maksuttomia tietojenkäsittelytieteen kursseja suorittamalla työhaastatteluun

Tarjolla 10-30 opintopisteen kokonaisuuksia yliopistotason ICT-alan verkkokursseista. Tiettyjen kokonaisuuksien suorittamiseen sisältyy haastattelulupaus – suorittamalla kurssikokonaisuuden taataan työhaastattelu sitoutuneen yhteistyöyrityksen kanssa.

Tällä hetkellä haastattelulupaus on voimassa Full Stack Open -kurssisarjan kautta kolmeen yhteistyöyritykseen kaikille projektin täydessä laajuudessa (12 + 10 op) suorittaville. Lisätietoja haastattelulupauksesta sekä itse kurssista kurssin omilta sivuilta. Uusia kurssikokonaisuuksia avataan myöhemmin!

Pätevöitymiskoulutukset

Pätevänä töihin - kasvatusalan kelpoisuuteen johtavat opintopolut

Pätevänä töihin-hankkeessa pilotoidaan parhaillaan kesäkuussa 2021 käynnistynyttä Kasvatusalan kelpoisuuteen johtavat opintopolut-koulutusta. Koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa, koulutuksen järjestävät Helsingin yliopisto ja Koulutus- ja kehittämispalvelut Hy+ Oy.

Koulutuksen tavoitteena on pätevöittää muualla kuin Suomessa opettajan tutkinnon suorittaneita ja tutkinnostaan Opetushallituksen rinnastamispäätöksen saaneita varhaiskasvatuksen opettajia, luokanopettajia, erityisopettajia sekä aineenopettajia koulutustaan vastaaviin tehtäviin Suomessa.

Opinnot koostuvat suomen kielen opinnoista, rinnastamispäätöksen mukaisista täydennettävistä Kasvatustieteellisen tiedekunnan järjestämistä pedagogisista ja ammatillisista opinnoista sekä pedagogisten opintojen suorittamista tukevista opinnoista. Jokaiselle koulutukseen valitulle opiskelijalle on suunniteltu oma opintopolku suomen kielen taitotasoon sekä rinnastamispäätökseen perustuen.

Hakuaika koulutukseen on päättynyt. Seuraavan haun ajankohta päivitetään tälle sivustolle.

Lisätiedot: simhe@helsinki.fi

Täältä löytyy tietoa tunnustamis- tai rinnastuspäätöksen saaneelle: Opetushallituksen verkkosivut

Täydennyskoulutusta

HY+ on Helsingin yliopiston omistama koulutusyhtiö, joka suunnittelee ja toteuttaa kaikille avointa täydennyskoulutusta monista eri teemoista ja aihealueista. Koulutusten kesto vaihtelee lyhyistä puolen päivän koulutuksista laajoihin, monivuotisiin oppimiskokonaisuuksiin. Täydennyskoulutusta on tarjolla sekä yksittäisille osaamisensa päivittäjille että yrityksille ja organisaatioille omien toiveiden ja tarpeiden pohjalta räätälöitynä.

Täydennyskoulutuksen lisäksi HY+ toteuttaa joitakin kertoja vuodessa erilaista koulutusta myös maahanmuuttajille. Koska tällaista koulutusta ei ole tarjolla jatkuvasti, kannattaa koulutustarjontaa seurata joko HY+:n verkkosivuilta tai tilata HY+n opetusalan uutiskirje. Näin saat tietoa tulevasta tarjonnasta hyvissä ajoin ja pääset varamaan paikkasi opetukseen.

Tutustu myös koko HY+:n tarjontaan ja ajankohtaisiin sisältöihin täällä.

Lisätietoja pätevöitymisestä suomalaisille työmarkinoille

Jos olet suorittanut tutkinnon ulkomailla, saatat tarvita tutkinnon tunnustamispäätöksen, jotta voit työskennellä tai opiskella Suomessa. Useimmissa tilanteissa työnantaja, oppilaitos tai korkeakoulu arvioi, millaisen pätevyyden ja osaamisen ulkomainen tutkintosi on antanut. 

Jos olet pätevöitynyt ulkomailla ammattiin, joka on Suomessa säännelty  ja haluat siihen pätevyyden myös Suomessa, tarvitset Opetushallituksen tai muun viranomaisen tunnustamispäätöksen. 

Lue lisää ulkomailla suoritettujen tutkintojen tunnustamisesta  OPH:n sivuilta.  

Sinua voisi kiinnostaa myös